- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodboy007
senior tag
válasz
FecoGee #12242 üzenetére
Köszönöm, így már remélem meg fogom érteni és remélhetőleg egyszerűbb lesz, ha mindenhol VSS-t kell csak konfigurálnom
.
A három-szintű felosztást most azért nem erőltettem, mert gyakorlatilag az alsó két rétegbe ha jól gondolom 4 switch kellene 2 helyett és ennyi lenne a különbség.
Az én esetemben A és B eszközökre tenném a klienseket (néhány gép, IP-telefonok, IP-kamerák), C és D switch-ekre pedig ugyanígy tenném a szerverfarmot. VSS nélkül meg ugye hiába drótozom a klienseket két switch-re, routerből csak egy lesz és már nincs meg a redundancia."Ragaszkodsz ehhez a topologiahoz? En atalakitanam."
Nem ragaszkodom semmihez, csak mivel a CCNA-s tanfolyamon tanultakon kívül nem igazán van hálózati tapasztalatom és bár tökre szeretem a témát, az utóbbi három évben rengeteget felejtettem már ebből is, mióta dolgozom.Egyébként már ennyi utánaolvasás után is annyi pozitív hozadéka van, hogy nagyon elkezdett érdekelni a téma, úgyhogy amint lesz rá időm, ezeket részletesebben is meg szeretném érteni, mert iszonyú érdekes -és persze hasznos-, még akkor is, ha közvetlenül maradok a szerverüzemeltetésnél a hálózatépítés helyett.
De jelenleg annyi a fontos, hogy valamilyen formában egy az elképzelésemhez hasonló redundáns konfigot megcsináljak hétfőig.
-
goodboy007
senior tag
válasz
goodboy007 #12101 üzenetére
Na először ki akartam hagyni a képből, mert végülis nagyon nem értettem kis utánajárás után, de most, hogy jó pár órát rászántam, lehet kezdem érteni, legalábbis remélem
.
Azt még nem értem, hogy VSS és VCP közt mi a különbség, mert mindegyiket úgy értelmezem, hogy virtuális switch-et csinál két külön switch-ből.Szóval ahogy van az alábbi ábra, az A-B és C-D switch-ekből tudok VSS/VCP-vel egy-egy virtuális switch-et csinálni, ahonnan a GLBP-vel összekötött routerek-hez menne a forgalom?
Ha igen, akkor ezek után a routerek-en a routingolást (EIGRP-t szeretnék) ugyanúgy egyesével be kell állítani mindenhol? Tehát úgymond minden egyéb beállítás, ami már nem az alhálót érinti, azt ugyanúgy kell kivitelezni, mintha külön eszközök lennének, nem kell foglalkozni azzal, hogy onnan nézve egy eszköznek tekintik egymást?Nagyon köszi előre is!
Azt hiszem elég nagy fába vágtam a fejszém ezzel a szakdogatémával, de ha ezt kivitelezem, tuti király leszek.
-
goodboy007
senior tag
Sziasztok,
Hogy lehet megoldani, hogy egy szerver team-elt NIC-kel két külön switch-hez csatlakozzon és a switchek mindegyike is két-két routerhez csatlakozzon, tehát kliens és eszköz oldalon is minden redundáns legyen? Csak az eszközoldali beállítás a lényeges.
Ha a komplett megoldást nem is, de esetleg leírást vagy videót tudnátok adni, amivel eljutok a megoldások, megköszönném. -
goodboy007
senior tag
Sziasztok,
A Netacad online felületén merre tudom elérni a régebbi szemeszterek tananyagait?
CCNA 4. szemeszternél járok és csak a mostani kurzusomhoz férek hozzá, a korábbiakhoz nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest