Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pitman

őstag

válasz dorog.zultan #795 üzenetére

Értem én, mit mondasz és igazad is van, hogy kihozza a hibákat.
    De, az ISO1600 1/2-s záridőt én azért írtam, mert a mindennapi használat során, ha kézből fényképezel (márpedig, ha ilyen érzékenységet használsz, akkor valószínűleg igen), már ezt is necces kitartani, tahát ennél hosszabb záridőhöz állvány fog kelleni és ott már alacsonyabb záridőt is használhatsz.
    Éjszakai tájéképhez tényleg kellhet a 30 másodperces záridő, de sokszor az már ISO 100 esetén is elegendő tud lenni (főleg városban). Ha pedig nincs sok fény, akkor ISO 100 és B idővel 30 másodpercnél hosszabbat kell exponálni. Így mindenképpen szebb képet kapsz, mintha ISO 1600-at használnál, a zajról és hot-pixelekről nem is beszélve. Esetleg készítesz több, rövidebb expozíciót, melyet később szoftveresen összeraksz.

A 6-8 hot pixel tényleg sok lehet, de ha megnézel egy kompakt gépet hasonló körülmények között sírva fakadsz.

Ettől eltekintve igazad van, ha az ember ennyi pénzt költ el, és lehetősége is van a próbára, akkor próbálja ki.

Abba is gondolj bele, ha mindenkinek megengednék, hogy végigpróbálgassa az összes gépet, melyeken utána látszik, hogy ki lettek bontva, használva lettek, ki venné meg őket jó szívvel? Én biztos nem vennék olyat, amin látszik, hogy használt.

Új hozzászólás Aktív témák