-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
greencard
tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés, mert a hányás kerülgetett, amikor elkezdtem nézni a hun-rom férfi kézi meccset a reteken. Mindenkinél max. 240p-es youtube minőségű a meccs? Hihetetlenül gagyi a minőség! Itt tartunk 2012-ben? Egyszerűen nincsenek arcok, nem lehet elolvasni a reklámokat, ha az egész pályát mutatják, maszat az egész. Elmosódott trutyi!
Gratula, bárki is a hibás! Ez nem 576i, ez az alja!
[ Szerkesztve ]
-
greencard
tag
Köszi mindekinek a képeket, a megerősítést! Sajnos, kutyába se van véve a nép! Olyan szinten felhúztam magam, hogy az nem igaz.
Mikortól lesz tényleg hd-ban a Sport1 a digin?
-
greencard
tag
3 hete van új tévém. Próbálgatok sok mindent, tesztelgetem. Most adja a Bakkermann-t a film+. Na, mondom gyorsan megnézem már, hogy egy egyszerű 1 cd-s xvid rip hogyan néz ki a sugárzotthoz képest. Hát, sokkal jobb a rip, mint a leadott anyag.
Valami nagyon nincs így rendben! Miért nem lehet "normálisan" leadni vmit? 6-8 éve, amikor az angoloknál elindult a digitális adás, rengeteg koncertet letöltöttem egy oldalról, sima 576i-ben, mpeg2-ben tömörítettlenül. Azoknak 1000x jobb volt a minősége, mint pl. egy Barátok közt-nek, vagy egy mostani x-faktornak. Például. Mondjátok már meg, hogy hol van a hiba? Miért nem lehet normálisan tömöríteni vmit és továbbsugározni?
-
greencard
tag
Naív leszek, de nagyon. És költői. Most megy a reteken A Nílus gyöngye. Pl. ezt a filmet hogyan sugározzák digitálisan? Beraknak egy DVD-t és azt adják le? Miről játsszák le a filmeket? Tömörítik valós időben mpeg2-be vagy mpeg4-be, és ezt az adatmennyiséget fogja fel a tévé?
Tegnap megnéztem, A smaragd románcát már kaidták blu-ray-en, szóval létezik egy full HD változata a celluloidszalagnak. Gondolom, ha ezt szeretné leadni a retek (de nem szeretné, mert xarik az igényes adásra és a vásárlókra, azaz mi ránk: a nézőkre), akkor kicsit magasabb díjat kell fizetnie, nem? Erre meg már nem telik neki.
A BR-ről csinált SD méretű xvid rip kicsit jobb minőségű, mint ami most látható a reteken.Próbáltam utánanézni, de semmit sem találtam 2-3 perc alatt a következőkről:
Valaki be tudná írni, hogy milyen bitrátával, mpeg2/mpeg4 sugározza a digi a köv. csatornákat: m1, m1hd, tv2, tv2 hd, retek, digi sport1 hd.Köszönöm.
-
greencard
tag
válasz Watt25 #16779 üzenetére
Szuper jó kis táblázat! Köszönjük!
Egy kérdés még, amit kihagytam. Az mpeg4-es kódolású csatornák kétmenetesek? Egy kétmenetes x bitrátájú anyagból jobb minőséget lehet kihozni, mint egy egymenetes kódolásból. Gondolom, hogy az élő adások egymenetesek lehetnek, pl. a PL meccsek. Ha megnézném az m2ts file-t ffdshow-val (Visual., Graph), akkor egy konstans birátát látnék frame-ről frame-re.
A mozifilmek esetében mit követhetnek? Egy kétmenetes kódolás jóval hosszabb, mint az egymenetes.
-
greencard
tag
válasz zichie #16841 üzenetére
Hm, tényleg. A logora és a magyar kommentárra nem is gondoltam. És ezek miatt úgy is betömörítik újra. Köszi a részleteket.
Remélem, hozzáértő emberek választják ki a tömörítés profilját. 3 hete nézem élőben a Premier League meccseket: néha olyan, mintha rosszabb minőségű lenne a tömörítés: arcok a nézőtéren, fűszálak, stb. Azaz, néha elmosódottak az arcok a nézőtéren, máskor meg a fűszálak is látszanak.
Szóval, tartsák be az igényességet!!!
[ Szerkesztve ]
-
greencard
tag
Na, erről beszélek. Full igénytelenség van!!! Mikor el kezdték reklámozni a digitális átállást, mutogatták a promokat, kb. 3 éve, ha nem több, akkor az volt az egyik fontos lehetőség, hogy "akár eredeti nyelven, magyar felirattal is nézheti kedvenc filmjeit, sorozatait!". Mi valósult meg ebbő? Az én nézetemben semmi!!!! Nem lehet angol kommentárral PL meccset nézni, a Sky News alatt nincs angol felirat, az "esti" mozifilmeknél is irtózatosan rossz az arány, hogy van vagy nincs eredeti hang. Rengeteg felkapott sorozatot sem lehet angolul felirattal nézni! És akkor nem beszéltem még a Cool-ról, a film+-ról, amelyek egész nap filmeket vetítenek. Ezek voltak a magyar csatornák. Ugyanez igaz a német adókra is, pl. ha vmilyen monumentális 60-as, 70-es években készült filmet adnak. +sat, rtl II,... Sajnos, a természetfilmeknél is ez van: mind a digis csatik esetében, mind pedig az m1-en szombatonként vetített Attenborough-féle sorozatoknál.
Biztos, én vagyok a naív, de azt hittem, hogy az eredeti hang funkció csettintésre fog menni. Ki a hibás? Szerintem egyre több fiatal van, aki a hétfőn amcsiban leadott új epizódott szerdán már magyar felirattal nézi meg. A különféle angol nyelvű mobil applikációk használata után angolul is nézné a tévét. Szóval, lenne rá igény! De akkor mi hiányzik ahhoz, hogy az Agymenőket vagy a Terminátort dual hanggal adja a Cool? (Nem magamról beszélek, mert én letöltöm frissiben, és úgy nézem meg az új részeket.) Vagya a fiatalok kedvencét: a vámpíros filmeket?
Más: Nem néztem még meg, hogy a híradón kívül miket szoktam még feliratozni a txt-n, de az angoloknál az élő adások, párbeszédek, stb. alá is folyamatosan gépelik ki valós időben a szöveget. Pl. híradó, Forma 1,... Ettől is nagyon messze vagyunk még.
[ Szerkesztve ]
-
greencard
tag
Ja, egy vmit elfelejtettem a feliratozás kapcsán. Vannak a felvételről sugárzott beszélgetős műsorok vagy bármilyen műsor, amit néha napján ismételgetnek. Pl. Hogy volt? Múlt-kor?,. Egymillió lépés, Gasztroangyal, .. Ezeknél készül pl. digitális feliratozás egyáltalán, amit 2020-ban ki lehet választani egy hallássérültnek? Ja, naív vagyok megint.
Senki ne írja válaszként, hogy, mondok egy példát: a Gasztroangyalt feliratozza a txt. Lehet. De nem az a jó válasz, hogy néhány esetben előfordul. Miden műsort feliratozni kellene!!!
[ Szerkesztve ]
-
greencard
tag
Lenne egy kérdésem. Utánhúzás vagy nem, ha nem, akkor mitől van? Miről is beszélek. Most vettem észre a reklámokat "nézve", hogy pl. a Digi reklámban, amikor a kosarasokat mutatják, pásztázik a kamera jobbról balra az arcokon, hogy "dadog" a kép, vagy nem is tudom, hogyan írjam le. Olyan, mintha az aktuális kockán megmaradna a -2. vagy a -3. képkocka is. Ez minek tudható be?
Pl. nagyon hasonló a szitu a Prison Break HD-jánál is vagy a Metallica nimes-i koncertjánál is. Amikor nézem, akkor baromira zavar ez a jelenség. Nálam van a hiba vagy rosszul tömörítették be, vagy mi? Rosszul vették fel vagy nálam van codec hiba? A Metallica Bluray-énél nem is értem, hogyan adhatták ki így a lemezt? Főleg akkor van ez,a mikor gyors mozgás van, elkapja a fejét James a mikrofontól, aztán vissza. Az arcból semmit nem lehet látni. Ez a jelenség mind tévén, mind PC-n megvan.
http://www.youtube.com/watch?v=UMyXdG0WhKw
Valaki tudja, miről beszélek vagy mi ennek az oka? Más is tapasztalt már ilyent? Az az érdekes, hogy azért az a jellemző, hogy nincs ilyen probléma, csak bizonyos esetekben. Lásd fent.
[ Szerkesztve ]
-
greencard
tag
válasz greencard #16909 üzenetére
Ha vki esetleg letölti a youtube-ról a linkelt videt és kockánként léptetgeti, akkor az 581 és a 605-ös frame-ek közötti rész között láthatja, miről beszélek.
Ez így elég gáz. Rossz volt az élesség beállítva? Ettől egzaktabbak szoktak lenni a képkockák. Pl. Az olasz meló gyors jeleneteinél, amikor kockázom, akkor nem tapasztalok ilyent.
Hm.
-
greencard
tag
Jó sokan reagáltatok.
1. ES6100-as Samu
2. Nem szívatok senkit, csak idegesít, ha vannak eltérések a megszokottól.a, A Prison Break esetében már a CRT-n is idegesített, hogy vmi nem stimmel.
b, A Metallica, tényleg töltsétek le downloadhelper-rel, tényleg rosszul lett rákódolva a Bluray-re, mert egyszerűen xar. Ez nem tévé függő. stb., mert kikockázva is xar, azaz nem a megjelenítéstől függ. Én azt gondolom, hogy a gyors jelenteknél (ha jó kamerával veték fel, ha normálisan lett enkódolva) is egzakt, relatíve "éles" képkockákat kellene látni, nem pedig egy gyorsan mozgó maszatot. A Digi-s reklám kosarasait nem tudom felvenni, és kikockázni PC-n, de az említett Metallica-s problémát mindjárt prezentálom.(A műsorokon végén látható stáblista futása is hasonló probléma fedezhető fel sok esetben, de vannak kivételek.)
-
greencard
tag
Nézem a 48 órát a Viasat3-on. Ha én lennék a megmondó, akkor már holnaptól törvény mondaná ki, hogy csak 16:9-ben lehet sugározni.
Gyerekek, ha nem szabályozzák le ezt minél hamarabb, akkor itt nem lesz soha 16:9-ben sugárzott mozifilm, eredeti hang, 2 felirat. Mondjuk, az a gond, hogy ezeket nem is írja elő az átállás doksija. Mi kell hozzá? Marad minden így...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Filmvilág
- Autós topik
- PlayStation 5
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest