- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
Nézegetem őket én is, van egy prog könyvem, de nem igazán taglalja a használatukat.
Az strcmp függvény sem akar menni valamiért. Sokféleképp próbáltam már alakítgatni, de nem ment, most épp szegmens hibát ír. Ez azért ciki, mert az általad írt függvényeket is elvileg ugyanúgy kell majd használni a másik feladatomnál.Itt az strcmp-s progi, ami nem akar menni:
(lényegében az a feladat, hogy meg kell adni a bástya és a gyalog pozícióját és el kell dönteni hogy üti-e a bástya a gyalogot? Én úgy gondoltam megvalósítani ezt, hogy mivel a bástya csak vagy vízszintesen vagy függőlegesen mozoghat, azt kell eldönteni, hogy a két bekért pozíció betűje egyezik-e a 2 bábunál, vagy a 2 számos tagja egyezik-e. Ezzel eldönthető, hogy ugyanabban az oszlopban van-e vagy ugyanabban a sorban. Ha a 2 közül legalább az egyik igen, akkor üti, ha nem akkor nem. Ehhez kellene a karakter összehasonlító függvény.)#include <stdio.h>
#include <string.h>int strcmp (const char *s, const char *t)
{
if (*s == *t)
return 0;
else
{
printf("WTF? \n");
}
}void sakk ()
{
char bastya [3];
char gyalog [3];printf("Kerem a bastya poziciojat: ");
scanf("%c %c", &bastya[1], &bastya[2]);
printf("Kerem a gyalog poziciojat: ");
scanf("%c %c", &gyalog[1], &gyalog[2]);if ((strcmp(bastya[1], gyalog[1]) ==0) || (strcmp(bastya[2], gyalog[2]) ==0))
printf("A bastya uti a gyalogot.\n");
else
{
printf("A bastya nem uti a gyalogot.\n");
}
}int main ()
{
sakk();
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest