- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
BlackSwan #20421 üzenetére
Én is hozzátennék 2 dolgot.
1: A PCI Express frekit (ha van állítási opció) le kellene fixálni, a gyári értékre. (ha jól rémlik 100mhz.)
2: Prime, meg orthos nem kell, hogy egyszerre fusson. Szerintem elég magában a Prime95.szerk: amúgy, nem lesz az rossz eredmény. Nekem az E7500 nem képes ilyen alacsony feszen ekkora frekire.
-
lizakattila
senior tag
válasz
BlackSwan #20419 üzenetére
Elsőként a memória szorzóját (System Memory Multiplier) állítsd olyan értékre, hgoy az alatta lévő érték minnél közelebb legyen a 800-hoz. Ez a memória órajele és lehet azok nem bírják az iramot.
Valamint a feszeket állítsd be manuálisan a mellettük lévő értékekre.
A cpu vcore mehet 1,25-re, illetve az MCH-ank is adhatsz 1,2v-ot (mindezt persze csak ha rendesen tudod hűteni).
Ilyen beállítások mellett kezd el emelni a a Frekvenciát. Én így kezdeném, megnézném, hogy ilyen fesz mellett, mondjuk mnnyit megy a cpu, ebből már lehetne következtetéseket levonni.
(Remélem nem írtam nagy hülyeséget és jól emlékszek még vissza a 775-ös tuninra.) -
-
-
válasz
BlackSwan #20408 üzenetére
Háát ezt így, idle, terheletlen állapotban megmondani nem nagyon fogjuk tudni.
Egy olyan képet linkelj kérlek, ahol fut egy cpu-z CPU fül, egy cpu-z mainboard fül, egy CoreTemp és egy Linx nevű progi úgy, hogy ráböktél előtte a start gombra és ha megjelent 4-5 sor a Linx-ben, akkor csinálj egy képernyőmentést, hogy minden látszon a képen.
Azután tudunk mondani okosabbat kedves FeketeHattyú.
Ja, ez elég gyaszera eredmény, ha az őszintét kérdezed (de ez nagyon nincs még kimaximalizálva szerintem). Ha a bíztatót, akkor nem is rossz, megy az még feljebb is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest