- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazer
senior tag
Jó.
Úgy néz ki mindjárt elugrok a memóriáért. A by spd-t én is így tudtam, hogy arra teszi, amit bír a memo. Namost ezek szerint ha azt akarom hogy szinkronban legyenek, akkor ezek szerint, a 133 mhz-es fsbt figyelembe véve (ami igazából 266 vagy fordítva), 266-ra kell tennem a memot, igaz? Mert ilyen beállítási lehetőséget láttam a bios-ban. Elvileg így szinkronban kell lennie ha pont kétszer annyi, illetve ekkor ténylegesen nem is kétszer annyi hanem pont annyi. Na mindegy 11-re megint itthon vagyok immáron az új memóriával, és akkor folytatjuk. -
atosz
őstag
Ennek semmi koze a PCI frekihez.
BySpeeden pedig nem szinkronba teszi, hanem kiolvasva a memoriabol az eredeti ertekeket, arra fogja beallitani. Tehat ha beteszel egy 200-as FSBju Barton melle egy PC2100-as 133(266)-os ramot BYSPDre allitva, akkor a memoria 266-on fog ketyegni. -
stargazer
senior tag
na mindegy megjött a memo holnap ha minden igaz megyek érte
akkor majd berakom, és lehet (mint ahogy ez a videokártyánál is volt) hogy ezek a feature-ök majd csak ez után jönnek elő. még sose láttam 1gb mem-val menni gépet, de nem hiszem hogy csalódni fogok. aztán majd ha lelanyhad a kezdeti lelkesedés megint előkaparom a témát. azért nagyon köszi a segítséget tényleg rendesek vagytok -
stargazer
senior tag
na csákány!
ilyen 1:1-eket abszolút nem találtam. Lehet állítania mem frekvenciáját, meg van ilyen hogy by spd meg auto, de tudom én is hogy jobb lenne mert mással kapcsolatban tapasztaltam biosbeállításoknál, hogy ha ténylegesen én be tudnám állítani amit kell amilyenre kell. Tehát ha jól veszem ki, akkor ezek az arányok is frekvenciákban öltenek testet? -
atosz
őstag
Gaznak nem gaz, csak ugy a leggyorsabb ha szinkronban van.
Asszem AUTO allasban szinkronba teszi alapbol, vagy BYSPDre. Ha 400-as memok vannak akkor vszeg jo igy, de en mindenesetre kivalkasztanam az 1:1, 3:3, stb ertek vmelyiket, de postnal kiirja a memoriat is, hogy mennyin meg, ha ugyanannyi mint a procije, akkor jo es kesz, nem kell hozzanyulni.
A matematikai tudasod rendben van, sztem csak lustak voltak az abitek kivenni... -
atosz
őstag
Azert mert az nF2-es csipszet, ott az FSB
CI:AGP aranyt a PCI/AGP lockolas valtja ki, illetve vegul is ott is van, csak kicsit maskepp... A topicnyitonak viszont KT400-as deszkaja van, ami tud 3:1; 4:1; illetve 5:1-es osztokat (100/133/166). A KT600/KT880 pedig tudja a 6:1-es osztast, azaz a szabvany PCI ertekek melletti 200-as rendszerfrekit.
Az FSB/DRAM mas.Ez a proci es a memoria frekijenek aranyparjai...
-
Zeck
aktív tag
Hűű ez jó téma, van pár idevágó kérdésem:
-mér gáz, ha nincs szinkronban az fsb meg a mem?
haveromnál 2500barci alapórajelét tettük 200körülire, és az arányt meg
automatikusra, vagy nemtom milyen néven volt. Teszteltük is utána nemvolt baja.
Miért lényeg a szinkronban hajtás? Ha megy anélkül is, akkor nincs gáz?
-A másik hogy az aránynál miért van pl. régi nf7-emen is, 1:1 3:3 meg 5:5 is?
Az arányuk szerény matematikai tudásom szerint ugyanannyi. -
stargazer
senior tag
megrobáltam a 10x166-ot, a 13,5x166-ot de ugyanez van. mit mondasz, mit kellett volna még állítani hozzá?
-
stargazer
senior tag
de volt post meg bitkolbász meg minden , csak a welcome felirathoz nem volt már szerencsém
-
stargazer
senior tag
de volt post meg bitkolbász meg minden , csak a welcome felirathoz nem volt már szerencsém
-
stargazer
senior tag
visszavettem a szorzót 5x-re, az fsb-t felraktam 166-ra, nem bootolt be a vindóz
-
atosz
őstag
válasz
stargazer #25 üzenetére
A BIOSbol sokat nem fogsz megtudni.
Az vagy Tbred-A vagy Tbred-B vagy Thorton magos, ezt legfeljebb az Everesttel tudod megnezni. Ha A-s, akkor felejtos, ha Thorton, akkor ''szajzara'', tehat igen kicsi az esely, ha B-s, akkor nagy vszinuseg szerint lockmentes, es eleg jo sanszod van, hogy jelentos rendszersebesseget tudj elerni...
-
Toness
őstag
válasz
tjhooker464 #23 üzenetére
Az hogy lehet, hogy én 2mp-vel előbb írtam és mégis te kerültél elém?
-
stargazer
senior tag
nem nem sempron, athlonxp asszem t-bred na mindjárt megnézem mégegyszer a bios-t
-
atosz
őstag
válasz
stargazer #18 üzenetére
Akkor megsem Sempron.
Milyen regi az a proc? Nem kizart, hogy tudod allitani a szorzojat. Probald meg visszabb venni egy kicsit a szorzot, ha megy, akkor kisebb szorzoval megkell nezni 166-on, illetve 200-on. Ha lockos, meg akkor is van egy halvany esely, hogy feszemelgetes nelkul menjen 13.5x166-ot, bar nem tul sok, de hatha egy jobbfajta Thorton az.
De ha nem nagyon akarod probalgatni, akkor inkabb vedd vissza a memoriat 266-ra, es akkor az idoziteseket lehet jo szorosra fogni. -
stargazer
senior tag
hogy állítsam szinkronba? állítsam 200-ra az fsb-t? vagy a ramot állítsam 133-ra? mi az hogy ''egyegyre''?
-
stargazer
senior tag
na megnéztem: 133/33 az fsb, 13,5x a szorzó így jön ki hogy 1800mhz
namost lehet hogy én vagyok ennyire gyengeelmélyű, de:
nem hiszem hogy tudom magasabban járatni mint 133 (a procit). a memória meg 400 (vagyis 200) mhz. a memóriát kéne szintén 133-on járatni ha jól értem. Ezt be lehet állítani? nem kaki egy kicsit pc 3200-as (ami jelenti a 400 mhz-et) memóriát venni amikor ehhez a géphez elég lenne egy alacsonyabb frekvenciájú is? -
atosz
őstag
válasz
tjhooker464 #14 üzenetére
Sztem meg az utobbi. Az egy 2200+os Sempron lesz...
Tessek szinkronban jaratni a procit a memovel, azaz legyen minden 333 (166-on), avagy esetleg meglehet nezni, hogy a proci elmegy e 400 (200-on), van ra esely... -
tjhooker464
őstag
válasz
stargazer #13 üzenetére
Na a memórián a 400mhz et el kell osztani 2 vel és megkapog a valós órajelét ami 200mhz. Ez a ddr sajátossága.
Ugyan ez van a proci fsb jével. 166 ot megszorzod kettővel és kijön a 333. De ne neten nézd a procid hanem biosban nézd meg az fsb jét és kiderül minden. Procid vagy 133 as ami effektív 266 vagy 166 os. Valszeg elöbbi
-
stargazer
senior tag
most néztem meg az amd oldalát naná hogy nem szólnak semmit a régi procikról (mintha a 2200+ olyan régi lenne).
a 2800+ a legkisebb amivel foglalkoznak. arra azt írják hogy 333mhz fsb, az e fölötti kettő pedig 400mhz. tehát valószínű hogy az enyém nem 333 (vagy 166). de akkor most hogyan van szinkronban? sztem az nem szinkron hogy a memória 400mhz-es, a proci meg mennyi is? 100? vagy 133? én már nem tudok semmit. -
válasz
tjhooker464 #11 üzenetére
Bizony. De valójában 166. Ezt úgy lehet legegyszerűbben ellenőrizni, hogy megnézed, hogy mekkora a szorzója a procinak, és a proci sebességét elosztod vele. MOndjuk ha van egy 2 gigás proci, aminek 12-es a szorzója, akkor szépen 166 fog kijönni és nem 333...
-
válasz
tjhooker464 #5 üzenetére
Nem. Ha a biosban 166 van írva, akkor 166-os a proci fsb-je...
-
Toness
őstag
válasz
tjhooker464 #7 üzenetére
Jóvanna
Egyébként nem bántani akartam, csak leírtam hogy mi a helyzet -
-
stargazer
senior tag
Most hülyén jön ki hogy azt mondom jó lenne ha nem 333mhz-es lenne a proci fsb-je, de ebben az esetben örülnék neki. a leírás azt mondja, hogy az alaplap támogatja a 2800+ athlon xp-ket amik 333fsb-n mennek. igaz ez nem zárja ki hogy régebbi athlonxp-k esetleg nem annyival ketyegnek.
-
stargazer
senior tag
Üdv!
akarok venni egy 1gb-os 400mhz-es memóriát.
asusA7v8x-x alaplapom és athlon xp 2200+ procim (ami elvileg 333mhz fsb) van
alaplapom leírásában van egy táblázat, miszerint ha a proci 333mhz fsb-s akkor a memória is csak 333mhz lehet. ha az fsb 200/266 mhz, akkor minden fajta memória mehet bele. ezek szerint nem fog menni a proci a memóriával együtt, hacsak le nem butítom az fsb-t 200/266-ra? le lehet egyáltalán butítani?
valamint azt szeretném még kérdezni, hogy a socket és a bank a memória kapcsán agyanaz, vagy nem, mert elég érdekesenvan megfogalmazva az alaplapi leírásban:
''DDR DIMM sockets. These three 184-pin DIMM sockets support up to 3gb system memory using unbuffered non-ECC PC2100/1600 DDR DIMMs. (Note: PC3200 Max. to 2 banks only; PC2700 Max. to 4 banks only).''
Az alaplapon 3 hely vana memóriának. akkor most mi az a bank és mi az a socket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest