- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4192 üzenetére
Ahogy Kempo11 is írta nem pwm-est rendeltél
Annak amit rendeltél 3pin-es lesz a csatlakozója és lesz egy szálon egy kis hőérzékelője, ami vezérli hőfok alapján
Ez jó ház hűtő ventilátornak de nem igazán alkalmas processzor hűtőventilátoránakVagy mond le a rendelést vagy változtasd meg hogy az egyik pwm-es legyen
Amúgy lehet hogy a új házadba kicsi lesz a 9cm-es ház hűtő ventilátor -
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4189 üzenetére
Vagy én vagyok lemaradva vagy ez nem pwm-es
Mert ha jó látom csak 3pin-es a csatlakozó, de lehet hogy a kép a rossz
COOLINK SWiF2 120P a pwm-es -
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4185 üzenetére
Hát..
Ez az elrendezés annyiban jó hogy a táp ventije szívja ki közvetlenül a processzor melegét , viszont így a táp kap plusz hőterhelést mert eleve meleg levegő megy neki
Ha elforgatod hogy hátrafelé fúja akkor kicsit kevesebb meleget kap a táp viszont törik az áramlásÉn tudod mit tennék a helyedben
Ha jól látom a ház hátújában 9cm-es ventilátoroknak van hely
Vennék 2db Arctic F9 PWM-et és egyiket a processzor hűtőre a másikat meg a gép hátuljába tenném hogy szívja ki a meleget, és az Arctic szabadalmazott bekötési módján(PST) összekötném, hogy az alaplap egyszerre szabályozza mind a kettőt
És kapnál egy igen jó áramlási rendszert ami csak akkor növeli a szállítási teljesítményt ha elNem tudom hol laksz de ha keleti régióba akkor ha innen veszed ingyenes a posta pont vagy a Pick Pack pont is van
-
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4178 üzenetére
Ha fent nincs ventilátor akkor úgy rakd vissza a hűtőt ahogy a képen van , mert a hátsó ventilátor egyből szívja ki a meleget , ha meg felfele fújná megtörne az áramlás
Ventilátor jó választás
Sőt ha veszel egy Arctic F12 PWM(Keleten ingyenes a szállítás) a ház ventilátorod helyet(úgy néztem a képen hogy 12cm-es) még azt is tudod ugyanúgy szabályozni mint a processzor ventilátorát, bár ennek a ventinek elég rövid a vezetéke de szerintem elérne
Az alaplapod jobb sarkában van SYS_FAN1 csatlakozó és arról tudnád szabályozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest