Hirdetés
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
- A TCL egyebek mellett egy 1040 Hz-re képes monitorral készül az idei évre
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Gábor vitéz
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Nah! Megint megy a Doom! Leszedtem a 4.8-as catalystot (ati uninstallerrel), meg a Doom-ot is (utána registriből is kipucoltam mindent amit talált ''doom'' szóra), ezután feltettem a dx9c-t (eddig b volt), ezután pedig felment a legújabb (4.8 alapú) Omega. Doom vissza. Megy!
Most direkt más könyvtárba telepítettem mint ahol az előző volt. Lehet hogy ez, lehet hogy fenti dolgok közül vmelyik, vagy azok összessége hozta meg az eredményt. Lényeg hogy most megy. Bár még most sem tudom hogy eddig miért nem ment...
Amíg végig nem toltam, asszem nem cserélek videokártya drivert.. :) -
Mazka05
őstag
Van már teljes verzióju Catalyst 4.9?
-
Gábor vitéz
tag
Amikor kiírja a hibaüzenetet, jelzi a file-verziót is. És az pontosan megegyezik azzal amit a system32 könyvtárba másoltam. Szerintem itt nem az atioglxx.dll lesz a hunyó, hanem vmi más..
Lehet hogy igazad van és nem rendszerhiba. Viszont elképzelhető hogy olyasmi hiba van amivel az egyszerűbb OpenGl-t használó progik még elfutnak, viszont ahol már komolyabban meg vannak dolgoztatva a shaderek, ott már kiakad. ..bár ezt én is nehezen hiszem.
Drivereket már többször újratelepítettem, doomot kétszer, meg a directx-et is egyszer. Toljam fel újra az SP1-et?... ehh baromság: van huszonegynehány frissítés ami már azután került fel, így minden összekutyulódna..
Lehet felteszem az intel chipset-drivert újra. Hátha... (bár sokat nem várok tőle)
De előbb kipróbálom amit mondtál, hogy beteszem a Doom könyvtárába a dll filet. -
khalox
őstag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Még annyi, hogy lehet inkább úgy kellene megpróbálni, ha a Doom3 könyvtárba másolod a másik atioglxx.dll-t, nem pedig a régit írod felül a system32 könyvtárban (márcsak azért is, mert a dllcache-ből lehet visszateszi a régit és akkor olyan, mintha semmit sem csináltál volna...)
Én nem gondolnám, hogy ez rendszerhiba. Akkor meg kellene feküdnie másnak is. Nehezen tudok elképzelni olyan sérülést, ami csak kizárólag a Doom3 csőrét böki...
... de hátha majd valaki más mond valami okosabbat ?
[Szerkesztve] -
Gábor vitéz
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
.. De ha valami rendszerfile sérült volna, akkor azt a windowsnak fel kéne ismerni, és legalább vmi hibaüzenet keretében számot adni róla.
-
Gábor vitéz
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Szerintem a windowsomban sérült vmi. Csak az a fura hogy más programot miért nem akaszt ki?..
-
khalox
őstag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Szóval feltelepíted a legújabb Omega drivert, felmegy és örülsz.
Aztán ha ez megvan, akkor veszed a catalyst 4.9b-t és úgy teszel, mintha fel akarnád telepíteni (azaz elindítod), erre kicsomagolja magát az általad adott helyre. Ennél a pontnál lövöd le a telepítőt. (Ha nem csak 1 nagy darab exe-d van, hanem már kicsomagolva, akkor ezt nem kell).
Kérsz egy parancssort, belemászol a 4.9b könyvtárába, és bepötyögöd:
expand atioglxx.dl_ atioglxx.dll
Erre kicsomagolja (valami 117%-os növekedést jelez).
Az eredeti .dll-t a windows/system32-ben átnevezed (mondjuk .old-ra), ezt az újat meg belerakod a helyére.
(A sima átnevezést (Drizzt) feljebb/lejjebb nem értem, hogy mi. :F az nem működhet normális esetben.)
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Simán nevezd át dll kiterjesztésűre!
-
Gábor vitéz
tag
Ahamm... Akkor most egy láma kérdés: hogy kell kicsomagolni? (vmi parancssori kapcsolóval kell futtatni a setupot?) Mert abban könyvtárban amit automatikusan létrehoz magának telepítés előtt, csak atioglxx.dl_ formában létezik a file, ami méretben az atioglxx.dll-nek kb a fele: tehát tömörített. Vagy van valami módszer arra hogy ezt az egy file-t külön kitömörítsem? (mint pl a windows cabinet file-oknál)
-
khalox
őstag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Figyi... ez a probléma másnál is előjött... az volt a megoldás, hogy a régi driverből kicsomagolták külön a szóbanforgó atioglxx.dll-t és belerakták a Doom3 könyvtárába és akkor azt használta. - Ha jól értelmeztem...
[Szerkesztve] -
Gábor vitéz
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Doom: helyzet ugyanaz.
Nem barmolom össze a rendszert egy játék miatt. (Mert lehet h most mégis menne a visszállítás, mert mintha legutóbb mégsem kapcsoltam volna ki... viszont azok a programok amik rendszervisszaállítási pont létrehozása után lettek telepítve, nem fognak futni rendesen) -
Gábor vitéz
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Kikapcsolom mindig.
-
delta9
senior tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
esetleg rendszervisszaállítási pont?
-
Gábor vitéz
tag
Az is megvolt. Arra gyanakszom most már hogy valami windows rendszerfile sérült amikor töltés közben lelőttem. De más programok (OpenGL és D3D is) meg futnak ugyanúgy. Magas ez nekem. Most megpróbálom amit feljebb ajánlottak, hogy törlöm a temp könyvtárat, meg felteszem a végleges 4.8-as drivert.
-
Foobar
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
És a driver Cleaner? Én azzal le szoktam mindent pucolni, és így eddig nem volt gondom.
-
n3ur0
csendes tag
Én felraktam az uj omega 4.7 es drivert de akkor pl nem indult el a CS.Kidobott winfosba mindig. Igy visszaraktam a 4.7 est, pedig kivancsi lennek ra mit tudhat az Omega, mivel meg sosem hasznaltam azt :( . Valaki tobbet tud mondani az Omegáról? Mi a más? Vagy érdemes eggyáltalán ezt az uj 4.9ß t megnézni?
[Szerkesztve] -
khalox
őstag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Érdekes probléma... én a temp könyvtárat törölném le indulásképp, hátha hagyott valami szemetet és azt hiszi, hogy érvényes még. (Hogy az hol van, az a te rendszeredtől függ: c:\windows\temp vagy ahova tette a ''rendszergizda'').
-
Gábor vitéz
tag
Mennyi értelmes és használható információt írtok... :U
-
delta9
senior tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
sztem, ha hozzátesznek még valamit a 4.9-hez, az 4.10 lesz, mert ha jól tévedek, akkor az ati úgy számozza a drivereit, hogy az első szám (tehát itt a 4-es) a 2004-et jelenti a második pedig a hónapot, amikor hivatalosan kijön (így a 4.9-es hivatalosan elvileg szeptemberben fog kijönni). 5.0-ás pedig akkor nem lesz, csk 5.1-es (2005. januári). ha jól tudom...
-
Gábor vitéz
tag
Úgy tűnik nem fut többé a Doom3 a gépemen...
Lelőttem indulás közben, mert még valamit be akartam állítani, de amikor újraindítottam, azzal a hibaüzenettel fagyott le, hogy szerinte hiba van az atioglxx.dll fileban. De minden más OGL progi (Q3, CS) fut rendesen. Doom újratelepít. Helyzet változatlan. Driver (4.9b) újratelepít. Helyzet változatlan. Directx újratelepít. Helyzet változatlan. Driver ati uninstallerral lepucol, újratelepít. Helyzet megintcsak változatlan. :( Tegyem vissza a 4.7 Omegát? Vagy vmi windows file sérülhetett? Egy Doom3 miat nem fogom a vinfost újratelepíteni! Ehh! :(((
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
A refreshforce a legjobb megoldás frissítési problémákra...
-
Tifusz
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Tonic!
off:
Nem X800XT védelmében írom, mert fogalmam sincs kicsoda, de a nick neved alapján te sem vagy túlságosan komolyan vehető a szabadidő topic kivételével... :)
Persze ettől szakmailag nagyon penge lehetsz, de rád sem vet jó fényt, ha ilyenekkel érvelsz, remélem azért ezt belátod... :) -
Gábor vitéz
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Hmm.. ha rátelepítem a mostani Omegára, az nem túl okos lépés, ugye?.. :U
Nem szoktam ilyen barmolást csinálni, csak most végre ezzel az omega driverrel nem 60Hz-en mennek a játékok! (TFT-t használok, vsync mellett, 75Hz-en, és valamiért az előző Catalyst-tal minden játék 60Fps-sel ment max. Érdekes módon kikapcsolt v-sync mellett is! Sajna a TFT-knél nem engedi a driver hogy kikapcsoljam DDC infot. :( ) -
Drizzt
nagyúr
Na, ti néztetek valami korábbi opengl-es csudát, hogy az is gyorsult-e?
-
Drizzt
nagyúr
Az Nwn-t is megnéztem! Most kb.: úgy megy 1024*768*4 nice aa-val, mint eddig aa nélkül...
-
Drizzt
nagyúr
Az a jó hírem, hogy nálam a Kotor is gyorsabb lett, szóval valamit tényleg dolgoznak a fiúk... De bennem az a kérdés merül fel óhatatlanul: Miért nem tették meg eddig???
-
Scooby
aktív tag
Valki irja máér meg hogy honan lehet leszedni az ATITOOL-t
-
L_ajos
őstag
-
-=V3rthil=-
őstag
Be szoktam szólni bárkinek is? Azzal nincs gond, ha véleményt nyilvánítasz, azzal van, ha flame-et kezdesz. Semmi értelmeset nem mondtál, nem támasztottad alá, hogy nem jó az nV új generációja. Ezért hát nagyon úgy tűnik, hogy ATI-fan vagy, aki csak fikázni tud. Ha tévedek, akkor bocs, az előző hsz-emet vedd semmisnek. Amúgy pedig kicsit visszafogottabb hangnemben tartom...
-
X800XT
csendes tag
válasz
-=V3rthil=-
üzenetére
És neked?!
Vagy a cimbijeid beszólhatnak bármit?! De aki nem rég óta van itt, az nem nyílváníthatja ki nyíltan a véleményét??!! Látszik.... -
-=V3rthil=-
őstag
Erre én is emléxem, mármint a forradalmi újításokra! Lehet, hogy az 5.0-tól lesznek benne? A 4.9 nekem látszólag nem hozott javulást, de lehet, hogy megint kipróbálom...
-
Danecay
addikt
Még az az érdekes, hogy sokan javulást, teljesítménynövekedést vettek észre a FarCry alatt is. Ambivalens érzéseum vannak ezzel a dologgal kapcsolatban, ugyan is, ha az ATI a driver OpenGL részén próbált javítani, akkor a FarCry alatt aligha vehettek észre teljesítménynövekedést, mert legjobb tudomásom szerint Direct3D-t használ, viszont ezzel ellntétben nem hiszem, hogy az ATI a 4.9-es driverét kimondottan egy játék kedvéért fejleszti/fejlesztette , nevezetesen a DOOM 3 miatt, szerintem, más téren is végeztek optimizációkat, hobajavításokat. Ja és valamikor május környékén olvastam valahol, hogy 1-2 hónapon belül az ATI olyan újításokat, megoldásokat fog véghezvinni drivereiben, hogy biztosak benne, hogy kis időn belül a konkurens gyártok drivereiben is fellelhetők lesznek.
Valaki más is tapasztal teljesítménynövekedést a FarCry alatt a 4.9 Beta-t használva? -
uzsz
senior tag
Én semmi változást nem vettem észre az új catalyst-al. (ugyanúgy szaggat a doom)
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Netfone
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- League of Legends
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 229 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest