- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToXeN
tag
válasz szabolcs77 #549 üzenetére
HDMI kábel digitális, tök mindegy, hogy 24karátos aranyból van vagy rozsdás vasból, ha van kép tökéletes amúgy nincs kép. ATI-nál valóban kell valamit állítani CCC-ben (GPU scaling talán), Nvidiánál nem.
"Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
-Solt-
veterán
Most azt elhiszitek, hogy az új U2414H eddig tartott? Reggel bekapcsolom, feketeség... ez nem indítja újra a gépet végtelen számban, szimplán csak nem ad képet. HDMI kábellel működik rendesen.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Ha a VGA lenne szar, akkor egyáltalán nem adna képet nem? Olyan nincs, hogy a VGA felől XY port nem működik rendesen nem? Kicsit kezdek már belefáradni ebbe...
www.smart-bus.hu
-
zsolt501
nagyúr
A Pc DP kimenetével nem ad képet? Nem lehet hogy a DP port adta meg magát a Pc-n? Csak azért mert már ilyenbe sikerült belefutnom.
Jó lenne másik PC-vel is letesztelni aminek van DP kimenete akkor okosabbak lennénk.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-Solt-
veterán
válasz zsolt501 #557 üzenetére
Eddig ugye az volt, hogy reggel hideg indításnál nem adott képet, hanem állandóan újraindult a gép. Megjött az új monitor, gyári kábelét használva ugyanarra a portra kötöttem mint az előzőt, ezidáig tökéletesen működött, ma reggel bekapcsoltam, fekete képernyő. A rendszer felállt a háttérben, de a monitor képet nem adott. Átraktam HDMI-re, azzal azonnal volt kép.
A GTX980Ti-n 3 db DP kimenet van, mindegyikben próbáltam már korábban... szerintem, ha a VGA-n egy port rossz, az vagy ad képet, vagy nem. Olyan nincs, hogy egyszer ad, egyszer nem...
www.smart-bus.hu
-
zsolt501
nagyúr
Hallod nem túl nagy szerencséd van ezzel a monitorral, de magával a DELL céggel sem nem irigyellek.
Nem tudom mit tegyél, mert ilyenkor nehéz okosnak lenni, ha másik géppel is ezt csinálja akkor bizony a monitor DP bemenete adta meg magát, és akkor a DELL-t kell hívnod, ami megint csak hosszadalmas.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-Solt-
veterán
válasz zsolt501 #559 üzenetére
Az U2311H-ba "szerelmes" voltam, de az meg pár hónappal a garancia lejárta után meghalt... utána jött az U2414H, amiből egyet kapásból cseréltem mert sárgás volt a széleinél, majd most 2 évvel később már a 3. van nálam, ami megint beszart... azt hiszem itt az ideje elengednem a Dell-t...
Egyébként nem lepne meg, ha a VGA lenne a ludas... elég érdekes dolgokat találok. [link]
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
zsolt501
nagyúr
Akkor viszont csak ki kellene próbálni másik DP-s videokártyával, hogy ezt a lehetőséget is ki lehessen zárni.
Nem tudom más gyártók monitorainál is előjön e ez a gond, vagy csak a DELL-t sújtja e''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-Solt-
veterán
Urak,
Van valaki aki a III. kerület környékén lakik, van rám cirka 15 perce, és van olyan VGA-ja amin van mini displayport, vagy displayport kimenet?
www.smart-bus.hu
-
a8l
aktív tag
Nekem hibátlan eddig az u2417h amiből 8db-om van, a hozzá adott dp- minidp kábellel van összekötve 4db, 2db dvi hdmi-vel, és a maradék kettő van az alaplapi vga-n az egyik hdmi-n a másik dvi-hdmi kábellel.
A dp-vel volt gond első nap, villogott néha, de a legidegesítőbb hogy nem ébredt fel.
Azóta jó lassan fél éve. Szerintem jó képes van és ennél közelebb nem hiszem, hogy kerülhetnének a képek egymáshoz, sokkal kellemesebb így nézni hogy kb 1cm a távolság képek között és nem 5cm mint a régi monitoroknál. -
-Solt-
veterán
No, a tisztesség kedvéért jelzem, hogy nem az U2414H volt a hibás, hanem az NV driver...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz zsolt501 #566 üzenetére
Nagyon ráfeszültem már a témára és még mielőtt agyvérzést kaptam volna, elengedtem... jött a HDMI kábel pár napig, majd bevittem a monitort az Oázisba, hogy nézzük meg ott is rendetlenkedik-e. Nem jött elő a hiba, így kalibráltattam, hazahoztam... na mondom, próbaképpen ráengedem itthon is a DP 1.2-t, hátha. Láss csodát működött vele... nem tudtam mire vélni, aztán eszembe jutott, hogy amíg a HDMI kábelt használtam, jött egy NV driver frissítés amit feltettem... ennyi!
www.smart-bus.hu
-
Dyingsoul
veterán
Ezt a két jómadarat össze lehetne kötözni (NV+Dell). Hát én is sokat szívtam a setupommal, végül csak így működnek most a dolgok:
Portok sorrendje: Megjelenítő-VGA
Dell: HDMI-HDMI
LG W2453TQ: DVI-DVI
Starlight TV: HDMI-DisplayPortSemmilyen más módon nem tud működni ez a 3 monitoros setup az én esetemben, driver ide-oda, de voltak hullámvölgyeink. A lényeg, hogy így viszont minden pöpec már lassan egy hónapja. Még jó, hogy rátaláltam erre a kábelre ami HDMI-Displayportos és hosszban is tökéletes.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
KovyBoy
tag
Sziasztok,
Talán volt már ez a kérdés. Pár napja használok a cégnél egy ilyen monitort és a talp forgatásnál nagyon szoros (furdul az egész). Lehet ezen valahogy lazítani, vagy felejtsem el?Közben meg is találtam egy régi hozzászólásban.
"Ha a talp nálad is szorul, akkor érdemes megkenni, mert elég durván száraz volt a mechanikája a forgó résznél (fém a fémen, mint a reszelő) mióta megkentem azóta tökéletes és hangtalanul fordul.
Én 1-2 csepp WD40-et adtam neki, úgy hogy a műagyag borítását levettem a talpának."[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Volt valakinek tapasztalata erős szemfáradással? Egy U2312HM-et váltott, de nem tudom úgy beállítani, hogy ne káprázzon tőle a szemem. Megnéztem fényképezőgéppel, de nem pwm-es. 1/25-ös záridőnél nincs csíkosodás. Be lett kalibrálva. HDMI-n van bekötve, de teljes PC-módra van állítva (ezzel is szívtam az elején).
Szóval káprázik tőle a szemem, de nem azért mert olyan jó a kép. Mit nem állítok be jól? -
zsolt501
nagyúr
válasz hibavissza #571 üzenetére
Sajnos ez megtörténhet, öregszik a szem és mivel folyamatosan 1 pontra fókuszál ezért elfárad, nem véletlen ajánlott a megjelenítőt úgy elhelyezni, hogy a háta mögött lehetőleg még legyen valami ne csak egy fehér fal.
A másik, hogy nem minden ember szeme tolerálja a ledes világítást, az enyém sem, az okát nem tudom, de ledes világítású monitorok kikészítenek, ez is, ha tartok pár perc szünetet akkor nincs gond, de azt vettem észre hogy ez csak és kizárólag led világításúnál van így.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Zanik
addikt
válasz hibavissza #571 üzenetére
Sok mindentől függhet a szemfáradás kialakulása, nem feltétlenül a monitor a hibás. Számomra pl. pont hogy kevésbé fárasztó a képe az U2414H-nak mint a U2312HM-nek (nekem is az volt előtte).
A CVS meg egy létező dolog, sajnos minden háttérfény-világításos eszköz kiválthatja.
A szemfáradás ellen egyik legjobb megoldás, hogy csökkented a kontrasztot a monitor képernyője, és a környezete között, pl. kapcsolsz egy asztali lámpát a közelben, vagy megvilágítod a monitor mögötti területet/falat (lehet pl. venni ilyen USB-re köthető led-csíkokat:[link])
Sajnos az emberi szem alapvetően nem arra van kitalálva, hogy hosszan egy "fényforrásba" bámuljon. A monitort bámulva sokkal többet dolgozik a szemmozgató izmunk, és kevesebbet pislogunk.
Beválhat még a kék fény ellen egy szűrő-szemüveg, illetve műkönny/szemcsepp (pl. Visine)[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
hibavissza
veterán
Most kivételesen biztos, hogy ezzel a konkrét monitorral vagy beállítással van gond. Munkahelyen használjuk. Én vagyok a harmadik gazdája, mert mindenki lepasszolta eddig. Nekifutottam a "biztos nem jól állítjátok be, ez DELL" csatakiáltással, de ez nem jó. Teljesen kicsinálja a szemem. Rossz a közérzetem előtte. Ha visszateszem az u2312hm-et, semmi bajom nincs.
Gondoltam, mielőtt nekifutok a Dell vevőszolgálatnak rákérdezek itt.Azért köszönöm nektek, hogy próbáltatok segíteni.
-
Zanik
addikt
válasz hibavissza #574 üzenetére
Van másik példány a cégnél a monitorból, vagy csak ez az egy?
Mert akkor előfordulhat hogy valami tényleg nem okés vele!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
zsolt501
nagyúr
válasz hibavissza #576 üzenetére
Ott akkor valami hiba lehet a monitorral, mert ilyet nem tapasztaltam.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
él még ez a topic? Nézegetem a monitorokat és nem tudtam erről a típusról lebeszélni magam (a másik P2417H). Megéri a felárat ez a monitor a másik javára?
Net, játék-ra használnám (SC2, Overwatch, régi játékok.)
Köszi
-
Zanik
addikt
válasz jófejsrác #578 üzenetére
Alapvetően hasonló a felépítésük, az "U" a bezel less kialakítás és a bemenetek/kimenetek miatt feláras. A P2417H viszont újabb modell (A P2414H az elődje), bár nem tudom hogy ez bármiféle előnyt jelentene-e.
Továbbá tudnod kell, hogy az U2414H-nál bizony előfordultak problémák, van hogy nem éled fel a monitor alvó módból DisplayPort kábellel. Nálam kábelcsere megoldotta, de nem mindenkinél. HDMI-nél elvileg nincs gond.
Amúgy nagyon szép képe van, input lag is kiváló, szóval játékra is ajánlott. Igazából nincs miért lecserélnem.
De haOrigin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz jófejsrác #581 üzenetére
Akkor mégis jobb lesz neked az U!
Valószínűleg a Windows energiamenedzsment-je és a panel elektronikája között van valami gebasz, de mivel mindenfajta hardverspecifikációnál előjött ezért nem egyértelmű hogy mi okozza. Újraindítás vagy monitor áramtalanítás legtöbbször orvosolja. Vagy akár a gyári kábel cseréje. Nem tudom hogy még létező probléma a legújabb verziószámnál. Mostanában egyre kevesebbszer panaszkodnak itt. Nekem se jött már elő évek óta.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
zsolt501
nagyúr
Annyit tudok, hogy az új monitorok a U2414H-ből már más HW verzióval jönnek ki, és a szoftver verzió sem egyezik, és ezeknél ha minden igaz javították azt a hibát ami az első szériáknál tapasztalható volt, de garanciában cserélték is (volt akinek itt is cserélték).
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Zanik
addikt
válasz jófejsrác #586 üzenetére
Nem fogod megbánni. Én több mint 3 éve használom, és bár néha kacérkodtam a gondolattal, hogy lecseréljem, de végül nem találtam jó árban olyan alternatívát amire váltanék.
Esetleg ha csinálna a Dell egy 25-27"-es FullHD HDR-t egy hasonló monitor-dizájnba, akkor váltanék.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
jófejsrác
senior tag
Eddig elkerülte a figyelmemet, de akkor ha jól értelmezem, egy USB-vel összekötöm a monitort a laptoppal és akkor a monitoron lévő USB-ket használhatom és azt felismeri a laptop mint eszköz? Ugyan ez igaz, ha hangfalat dugok a monitorra akkor a laptop hangját átviszi?
Mert így akkor a fujistu dokkolom ki is iktathatnám ami jó lenne
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
ebbe a monitorba ugyan az a panel van mint a P2417H-ban?
Mennyire erős a glow? Sötét megjelenítéssel mennyire birkózik meg? Sötét részletek mennyire látszanak? Vagy tényleg ennyire rossz a helyzet mint ahol itt írták? [link]Köszi!
free your mind
-
Zanik
addikt
Egyrészt az a komment a P2317H-ra vonatkozik, szóval a panel biztos nem ugyanaz!
Amúgy meg ez van ha valaki nincs tisztában az IPS panel hátrányaival. Igen, van IPS glow, és van akinek zavaró tud lenni. De szerintem a mindennapi használatot nem zavarja. Persze ha egy teljesen sötét szobában csak és kizárólag éjszakai jeleneteket tartalmazó filmet nézel, akkor biztos hogy észre fogod venni. Akkor neked inkább a VA paneles monitor való. Az hogy mennyire zavaró neked pedig csak a saját szemmeddel győződhetsz meg, mert szerintem nagyon emberfüggő a dolog ez.[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
Meg van a monitor, zsír képe van és játszani is jó rajta, ips glow szinte nincs is úgy vettem észre!
Viszont, valamiért a laptopra mióta rá van kötve a gép elmegy alvó módba... de ezt teszi úgy, hogy minden energiagazdálkosási mező "soha" opción van.
Mi lehet a baj. Elég frusztráló bármit csinálok egy idő múlva bejön, vagy játék vagy desktop.
-
jófejsrác
senior tag
Vissza olvastam, de én akkor rosszul értelmeztem . Azt hittem kikapcsolt állapotból nem jön vissza a kép, nem pedig menet közben fogja magát és lenyomja a laptopot. Viszont kiszúrtam vele, résnyire nyitva van a laptop és azóta nem csinálja . Egyébként a gyári kábellel van összekötve, esetleg majd azt kicserelem. Viszont az mitől lehet hogy csak a monitor van beállítva megjelenítőnek, nem enged felbontást se semmit állítani ?
-
Jazz
veterán
válasz jófejsrác #581 üzenetére
"Laptopra kötnem minidpvel így az U verzió jobb lenne"
Emiatt miért? Latop mini DP, monitor normál DP, létezik ilyen kábel. Nem kell feltétlenül a mini-mini. Mini-nagy miért nem jó. Vagy valamit rosszul tudok?
Megnézet a 2414H vs. 2417H-t.
Előbbinek tényleg minimális a glow-ja, viszont utóbbinak sokkal jobb a feketéje kontrasztaránya (900:1 vs. 1200:1). Melyik éri meg jobban?
(A 2424 az 2414 akart enni)
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
jófejsrác
senior tag
A kábeles dolgot nem gondoltam át rendesen, viszont alapból adtak hozzá minidp to nagydp ... . Egyébként azért az U verzió jobb én esetemben mert teli van csatlakozóval: van rajta 4 USB, abból az egyik gyorstöltős, hangfalat rá tudom dugni így a PS4-et egyszerre két helyen is tudom használni anélkül, hogy cipelnem vagy átdugdosnom kellene (nem kell külön cucc, hogy legyen hang). Plusz elég menő ez a design.
Héten még kipróbálom másik dp kábellel, de így hogy kb 10 cm nyitva van a laptop nem produkálta már 3 órája a sleep módot. Ezzel együtt fogok tudni élni.
[ Szerkesztve ]
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Van egy Dell U2417H monitorom, amire az mDP csatlakozón egy PC van kötve, a DP csatlakozóra pedig egy laptop. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e úgy beállítani a monitort, hogy ha kap jelet a DP porton, akkor az legyen az aktív, ha nem, akkor pedig az mDP? Vagy lehet-e egyáltalán az auto inputot piszkálni? Az OSD-ben ez a menü inaktív, ki van szürkítve. Esetleg olyan lehetőség is érdekelne, hogy lehet-e a bemeneteket szoftveresen vezérelni mondjuk a gépről vagy a laptopról?
Köszönöm!
-
zsolt501
nagyúr
válasz kozyadam #599 üzenetére
Ez a monitorban lévő szoftvertől függ, mellesleg a te monitorod nem ez a típus így itt nem valószínű hogy tudnak neked segíteni, mert ez a U2414H monitor nem tudja ezt a lehetőséget amit te szeretnél.
-
Zanik
addikt
A mai napon fogta magát a monitor és úgy döntött hogy csak 800x600-as felbontáson hajlandó működni DP kábellel!
Először szoftveres hibára gyanakodtam. De videókártya driver frissítések és régebbi verziók kipróbálása után, valamint Windows update/visszaállítás után is produkálja a hibát, csak és kizárólag DP kábelekkel (DP-DP és DP-mDP kábellel is próbáltam).
2013-as vásárlás, gari már nincs. Ilyenkor mit lehet csinálni? Szerintem ez a monitor gyári hibás, és eddig csak szerencsém volt hogy hajlandó volt működni DP kábellel.
-
Zanik
addikt
Rá lett kötve egy másik PC, hibamentesen ment vele DP kábellel. Szóval mégis valami szoftveres dolog van a háttérben. Egyelőre úgy tűnik az összes AMD driver legyalulása megoldotta. Most Windows-os alap vezérlővel hibamentesen megy DP kábellel. Egyetlen félelmem a Windows update. Szerintem amiatt kergült meg amúgy a gép.
-
Brada:D
tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy U2414H monitort.
Tudnátok segíteni? A beállításban mert nekem elég fakónak tünik.
Jelenlegi beállításaim:
Gyárilag kalibrált
Standard
Brightness:35
Contrast:75Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs