Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- RAM topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
Nézegetem őket én is, van egy prog könyvem, de nem igazán taglalja a használatukat.
Az strcmp függvény sem akar menni valamiért. Sokféleképp próbáltam már alakítgatni, de nem ment, most épp szegmens hibát ír. Ez azért ciki, mert az általad írt függvényeket is elvileg ugyanúgy kell majd használni a másik feladatomnál.Itt az strcmp-s progi, ami nem akar menni:
(lényegében az a feladat, hogy meg kell adni a bástya és a gyalog pozícióját és el kell dönteni hogy üti-e a bástya a gyalogot? Én úgy gondoltam megvalósítani ezt, hogy mivel a bástya csak vagy vízszintesen vagy függőlegesen mozoghat, azt kell eldönteni, hogy a két bekért pozíció betűje egyezik-e a 2 bábunál, vagy a 2 számos tagja egyezik-e. Ezzel eldönthető, hogy ugyanabban az oszlopban van-e vagy ugyanabban a sorban. Ha a 2 közül legalább az egyik igen, akkor üti, ha nem akkor nem. Ehhez kellene a karakter összehasonlító függvény.)#include <stdio.h>
#include <string.h>int strcmp (const char *s, const char *t)
{
if (*s == *t)
return 0;
else
{
printf("WTF? \n");
}
}void sakk ()
{
char bastya [3];
char gyalog [3];printf("Kerem a bastya poziciojat: ");
scanf("%c %c", &bastya[1], &bastya[2]);
printf("Kerem a gyalog poziciojat: ");
scanf("%c %c", &gyalog[1], &gyalog[2]);if ((strcmp(bastya[1], gyalog[1]) ==0) || (strcmp(bastya[2], gyalog[2]) ==0))
printf("A bastya uti a gyalogot.\n");
else
{
printf("A bastya nem uti a gyalogot.\n");
}
}int main ()
{
sakk();
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest