Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
alapz@j #4623 üzenetére
Köszi, de mikrokontrollerbe használom így azt hiszem vagy is azt gondolom, hogy nem működne ez ebben a formában.
Főként talán azért mert nem emlékszem, hogy a C18-as könyvtárban lenne ilyen "intrin.h" állomány.Egyébként ha működne miért lenne ez jobb mint az előző?
A tömbökben amiket törlök memset()-el rövid életűek és csak az interfészen bevitt karaktereket tárolják majd ha végeztem a 14 adat bekérésével kimentem memóriába a tömb adatait és utána rögtön törlöm is.Tényleg ha már itt tartok:
Hogy tudom ellenőrizni a tömb tartalmát hogy abban karaktert vagy számot írtam?
Mutatok egy példát:unsigned char teszt[4] = {'1','2','3','\0'};
//ellenőrzés pedig
if(atoi(teszt)>0 & atoi(teszt)<255){
printf("Csak szám\n");
}else{
printf("Nem csak szám\n");
}
//Másik változat
unsigned char teszt[4] = {'1','1','A','\0'};
//ellenőrzés pedig
if(atoi(teszt)>0 & atoi(teszt)<255){
printf("Csak szám\n");
}else{
printf("Nem csak szám\n");
}Eredménye:
1. Csak szám - ez helyesen értékelődik ki
2. Csak szám - ez hibásan értékelődik ki mivel tartalmaz egy betűt isTegnap próbálkoztam vele és pl: ha betűvel kezdődik a tömb akkor helyesen értékelődik ki, de ha az elején szám van és a végére betűt írok akkor hibás a kiértékelődés.
Hogyan tudom megvizsgálni a tömböt, hogy abban csak számok van?
Köszi előre is..ui: tömb bejárásnál eszembe jutott, hogy talán elemnkénti vizsgálattal pl:
if(tomb[i] != 'A - Z' & tomb[i] != 'a - z') //helyes
Vagy valami ilyesmi...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest