Új hozzászólás Aktív témák
-
Brianiac
aktív tag
Dinamikus struktúra tömbbe hogyan tudok adatokat beolvasni mondjuk egy külső txt fájlból??
Így próbáltam, de így nem jó: "be>>csomag[db].nev" Itt a csomag a struktúra neve lenne.. -
Brianiac
aktív tag
Köszönöm, mst már legalább eddig működik!
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Jester01 #1228 üzenetére
Úgy látszik ez mst nagyon nem megy, így nem tudom lefuttatni mert a család név bekérésnél hibát kapok.
#include<iostream>
#include<fstream>
using namespace std;
struct ember
{
char nev[10];
int ev;
};
int main ()
{
setlocale (LC_ALL, "Hun");
ember csalad [3];
int i;
for(i=0; i<3; i++)
{
cout<<i+1<<". nev: ";
fflush (stdin);
cin.getline(csalad.nev, 10);
}
for(i=0; i<3; i++)
{
cout<<i+1<<". ev: ";
fflush (stdin);
cin>>csalad.ev;
}
cout<<"\nA nevek:\n\n";
for(i=0;i<3;i++)
cout<<csalad.nev[i]<<csalad.ev[i]<<endl;
for (i=0;i<3;i++)
system ("pause");
return 0;
} -
Brianiac
aktív tag
válasz
Jester01 #1224 üzenetére
Hát igazából már a legelejébe, tovább így még nem is jutottam. A 3 nevet bevittem egy két dimenziós tömbbe billentyűzetről, viszont a születési éveket sehogy sem tudom bevinni hogy jó legyen, próbáltam azokat is ugyanúgy egy két dimenziós tömbbe ahogy a neveket de akkor mindig valami hiba volt. A változóban pedig csak egy születési dátumot tudok tárolni és 3 kellene, tehát egy mindegyik névhez.
#include<iostream>
#include<fstream>
using namespace std;
struct csalad
{
char nev [3][10];
int ev;
};
int main ()
{
csalad sz;
int i;
for(i=0; i<3; i++)
{
cout<<i+1<<". nev: ";
fflush (stdin);
cin.getline(sz.nev[i], 10);
}
cout<<"\nA nevek:\n\n";
for(i=0;i<3;i++)
cout<<sz.nev[i]<<endl;
system ("pause");
return 0;
} -
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni az alábbi feladatban?
Hozzon létre egy család nevű, 3 tagból álló struktúra tömböt, melyben van egy karakter típusú, a nevek eltárolásához létrehozott tömb, egy évszámok tárolására alkalmas változó. Töltse fel a tömböt a saját családja adataival, a nevük, a születési évük megadásával. Mondja meg ki a legidősebb. Egy külső függvény segítségével számolja ki az átlagéletkort, és a főfüggvényben számoltassa ki, hogy a legidősebb családtag mennyivel idősebb ennél.. A legidősebb családtag adatait írja ki egy külső fájlba.Ezzel szenvedek már egy ideje, de teljesen belezavarodtam és nem nagyon boldogulok, pedig ez a holnapi zh-hoz minta feladat.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Jester01 #1197 üzenetére
Értem, köszi az észrevételeket, amit tudok javítok!
1. Ezért már korábban is "kaptam" fórumon, de azért ezt használom mert csak ezt ismerem, ezt tanultuk és órán is mindig ezt használjuk.
2. Erre is csak ugyanazt tudom írni mint az előzőre, a tanárral is mindig ezt használja
3. Ok
4. Javítani fogom
5. Hiba kezelést nem igazán tudom hogyan kellene
6. Javítom
7. Ezt nem teljesen értem
8. Először azt hittem kelleni fog és elfelejtettem kiszedni -
Brianiac
aktív tag
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a prog. házim fejlesztői dokumentációjának az elkészítéséhez mivel még sosem csináltam ilyet.
A feladat: Kör és pont: Készítsen olyan programot, mely egy Descartes-koordináta rendszerben megadott kör és pont egymáshoz képesti helyzetét adja meg.
Ezzel már készen vagyok, de azért bemásolom a kódot és ha valaki átfutná, esetleg van valami észrevétele azt megköszönném. Illetve egy olyan kérdésem lenne is hogy miképp tudok négyzetre emelni egyéb módon mint ahogy én csináltam?#include<iostream>
#include<cmath>
using namespace std;
int main()
{
double Ox, Oy, Px, Py, r;
cout<<"Kérem az kör középpontjának koordinátáit (Ox, Oy): \n";
cin>>Ox>>Oy;
cout<<"\nA koordináták: ("<<Ox<<";"<<Oy<<")\n\n";
cout<<"Kérem a Pont koordinátáit (Px, Py): \n";
cin>>Px>>Py;
cout<<"\nA koordináták: ("<<Px<<";"<<Py<<")\n\n";
cout<<"Kérem a kör sugarát (r): \n\n";
cin>>r;
cout<<"\nA kör sugara: "<<r<<"\n\n";
if ((Px-Ox)*(Px-Ox)+(Py-Oy)*(Py-Oy)<r*r)
cout<<"A körön belül van a pont\n\n";
else
{
if ((Px-Ox)*(Px-Ox)+(Py-Oy)*(Py-Oy)==r*r)
cout<<"Rajta van a körön a pont\n\n";
else
if ((Px-Ox)*(Px-Ox)+(Py-Oy)*(Py-Oy)>r*r)
cout<<"A körön kívül van a pont\n\n";
}
system ("pause");
return 0;
}A fejlesztői dokumentációhoz pedig az alábbi instrukciókat kaptuk hogy mit kellene tartalmaznia.
A fejlesztői dokumentáció tartalmazza:
-a feladat pontos megfogalmazását, az algoritmus összes szintjének leírását
-a gépi és nyelvi igényeket
-a változótáblát (név, típus, hatókör, jelleg, kód)
-az egyes szintek részfeladatait, az egyes eljárások hierarchiáját megadó táblázatot
-a program fejlesztési lehetőségeit, a tesztelési tervet, a tesztelés eredményeit, a program logikai ellenőrzését, a szoftverfejlesztői tesztelést, a független személyek általi tesztet, az inspekciós tesztet, a felhasználói tesztet
-a program teljes listáját
-a program egy háttértáron őrzött listájátMaga a házi 16 pontos, ebből 8 pont a fejlesztői dokumentáció. Ennyire azért gondolom nem várja el részletesen a tanár mint ahogy feljebb van, viszont én pár sornál többet nem nagyon tudok írni erről a programról. A fentebbi pontok egy részében pedig nem is nagyon értem h mit kéne írjak.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
fair_play #1155 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy rövid progival kapcsolatban, mert nem tudok rájönni hogy mi a hiba.
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
char m[]={"Emese elment Elekkel teniszezni."};
cout<<"Az eredeti mondat:\n"<<m<<endl;
int i, db=0 ;
for (i=0; i<strlen(m); i++)//az m tömb elemei egyesével a max. a tömbelem számig
if (toupper(m)=='E')//m tömb i-edik eleme nagybetűsen E karakter -e
db++;
cout<<"A mondat "<<strlen(m)<<"karakterből "<<db<<"db E vagy e van.\n";char x;
cout<<"Kérem a figyelendő karaktert: ";
fflush (stdin);
cin.get(x);//ugyanaz cin>>x;
db=0;
for (i=0; i<strlen(m); i++)
if (m(i)==x)//az m tömb i-edik elem egyezik-e az x tartalmával
db++;
cout<<"A figyelt "<<x<<"karakterből "<<db<<" db van.\n";char sor[60];
cout<<"Kérem a mondatot: ";
fflush (stdin);
cin>>sor;cout<<"Az eredeti mondat:\n"<<sor<<endl;
cout<<"Kérem a figyelendő karaktert: ";
fflush (stdin);
cin.getline(sor, 60);
db=0;
for (i=0; sor(i)!='0\'; i++)
if (sor(i)==x)
db++;
cout<<"A mondatában "<<db<<"db "<<x<<"karakter van.\n";system ("pause");
return 0;
}Kiemeltem félkövérrel ahol a hiba van (63. sor) ill. a 64.sorban is van valami gubanc, de arra már lehet rá tudnék én is jönni. Szóval a Visual studio 2010 az alábbi error-t dobja:
1>d:\egyéb\gamf\programozás\7. gyakorlat\karakter szamolas.cpp(63): error C2001: newline in constant
1>d:\egyéb\gamf\programozás\7. gyakorlat\karakter szamolas.cpp(63): error C2015: too many characters in constant
1>d:\egyéb\gamf\programozás\7. gyakorlat\karakter szamolas.cpp(64): error C2143: syntax error : missing ';' before 'if'
1>d:\egyéb\gamf\programozás\7. gyakorlat\karakter szamolas.cpp(64): error C2143: syntax error : missing ')' before 'if'Sajnos nem tudtam rájönni hogy mi a hiba, ill. azt sem értem hogy a 0 után mi az a \ jel és miért '0\' van miért nem "0\"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- iOS alkalmazások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest