Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
Nagy kuss hallik a kocsma felől, csak nem vesztésre állunk?!?
-
Zola007
veterán
válasz
PLaci58 #91987 üzenetére
Attól, hogy te így járatod, még nem ez a jellemző.
Ventilátor is fogyaszt egyébként.
Az másrészről miért jó, hogy a meleg, párás kinti levegővel visszafűtöd éjszaka, amit nappal lehűtöttél?.
Energetikailag a hőntartás a legkedvezőbb, mind fűté, mind hűtés esetén.
Harmadrészt a sz.r munkáért jogos, hogy nem fizetsz, viszont nem ez a klímaszerelés rendes módja, attól függetlenül ki végzi -
sto1911
veterán
A Pizza Fortuna nincs ma nyitva? Egyeb helyrol honnan rendeljek?
-
The Division nem érdekel valakit?Ha igen,privátban a többit.
-
-
Calogero
addikt
Ha már klíma a téma, ezekről a kültéri nélküli készülékekről mi a véleményetek?
[link] -
PLaci58
addikt
válasz
Zola007 #91979 üzenetére
Kapott is választ, hogy kb. 5K/hónap egy inverteres klíma fogyasztása.
Tegyük azért hozzá, hogy az inverteres klíma szinte sosem áll le teljesen.
Az 5K/hó azt jelenti, hogy kb. 100KWh/hónap a fogyasztása.
Az enyém 1KWh-t fogyaszt, amikor működik, tehát 100 órát kéne mennie egy hónapban.
Hát az enyém nem megy annyit
Nappal megy 5-6 órát ilyen nagy melegben, éjszaka nyitott ablaknál csak a ventilátor megy és lehűti a szobát.
30 fok alatti külső hőmérsékletnél meg alig megy 1-2 órát.A lényeg, hogy ha már megvan nem foglalkozik a fogyasztásával az ember.
Regisztrálni egyébként a szerelőnek kell, ez a garancia feltétele. A lényeg, hogy országos nyilvántartás legyen a forgalomban levő hűtőgáz mennyiségről.
Én biztos, hogy nem hívnék szerelőt a beüzemeléshez.
A régit is én fúrtam fel, egyedül vittem fel a létrán és raktam fel a kültérit is 3 méter magasba, én kötöttem be az elektromos részeket, a szerelők (állítólag hivatalos! aztán kiderült, hogy semmi közük a gyártó garanciás szolgáltatásához, tehát a gari egyből ugrott) pedig csak a két rézcsövet szabták méretre és peremezték el és kötötték össze. Semmi átfújatás, nyomásellenőrzés stb. Na ezért a munkáért én nem fizetek többet senkinek! -
perge666
veterán
Valakinek nincsenek eladó PS4 játékai?
A következőkből érdekelne leginkább 1-2, de mást is meghallgatok.- Witcher 3 / magyar feliratos /
- AC BlackFlag / magyar feliratos /
- Metal Gear Solid Phantom Pain
- Mad Max
- Resident Evil......
- Sleeping Dogs
- Uncharted 4 -
törölt tag
válasz
mghltm #91971 üzenetére
Nem ír rossz dolgokat, de nem érzem annyira naprakésznek.
Ez a klímás világ nem az ami régen volt.
A cég ahol dolgozom villanyszereléssel foglalkozik régebben ment a légtechnika is, de ahogy múlt az idő bejött a klíma is. Az első évek érdekesek voltak (angolórát adok-veszek jelleggel) de ma már van itt pár embernek klímás papírja. Nekem nincs. De ettől a gépek felszerelését csinálhatom, csak a rézcsövek összekötésénél nekem véget ér a mandátumom.
Anno '97 körül a Funai, meg a Stiebel Eltron klíma volt a "divat" ma más. Azóta pár évente cserélődnek a "jó" gépek. Ráadásul ez kína nem az a kína ami régen szemetet gyártott. Mi jellemzően (pár kivétellel) lakossági vonalon rakunk gépeket ott ritka az igény az igazán jóra. Általában jó az átlagos gép. (Midea, McQuay alja, Gree, Comfree, stb... ) Azaz sztárolhatok bármit, de 4 év múlva nem lesz a köztudatban.
Ma már nincs on-off gép sehol a kínálatban, kínából sem csak a hulladék jön felénk, így egy gép választásánál max a dB és a COP érték lehet mérvadó az ár mellett.
Ok, lehet választani extra szűrős, kiemelten csendes, dekorációs célra alkalmazható készülékeket, de aki hideget akar megbízhatóan, jó áron azoknak sok esetben jó az ismert nevű kínai/koreai. Eddig a legnagyobb garanciális bajunk az volt hogy tavaszra beköltöztek a bogarak a cseppvíz csövébe.
Arról meg ne is ejtsünk szót, hogy előfordulhat az is, hogy egy mai kínai jobb hatásfokú és emellett jobb szolgáltatás kínálattal rendelkezik mint egy 5-6 éves prémium gép. -
Zola007
veterán
válasz
PLaci58 #91964 üzenetére
Az eredeti kérdés az volt, hogy mennyit fogyaszt egy klíma.
Bátorkodom feltételezni, hogy azért kérdezte a fórumtárs mert venni akar. Ugyanis pont a te példádból kiindulva, akinek már van klímája, azt nem érdekli mennyit fogyaszt.Namármostakkorvegyükfigyelembehogy
- on/off klímát
- hivatalos szerelőtől
- hivatalos garival
- beregisztrálva(!)
már nem tud venni, mert nem adják meg rá a regisztrációt, ilyen szempontból a te On/Off klímád fogyasztása totál irreleváns egy új klíma vásárlónak.Csak hogy tisztább legyen miért is írtam az on/off vs. inverter dolgot.
Nem vagyok se forgalmazó, se szerelő, egyedül a tények érdekelnek. -
pohár
félisten
-
aldebaran
addikt
Működő M4 iptv linket tudtok? Amit a neten találtam, egyik se volt jó.
#EXTINF:-1,M4 Sport HD
http://152.66.115.226:8091/bysid/101
#EXTINF:-1, M4 Sport (HU)
http://212.40.98.161/intlivedrm/mtva/mtv4live_international.smil/playlist.m3u8 -
mghltm
addikt
válasz
#33253120 #91969 üzenetére
tetszik amiket irsz a temaval kapcsolatban, mert mi itt sokan csak egyszeru vegfelhasznaloi tapasztalattal rendelkezunk, ezert sokkal kisebb a tudasunk. kerdesem az lenne, mennyire igaz az, amit a ph legkondi topikban irnak: vagy japan cuccot vegyel vagy ha kevesebb penzed van akkor sporolj meg ra!
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy TV szerelőt aki minőségi munkát végez és nem csillagászati áron dolgozik?
Egy Samsung lcd tv-ről lenne szó.Aki tud ilyen szerelőt az dobjon már privátot nekem.
-
törölt tag
válasz
#05304832 #91966 üzenetére
Nem neked szól, de picit ez alá illik.
Bármilyen klímával legtöbbször az a baj, hogy senki sem úgy épít házat, hogy a tervezésnél szempont legyen az, hogy 1db klíma hűtsön. De utána elvárja, hogy úgy rakjunk fel neki bárhova gépet, hogy az egy nappalira való gép hűtsön le egy közlekedőt, meg 2-3 szobát.
Illetve számomra ennek életviteli problémái is vannak. Azaz hány éves korig várja el valaki bárkitől is, hogy nyitott ajtó mellett aludjon? Ok. Amíg a család pici szeme fénye pár éves addig ez rendben lehet. És amikor kamaszodik akkor vagy megdöglik a melegben, vagy nyitott könyv lesz az élete. Ez így tényleg jó? Vagy elég mindent annak alárendelni, hogy olcsó volt? -
PLaci58
addikt
válasz
Zola007 #91962 üzenetére
Nyugodj bele, hogy ilyen melegben még a 3,5KW-os is megy max teljesítményen, ami ha jól olvastam az inverteresnél akár 120% is lehet
Nálam azért megy sokat, mert egybe van nyitva ilyenkor minden. Az egész házat hűti, amihez kicsi a teljesítménye.
Azért van, hogy használjam, nem azért, hogy a fogyasztást számolgassam, amiből az egész kérdéskör most kiindult!Nem védem a mundért. Nekem régi klíma van, de hibátlanul működik és nem hiszem, hogy lecserélném bármilyen mai gagyira. Ami meg tényleg jó, az nincs 200 ezer alatt.
-
törölt tag
válasz
PLaci58 #91961 üzenetére
Jellemzően nem fog elfagyni az elpár a beltériben. A mai gépek ezt jobbára figyelik.
Az, hogy hány fokos levegő lép le a mókuskerékről az egy dolog, mert egy ideig ott a helyiség belső meleg levegője ellentételezni, ha meg már lehűltünk akkor meg az inverteres visszaszabályoz.
Zola007.
Én szeretem az on/off gépeket, mert kevés velük a macera. Csak sajnos eljárt felette az idő.... (Bár trabant, ikarus, meg lada szerelmesek is vannak a mai napig is.) -
Zola007
veterán
válasz
PLaci58 #91961 üzenetére
Nagyon ritkán és rövid ideig kell maxon menni egy 3,5kW-os klímának, amennyiben jól van méretezve.
Ha folyamatosan megy, akkor vagy nem tökéletes a hűtőkör vagy alul van méretezve a klíma a légköbméterhez.
Ha meg nem folyamatosan megy, akkor mindig az inverteres jön ki jobban az üzemi hatásfok miatt.Egy azonos teljesítményű inverteres mindig kevesebb fogyaszt mint egy on/off, ez pont a technológiából adódik, mert van köztes teljesítmény, nem csak OFF és 100%
Nem kell védeni a mundért, semmi gond a hagyományos klímával a maga kategóriájában, csak ne akarjunk magunkat és másokat meggyőzni arról, hogy ugyanolyan jó vagy jobb mint az inverteres.
-
PLaci58
addikt
válasz
#33253120 #91953 üzenetére
Arra akkor ráfagy a pára. Gondolom automata leolvasztós. Az enyém nem fagy le, 0 fok körül van a hőcserélőn kijövő levegő.
Nézegettem az inverteres klímákat, ilyen melegben ugyanúgy megy maximumon mint az enyém.
Azok is akkor takarékosak, ha csak kicsit kell hűteni (50% teljesítmény körül). Akkor meg az enyém is keveset megy -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Van valakinek elfekvőben fiókos vagy kihajtós fém szerszámos ládikája?
" OCCÓÉR " -
NSiS
tag
Sziasztok!
Eladó VW R15 alufelni garnitúra: [link]
Az ár minimálisan alkuképes.
Továbbá eladó egy HP DC7100 ház tápegységgel. Irányár: 2,5k
-
bul07
nagyúr
válasz
dewil666 #91948 üzenetére
Én a Hama "Next Light Dönthető" 400x400 tudom ajánlani, bár ahogy nézem elszált az ára kicsit többért márkihúzhatót is lehet venni
Két link egyiken a konzol meg a cuccai, másikon a felszerelésnél elkövettet hibáim leírása
http://gamepod.hu/tema/fali_konzol_lapos_tevekhez_tapasztalatok_tanacsok/hsz_57-57.htmlhttp://gamepod.hu/tema/fali_konzol_lapos_tevekhez_tapasztalatok_tanacsok/hsz_137-137.html
(Bocsi hogy így linkelek Opre mini valami nem kóser a linkelés funkcóval)
-
PLaci58
addikt
válasz
#33253120 #91951 üzenetére
60K-ért vettük annó. Nem fogom lecserélni amíg jól működik, főleg, hogy egy inverteres 3x annyiba kerül manapság. Tudom, hogy az inverteresek gazdaságosabbak, folyamatos szabályozásúak, de ez is szépen dolgozik. Évente, tavasszal kitakarítom, aztán gooo
Most megmértem, közvetlenül a klímából 1 fokos levegő jön ki! (ez maga a hőcserélő hőmérséklete) kicsit távolabb 6-7 fok.
-
törölt tag
válasz
PLaci58 #91950 üzenetére
A régi on-off gépek sem rosszak, viszont a maiak annyiból jobbak, hogy a pillanatnyi hűtés/fűtés igény szerint tudják szabályozni a teljesítményt. Ez erősen villanyszámla, és ízület barát dolog.
No meg, ha megfelelő COP értékű gépet veszel, akkor ma már lehet neki kérni H tarifás mérőt, amivel nyáron rendes áron hűthetsz, de ősztől-tavaszig jelentős kedvezménnyel fűthetsz. Bár a mérő kialakítása majdnem egy klíma ára, de központi fűtés, vagy gáz esetén elég jó lehet a megtérülése. (Persze ez minden esetben az adott épület fűtési rendszerétől, és az épület kialakításától/szerkezetétől/fekvésétől is függ. ) -
birq
tag
válasz
dewil666 #91948 üzenetére
Anyáméknál olyan csuklós tartó van, azzal tényleg egyszerűbb ha hozzá kell férni, viszont a felszerelése az körülményesebb volt. Meg egy kicsit kilehet mozdítani a tévét a vízszintes helyzetből, az egész valahogy nem tűnik olyan stabilnak, bár még eddig nem esett le a falról
-
dewil666
őstag
válasz
Zsoleszhun #91947 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat!
Igen VESA 400 felfogatású kell.
Ezt néztem ki szerintem elég erősnek látszik. Mielőtt felteszem rá a Tv-t mindent rácsatlakoztatok (csak pár dolog van) és azután úgy sem fogom piszkálni. -
Zsoleszhun
addikt
válasz
dewil666 #91939 üzenetére
Mindenképpen csuklósat vegyél, valami hasonlót, ahogy birq is írta mert jobban hozzáférsz később, ha valamit csatlakoztatni akarsz. (arra figyelj, hogy 108cm-hez már VESA 400 szabványú kell szerintem de a tv leírásában benne van)
-
perge666
veterán
Vegyetek 2 magos PC-t vagy PS3 játékokat.
Alku van, vasárnap lehet megyek be Debrecenbe és ingyen beviszem ha valami kell. -
rayoliviero
veterán
-
inkubator
aktív tag
Villanyszámlában mennyi többletet jelent a klíma? Csak úgy kb. tudom hogy sok minden függvénye...
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tv fali tartóval van valakinek tapasztalata? Milyet érdemes venni és mi az amit jobb elkerülni?
108cm led tv-hez kellene. Egyáltalán nem ismerem ezeket a szerkezeteket. Ággyal szembe lesz így oldalra nem kell kifordítható legyen, viszont az nem baj ha dönthető. Panel betonba lesz felszerelve.Köszi a tippet-tippeket előre is!
-
bob011
aktív tag
Keresek DVB-T szobaantennát. Privátot írj!
-
Tubi2
senior tag
Lenovo X220 Thinkpad szép állapot
Kicsi, könnyű, nagyon gyors gép Sandy Bridge procival, gyári rendszerrel eladó!
-
bogarfx
aktív tag
Garanciális Gigabyte GTX 950 Xtreme Gaming eladó 43k
@Pocok9b
Nekem egyébként sikerült tegnap eladni a Doom kuponomat 8k-ért -
_seth_
veterán
Köszi mindenkinek a klímás infókat
-
Marci79
senior tag
válasz
Chesterfield #91918 üzenetére
Köszi szépen!
-
Pocok9b
aktív tag
Sziasztok!
Eladó DOOM PC-s jétékszoftver, akit érdekel keressen bátran!
-
Marci79
senior tag
Jó reggelt!
Egy "dolognak" a menetét ismeri valaki?
Nevezetesen:
A Google view-on (az utcai nézelődősön) hogyan lehet az ingatlan "kitakarását" (cenzúrázását) kérni/elintézni? Hova/kinek kell írni és milyen iratokról kell másolatot/képet küldeni? -
devil-k
nagyúr
válasz
_seth_ #91905 üzenetére
Egyik ismerősömnél egy Whirlpool SPIW412L 3,5kW split klímát szereltek. Nagyon jó cucc, meglepően jó. A bekötést pedig a területileg illetékes Whirpool márkaszerviz csinálta. 58.000 Ft volt pluszban.
Most már nem úgy megy, hogy bemegy az ember a Metroba, lekapja a klímát a polcról és a "szomszéd Jani" fellöki. Ami egyfelől jó, mert garanciát kapsz arra, hogy nem valami kókler rakja fel, más felől viszont drágult a bekötés. Brutálisnak tartom, hogy a klíma árának a feléért kötnek be.
Ezen felül egy a Whirpool klíma "silent" üzemmódban 21 dB-lel dolgozik csak. Az semmi. Ez is fő szempont volt.
-
Zola007
veterán
válasz
elfelejtette #91913 üzenetére
A pára a fő gondja a klímáknak, nem is a hőmérséklet csökkentése. Ha sok a pára, akkor a hőcserélő se működik olyan hatékonysággal.
Gondolom nektek a nyomdafestékből és papírokból is származik pára bőséggel.
A konditeremben is feszt mennek, az egyik már bele is purcant.
Kint az ajtónál vezetik le a kondenzvizet, folyamatosan folyik belőle mintha csap lenneTegyük fel ha csak 300-an fordulnak meg ott egy nap és mindenki 0,5 litert izzad, akkor is 150 literrel kell a klímáknak elbánni naponta, ami brutális vízmennyiség.
-
elfelejtette
veterán
Az én munkahelyemen egész nap ment mindkét klíma, a 3,5kW-os, és a 11kW-os is, de csak 26 fokig tudták hűteni a termet, annyira dolgoztak a gépek, amiket kezelek, pedig elvileg 25 fok alatt kell tartani őket, mert fölötte túlmelegszik, és leállhat a lézeres levilágító...
-
FireLord
aktív tag
Eladó: Iphone 4S 16gb fehér, kitűnő állapotban a következő tulajdonságokkal:
- IOS 7.1.2 (igény szerint jailbreakelhető) a leggyorsabb szoftver!
- Telekom függő
- dobozával, headsettel
- 2 darab ajándék dokkolóval
- 2 darab új előlapi fóliávalFotók: iphone 4s
Csak a hétvégén az ára 30 ezer forint, Debrecenen belül ingyen házhoz viszem!
-
Chesterfield
őstag
válasz
_seth_ #91908 üzenetére
Nekünk, meg több ismerősömnek is Borosz ajánlása tette fel:
Boros Gyula: 30/9780400Teljesen elégedett volt mindenki, szép munkát végzett.
Pár hete kaptam tőle ajánlatot Gree Home Plusz inverter 2.5 kw szereléssel 200e.
Tavaly óta kicsit drágult a klímázás, vizsgázniuk kellett, lejelentéssel jár minden klíma felszerelése.
[link] -
_seth_
veterán
válasz
customer114 #91907 üzenetére
Google segítségével körbenéztem de felszerelési díjnak is kb 50-60-at találtam, klímából ami kicsit is jobb az már 200e, nem lenne célom valami fullosat berakni, de azért a leggyatrábbra sem tartok igényt, valahol a kettő között lenne jó. Tudsz esetleg valakit aki foglalkozik klímával?
-
tahepa
senior tag
válasz
#05304832 #91902 üzenetére
Cromax , szombat délig nyitva
Lehet hogy van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest