Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
Nem számoltan sehogy, csak alapból annyi hogy 3200+-os bartont sisoftban elveri rendesen, a 2800+ ost meg aztán pláne) Meg annyiból indultam ki hogy a 3200+-os barton is 2,2GHz-en megy Ez meg csak több annál, tudom a bartonban 512 az L2, de amúgy uaz a két proci. Na szóval ennyi a lényeg. Mellesleg a proci menne még feljebb is csak kevés neki a power(300W táp) Ehjha 15X166-ot(2490MHz) szerintem egyik Tbred se bír alapfeszen, nemhogy az enyém. 2500MHz-en viszont bootol még majdnem be is jön a win, csak újraindúl a gép.
Alapfeszen(1,6V) 2100MHz-et még viszi. 2250MHz-hez 1,75V-ot adok neki.
A hűtőm meg simán lehűtene egy 2500MHz-en menő Tbredet, ugyanúgy ahogy a te volacano11-ed is.( ami mellesleg nem sokkal jobb hűtő a 9-esnél) -
Supr@
senior tag
Engem érdekelne, hogy hogyan jött neked ki a procid sebessége? Nézd meg az aláírásomban lévőt, a 2.25ghz csak 2800+, ahhoz hogy 3300+ legyen legalább 15*166 ként kellene mennie, amit alap feszen tuti nem bír a procid(szerintem feszemeléssel sem) egy olyan hűtővel
. Örülnék ha elmonanád hogy számoltál.
-
Grass
aktív tag
Leszedtema hűtőt.na most aza helyzet hogy a hűtő alján ahol ráillezstema procira van egy kis olya 2x2 cm anygságú kis szürke négyzet. na annak egy kis része ráolvadt a procira.nem tom ez mti jelent. meg nekem alapból adtak hozzá hűtőt és nem tom lehet azér iylen meleg. meg modnák hoyg az amd k melegebbek alapból. Meg aza krédésem hoyg aszontad nicsn alatta paszta.miylen paszta? kis help kéne mit tegyek. mer így nekem soknak tűnik az alap 63 fokos proci.
-
Manitou
veterán
Egyszer a Duron 750@1000MHz gépem ( cool131-es ventivel) 55C-ről egy pillanat alatt felugrott 70C-ra ,amikor is elkezdett sípolni és lekapcsolt a gép. Ez volt a max. A minimum 32C volt de ez már másik mese.
-
Attyo
tag
2.5 éve: 1400MHz-es Thunderbird (@1800MHz, 1,85V) + FOP68: 82C
Cak-38 6800RPM turbina: 42C
Titan D9TB jelenleg: Idle 40C, terhelve 46C, Casetek 1016ban -
Supr@
senior tag
Na sikerült lekapnom a PcProbe hülyeségét. Ezt látni Kell!Bővebben: link
Nézzétek meg a Vcore-t! Ez neki OK?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mag
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #184 üzenetére
van egy egy 2000+os és egy 3.4-es P4-ed, de jo dolgod van
-
Mag
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #181 üzenetére
én inkább levettem a hangját ,és ha meleg van a szobában akkor 66 C° -os a CPU
1900+ és egy olyan hütö van rajta amit 2600+ -ig ajánlanak. Persze a ventit kicsréltem rajta,most olyan 1200 on foroghat,vagy még kevesebben. -
Mag
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #177 üzenetére
5114 rpm
MIG-21 es hanghatások lehetnek : D -
Alvin_ti4200
félisten
Hát én csak minimum fokra tudok pályázni (nem mért alul a lap!), egy 2000+os TBred 2400+on TT Volcano 9 CoolMod-dal max fordulaton (van ám hangja
) 29,5 fok!!! Asszem még screenshot-om is van róla. Nyitott háznál természetesen. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Grass
aktív tag
nekem most a 2.5 ös abrtonom 64 fok.pedig mikor fbs csak 160. ez most akkor nem jó?
-
damiel
csendes tag
Nekem P4 2.6 terhelve max 32°, Zalmannal.
-
gerlaip
addikt
Min: 800 cerka Glacialtech 2410-es vagy milyen hűtővel 24°C., terhelés alatt 32°C
Max AMD 2400+ Falconrock II-vel induláskor 52-53°C terhelés alatt 65-67°C -
Grass
aktív tag
Hogy lehet megnézni ezeknek a hőmérsékletét?
-
Mag
senior tag
up
-
unic
tag
Én egy 1.5 P4-el jártam úgy, hogy a szervezkedésben lejött a venti csatija az alaplapról.
Nem vettem észre... csak azt hogy fagy meg lassú. Amikor már el se akart indulni, gondoltam belenézek.Megfogzam a bordát,(gyári) és ráégett a bőr az ujjamról...
szóval jól bírta, lehetett vagy 90 fokos. -
Esmein
nagyúr
Abit IC7. Terhelve 34 fok. Kinyitottam nappal az ablakot most meg kezd k*rva hideg lenni
-
tamas666
csendes tag
Az Asus programja nem a CPU-mag hőmérésékletét mutatja?
-
tamas666
csendes tag
Az Asus programja nem a CPU-mag hőmérésékletét mutatja?
-
Mag
senior tag
up
-
dante3
addikt
Nagyon érdekesek ezek a cpu hőfokok! Abátyám gépében(asus p4p800deluxe,intel 2.4ghz)alapon 23 fokt mér nyáron,gyári hűtővel! Nálam (abit ai7,intel 3ghz)alapon 43fok,játékból kilépve 52fok,Glacialtech igloo 4360-al!Tuti,hogy van valami abban,hogy az asus lap alámér ,az abit pedig fölémér!Így,hogy legyen biztos az ember!
-
Supr@
senior tag
Szerintem minimumban én nyertem, bár nem olvastam végiga topikot. Néha megbolondul a pcprobe és ilyenkor olyat nyom be, hogy cpu/ mb 1 fok, A ventik(2db) 19xxx és -19xxx fordulaton mennek, a vcore pedig 100V!!!! Nem semmi, mi?! Majd csinálok róla képet ha megint előjön és feltöltöm. Általában akkor hozza ki, amikor átállítok vmit a biosban a procin.
Ja az alaplap egy a7n8x-x. -
back|
csendes tag
hi!
kovetkezo probléemaval fordulnek a nalam a gepeket jobban ismero emberekhez:
configomban 2500+-on jaratott, nem tuningolt athlon xp proci winben 1szal aidat futtatva minimum 49 fokos egy Coolink U2VS procihutovel (5500RPM-en...)es max fordulaton mozgatja a levegot a hazban 4 Vantec Stealh maximalis fordulaton, valamint a hazban van meg egy inno gef 5900xt. normalis hofok ez? -
back|
csendes tag
hi!
kovetkezo probléemaval fordulnek a nalam a gepeket jobban ismero emberekhez:
configomban 2500+-on jaratott, nem tuningolt athlon xp proci winben 1szal aidat futtatva minimum 49 fokos egy Coolink U2VS procihutovel, es max fordulaton mozgatja a levegot a hazban 4 Vantec Stealh maximalis fordulaton, valamint a hazban van meg egy inno gef 5900xt. normalis hofok ez? -
gabe_
őstag
Hali.
Nekem a 2ghzes cerka 2,2ghzen megy gyári p4 hűtővel 39-42 fokos, teljes terheléssel 48-50 fokos.
Több ventillátort már nem bír el a házam. (Még az oldalába is vágtam egy 12 centisnek helyet...) -
Elrood
őstag
86Fok. 1.6GHz-s mobile P4-M. Leállt a ventillátor, mikor közel 100% volt a proci
, és kb 2perc múlva ilyen volt.
Leszedtem a proci alján lévő elemet, és a rézborda ízzodt!. Persze a proci körüli részeket nem lehetett megérinteni. Ezért egy szobaventillátorral gyorsítottam a hülést.
-
MasOyama
őstag
Ehhe. Megdöntseg mindenkit? Leveszem a hütőt, és felmegy 100C-re is...
Egy ismerösőm úgy tesz jót magának és a gépnek, hogy a mobil klima a gépre fújja a levegőt.
-
harry
veterán
Proci: 2,4GHz 800FSB@3,2GHz
Lap Asus P4p800-E Delux
Idle: 32°C
Max: 45°C
Hűtés: Hátul venti (8cm, 1700rpm, 20dB), táp alján 8cm venti(1500rpm,?dB), ház tetején 8cm lyuk (nincs venti), oldallapon 8cm lyuk (itt sincs venti), procin Glacialtech 4350 (7cm venti@26dB@2800rpm) -
Kriza
őstag
t-bred 2700+ (asszem 2167MHz), gép oldala levéve, terhelve (30 perc UT2004 után) 25 fokos szobában 43 fok (AN7 szerint).
Szóval tud valamit a HT101 + Chieftek dual ventis cucc (HT101 belefújja a meleg levegőt a táp alsó ventijébe)
Ugyanez a procc Glacialtech 2510-zel, single fan táppal 20 fokkal több. -
LukE
veterán
nekem is van, elfelejtettem visszadugni, es par ora mulva neztem, hogy miert nincs ez bedugva? kulonosebben nem zavarta a gepet, otven par fok, es szepen csinalta a seti@home WU-kat
(jobb helyeken nem spagettiben allnak a csovek
)
jah, procit csereltem par hete, biosban matatok eppen, mikor elkezd sipulni. mafasz? jah, 50 fok. hm, kulcsot elo, meghuz leszoritot, nez monitort: procihomerseklet szepen kuszik lefele
(asszem a max valami 2.55ghz, 1,95V-tal probalkozas kozben volt, biosban is 52 fokot mutatott, de sajna szegeny 300-as Ct ehez mar keves)
-
Mag
senior tag
up
-
Mag
senior tag
Ahogy elnézem ez a vizhütés elég veszélyes üzem, egy ilyen '' elfelejtettem bekapcsolni a pumpát '' sztorija mindenkinek van : )))
-
bolondember
MODERÁTOR
1,7 palo: max 53 fok, radiátor mellett 10 centivel (a radiátor szabad kézzel érinthetetlen!). min. azt nem tudom, de egyszer télen véletlenül nyitva hagytam az ablakot (a gép fölött), 3-4 óra múlva értem vissza, s vinnyogott, mint az állat az alaplap...nem is mertem bekapcsolni vag 20 pecig...
-
gery03
senior tag
Ja nekem a max az 78 fok volt.
Nem kapcsoltam be a pumpát, és mellesleg pont akkor próbálgattam a húzást. 2200MHz-en volt, és akkor nézem a biosba, hogy mi afene van. Azt se tudtam mit csináljak. Kikapcsoltam a gépet. Be szivattú, utána be a gép.
Azóta is megy itt nálam. Egyfolytában 206x MHz-en. Most 32 fokos. -
Bencom
senior tag
Nekem a max cpu hő eddíg 96C° volt.
Cserélni kellett... -
gery03
senior tag
Menéztem a tomshardware-es videót. Tényleg nagyon kamu. Én sem hiszem el az a 2x fokot. Meg a nem pasztázást. Meg nemtom az írtátok-e már, hogy a hőmérőt az amd felé odanyomja tökre, a intelektől meg 20 centire tarja.
-
gery03
senior tag
Ezen a télen mikor hazaértünk telelésből, akkor hideg ház fogadot, mert nem vlt fűtés. Úgy kb 12-14 fok volt a szobában. (kabátban fórumoztam). Bekapcsolom a gépet, és egy 15 percig 16 fokos volt a proci, utána rá 30 perce 20, utána még félóráig 22-24. Ekkor kellett volna húzni.
Amúgy akkor már vízhűtésem volt. -
BobChemistry
őstag
Hali
palo1600+@2200+
spirefalconrock II + 1db8cm venti
casetek1016
3ora videokodolas utan 49fok/43fok
ha nem huzom fel, akkor 45 fok/39/fok
ez jo vagy rossz?
[Szerkesztve] -
pintyesz
senior tag
Mikor vízhűtésem volt AMD K6-2 350@550MHz
,akkor történt velem,hogy csak hazaugrottam egy CDért (ami persze éppen a CD-ROMban volt) és a szivattyú bekapcsolása nélkül gyorsan gép bekapcs,lemez kivesz (10mp alatt talán nem lesz baj,gondoltam).
Nem is lett volna,ha ki is kapcsolom!
Kb. 1 óra múlva értem haza és egy kicsit olyan égett gumi szag fogadott.(a cső picit megégett a hűtőblokknál)Egyből vágtam mi történhetett.Gép gyors kikapcsol,szivattyú be,gép vissza,celzius néz a biosba.
CPU temp:105C
Ha ment a szivattyú a proci 27C fölé nemigen ment.
Sokszor az alaplap melegebb volt 4-5 fokkal.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
Nem tudom, hogy ez számít -e min. hömérsékletnek:
Vizsgaidőszak alatt kb 2 hetet nem voltunk az albiban (fütve sem volt), és amikor visszamentünk, gép bekapcs: proci és ház hőmérséklet 3°C. Mondjuk terhelten sem ment akkor 20°C fölé. -
zeus90
aktív tag
Jól van szoktam szünetet tartani csak akkor jövök ide a fórumra!
Nekem jó ez hogy kilövi! Első a biztonság! Meg ha kisül akkor nem nagyon fogják garba kicserélni! -
zeus90
aktív tag
NEkem ezzel a nagy meleggel az alapom lelövi a gépet egy 2-3 óra játék után mert túlmelegszik a proci!
Szerintem olyan 67-68 foknál lövi le! Már visszavettem a tuningból de hát így is elég meleg! Most készülök még egy házhűtőt venni! A procin egy Whisper Rock IV-van!
-
Mag
senior tag
Vizhütéses gépesek is irhatnának min. rekordot !
-
Monya78
veterán
Egyik céges gép /1,2 celeron tualatin/ ventillátorát piszkáltam, és elfelejtettem a venti csatlakozóját az alaplaphoz csatolni..., összeszereltem, majd már menni akartam, de gondoltam megnézem a proci hőmérsékletét olyan 70 fokos volt, tovább néztem és emlkedett mint állat, 108 fok-nál eszembe jutott talán ki kellene kapcsolni a gépet, és megnézni mi a gond.... /szétszettem akkor láttam a fenti hibát
/, kicsit éget szag volt, de a lehűlés után gond nélkül a mai napig megy ez a gép.......
-
törölt tag
Szasztok!!!
2500barton ami most már egy honapja megy 3200 azt coolink NPH2 hűtővel nyomatom és 45-46fokos 4-5 óra grebbelés ill dvd írás alatt is!!!
Tehát tökéletes és ajánlom mindenkinek. -
Thommyboj
aktív tag
válasz
zsolt501 #111 üzenetére
persze hogy van a borda és a proci között hűtőpaszta. 1 procihűtőt már el is zabált a proci. Az új hűtőt is meg a régit is nem én raktam fel tehát jól van rögzítve, mert elég bosszús dolog házilag leszedni meg felrakni. Inkább ismerősőm aki szervízben dolgozik megcsinálta ingyen. Ő is csodálkozott a hőmérsékleten, de nem tudott rá mit mondani, a boltban sem, kicserélni sem akarták.
-
klewy
aktív tag
Hali!
2500+ Bartony 3200-re fesz emelés nélkül,A7V600 ASUS lapban.
Ja a hűtőm CoolerMaster Aero 7 Lite.
Terhelés nélkül 1900-as fordulaton 44C
terheléssel (2 óra FÁRKRÁJ ) 2500-as fordulaton,51 C
Na jó azé dolgozik ottan egy 8 cm-es venti is a ház oldalába vájva...
Az 1200-at fordul és Vantec Stealth a neve. -
Mag
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi #115 üzenetére
Sztem kérdezz meg vkit aki többet foglalkozik a gépekkel, pl: vidd el egy számteh boltba...
-
Esmein
nagyúr
Na, 2500+barton alapon 1,45V-al(bios). Primestabil. Most éppen 36 fokon idlezik
KV7-el lehet próbálkozni alámenni. Ja és egy zalman 7000-alcu-val hűtöm a látott fordulatszámon. -
Mag
senior tag
válasz
Sunyi Sanyi #112 üzenetére
Paszta van a borda és a proci között?
Jol van feltéve rá a hütö?
mert sztem negativ mindkét kérdésre.....
[Szerkesztve] -
Sunyi Sanyi
senior tag
Hy!Nekem a 2500+ Bartonnál a rekord 73C ami nem kevés!!!
Spire whisperock IV-gyel.
Ez nem jó!!!Mit tegyek???Mit vegyek??? -
Thommyboj
aktív tag
Nekem AMD 2500+ van. Tavaly október végén vettem. Első hütőjét ki is nyírta vége felé már 80-90 fok fölé is ment a hő meg sokszor újra is indult a gép.
Vettem rá új hütőt: most 60 fok az alaphőmérséklet. Átlagban terhelés nélkül csak a win fut 65-68 fokon megy. Ha terhelve van símán megy 70 fok fölé, pedig ez egy spire falconrock II-es. Ja és hozzá kell tennem, hogy a ház oldallapja soha sincs felrakva csak ha viszem valahova. 2x volt fent, mindkétszer újraindult a gép.
A hűtő frankón van felrakva, és a hűtő is jó az első is jó volt. -
Mag
senior tag
válasz
zsolt501 #107 üzenetére
én a hütöt ugyan jol raktam fel, de előtte szétszedtem,és a pöcköt ami a bordát rászoritja a procira, azt forditva tettem visza a hütöra ,igy nem a CPU mag felett szoritott hanem kicsivel arrébb. Hát és persze hogy elszállt. Duron 1800 ,de nem lett semmi baja, lekapcsolt.
-
Orc
senior tag
Eddig nekem max 120-130C lehetett a mostani 3Ghz-es P4-emmel, mert a Zalman alá becsíptem a venti kábelét.Bottolás közben 2-szer léállt a gép, mire rájöttem mitől lehet. A bátyám meg elfüstölt egy 1.4-es athlont, ki tudja hányszáz fokon...szintén rosz hütő felrakás miatt...
-
Dufresne
addikt
válasz
zsoltee10 #77 üzenetére
De a ház nem melegszik fel, vagy ha igan, akkor miért lehet olyan, hogy bekapcsolás után pl 52 fok a proci, aztán mondjuk délután 6ra meg már csak 44, miközbe elvileg ilyenkor süt ide a nap is
Mondjuk a gond nem igazán probléma, mert nincsenek extrém hőadatok, szal nem lényeg -
X800XT
csendes tag
Tudjuk hogy fáj az igazság, a szegény AMD fanatikusoknak... majd egyszer talán ti is rájöttök mi a jobb!
Amúgy a témához:
még a házhűtés megoldása előtte, tavaly nyáron, a 3.06os P4em, alapon tuning nélkül 54 fok volt, játék alatt pedig a ''rekord'' 73 fok volt. (ezt a 73 fokot vitte stabilon, 2 óra játék után gondoltam úgy, hogy megnézem már mennyi a hő, aztán majdnem leestem a székről...utánna elhatároztam hogy megoldom a problémát, és máris ''csak'' 45 volt alapon, és maxon pedig 58)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest