Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #3663 üzenetére
értelek, egyrészt még nagyon az elején vagyok, vagyunk és ilyen kis szar kódokhoz én azt nézem, hogy nekem adott esetbe legyen értelmes, persze ha már több feladatot csinálnék akkor nyilván nem így nevezném el őket
másrészt, meg ezt a tanár csinálta
én sem értem mi az az i2, én mindig i-j-k-t használok, pláne ha meg nem is egymásba ágyazott ciklusról van szó mint a fenti kódnál, akkor simán használhatta volna tovább az i-t, bár lehet azt akarta hogy ne zavarja meg a többieket
mindenesetre ma megírtuk az első ZH-t, ha nem köt bele mindenbe akkor hibátlan, hozzáteszem azt mondta első órán, hogy őt nem érdekli ha ékezettel vagy anélkül íratunk ki, erre ma mondta hogy pontlevonás lesz érte
szerencsére eszembe jutott a setlocalos vacak, és tudtam használni
viszont felmerült egy kis probléma
átlagot kellett számolnom, és mint ahogy a nagykönyve meg van írva így csináltam:
double atlag=0.0;
összegbe benne vannak 0-7 ig összeadva a számok, és 8-al osztottam
atlag=osszeg/i+1;így ahogy kiírattam cout-tal, kerekített, de viszont ha az atlagba beletöltöttem, az összeget, és azt a couton belül leosztottam i+1-el, akkor viszont jó lett és nem egészet írt ki, én bénáztam?
c#-be egyszerűbbnek tűnt nekem, mert %.2f-el vagy hogy irtattam ki 2 tizedesjegyet, meg eleve jobbnak találtam azt is, hogy a %d-t pl bárhova pakoltam, míg cout-nál "körbe" pakolom a változót a szöveggel, hogy oda írja ki a számot vagy bármit ahova akarom
-
dobragab
addikt
válasz
PumpkinSeed #3663 üzenetére
Törekedni kell az angol elnevezésre is, de ez opcionális.
Igen, de amíg tanul, és kezdő, a kutyát nem zavarja szerintem. Aztán ha már párszáz sornál hosszabb programnak áll neki, akkor "kötelező" az angol változónév.
Illetve a camelCase használata változók, függvények és metódusok közben.
Naaaa, ne jávázzunk pls.
Egyrészt ez is camelCase, másrészt ez is CamelCase. A jávás konvenció a lowerInitialCamelCase. C++-ban ez projetkfüggő, hogyan nevezi el a változókat, de csak egyféleképpen.
Az STL konvenciója egyébként a lower_case_with_underscore...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fűnyíró topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EAFC 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest