Aktív témák
-
Tifusz
tag
Ha ferdén van behelyezve a kondi, akkor a hőtágulás (és egyéb rezgések hatására - természetesen a hőtágulás nem okoz rezgést, de a hatása hasonló)
következtében a láb és a kondi fegyverzete közötti kapcsokat megszakad.
Hogy ez mennyire valós probléma, azt jól példázza az, hogy a katonai eszközökben a kondik behelyzése előtt a nyák alkatrész felöli oldalát ragasztóval bekenik s ezt követően illesztik a kondit a helyére a mechanikai mozgások okozta sérülések minimalizálása érdekében..
Egyébként önmagában is igénytelen tervezést sugall, hogy a ''mérnökök'' arra nem vették a fáradságot, hogy lemérjék a kondi lábainak távolságát - mert ezért nem tudják pontosan a helyére illeszteni eme alkatrészt, persze az is lehet, hogy nem kaptak oda való kondit, de ettől a lényeg (az igénytelenség) nem változik.
És zet bizony a ''neves'' gyárótk is elkövetik, függetlenül attól, hogy milliós szerverekbe is beteszik az alkatrészeiket...
Magyarán egyáltalán nem mindegy, hogy áll egy kondi...
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az otthoni használat jobban terhel egy tápot, mint egy ''ipari'' - az általad említett ''meglátás'' meglehetősen eredeti...
Esetleg a gyakori bekapcsolás okozta ''fokozott'' terhelésre gondolsz?
Mert nekem más nem jut az eszembe, de sajnos én sem tudok mindenre gondolni és - nehéz bevallani - de tévedhetek is... -
al_age
senior tag
igen, azóta megoldódott a probléma.
a táp fesz-értékei rendben vannak, az újraindulások meg ugy néz ki a videokártya miatt voltak (pontosabban az agp beállítások miatt), de ez még nem biztos kop-kop-kop
tehát nekem most egy 420-as codegen-em van és most tökéletesen működik -
Adi
senior tag
Otthagyják, ATX off módban mert sok gépen NT van és kézzel kell kikapcsolni. Az újabb Windowsokon persze kikapcsol magától.
De ennek mi köze a táphoz? Egy jó táp ezt is kibírja.
A vinyók között meg volt Maxtor és Quantum is. A beszállító cégüknek lehet, hogy ezek a kedvenc típusai, nem tudom. De nem l'art pour l'art döglött meg vinyó, hanem táptól. -
VA1
csendes tag
Kb. 5 perc után elindul. Asszem vaklárma volt, és igazából a konnektor volt a ludas, másikkal nincs ilyen gond. Mondjuk az is igaz, hogy azok a dual fanos megoldások, amiket eddig láttam (pl. Enermax) úgy oldották meg a kérdést, hogy volt egy venti a PSU alján, meg egy a hátán, tehát egymásra merőlegesen, ebben meg egymással párhuzamosan van a 2 venti, egyik a PSU előtt, a másik meg mögött.
-
Adi
senior tag
Mi az, hogy!
Egyik ügyfelemnél lassan másfél éve vagyok külsős rendszergazda, ennyi idő alatt kb. 8-9 Codegen tápot cseréltem a gépeikben, amik vagy megpüffedtek, vagy bizonytalanul működött miattuk a gép. Ebből 4 esetben volt az, hogy a táp elvitt magával valamit:
- P3-as gép, leégette az alaplapot, a memóriák és a bővítőkártyák túlélték, a procit nem mertem jó alaplapban kiprobálni,
- P3-as gép, dettó az előző,
- P4-es gép, megdöglött a HDD,
- P4-es gép, szinte teljes belső csere (alaplap, proci, RAM, HDD).
A sorban a legutolsót a múlt héten cseréltem egy öreg P2-es gépben, pukk és némi amperszag után működött ugyan a cucc, de a gépet használó hölgy kicsit ideges lett, hogy nem akarja elveszíteni az adatait. :DDD Ezt a tápot cserénél szét is szedtük kíváncsiságból, szépen fölpúposodott és kinyílt kondi volt benne egy. :D -
al_age
senior tag
na ma meglesz a multiméter és méricskélek majd, viszont jelentkezett egy újabb probléma (ami viszont nem biztos, hogy táp gond):
mostanában néha fagyogat a gépem. ma pl éppen ut2004-gyel játszottam, egyszer csak megállt az emberem és nem moccant többet, monitor átállt készenléti üzemmódba, ugyanakkor az egér pl kapott tápot, mert amikor mozgattam, akkor ugye erősebben világított, viszont a gép csak a reset-re reagált....
vagy pl azt is csinálta, hogy gép bekapcsoláskor amikor bejönne az ''üdvözöljük'' képernyő akkor újraindul....
vagy egyszer volt olyan is, hogy a windows-t még el sem kezdte tölteni és újraindult...
ezek mitől lehetnek???
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
aham köszi
és azt meg tudnád mondani, hogy melyik kábel a -5 és -12 volt?
plusz akkor a multiméter egyik csatiját ebbe kell dugni, a másikat, meg az egyik feketébe?
plusz hogyan tudom a tápot elindítani?
olvastam valahol hogy talán a zöld kábelt kell összekötni, az egyik feketével?
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Blu-ray lejátszók
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Steam topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged