- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
csaszi75
senior tag
válasz
Thunderzolee #42323 üzenetére
Nézd meg a celláidat a Cellmapperen.
Esztergom vasútállomás térsége
Itt ki tudod választani vagy a Digi-t vagy a Vodát, majd össze tudod hasonlítani.
Sztem kiszámíthatatlan, hogy egy cella épp hogy szolgál ki.. hosszú hetek hónapok statisztikáira tudnak alapozni.
Bármelyik szolgáltató, ha torlódik egy cella előbb-utóbb kénytelen bővíteni.
Gondolom nincs ilyen egzakt adat, hogy te csak 1 mbit-tel fogsz letölteni.
Ahogy épp a telefon és a torony lebeszéli egymással.. plusz amennyit épp kapsz az elérhető sebességből.
De ha te olyan helyen vagy, ahol gyengébb a vétel, akkor az halmozottan hátrányos.
Egy dolgot tudsz, hogy a lakás több helyén kísérletezel, (reggel, délben, este) hogy melyik helyről a legjobb a böngészés/letöltés.
Amúgy meg millió cikket/írást lehet találni.. De amit kérdezel, olyan nincs -
csaszi75
senior tag
válasz
KurtCobain #42345 üzenetére
De az kapcsolja a "honos hálózat volte"-t és kapcsolja a "roaming helyzetben történő volte" lehetőségét is?
-
KurtCobain
őstag
Akinek Redmi Note 5-je van, és nem megy a VoLTE roaming:
Anno csináltam egy leírást a teló topikjában (Lackooo84 írása ihlette
). Illetve a topikjában a VoLTE-re keresve vannak még okosságok.
A leírás a profil kiválasztásáig megegyezik, de most másikat kell kiválasztani, az IN_VoLTE-Vodafone profilt.
Értelemszerűen arra a SIM slotra aktiválod, amiben a Digi-s kártyád van.
Talán más Xiaomikhoz is segítség lehet ez.
-
válasz
StarKiller89 #42343 üzenetére
+1
Mondjuk nekem ismerős volt már ez, h manuálisan kell kiválasztanom egy szolgáltatót, mert a határ mellett lakok, és így már évek óta minden új telefon vásárlásánál be kellett állítani, h ne automatikus legyen a hálózatválasztás, mert gyakran átroamingolt a külföldi erősebb térerőre, de ettől még nem nagy dolog sztem beállítani, h menjen ez az egész Voda roaming.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Blackmate #42324 üzenetére
Ez az APN nem jó, igazából nem is értem ez miért nem tűnt el neked, mert az én telómon ha nem a simhez való MCC MCN van beírva, addig nem is jelenik meg a létrehozott PAN, amíg ah ozzá kapcsolódó sim bele nem kerül a telóba. Az APN internet, az MNC 03, hitelesítés pedig nincs.
-
Blackmate
őstag
válasz
sfdrakex #42333 üzenetére
Igen, APN visszaírva DIGI-sre ezen leírás alapján, adatbarangorálás bekapcsolva.
-
gyogyo99
csendes tag
Az átállás óta sokkal nagyobb mértékben fogyasztja a netet mint előtte. Ez miért van ?
-
Blackmate
őstag
Nem megy zökkenőmentesen a DIGI > Vodafone átállás. Egy Teclast M16 tableten kiválasztottam az "új" hálózatot és most már ki is írja, hogy a Vodafone HU - DIGI HU. A hívószámon kicsöng a tablet, hanghívás megy. Viszont mobilinternet nem.
Kitakarítottam az összes APN profilt, de nem jött létre automatikusan új a Vodafone-nak. Ez így 2023-ban normális?
Gondoltam nosza, beállítom kézzel lelesve az adatokat egy működő telefonról:
Az MNC 70-es paramétert nem tudom elmenteni/beállítani. A Digi-nél ez korábban 03 volt.
Ha az APN mentésre nyomok 70-re állított MNC-nél, akkor egyszerűen eltűnik az APN listából a korábban létrehozott Vodafone névre keresztel profil.Van bármi ötlet, hogy miért nem megy? (Sok repülő üzemmód ki/be, tablet ki/bekapcs már megvolt).
-
válasz
Zozi821 #42322 üzenetére
Üdv!
Hogy működik ez a mobiltelefonos dolog?
Egy-egy adótoronyhoz hányan tudnak csatlakozni egy időben?
És ha netezik 4G-s sebességgel mindenki, akkor mennyire csökken le a sebesség?
Egyáltalán egy-egy torony mekkora sebességre képes összesen? Gondolom ez osztódik annyi felé, ahányan éppen rácsatlakoznak?
És ha túl sokan csatlakoznak egyszerre, akkor ledobál valakiket, vagy pár embernek marad a nagyobb sebesség, mert korábban csatlakozott, és az utolsóként csatlakozóknak már csak ilyen 128kbit, meg 256kbit marad? Vagy mindenkié visszaesik folyamatosan egyre kevesebbre, minél többen csatlakoznak egy adott toronyhoz?Gondolom ezek az adótornyok egyformák, vagy van amelyik többet is ki tud szolgálni, van amelyik kevesebbet?
Amig Digi toronyhoz csatlakoztam, csak 2-3 pálca térerőm volt, az ablakoknál. A lakás belsejében 1-2 pálca, ott nem is használtam a mobilnetet inkább.
De ahol volt 2-3 pálca, ott gyorsan betöltött minden, jó sebesség volt.
Most, h átálltunk a Vodára, 4-5 pálca a térerő, a lakás belsejében is több, de használhatatlanul lassú a net.
Felfelé 5Mbitet mér a Speedtest, lefelé 0,1-0,2-0,3Mbit. 60-80-as pingtől 240-ig.
Az elmúlt napokban ezeket mértem legalábbis.
Feltöltés szinte mindig 5Mbit körüli, de a letöltés siralmasNem szoktam méregetni, csak az átállás óta nem bírom használni, így kiváncsi voltam.
Ez most már így is marad? Mert ezt így nemigazán lehet használni.
Vagy ilyenkor a Vodánál is látják, h adott toronyhoz túl sokan csatlakoznak, és ilyenkor fejlesztést végeznek?
Érdemes jelezni feléjük, h Esztergomban a Vasutállomás környékén kevés amit nyújtanak?
Nem tudtak ezzel kalkulálni eddig, h ha a Digis előfizetök rászabadulnak a Voda tornyaira, akkor mely tornyoknál lehetséges, h kevés lesz a kapacitás, mert túl sok felhasználó fog majd rácsatlakozni a Voda toronyra, és így használhatatlan lesz a net, hacsak nem bővítenek valamit?
Laikus vagyok, valaki műszakibb elmagyarázhatná hogy vannak ezek a dolgok.
Vagy hol lehet ezekről olvasni technikai leírást? -
BlacKSouL
addikt
Cellmapper még digiként vagy vodaként regisztrálja jelenleg a pontokat digis kártyáról?
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
Skylukos #42312 üzenetére
A VoLTE és a VoLTE roaming két külön dolog, a leírással a VoLTE-t kapcsolod be. Persze logikusan engedélyezett/bekapcsolt VoLTE nélkül nincs VoLTE roaming sem, de a VoLTE képesség nem azonos a VoLTE roaming képességgel, utóbbit vagy tudja a telefon, vagy nem, ezt külön nem tudod kapcsolgatni.
-
carlos78
csendes tag
Sziasztok
Gyerekeink kettő darab digis előfizetését kellene beállítanunk a váltás miatt.
Xiaomi redmi note 11 A másik készülék redmi 8t
A hálózat választást nem engedi a telefon azt írja ki mindig hogy jelen pillanatban nem lehet a Vodafone 4G re csatlakozni próbálja meg később..
Valaki aki járt így elmondaná hogy mi a megoldás? köszi -
fradi81
veterán
válasz
domper2015 #42290 üzenetére
Ez melyik csomag? Mindent látok de ilyet nem.
-
ACE-
addikt
válasz
bigdady #42298 üzenetére
Kivéve ha nem használod el... Telekom-nál 4000 Ft 5Gb, és sosem jár le, ameddig él a kártyád és nem használtad el, addig megy. Én 1 évig simán kihúztam a DIGI mellett egy ilyen 4000 Ft-os 5Gigával... persze én nem vagyok nagy mobilnet étkű, és az esetek nagy részében Budapesten és olyan helyen vagyok ahol van Wifi.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 7 - nota bene
- LED világítás a lakásban
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest