- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Honor Pad 9 - médiaszakos
- Léghűtés topik
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
Höhö, ez mekkora lol.
Eszembe jutott a W3C CSS validátora, ezért leellenőríztem, azt írja, hogy:
''3 #bal_menu Invalid number : background-color grey is not a color value : grey''
Kicsréltem cyan-ra és már látszódik ie-ben...
Végülis egy du. + este alatt rájöttem...
mod.: Az más kérdés, hogy a W3C szerint a cyan sem jó szin, de látszódik ie-ben és ez a lényeg.
megj.: Ezek persze csak próba színek az oldal nem így fog kinézni.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
1. Paddingot nem tudom mi okozza, látni kéne a htmlt mert ennyi alapján nem kéne lennie. Próbáld ki, akkor is van e ha az innerben csak egyszerű szöveg van.
2a. Adjál float: left tulajdonságot a container és a content classeknek is. btw, erre a célra inkább id-k használatát javasolnám class-ek helyett
2b. Ezt nem a menü magasságának állításával fogod tudni elérni, hanem a hátterekkel kell ügyeskedni. Pl. a containernek megadsz egy ilyesféle hátteret:
background: #d6f0f0 url('teal.png') repat-y top left;
ez betesz az egész conatiner mögé egy függőlegesen isméllődő teal.png képet, ahol a kép egy 180x1 pixeles zöld vagy milyen mező, a többi helyen meg az inner háttérszíne lesz.
Vagy ha tudod hogy melyik mező lesz mindig magasabb, akkor a másik háttérszínét megadod a containernek, így az üres helyeken az jelenik meg, tehát a rövidebb blokk alatt.
+ Az overflow: auto szvsz nem kell oda, hacsak nem görgethető mezőt akarsz, de mivel nem kötöd ki a méreteit, úgyis ''továbbnől'' ha kell.
A bottom résznél meg egy clear: both részt hiányolok még hogy az egész alá kerüljön, ne floatoljon.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Nem jöttem rá teljesen mit szeretnél, én nem látok ezzel a kóddal paddinget IE-ben, esetleg linkelhetnéd hogy eredetiben megnézhessem.
De eleve nem túl jók a css-es megoldásaid a pozícionálásra, ezt a feladatot én nem abszolút pozícionálással és margin-left-ekkel oldanám meg, hanem úsztatással.
A dolognak az a lényege hogy alapból a blokkok egymás alá kerülnek, úsztatással viszont megoldható hogy egymás mellett legyenek, vagy pl. egy blokk kerüljön jobb szélre, és a másik ''follya körül''.
Ja és célszerű megadni hogy a diveknek általánosságban ne legyenek szélei:
div { margin: 0; padding: 0; border: none; }
így nem kell mindegyikhez külön kiírni ezeket, persze ha konkrét diveknél más értéket szeretnél, felüldefiniálhatod őket.
Az úsztatáshoz pedig adj a menu osztályhoz egy float: left-et, így balról körül fogja folyni a többi rész, és nem kell pozícionálgatni és margózni.
De tényleg jobb lenne ha linkelnéd az oldalt és elmondanád pontosan mit szeretnél hogy máshogy legyen, úgy pontosabban meg tudnám mondani, miken szükséges módosítani.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Facebook és Messenger
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GARANCIÁLIS! Apple Watch Series 10 GPS 42mm Rose Gold!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest