Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sylon
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy a fullhd tv-n a kép felskálázódik és én nem akarom...
Szóval pl. az ablakban futtatott alkalmazások (akár chrome) ahogy áthúzom a tv-re őket felnagyítódnak. Ez csak észrevétel és nem akkora probléma. A CCC méretezési beállításokban is a közepétől kicsit jobbra állítva néz ki jól a desktop háttérkép. win 8.1 kiterjesztett képernyő, 1920*1080@60 a felbontás. A tv a másodlagos. radeon hd7850 2gb és samsung ue55hd6200.
A problémám azzal van, hogy a Kodi (xmbc) teljesen lelóg a képről amint 1920*1080-ba váltok fullscreenbe.
Próbáltam minden hdmi kimenetetet hátha az a baja.. A tv-n is próbáltam mindenféle beállítást.. (képméret állítás, extrák kikapcsolása..) Szóval állítottam 0%-ra a méretezést ccc-ben.. gpu felkonvertálást is próbáltam, leszedtem a AMD-Catalyst-HDMI-Hotfix-Win8.1-Win7-Dec10.exe drivert..
Érdekes ha ablakos alkalmazást teljes képernyősre rakok (pl chrome) akkor az nem lóg le, nincs fekete keret, minden ok. Vagy pl a Steam Big Picture mód is ok... vagy akár a Witcher 3 is ha a tv-t választom akkor ott sem lóg le fullhd felbontás mellett teljes képernyős beállításnál.
De ez a nyomorék Kodi teljesen kilóg a képből 1920-ban.. Kisebb felbontásban rendben van.
Viszont idegesít ez a felskálázás ablakos alkalmazásoknál (próbáltam total commandert, scummvm-et, számológépet, stb..) Érdekes még, hogy magát a CCC-t meg nem nagyítja fel ha áthúzom tv-re..Van esetleg erre valami gyógyír?
Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Robotporszívók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...