Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerenyiI
csendes tag
subaruwrc:

-
BerenyiI
csendes tag
hali, mondanátok 1-2 cimet ahonna tudnék letölteni 3d-s tesztprogramot?
-
BerenyiI
csendes tag
nem 2.2-n megy! 2.1 en probáltam az elöbb, es azon ment rendesen.. most a 2.05voltal probálkozom, ugynézki itt is megy... 2.05volt is sok ?
-
BerenyiI
csendes tag
szoval sok, és ha tennék rá bordát? akkor jobb lenne? vagy hagyam a picsába, annyival nem gyorsabb és maradjon 1,8volton 900mhz en?
-
BerenyiI
csendes tag
2,1volt a ramnak sok? használjam inkább 1,8volton 900on?
-
BerenyiI
csendes tag
csak inditsam el a winrar benchet és várjak vele amig feldolgoz 1024mb ot ?
-
BerenyiI
csendes tag
de akkor az orthos miért hal meg 3 másodperc után, ha felrakom 1080 ra?
-
BerenyiI
csendes tag
hey skacok, kingmaxom van 2x1gb 1066mhz most 900mhz megy 1.8volton a proci 9x360 1,41volton, ha felrakom a memoriát 2voltra és 1080mhz re akkor meg hibát ir az orthos mivel kéne probálkoznom?
ugyemlekszem mikor probáltam mit bir a proci akkor 1,46 volt körül ment a ram 1080mhzen.. lehet köze a vcore nak a ramhoz ?
meddig lehet emelni a ramon a voltot? -
BerenyiI
csendes tag
baker, ez tényleg müködik... biosba 1,45v cpu-z ben 1,440.. idle és loadban is.. nem változik.. király!

-
BerenyiI
csendes tag
Találtam valamit a p5b deluxe hoz, szerintetek kiprobálhatom ?? link
-
BerenyiI
csendes tag
asus p5b delux nál is meglehet csinálni ?
-
BerenyiI
csendes tag
van 2x1gb kingmaxom (1066mhz) 900mhz 1.8v en megy most, de ha felrakom 1080mhz re akkor orthos lehal... ha felveszem 2.0voltra akkoris..
360x9 re van téve a procim, ... meg aztsem értem hogy 9x360on stabilan megy a proci, ha a szorzot leveszem 8ra akkor nem indul el a gép... pedig csak a szorzot állitom mást nem.. -
BerenyiI
csendes tag
ezen miért nem tudják biosban kijavitani? nemértem...

-
BerenyiI
csendes tag
tiszta gáz...
-
BerenyiI
csendes tag
hallo!
Olyan problémám lenne, hogy egy ASUS P5B Deluxe alaplapon, ha beállitom a vcore-t 1,45 (bios) voltra akkor a cpu-z 1,432v-t mutat, meg az everest is.. amikor haszálatba van a proci, akkor meg leugrik 1,408v-ra.. hogyan lehetne ezt valahogy összehangolni? ne ugráljon ennyire.. -
BerenyiI
csendes tag
Itt is vagyok, kiprobáltam 375-n 2voltos memoriaval visszavettem 720mhz re, de elsem indul az alaplap.. 360as fsb-n a 6x 7x 8x nem indul el, csak a 9es..
Van pár dolog a bioszba amit nem tudok mi:
CPU Config:
C1E Support (enabled) - ez ugye a szorzot veszi le, ha nem dolgozik a proci..
CPU TM Function (enabled) - ezt nem tudom mit csinál..
Intel SpeedStep (enabled) - ezt sem tudom mit csinál..JumperFree:
Spread Spectrum (disabled) - nem tudom mit csinál..
FSB Termination Voltage (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem???
NB Vcore (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem???
SB Vcolre (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem???
ICH Chipset Voltage (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem??? -
BerenyiI
csendes tag
A cpu vcore-t felveszem 1,58 voltra es az fsb-t felveszem 375-re akkor már nemis indul el az alaplap!í
-
BerenyiI
csendes tag
Leirom kicsit érthetöbben, mert kaptam visszajelzést hogy nem elég világos. Na szoval. Elöszöris a konfigomat irom le, igy tudjátok mivel is van dolgom/dolgotok.
Alaplap: Asus P5B Deluxe
Processzor: Intel E2160
Memoria: Kingmax 2x1Gb 1066Mhz
Hütés: ThermalTake BigTypoon 120vxVégülis probléma nincs, csak elakadtam a tulhajtásba, és nemtudom hogyan tovább...
Beállitasom:
MB: cpu vcore: 1,43 volt
CPU: 9x360mhz (3240Mhz)
Ram: 450mhz (900mhz)Az orthos megy stabilan böven 1órát, a cpu hömérsékletem 57-59 fok. (100% terhelés alatt)
Az eredeti gyári hütövel a beállitásom:
MB: cpu vcore: 1,47 volt
CPU: 9x360mhz (3240mhz)
Ram: 450mhz (900mhz)Az orthos megy stabilan több mint egy órát csak a cpu hömérsékletem 78-80 fok. (100% terhelés alatt) <---Zárt házban!
A kérdésem, mivel az új ThermalTake hütővel lentebb ment a hömérsékletem, és més a voltot is visszább tudtam venni, és igy is stabil a rendszer, akkor miért nem indul el nagyobb voltal 370fsb-n ? Probáltam hogy levettem a szorzót 8x -ra és ugy még a 360x8 sem indul el, ugyanezzel a beállitással, mig 9x360on megy stabilan. Egyébként a 8x400 (3,2Ghz) -t akartam osszehozni stabilra, és hogy a Rated FSB-m nagyobb legyen. Végülis ezis már 80%os tulhajtás de többet nem lehet ebböl kihozni? lehet ennyit tudna a proci?
És miért van az, hogy a core#0 és core#1 2 fokal melegebb mint a CPUTIN. Nem inkább forditva kéne ennek lennie? lehet nemér a sapka a magokhoz rendesen? Egyébként az új hütövel az a 57-59 fok az milyen terhelés alatt? még ez is sok? -
BerenyiI
csendes tag
Nézd, tudom hogy a 2000finomabb, de ha láttad volna milyen volt, és most milyen.. ég és föld még igyis a különbség. a memoriam 2x1gb 1066mhz kingmax, de 900mhz re van állitva
-
BerenyiI
csendes tag
Hello! Lenne egy pár kérdésem. Pénteken vettem egy e2160-t és van egy pár furcsa dolog amit nem értek. Elöszöris gyári intel hütőt kaptam kölcsön addig amig nem jön meg az új azt 360fsb-t tudtam stabilan elérni 1,4850 volton (a cpu-z és a everest 1,46 voltot írt) az alaplapom asus p5b deluxe. A hőmérséklet 80-82 fok volt, zárt házba. Ma megjött a hütés, éppen most tesztelem be. thermaltake bigtyp 120vx -t vettem egy ismeröröm tanácsára. eleg pöpec kis darab, csak qrva huzós volt az ára, majdnem annyi mint a proci.
(hihetetlen) az alja eleg szutyok volt ezért felpoliroztam 600as vizes csiszoloval, nagyobb most nem volt itthon, de ahogy kinézett attól 1000x simább lett. ugyan azt a 360fsb-t 1,4500 volton (cpu-z 1,41) stabillá tette a hütő 57-59 fokon megy most. Namármost, hiába teszem én fel 1,55-re a voltot, vagy bármekkorára akkor sem indul el az xp, csak elkezdi tolteni es lefagy, bar 1x betoltotte de lefagyott az orthos 2mp után.. ez miért lehet
És azt sem értem hogy miért nem megy pl 360x8... nem indul el a gép vele, pedig csak a szorzot vegyem lentebb 1el.. gondoltam megprobálom a 8x400-at de meg a 8x360 sem megy!
segitsetek már, hogy mi lehet a baj... nincs 5letem...
kezdő vagyok még ennél a processzor családnál..Valamit még elfelejtettem! a cpu miért melegebb mint a core? pontosan 2 fokal mindig melegebb a cpu mint a 2 core.. nem forditva kéne lennie

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(hihetetlen) az alja eleg szutyok volt ezért felpoliroztam 600as vizes csiszoloval, nagyobb most nem volt itthon, de ahogy kinézett attól 1000x simább lett. ugyan azt a 360fsb-t 1,4500 volton (cpu-z 1,41) stabillá tette a hütő 57-59 fokon megy most. Namármost, hiába teszem én fel 1,55-re a voltot, vagy bármekkorára akkor sem indul el az xp, csak elkezdi tolteni es lefagy, bar 1x betoltotte de lefagyott az orthos 2mp után.. ez miért lehet