Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
schray
tag
Ne érts félre, teljesen jogos, amit mondasz és pontosan tudom, hogy miről beszélsz, nekem is csak budget cut miatt van eIPS itthon. Amúgy optomechatronikai mérnöknek tanulok, hazai pálya, mindennel egyet is értek, DE: a kérdező 100ezer forintban gondolkodik, kifejezetten kikötötte. Az általad használt monitor árának feléből kijön egy 13"-os cintiq, aminél ő olcsóbbat szeretne.
Azt sem egészen értem miért baj,hogy a DVI nem tudja a 10bitet, egy Huion tábláról beszélünk, nem egy EIZO monitorról.
Ennyiért 10bites monitor se nagyon van, szóval csak fullHD 8bit (vagy 6+2) játszik. azon meg tökéletesen megkülönböztethetetlen élményt fog kapni, megkockáztatom, hogy egy rövid/aranyozott D-SUB-al is kihozza a képernyőből a maxot. Az S-Video, az Adobe színtér, meg a többi az meg már egy külön világ, jó drága hardverekkel. Az S-Video HD-nál magasabb felbontásra, vagy 10bitre van. Pont az a baj az Adobe színtérrel is, hogy ha azt akarod használni, akkor mindened abban kell működjön, különben öngól. Sok fotós ismerősöm készíti a képeit benne, aztán feldolgozza egy sRGB rendszeren, majd beadja egy ymck nyomdába és csodálkozik, hogy köszönőviszonyban sincs azzal, amit szeretne.
Szóval értem, meg igaz, de egy átlagos színlátással rendelkező ember, átlagos költségvetésből tökéletesen el van egy 6+2 DVI-al és csak extrém esetekben látná a különbséget. (megjegyzés: az általam használt monitoron egyik linkelt fotón sem látni bandingot, ugye azért az sem mindegy, hogy van az adott képernyő beállítva - offtopic: első fotó: az a halo azért kicsit erőteljes egy profi munkára
második fotó: softbox? lehet elfért volna
).
Ezek irgalmatlanul drága dolgok és még a fotózásból/grafikából élő profiknak sem feltétlenül éri meg, mert aránytalan a befektetés, nem hoz akkora javulást minőségben, mint amennyit áldozni kell rá és máshova téve a befektetést drasztikusabbat lehet előrelépni (pl egy ember nagyságú kültéri lightbox
) Ha sokat nyomtatsz, kényes helyekre és meg van hozzá az infrastruktúra, akkor elengedhetetlen, elfogadom, de egy művészeti iskolába járó diákról van szó, az ő esetében a Huion kapcsán a legfontosabb kérdés, hogy mennyire lesz precíz a toll, van-e lag, elég finoman érzékeli-e. Ha a színek nem stimmelnek első nyomtatásra, majd állítanak rajta és újra kinyomtatják. Kicsit olcsóbban megvan, mint egy 10bites monitor.
"(bár ki lehetne, mert a DVI-I analógot is átvisz, így ha az analóg jelből dolgozik a monitor akkor a képzaj alapján közelről simán megkülönböztethető)" - analóg jelet csak akkor visz át, ha eleve analóg az illesztőfelület és a videókártya is képes analóg jelre. Ha van digitális adapter a monitorban, akkor azt fogja elsődlegesnek venni a kártya és azon tolja ki. Másrészt a tárgyalt értékhatáron belül nagyon kevés monitor van, ami képes olyan finomságú megjelenítésre, hogy szabad szemmel észrevedd. Talán pont a 6+2es Dellek. Nekem is 100% lett a pantene színlátásteszt, de amikor át kellett csapjam dsubra a monitort ideiglenesen, az égvilágon semmi különbséget sem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest