- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
superbutt #1664 üzenetére
Az attól függ, hogy egygépes/lokális, vagy távoli eléréses (is) elérésű legyen.
Ha utóbbi, és kezdő vagy, akkor leginkább MySQL-t tudom ajánlani, mivel nagy közössége van, egy nagyon jól használható, erős és gyors adatbázis kiszolgálást ad, számos nyelvvel, platformon használhatod, nem utolsó sorban mivel elég népszerű, számos magyar nyelvű dokumentáció és fórum is elérhető hozzá. Emellett számos előnye is van még.
Talán elfogultság szól belőlem (évek óta használom), de kétségtelenül jó választás lehet a MySQL többfelhasználós környezetben.
Ha egyfelhasználó, csak a készülő programnak kell, akkor valamelyik beépített Delphi-s adatbáziskezelőt javaslom. -
Keem1
veterán
Hali!
Egy gyors, de fontos kérdésem lenne.
van egy ilyen kódrészletem:
var Buf, Buftext : PChar;
Size: Integer;
...
Edit1.Text:='Szevasz';
S:='Helló';
Edit1.GetTextBuf(Buf, Size+1);
BufText:= // itt folytatódna a kód, ha a kérdésre választ kapnék...
Tehát (asszem) az textbox szövegét alakíthatjuk át PChar formára.
Van egy String változóm (legyen var S: String;).
Hogyan tudom ezt az S változót a kódbeli példához hasonlóan a BufText változóba préselni?(A string ugyebár nem vezérlőelem, nincs neki GetTextBuf függvénye)
Várom a válaszokat
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest