- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Huh, annyira hangoztatod, hogy ''nem hiszed, hogy átverne'', hogy kezd gyanús lenni, mintha mégis azt hinnéd. Szerintem ne tedd!
Kérdezd meg tőle, hogy mi volt pontosan a hibája a tápnak! Persze csak, ha nem jelent problémát. Van tippem rá(abból, amit eddig írtál), de tőled(pontosabban tőle) szeretném hallani. -
Csaba_20_
őstag
Bocsi, közben láttam írtál. Szóval mondd meg, hogy lehúzza-e a GND-re az alaplap a #PS_ON-t. Feszültséget mérve 0V-ot kell mérned bekapcsolást követően rajta.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Inkább írd meg, hogy az a #PS_ON-t lehúzza-e földre az alaplap, amikor megnyomod a bekapcsoló gombot!
-
Csaba_20_
őstag
Nincs a közelben egy cseretáp, amivel megpróbálhatnád, hogy azzal is hasonlóan viselkedik-e?
Közben azon gondolkozom, hogy mi történik akkor, ha a #PS_ON-t te kötöd egy vezetékkel GND-re, miközben már rá van dugva az alaplapra a csatlakozó. Nem szívesen javaslok ilyet, ha nem vagyok biztos a dolgomban, úgyhogy most se teszem inkább. Ekkor ugyanis az alaplapi elektronika kimenetét földelnéd, amit sajnos nem ismerünk és nem tudjuk miként viselkedik ekkor. -
Csaba_20_
őstag
Ez két dologra enged következtetni: Az alaplapon hibás a bekapcsoláshoz szükséges elektronika, vagy bekapcsoláskor leterheli valami a tápegységet és emiatt nem kapcsol be, vagy túl gyorsan ki is kapcsol.
Azt mondtad több alaplappal is ugyanezt csinálja, a többi alaplapnál se lehet az említett csavarhúzós módszerrel bekapcsolni a gépet? -
Csaba_20_
őstag
Akkor azt kell mondjam a táp üzemképes.
Most az következik, hogy az alaplapon megkeresed azt a pontot, ahova a power gombot kötöd. Két kivezetés az alaplapon(tüske, amire akár jumper is mehetne), az alaplap kézikönyvében le van írva. A tápegységet rákötve az alaplapra, majd ezt a két kivezetést egy pillanatra összeérintve egy csavarhúzó végével próbálod bekapcsolni a gépet.Majd ismét összeérintve(úgy tartva 5-10 másodpercig) kikapcsolni. Ezt eljátszod párszor és leírod, hogy hányszor sikerült be-, illetve kikapcsolnod a gépet.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz Jim Tonic #16 üzenetére
A #6-os hozzászólással arra akartam célozni, hogy nincs szükség rá, hogy mások szakértelmét, hozzáértését becsméreljük. Mellesleg én se tartom a Coolink cég mindegyik tápegységét nagyra, bár igazából egyiket se istenítem. Nem ismerek minden típust, így nem is mindegyikről van véleményem. Amelyik úgy kezdődik, hogy nem TL494 a vezérlő IC benne, az már jól kezdődik, de még van néhány szempont, ami befolyásolja a véleményem.
-
Csaba_20_
őstag
Esetleg van mérőműszer a közeledben, amivel tudsz feszültséget mérni? Érdemes lenne megmérni, hogy a stand-by +5V megjelenik-e ha feszültség alá helyezed (bedugod a 230V-ba).
Egy rövid útmutató, hogy kiderítsük mennyire halott a táp:
Bővebben: link -
Csaba_20_
őstag
Te vagy ballábbal keltél fel, vagy kötözködni van kedved. Olvasd el figyelmesen, hogy mit írtam:
Azért nem foglalkozik igazából senki se tápegységek üzletszerű javításával, mert senki nem hajlandó megfizetni a munkadíjat és az új alkatrészek költségét, amikor ezeknek az árából egy új tápegységet is vehet.
Tessék egybe olvasni a mondatot és úgy értelmezni, ne külön mondatrészeket kiemelve belekötni. Külön felhívom a figyelmed rá, hogy van a mondatban egy logikai ÉS kapcsolat a munkadíj, valamint az új alkatrészek között.
Nevezetesen hobbiból én magam is foglalkozom számítógéptápok javításával, pontosan tudom, hogy mi mennyibe kerül benne. -
Csaba_20_
őstag
Azért nem foglalkozik igazából senki se tápegységek üzletszerű javításával, mert senki nem hajlandó megfizetni a munkadíjat és az új alkatrészek költségét, amikor ezeknek az árából egy új tápegységet is vehet. Amennyiben azonban megbontják a táp burkolatát, elveszik rá mindenféle garancia. De leírhatnád például, hogy az ország melyik részében laksz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest