- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Aktív témák
-
westlake
félisten
sajnos a memorias vizblokk nem sokat er
32 darab sima aluminium bordacsak megtamogatva egy 8 centis ventivel teljesen jo.. en 2.8 volton hajtottam a ramokat, de meg csak kezmelegek sem voltak.. a vizzel nem fog annyival jobban menni a memoria (ha egyaltalan jobban megy) mint amennyivel jobban felmelegiti feleslegesen a hutovizet..
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1118 üzenetére
ugy erdekelne, hogybarki ellenorizte-e mar a maximizer altal adott feszultsegek helyesseget..
jo, hogy kiir egy erteket.. kivancsi lennek, hogy az mennyire felel meg a valosagnak.. elvegre nem a maximizer adja a feszultseget a memorianak (tudtommal), hanem csak utasitja az alaplapot, hogy mennyi feszt adjon a memoriaknak.. -
westlake
félisten
legyszives ne csinaljatok mar ebbol ramajanlo topikot
-
westlake
félisten
nekem mar szerencsere kicsereltek a hires-neves mushkin kit-et.. mar igyekszik az amcsi kontakt fele..
-
westlake
félisten
szerintem inkabb te olvass kicsit utana a dolgoknak.. mi az, hogy ''lesz''? mar jo ideje van..
az nf 680i nem jobb chipset, mint a 975..es nem is lesz jobb.. mitol lenne jobb?
a striker extrem-el sem tudtak lenyomni a 975-ot.. egyebkent ezt nem itt kell megtargyalni
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
most olvastam, hogy a gskill megcsinalta a vilag elso 2*2 gigas tuning kitet
ddr800 cl6 es ddr667 cl5-os ertekekkel.. az ara gondolom 500$+ lesz..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1018 üzenetére
asszem a mushkin-ok 2.70 volton tudtak ezt.. szegeny megboldogult modulok.. eppen garozzak denverben
par nap es itt az 1000-es ballistix.. meg jon meg a super talent is.. hab a tortan, hogy mar megvan a kovetkezo versenyzo is.. teljesen veletlenul az is mushkin
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
a 3.5-os everest benh moduljaban biztosan nincs i965 bug.. a sandrarol nem nyilatkoznek, de velemenyem szerint azzal sincs semmi problema.. a winrar-t meg talan azert nem hasznaljak, mert nem popularis teszt.. szerinted miert futtatjak minden videokartya tesztnel a 3dmark06-ot? holott mindenki tudja, hogy egy szar.. szarabb, mint a 05.. popularis teszt.. ez a lenyeg.. ha valaki valos a savszelessegre kivancsi, akkor real world teszteket futtat.. mint amilyen a winrar is.. egyebkent a nevem nem Westlake
-
westlake
félisten
valaszolok kedves fori mester, miutan elmagyaraztad, miert is bugos
apropo.. nem feltetlenul a sandrara celoztam a hozzaszolasommal.. vagy esetleg az everest is bugos? miert nem futtatsz winrar-t?
ha nem jottel volna ra magadtol, akkor elrulom, hogy az 12xx egy szep magas szam, csak eppen sz*rt sem er..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
talan kozlok roluk adatokat is
[link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Templomegere #946 üzenetére
nem sokaig.. en nem hasznalnam igy a helyedben a memokat hosszutavon.. tesztnek jo..
nem sokat szamit ez az elert erdemeny (legalabbis ossezhasonlitas szempontjabol)
emlitettem mar, hogy a p5bd-ben bugos a cl3.. raadasul i965 es allendale procival nezted.. eza sebesseg talan normalis korulmenyek kozott ddr850 cl4-nek felel meg -
westlake
félisten
minosegi teszt.. asszinkronban tesztelni a memoriakat.. gratula hozza.. biztos nem azert gyarilag 1:1 az fsb:mem arany, mert az a legoptimalisabb beallitas.. aaaa..
ilyen memoriat senki nem fog cl5-ben hasznalni.. itt indul a dolog.. kell egy alacsony feszes cl4 es teszt, egy normal feszes cl4-es teszt, es egy magas feszes cl3 teszt..
ez az a harom beallitas, amivel az emberek hasznaljak (legalabbis igy kellene) a rendszeruket.. ez a tesz nalam sehol sincsi965 ala meg tok felesleges ilyen aru ramokat venni.. nem veletlenul vett aza valaki allendale-t es i965-ot..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Dobimaster #925 üzenetére
minden lapnal alabol 1:1 az fsb:ram.. akkor tuningolj igy..
-
westlake
félisten
válasz
Dobimaster #923 üzenetére
asszinkron beallitasnal is novekszik a ddr mhz az fsb novelesere..
-
westlake
félisten
válasz
Dobimaster #910 üzenetére
windows alol lehet fsb-t emelni es azzal tuningolodik a ram is..
-
westlake
félisten
ez megint legenda, vagy pedig a ''csodas'' komboval ertek el: i965_allendale_asszinkron_nem gyari szorzo
.. aztan lehet, hogy tevedek.. de az biztos, hogy en mar inkabb szeretem elore tisztazni ezeket a dolgokat az esetleges kesobbi konfliktusok elkerulese vegett..
mint tudjuk, i975_conroe_szinkron_gyari szorzo rohadtul nem ugyanaz, mint az i965_allendale_asszinkron_nem gyari szorzo..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
az, hogy csak ket esetben szabad 1000-es ramot venni.. ha cl5-os, de jobb, vagy ha valami nagyon akcios (mint pl az en ramom is)
tesztelni meg nem teszteltem, de jo vetel lehet? ara?
mod: most pl. egy 800-as bpk kit-el szemezek.. 200$-ert meg a hulyenek is megeri.. hatmeg nekem
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
tegyel rajuk ventit, mert ellenkezo esetben pont annyira melegednek tul, hogy hibazzon 1-2 ic.. egyebkent mindenkinek mondom, hogy a gyari bordak szarok.. nem egy esetben olyan a rogzites, hogy egy ic-re pont nem illeszkedik a borda, igy a leggyengebb lancszem elve alapjan amiatt hibazik a ram.. ez jol latszik a memtest-nel, ahol kiirja, hogy hol hibazik a ram.
le kell szedni a bordakat, es 2500 forintert venni aluminium thermaltake bga bordakat.. tuti jol funkcionalnak! egy kis ventivel meg 3.0 volton is csak kezmelegek voltak -
westlake
félisten
ez durva.. ilyet meg nem lattam.. ennek egyebkent az a magyarazata, hogy oldalankent ultetik be az ic-ket.. megcsinalnak otezer a oldalt, aztan atallitjak a gyartosort es johet az 5k b oldal.. valoszinuleg 4k utan elfogyott az egyik fajta d9 ic.. azert ez eleg meleg..
az en elso kit-emen md ic-k voltak.. az od ic-k szokvanyosak a tg modulokon, de pd-t meg nem lattam..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Konflikt #874 üzenetére
ez az egyik leghulladekabb d9! ha a mushkin-rol beszelek, akkor azt oda is irom
jah es szerintem itt a legtobben gmh-rol beszelnek.. majd ha valaki mutategy olyan tuningot, ahogy egy azonos meretu gkx elver egy gmh-t, akkor majd erdemesnek tartom arra, hogy szobakeruljon
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
ne legyen mar a topikbol tg problemak topik.. thx.. ugy gondolom, hogy a tuning szo eleg egyertelmu.. egyebkent meg a gskill-ek is jobban mentek nalam, mint a tg..
-
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #794 üzenetére
azota sem ertem, hogy regi lappal hogy tudtak 485mhz-ig eljutni
-
westlake
félisten
nem tudom, hogy milyen ic-k vannak a modulokon.. de nalam a gskill bhz alatt teljesitett
(konkretan errol nem akartam letepni)
egyebkent 1000%, hogy szamit az elso sorban az a 2 betu (a d9-es micronoknal)
erteitek.. nalam reg nem a mhz a foszempont, hanem a winrar
[Szerkesztve] -
-
westlake
félisten
6od22? jah, ilyen ic-t meg en sem lattam..
feszultsegnek meg en is oda tudok irni akarmit.. en erre azt mondom, hogy hiszem, ha latom.. en meg nem lattam olyan gyarilag cl3-as memoriat, ami jobban ment volna, mint a legjobb cl4-es 800-as ramok.. szamomra igy tok felesleges cl3-as ramokat venni.. mutassanak fel valami olyan eredmenyt, amit a cl4-es ramok nem tudnak..
egyebkent nekem is most erkezik harom olyan kit, amirol meg nem sokat lehetett olvasni.. remelem lesz kozottuk jo is
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
mert a ramnak nem (csak) a mhz-hez kell fesz, hanem a savszelesseghez is.. a 3:4 pedig egy asszinkron szorzas, ami egyaltalan nem tukrozi egy 1:1-es beallitas ''erejet''
4:3 - 400mhz - r:5357mb/s w:4841mb/s c:3796mb/s l:82.3ns
1:1 - 533mhz - r:6647mb/s w:4867mb/s c:4715mb/s l:68.4ns
4:5 - 667mhz - r:6872mb/s w:4867mb/s c:5141mb/s l:64.9ns
3:4 - 712mhz - r:7596mb/s w:4866mb/s c:5264mb/s l:57.3ns
2:3 - 800mhz - r:7497mb/s w:4868mb/s c:5350mb/s l:59.2ns
3:5 - 890mhz - r:7784mb/s w:4867mb/s c:5464mb/s l:55.5ns
1:2 - 1068mhz - r:8161mb/s w:4866mb/s c:5576mb/s l:51.1ns kep (2.8 volt)
kivancsi voltam, hogy a 3:5-os beallitasnal elert savszelesseget 1:1-es beallitassal hany mhz-nel lehet elerni
1:1 - 632mhz r:7761mb/s w:5761mb/s c:5078mb/s l:58.7ns
probald csak meg 1:1-ben lerni ugyanezt a mhz-et..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
oke, de egy biztos.. en meg nem lattam olyan 2*1gigas kitet, ami cl3-ban azonos beallitasok mellett jobb lett volna, mint a mushkin-ok
kosz.. a tg cl3-as ram meg 444$.. egyre jobbnem tartom kizartnak, hogy ez a ram semmiben sem kulonbozik a 800-as tarsaitol.. cl3-at ez is csak 800-on tud
en nagyon remelem, hogy ugyanolyan szerias musu-kat kapok vissza, mint amilyenek tonkrementek.. azoknak 2.7 volton meg 900mhz-en sem volt veguk.. bar attol felek, hogy nem veletlen az, hogy nemlehetett ilyen ramokat kapni egy honapig.. biztos, hogy valami ujabb d9 lesz rajtuk (ami nem feltetlenul jobb)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
veszunk majd egy ilyet is.. kivancsi vagyok raja..
[link]
tok jo ez a kep
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #681 üzenetére
mar irtam, hogy az nf 680 memkezelese egy gagyi.. alacsonyabb savszelesseghez jo, hogy nem kell olyan magas feszt.. gondolkozz, hogy i975 alatt miert megy a winrar 1800kb/s felett, 680-al meg miert nem eri el meg az 1300kb/s-et sem..
nekem sem kell annyira megeroltetnem magam, ha a felemelendo doboz csak papirral van tele, nem pedig vassal.. -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #676 üzenetére
ezt honnan szedted?
evga-ban 2.5 voltal nem ment a 2 tg ram 1t-ben cl 4 4 4 4 800-on..
eleg vicces, foleg ugy, hogy barmilyen azonos sebessegen joval elmarad az i975-ben elert teljesitemnyektol
ha meglenne az a kuva progi, akkor mar reg publikus lenne az osszes teszt
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #653 üzenetére
pedig elhiheted, hogy ennyire egyszeru.. miert, szerinted akkor hogy mukodik? mindig van egy leggyengebb ''lancszem''.. aztan szepen sorban javul a tuning.. a vegen meg ott a legjobb chip.. lehet, hogy a 16 ic-bol 12 ugyanolyan jo (max. 2-3mhz elteres)..
-
westlake
félisten
team group 2.7 volton cl 3 3 4 3 844mhz-ig stabil.. utana notoriusan egy ic hibazik.. mindig 718.2meganal dobja a hibat..
azon gondolkodom, hogy siman tudok ilyen ic-ket cserelegetni a nyakon.. nem gyenge tuningramot ossze lehetne hozni 3-4 memoriabol -
westlake
félisten
juteszembe.. sokan mondjak, hogy egy micron ramnal csak az szamit, hogy milyen d9-es ic-k vannak a modulokon... gkx, vagy pedig gmh... en meg mindig azt mondom, hogy az is sokat szamit, amik az elso sorban vannak..
#446: kimaradt egy szo a mondatbol
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest