Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

válasz PumpkinSeed #3663 üzenetére

értelek, egyrészt még nagyon az elején vagyok, vagyunk és ilyen kis szar kódokhoz én azt nézem, hogy nekem adott esetbe legyen értelmes, persze ha már több feladatot csinálnék akkor nyilván nem így nevezném el őket

másrészt, meg ezt a tanár csinálta :D én sem értem mi az az i2, én mindig i-j-k-t használok, pláne ha meg nem is egymásba ágyazott ciklusról van szó mint a fenti kódnál, akkor simán használhatta volna tovább az i-t, bár lehet azt akarta hogy ne zavarja meg a többieket

mindenesetre ma megírtuk az első ZH-t, ha nem köt bele mindenbe akkor hibátlan, hozzáteszem azt mondta első órán, hogy őt nem érdekli ha ékezettel vagy anélkül íratunk ki, erre ma mondta hogy pontlevonás lesz érte :D szerencsére eszembe jutott a setlocalos vacak, és tudtam használni

viszont felmerült egy kis probléma

átlagot kellett számolnom, és mint ahogy a nagykönyve meg van írva így csináltam:

double atlag=0.0;

összegbe benne vannak 0-7 ig összeadva a számok, és 8-al osztottam
    atlag=osszeg/i+1;

így ahogy kiírattam cout-tal, kerekített, de viszont ha az atlagba beletöltöttem, az összeget, és azt a couton belül leosztottam i+1-el, akkor viszont jó lett és nem egészet írt ki, én bénáztam?

c#-be egyszerűbbnek tűnt nekem, mert %.2f-el vagy hogy irtattam ki 2 tizedesjegyet, meg eleve jobbnak találtam azt is, hogy a %d-t pl bárhova pakoltam, míg cout-nál "körbe" pakolom a változót a szöveggel, hogy oda írja ki a számot vagy bármit ahova akarom

• dobragab

addikt

válasz PumpkinSeed #3663 üzenetére

Törekedni kell az angol elnevezésre is, de ez opcionális.

Igen, de amíg tanul, és kezdő, a kutyát nem zavarja szerintem. Aztán ha már párszáz sornál hosszabb programnak áll neki, akkor "kötelező" az angol változónév.

Illetve a camelCase használata változók, függvények és metódusok közben.

Naaaa, ne jávázzunk pls.

Egyrészt ez is camelCase, másrészt ez is CamelCase. A jávás konvenció a lowerInitialCamelCase. C++-ban ez projetkfüggő, hogyan nevezi el a változókat, de csak egyféleképpen.

Az STL konvenciója egyébként a lower_case_with_underscore...

Új hozzászólás Aktív témák