Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- E-book olvasók
- Házimozi haladó szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban feltehettek minden olyan kérdést, amely Cooler Master-rel, CM vagy CM Storm termékkel kapcsolatos, legyen az termék információ, garanciális kérdés vagy akár technikai kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1298 üzenetére
-
-
válasz
Tomko78 #1297 üzenetére
Ez sem rossz, látom a gumik már neked sincsenek meg. Egy negatívumot látok, ez részben belső levegőt keringeet bár a procira erősebben nyomja. Jobban örülnék ha közvetlen az előlapnál lenne.
Találtam neten egy modot, az alsó részbe passzosan pont sikerült beillesztenie 2 darab 12-est, föntre pedig 14-es csak akkor fér be ha dvd-t nem rakok a gépbe és mivel nincs meg az összes takarólemezem ezért kell, és az asszony is kérte, a bölcsis-ovis képeket videókat mindig dvd-n kapjuk. -
Tomko78
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1296 üzenetére
-
Sziasztok!
Vettem egy CM 690 II Advanced házat. Eddigi legjobb házam, imádom. Lenne pár kérdésem:
- A vinyórögzítő keretekbe ha beteszem a gumiba a fém tüskét nem csúszik be a helyére, legalábbis a felső 2-be (alsó 4-et kivettem a légáramlásért)
- Előlapi 5.25"-ös takarólemezt/mesh-t honnan lehetne szerezni? Hivatalosan már nem forgalmazzák.
- A belső gumi takarógyűrűket amik az alaplaptartó lemez átvezetéseit fedik hogyan lehetne pótolni? Elöregedtek, eltöredeztek sajnos.
Illetve pár modding ötlet:
- Előlapra összesen 3 darab 12 centis venti jó lenne, ehhez persze lemezt kell vágni.
- Oldallapot jó lenne valami teli tempered üvegre lecserélni, létezik valami univerzális megoldás erre? Mondjuk méretre vágott üveg mágneses keretel vagy valami. -
tibtype
csendes tag
Szia!
Remélem tudsz nekem segíteni. Van egy CM MasterLiquid ML240L RGB vízhűtőm, ami a pumpánál szivárog. Alaplapot akartam cserélni, akkor vettem észre, hogy zöldes, nyálkás folyadék van a réz mag körül, illetve oxidálódik a csavar. Nem folyik, de nem szeretném megvárni, hogy nagyobb baj legyen. 2018 májusban lett véve egy lap mellé a hűtő, az Alzánál. De az alza garanciális folyamata siralmas, az ügyfélszolgálaton sem tudnak semmit mondani. Esetleg meg lehet oldani, hogy a gyártónál legyen gariztatva, RMA-n keresztül?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Hali!
Sajnos elég zajossá vált a CM TX3 hűtőmön a ventilátor így gondoltam megolajozom, de nagyon úgy tűnik, hogy ennek nem kivehető a takaró kupakja és csak faragás árán tudnám szétszedni.
Kérdésem az lenne, hogy lehet külön ugyanilyen ventilátort venni, vagy más gyártótól melyik az ajánlott típus?
De azért nem legyen drágább, mint az egész hűtő
Köszönöm! -
erik22
tag
válasz
CM Hungary #1291 üzenetére
Köszönöm a választ,de már le is mondtam róla vettem pci-e hangkártyát és így már tárgytalan!
-
CM Hungary
Hivatalos
Szia,
tuningolod a gépet vagy a kártyát? Procid, CPU hűtőd, házad milyen? Szellőzésnél ezek nagyon fontos szempontok.
Szerintem az, hogy elfordítod a kártyát, alapból nem okoz problémát.
Valóban, ez két dolognál hasznos, egy hogy nem húzza a VGA az alaplapot, a másik, hogy látványos.Üdv,
Zsolt -
erik22
tag
Szia
Nem tudod,hogy jó helyen vagyok -e,de olyan kérdésem lenne ez a Cooler Master Vertical Graphics Card Holder Kit mennyire jó dolog azon kívül,hogy szét kell barmolni a gépházamat ?
Tehát a kérdésem az,hogy valami rendellenesség lesz-e ?(pl hűtés,ventilátornak nem tesz jót)
Igazából csak azért szeretném elsősorban dizájn miatt másodsorba az alaplapot ne "húzza" egy 3 ventis Gigabyte-m GTX 1080 van. -
Huvi00
tag
Kedves Tagok!
Szeretném kérdezni tőletek, hogy Egy régebbi Cooler Master Z600 as rá lehetne rakni egy AMD Ryzen 7 1800x re ?
-
Shin Chen
tag
válasz
Shin Chen #1287 üzenetére
Nos, a tisztítás megtörtént, úgy döntöttem nem piszkálok bele, csak a ventit cseréltem mert nagyon poros/koszos volt már szegény..
Viszont ahogy kiporoltam azt vettem észre hogy valami kábelről leporlott a borítás.. nem nagyon piszkáltam, mert úgy néz ki leégette magáról...
Szerintetek ez okozhat problémát?
Maga a táp rendesen működik
[kép] -
Shin Chen
tag
Üdv! Ismerős által hozzájutottam egy CM B500 típusú táphoz. Röviden: tökéletesen működik,
DE: a srác olyan mértékben dohányzott, hogy többszöri kifújás/kábeltakarítás után is iszonyatos szaga van.
Főleg a kábelek undik..
A kérdésem az lenne- ha szétszerelem hogy ventit cseréljek egyúttal a kábeleket is tudnám pótolni?
Garancia már lejárt és nem szívesen hajítanám ki..
A válaszokat előre is köszi! -
vegh001
csendes tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy CM hűtőt 212 EVO, Arra lettem figyelmes, hogy az egyik csavar ami az alaplapba megy (és ugye ebbe megy bele egy másik alkatrész ami lefogja a hűtőt a procira) menethibás. Tudom nem high end kategóriás hűtőről beszélünk, de azért azt elvárná az ember, hogy minden alkatrész megfelelő legyen. Nyílván gariban cserélik de akkor is.....
-
Plasma
csendes tag
válasz
CM Hungary #1281 üzenetére
Szia,
Most olyat csináltam, hogy beállítottam fix rpm-re, kb 1100-ra és kb 65-70 foknál megy csak feljebb.
Így viszont nem hangos mert nem kell hirtelen semmiből felpörögnie -
bul07
nagyúr
válasz
CM Hungary #1282 üzenetére
Köszi de hagyjuk akkor, mert én a világ végén lakok, Debrecen 65Km, és mondjuk Békéscsaba is 65Km(Nagyvárad csak 30Km
)
Többe kerülne érte menni mint ahogy megérné, de még egyszer kösziHozzá vagyok szokva hogy ingyen szállítással vásárolok Kínából
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
kingpython #1278 üzenetére
Szia,
nekem ugyan nincs, de láttam már élőben, plusz ismerek sajtóst, aki tesztelte. Mi a kérdés? -
CM Hungary
Hivatalos
-
CM Hungary
Hivatalos
Szia,
ha windows alatt felpörög, az nem a hűtő hibája, hiszen az alaplap vezérli. A Chrome pedig nagyon erőforrás igényes böngésző, szereti a memóriát meg a processzort is terhelni. A H212 az egyik legkeresettebb hűtőnk, kevés panasz volt rá idáig.
Bár én nem H212-őt használok, szóval személyes tapasztalatom nincs. -
Plasma
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem i7700 mellé egy Cooler Master Hyper 212-t. Lehet, nem volt jó ötlet.
Nagyon hangos, ráadásul Windows alatt is képes felpörögni: pl megnyitok egy Chrome-ot, 1200-1300-as pörög fel (CPU 60 fokos kb ilyenkor), némely játéknál elviselhetetlen.Van valakinek ezzel a típussal tapasztalata?
-
bul07
nagyúr
válasz
CM Hungary #1276 üzenetére
Nem tudnátok adni egy ingyen posta kupont?
Mert megtaláltam a honlapon , csak ugye a fránya postát kellene állni ami 7.5€Vagy kérjétek le ti és küldjétek ki ti, ha kellene doboza számlája megvan a hűtőnek
2500Ft körül van a posta, meg ugye kellene egy új ventilátor is így a kettő együtt már nem éri meg , ha eladom 5e Ft-ért és hozzáadom a fentieket akkor már majdnem egy új kijönne
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valakinek Cooler Master MasterCase H500P háza fontos lenne? -
bul07
nagyúr
válasz
CM Hungary #1276 üzenetére
Hát az gond ha nincs hozzá AM4 felfogató, mert majd talán váltok, és csak ezért hűtőt cserélni hát
Nem lehet igényelni a gyártótól?
Mert egyes gyártók utólag ilyenkor szokták pótolni, főleg ha később forgalomba hozott ugyan azon hűtőhöz meg adnakNa de ha én veszek egy sima ház hűtőt hogy fogatom rá a hűtőbordára
Ennél nincs fém akasztó egybe van öntve a ventilátorral a felfogatásaAha most néztem videót nincs is egybe hanem csavarral van, csak a szivacstól nem láttam én
Na akkor majd a legközelebbi rendelésnél rendelek egy halkabb ventilátort -
CM Hungary
Hivatalos
Szia!
Bármilyen szabvány méretű és felfogatású 12cm-es PWM ház hűtővel helyettesíthető, legyen ez akár CM, akár más márka.
Mivel 2013-ban vetted, AM4 keret biztosan nem volt hozzá. Szoktunk kapni extra keretet, de nagyon ritkán. Általában aki processzort vesz, cseréli a hűtőt is, így nagyon kicsi a keretre az igény, így eléggé magasak a gyártási költségek (gépsor állítás, tooling stb). -
bul07
nagyúr
Van nekem egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO és mostanában elkezdet a ventilátorra hangosodni meg morogni vagyis nem olyan mély de már alapjáraton is hallani(600fordulat környéke)
Kérdés az hogy mivel tudnám helyettesíteni gyári ventilátort?
Mert ugye ezen már egybe van öntve a felfogatással ventilátor, így nem elég ha veszek egy 12cm-es ventilátort
Esetleg lehet kapni gyárit valahol?Jól bírja amúgy mert 2013.07.04-én vettem
Meg még egy kérdés
Ugye én elég régen vettem és az lenne a kérdés hogy kaptam e én olyan felfogatót amit Socket AM4 foglalthoz tudnék használni? -
-
Belabalta
csendes tag
Sziasztok!
Egyik barátom átadná nekem a Cooler Master Masterair MA410P hűtőjét, csak ő 1366-os foglalatban használta, én meg 2011-v3-asban installálnám, és nincsenek meg neki azok a csavarok, melyeket az alaplapi anyákba kellene csavarni, s melyekbe lehetne csavarni az X alakú leszorítót (útmutatóban I-vel jelölt csavarok).
Abban kérném a segítégeteket, hogy ebben az esebten a legkisebb költség ráfordítással hogyan tudnám mégis használhatóvá tenni (számomra) a hűtőt? Esetleg van-e valakinek tartalékban / feleslegben 4 ilyen anya - apa csavarja, mert abban az esetben megvenném tőle.
Köszönöm!
-
meridaharcos
senior tag
válasz
CM Hungary #1270 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
meridaharcos #1269 üzenetére
Szia!
A V1200-asra 7 év a garancia továbbra is, nem is értem, hogy ki és miért árulja öt évvel. Természetesen a CM vállalja a garanciát a kiírt időtartamra, tehát ha garanciaidőn belül hibásodik meg, mindenképpen cseréljük, vagy javítjuk.
Üdv,
Zsolt -
meridaharcos
senior tag
Kedves Cooler Master !
CM V1200 Platinum táp vásárlásán gondolkodom. Nemrégiben még mindenhol 7 év garanciával árulták, azonban most rákeresve mindenhol 5 évet látok. Ilyenkor mi a mérvadó ?
Hivatalos oldalon még mindig 7 év garit írnak.Köszönöm előre is !
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz
devilsaurus #1267 üzenetére
Szia!
Igen, el kell férnie! Hátra beszerelhető a radiátor a 120mm-es venti helyére.
Üdv,
Zsolt -
devilsaurus
csendes tag
Üdv. Érdeklődni szeretnék, rendelkezem egy COOLERMASTER Elite Knight 350 házzal és szeretnék venni egy Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB 120mm (MLW-D12M-A20PC-R1) processzorhűtőt és az érdekelne hogy "radiátor" vagy hogy is nevezzem elférne a házamban? Ugyanis egy 120 mm-es ventinek megvan a helye (háromnak is 😀 ) csak a "radiátorral" nem tudom hogyan kellene számolnom. 🙂 Előre is köszönöm válaszukat.
-
Anulu79
addikt
válasz
CM Hungary #1263 üzenetére
Lötyögni nem lötyög egyáltalán csak ez a "forgathatóság" van jelen. Minden rögzítő csavar rendesen meg van húzva. Nekem olyan mintha amiatt lenne ez a hiba, hogy vagy a foglalatban rövid a menetes furat vagy pedig a lerögzítőnek rövid a menetes lába és azért nem lehet rendesen lehúzni.
-
Anulu79
addikt
válasz
CM Hungary #1261 üzenetére
Megfogom a bordát és el tudom fordítani mind a két irányba pár mm-t. Ha elfektetem a lapot és megfogom a bordát akkor el tudom fordítani mint egy üdítős palack kupakját. Nagyjából így tudnám elmondani.
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a proci hűtőnek van egy kis holtjátéka tekerő irányban? Óramutató járásával vagy ellenkezőleg is jelen van ez a holtjáték. Egy Cooler master Hyper evo 212 jűtőről van szó.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
CM Hungary #1257 üzenetére
Ez jó hír! De mi számít réginek? Valamikor 2015ben vettem.
-
Kolbi_30
őstag
Kérdésem a következő lemme. a cooler master hyper t4 rateheto valahogyan am4 foglalatra? jelenleg gyari hutovel nyomatom de a regi gepbol felhasznalnam a hutot, ha volna ra mod
-
#TOTTI
őstag
válasz
CM Hungary #1252 üzenetére
Köszi, nem tudom mennyibe fog kerülni, de minden szempontból optimális és a dizájn is top-on van.
-
#TOTTI
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Filmvilág
- Elite: Dangerous
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest