-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Vagyis a monitor bal oldalát akár ki is dobhatjuk
Mintha semmi mást nem kellene bal oldalon intézni. Az feltűnt, hogy vindózon a start gomb is a bal sarokban van? Balról indulnak a böngésző fülek, balról indulnak a menük, balról vannak a fájlkezelőben az elemek - vagyis az egérmutató az idő nagy részében a bal térfélen van.
Ja, és balról jobbra írunk, olvasunk. Nekem logikus, hogy bal oldalon vannak a vezérlőgombok is.(#7472) ubyegon2
És persze az Ubuntu meg az OSX -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7452 üzenetére
>a backportban van a te verziód, a sid-et tedd fel, onnan frissül.
Erre gondoltam, hogy magas. A deb-et tudom telepíteni
Az én nevem nem piros, nem is lesz. Nem fizetek. Az egészet én csak pöcsméregetésnek tartom. Van egy újabb valami amivel hencegni lehet, mások orra alá dörgölni. Gusztustalan.
Adblock ki van kapcsolva a PH oldalain, néha még a reklámra is rákattintok, más extra szolgáltatást meg nem igénylek. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7450 üzenetére
Most itt olyanokat írtál, hogy inkább hagyom a fenébe az egészet
>Nálad hogy-hogy fenn maradt a Logout blog a nicked alatt?
A nagy "prémium előfizetés"-es pöcsméregetős rendszer egyik mellékhozadéka. A kiírás csak blogbejegyzést követő pár napig látszik (talán 5?)... Gondolom ez egy egy kis "ösztönzés" az előfizetésre...
A topicösszefoglalóval megtisztelsz
-
Syl
nagyúr
Hogy tudom rávenni a rendszert, hogy automatikusan frissítse a VirtualBox-ot?
Az /etc/apt/souces fájlban benne van a
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jessie contrib
Eredetileg így telepítettem az 5.0.12 verziót.
Most program jelszett, hogy megjelent az 5.0.14, de a Debian csomagkezelője szerint nincs semmi frissíteni való.
Ubuntu meg Mint ezt automatikusan intézi.Vagy szedjem le a .deb fájlt és kézzel telepítsem?
-
Syl
nagyúr
válasz
#59070464 #7439 üzenetére
Intel HD2500. És két változatot játszik a wayland:
1. Belép, monitor kikapcs, 4-5 mp után gép menni szlíp... Ébresztés után belép (hosszas várakozás után), de nagyon kaotikusan viselkedik az egér. Vagy hogy duplázódik, van hogy egy vonalnál nem megy tovább stb.
2. Belép és nagyon kaotikusan viselkedik az egér (lásd előbbi).
Szóval maradok az alap Gnome-nál -
Syl
nagyúr
Gyerekek, ismét én qrtam el valamit, vagy Gnome-ban nincs ctrl+tab? Nem tudok a böngészőben fülek közt váltani
Tudom, van ctrl+pgup/pgdown de az qrvára rossz helyen van. Tizenöt éve Indesignban és Photoshopban dolgozom, odanőtt a kezem a bill. bal alsó sarkához -
Syl
nagyúr
Kellene nekem a (gnome) login ablakhoz a numlock.
Ez vajon működő dolog: [link]GDM
First make sure that you have numlockx (from extra) installed
then add the following code to /etc/gdm/Init/Default:
if [ -x /usr/bin/numlockx ]; then
/usr/bin/numlockx on
fiA numlockx-et felraktam, de az etc-ben nincs gdm, csak gdm3.
-
Syl
nagyúr
Most fogom szétverni a gépet debianostól
Újrahúztam az egész Debiant, ezúttal rögtön KDE-vel. Elkezdtem szépen belakni.
Telepítgetem a cuccokat, ám amikor a ttf-mscorefonts-installer-megy, hibával kilép az Apper.
Nosza, terminal, apt-get.....Innen sehova. Se beírni, se törölni, semmit (csak Tab-bal OK-ra ugrani). Csak ablak bezár, figyelmeztetéssel.
És utána már az Apperrel sem lehet semmit felrakni a gépre.
Futtatnám terminálban a dpkg --configure -a parancsot, de az azonnal visszadob a ttf-mscorefonts-installer-os ablakhoz.
22-es csapda...
-
Syl
nagyúr
KDE, képernyő kikapcsolása 10 perc, képernyővédő OFF.
Böngészőben (chrome) youtube videót nézek, erre 10 perc után lekapcsol a monitor. WTF? Gnome felületen nem kapcsolt le. -
Syl
nagyúr
válasz
gery2123 #7396 üzenetére
Hát, a gnome-ot már belaktam, a kde-vel meg küzdök, mint disznó a jégen.
Gnome alatt pl. a fájlkezelő izomból elbír a rar fájllal, kde meg csak néz rá, mint borjú az új kapura. A Krusader is csak a winrar oldalára dob.
Szóval oké, hogy minden szir-sz*rt be lehet rajta állítani, de na... -
Syl
nagyúr
Ajjaj! Máris elvesztem a beállítások között. Plusz addig babráltam a panelt, hogy totál sikerült szétqrni. Szerencsére a .kde, share, config mappából törölt két plasma-desktop* fájlt helyrerakta
Egyébként nem lenne célszerű leszedni a GNOME fájlokat? Kicsit zavaró, hogy egy sor gnome program is itt virít a kde menüben. Pl. két számológép
-
Syl
nagyúr
válasz
Apollyon #7384 üzenetére
>Így legyen ötösöm a lottón
Adja az ég!!!
1%-ot kérek belőleÉvekkel ezelőtt próbáltam a Chakrát és ugyanez volt vele a gond. Azaz volt ott más is, sokkal bosszantóbb probléma. Például a NAS-ról Samba megosztásról nem volt hajlandó lejátszani a filmet, csak miután átmásolta a user mappába. Szerencsére Debianon nincs ilyen gond.
Sajnos, már csak estére tudom kipróbálni, akkor leszek ismét gép közelben.
De nagyon köszönöm a segítségetJa, a KDE valamiért csak angolul megy. A nyelvek listájában csak ámerikás englis van.
I'll be back
-
Syl
nagyúr
Mert a KDE-t nem szeretem, a cynnamon meg a mate olyan old school.
Mellesleg jó egy évig használtam ubuntut unity-vel (nem tehetek róla, tetszik), majd szintén egy évet elementary-t, ami valami gnome forknak tűnik.
Ehhez a kettőhöz képest, most millió beállítási lehetőség van előttem -
Syl
nagyúr
Nagyon csúnyák a betűk Debianban. Bökdösöm a Hintig-et és az Élsimítást a Finomhangolóban, de semmit nem változik a kép. Van ennek valami más trükkje, vagy "ennyi, oszt jónapot"?
-
Syl
nagyúr
válasz
Apollyon #7369 üzenetére
Így már felment a ttfcorefonts(#7370) spammer
Én megszoktam (minden disztribúción), hogy a weboldal szerinti leírással telepítem. Így mindig a legújabb van meg, plusz az ilyen tárolókba felvett verziókkal nem tudom működne-e a partíció raw elérése.
-
Syl
nagyúr
válasz
Apollyon #7364 üzenetére
Köszi!
Ismertem már a sources.list szerkesztését, azzal nem volt gond.
Néztem is, miért van benne kétszer ugyanaz a CD-s sor, egyik kikommentelve.(#7362) spammer
Melyik sor végére írjam be ezt a contrib non-free-t?
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main
deb http://security.debian.org/ jessie/updates main
deb-src http://security.debian.org/ jessie/updates main
# jessie-updates, previously known as 'volatile'
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-updates main
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-updates main
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jessie contrib -
Syl
nagyúr
válasz
spammer #7362 üzenetére
sudo apt-get update:
W: Sikertelen letöltés: cdrom://[Debian GNU/Linux 8.2.0 _Jessie_ - Official amd64 CD Binary-1 20150906-11:13]/dists/jessie/contrib/binary-amd64/Packages Használja az apt-cdrom parancsot a CD felismertetésére. Az apt-get update nem használható új CD-k hozzáadására.
W: Sikertelen letöltés: cdrom://[Debian GNU/Linux 8.2.0 _Jessie_ - Official amd64 CD Binary-1 20150906-11:13]/dists/jessie/non-free/binary-amd64/Packages Használja az apt-cdrom parancsot a CD felismertetésére. Az apt-get update nem használható új CD-k hozzáadására.
E: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.Synaptic ugyanígy kedves jószág:
szerk.
Vagy minden sor végére írjam oda? -
Syl
nagyúr
WTF?
Telepíteném fel a VirtualBox-ot, erre ezt tolja a pofámba:Helyezze be a(z)
„Debian GNU/Linux 8.2.0 _Jessie_ - Official amd64 CD Binary-1 20150906-11:13”
címkéjű lemezt a(z) /media/cdrom/ meghajtóba, és nyomja meg az Entert
Nincs is Optikai meghajtó a gépemben, pendrive-ról telepítettem... -
Syl
nagyúr
Gondoltam, pár éves ubuntu (és származékai) használat után megismerkednék a Debiannal (gnome).
A filekezelő itt még szörnyűbb, mint ubuntun
Gondoltam felrakom a Nemo-t, de úgy tűnik az hozná magával az egész cinnamont. Az normális?ttf-mscorefonts-installer az itt nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- MSI CYBORG 15 A13V
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest