-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
újraregelt
tag
válasz
blattida #9550 üzenetére
Köszi, bár most kezd végképp összekuszálódni bennem a dolog
A szóban forgó cygwin binárisok azt hiszem, eléggé közismertek/sokan használják őket. A jelenlegi verzió úgy emlékszem, tavaly szeptemberben készült, én (közben megnéztem) március 28-án küldtem be őket, azóta is "unrecognized" a fájlok egy része (valamennyi beküldött). Viszont van olyan cygwin-hez tartozó .exe, nem is kevés, amikkel nincs gondja... Hm... ahogy elnézem, ezek régebben készültek... A mintty.exe pl. 2013-as, az megbízható.
Szóval kicsit furcsa, hogy egy ilyen, viszonylag népszerű szoftver alkatrészeit problémásnak minősíti.Ugyanakkor, bár már milliószor futtattam rajta víruskeresőket élő rendszeren is, pendrive-ról bootolva és nem találtam semmit, valami mégsem stimmel a gépemmel. Időnként iszonyatosan lassú, látszólag indokolatlanul, a Comodo virtuális desktopja úgy lefagyasztja a gépet friss telepítésű windows esetén is, hogy csak áramtalanítva tudok továbblépni stb.
Szóval azért bennem van, hogy esetleg mégis neki van igaza és az a bash.exe, amit megpróbálok megnyitni, futtatáskor már nem egészen ugyanaz, mint amit a virustotal.com-ra feltöltöttem. Úgy értem: még a DOS-os időkben, egyes vírusok képesek voltak olyan disznóságra, hogy ha csak olvasni próbáltam a fájlt, akkor az eredetit mutatták, ha viszont futtattam, akkor benne volt a vírus is. Feltételezem, a mostani kártevők is tudnak ilyen ocsmányságokat. Erre a paranoiára még rátesz egy lapáttal, hogy a bash.exe minden futtatásakor Backup és Restore privilégiumokat kér a Defense+ szerint (ami nekem nem sokat mond, de mi a fenére kell egy bash-nek bármiféle extra privilégium?)
Hogy miért zavar? Részben azért, mert jó lenne tudni, hogy csak a Comodo reagál lassan vagy valóban gázos a rendszerem, részben meg azért, mert Safe mode-ra állított HIPS esetén folyamatosan pofázik, ha cygwin-t indítok és kb. hatvan-hetven kérdést kell leokézni, hogy elinduljon a shell, permanensen megbízhatónak jelölni meg a fentiek miatt nem merem...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest