Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

Teganp egy gif animáción keresztül tudattam veletek, hogy megvan mi okozza a folyamatos fagyásokat a játékban. Kerülöm az elhamarkodott kijelentéseket, miután 2-3 óra folyamatos játék után sztereóra állítva hangkártyát megszűnt a jelenség, ugyanúgy mint a 11.6-os driver feltelepítése után. Most leellenőriztem, hogy valóban nem csak időszakos a megoldás.
    Visszakerült az Asus Xonar D1 hangkártya, 96Khz 24-bit 5.1-ben sugározva a hangokat.
    Többször is indítottam a játékot és teszteltem mind multi- és singleplayer részben is.
    Nagy valószínűséggel megszűntek a fagyások. A dumpolgatás és a hivatalos fórumok olvasgatása után úgy döntöttem, hogy maradok a szokásos módszernél és meglesem az eseménynapló bejegyzéseit. Ott ez fogadott:

A hibát okozó alkalmazás neve: dirt3_game.exe, verzió: 1.1.0.0, időbélyeg: 0x4dd39896
    A hibát okozó modul neve: DINPUT8.dll, verzió: 6.1.7600.16385, időbélyeg: 0x4a5bd9c1
    Kivételkód: 0xc0000005
    Hiba pozíciója: 0x0001479b
    A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x5d0
    A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01cc29cce2e528c3
    A hibát okozó alkalmazás elérési útja: d:\steam\steamapps\common\dirt 3\dirt3_game.exe
    A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\system32\DINPUT8.dll
    Jelentés azonosítója: 73189cb5-95c0-11e0-9101-0025229f359c

Rákerestem a dinput8.dll-re mint játékokban fagyást okozó tényezőre és meglepve tapasztaltam, hogy az MS szarta el a dolgot. No nem az OS-t, hanem mást. Az egér kifogástalanul működik itt más okozza a galibát.
    Nem számítottam rá, hogy az OS által használt DirectX egyik fájlja összeakad a saját maguk által gyártott egérrel (vagy valami hasonló). Ennyi.
    Egér kihúz, másik bedug műkszik.
    Nem kell valakinek egy jó Sidewinder? ;]

ProEvoFan: Köszönöm én is a játékot! :R

Új hozzászólás Aktív témák