Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nikon DSLR topik
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
-
PROHARDVER!
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
Szerintem egyértelmű a hozzászólás, leírtam hogy szerintem melyik fájlnak mit kellene tartalmaznia. A grafikus drivered szerintem kiütötte magát vagy nem töltődik be, próbáld újratelepíteni.
A 21-device.conf fájlt értelemszerűen kell kitölteni, a többi mehet copy-paste.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
Rosszul értetted. Amiből 3 fájlt csináltál abból 1 egy is elég lett volna 20-monitor.conf néven.
20-monitor.conf tartalma:
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
Modeline "1280x800_60.00" 83.50 1280 1352 1480 1680 800 803 809 831 -hsync +vsync
EndSection21-device.conf tartalma:
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "betolteni kivant driver neve"
VendorName ""
BoardName "kartyad neve"
EndSection30-screen.conf tartalma:
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "modes" "1280x800"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionEgyébként nekem egy korábbi hozzászólásodból úgy látszik, hogy elszállt a grafikus drivered. Nekem ilyen xrandr kimenetet csak nomodeset-tel sikerült produkálni.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
A korábbi xorg.conf file egyes szekcióinak megfelelő külön fájlokat kell létrehozni, így a 20-monitor.conf-ba például csak a monitor szekció kellene.
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
Modeline "1280x800_60.00" 83.50 1280 1352 1480 1680 800 803 809 831 -hsync +vsync
EndSectionMásnak nem kell lennie a 20-monitor.conf-ban.
A device szekciót tedd ki egy külön 21-device.conf fájlba, a screen szekciót pedig tedd ki egy külön 30-screen.conf fájlba. Mindezt a xorg.conf.d mappában természetesen.
Nálam legalábbis így van.
Üdv,
J -
válasz
MichaelSD
üzenetére
Köszi, igaz nem láttam ott semmit, de csak azért, mert a QML- t eltávolítottam octopiból, de most visszaraktam és azt vissza tudtam tenni. Lancelotot is felraktam, de azt nem mutatja ez a panel-eszköz.
Mindegy, így már el tudok variálgatni vele, Cinnamon beállítás ismerete után ez elég ördöngős! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BoB
veterán
válasz
MichaelSD
üzenetére
Most nézem mit másoltál be oda. Nekem már volt ilyen hibám más programmal. Azokat a fájlokat átneveztem (hogy megmaradjon ha baj lenne), azután lement a frisstés gond nélkül.
Szerintem simán másold vágd ki az egész könyvtárat máshova, úgy próbáld meg. Ha nem jön össze (de össze fog
) akkor még mindig visszateheted. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MichaelSD
üzenetére
Olyan, mintha a csomagból hiányoznának fájlok, mert nekem több van a lib-ben:
/var/lib/pacman/local/kfilebox-0.4.9-3
/var/lib/pacman/local/kfilebox-0.4.9-3/desc
/var/lib/pacman/local/kfilebox-0.4.9-3/files
/var/lib/pacman/local/kfilebox-0.4.9-3/install
/var/lib/pacman/local/kfilebox-0.4.9-3/mtreeNa rákérdezek erre a guruknál.
*nálam egyébként nincs telepítve a gtkfree, csak az alap kfilebox. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MichaelSD
üzenetére
Ha jól emlékszem, korábban a KDE-s Manjaro kisebb volt, mint a Chakra, de most x64-et nézve a Chakra isoja 1.6G, míg a Manjaroé 2.2G, ami feltételezem egy vastagabb rendszert is eredményez.
Amúgy ha megfejeled a rendszert egy HHD-vel, akkor annyira gyors lesz a Chakra bootolása, hogy már mennének netre a programok, mikor még nem jött létre teljesen a wifi kapcsolat.
Mindössze 20-25 másodperc a teljes boot hhd-vel egy i3-as laptopon, ami eléggé jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nikon DSLR topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nyaralás topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszi, igaz nem láttam ott semmit, de csak azért, mert a QML- t eltávolítottam octopiból, de most visszaraktam és azt vissza tudtam tenni. Lancelotot is felraktam, de azt nem mutatja ez a panel-eszköz.
Mindegy, így már el tudok variálgatni vele, Cinnamon beállítás ismerete után ez elég ördöngős! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)