- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Videós, mozgóképes topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mióta megtanultam jó pár éve pendriveról telepíteni azóta nincs is a gépemben optikai meghajtó. Régen sokat szívtam ha megkarcolódott a lemez
én a rufus t használom. Számomra ez a legegyszerübb
-
adp
őstag
válasz
King Unique #273 üzenetére
köszi, megvan!
-
King Unique
titán
A linkelt hozzászólásban le volt írva, hogy a Rufus nem tud külön partícióra telepítőt készíteni, hanem a teljes USB-meghajtót használja ilyenkor. Ha külön partíció a cél, akkor az is le volt írva, hogy a Win10 ISO rugalmas és annál elég csak rámásolni az ISO-fájl tartalmát egy előzőleg létrehozott FAT32 fájlrendszerű partícióra.
A screenshoton lévő beállítás egyébként Legacy boot módhoz való. Ellenben, ha UEFI boot van beállítva az adott gépen, akkor értelemszerűen a harmadik opciót kell választani! Vagy lehetőség szerint átállítani a boot módot Legacy-ra. Az említett manuális fájlmásolásos megoldásnál viszont elvileg Legacy / UEFI módban egyaránt bootolható a Win10 ISO-t tartalmazó drive. De ezek szintén le voltak írva...
Egyébként, ha tud a gép pendrive-ról bootolni, akkor jó eséllyel USB HDD-ről is, pláne ha van ilyen opció a boot menüben. De néha előfordulhatnak olyan esetek, amikor valamiért nem lehet bootolni az adott USB drive-ról: pendrive | külső HDD. Aztán ez a "beállt telepítés közben" kijelentés sem teljesen világos, hogy most az ISO-fájl kiírására, vagy bootolás után a tényleges telepítésre vonatkozik-e.
Na mindegy! A szükséges infók meg lettek adva, illetve nyilván ki lett próbálva és működik a dolog. Aztán, ha valakinél esetleg mégsem, akkor majd megoldja maga.
-
adp
őstag
válasz
King Unique #271 üzenetére
windows 10-et szeretnék 64bitest, másik gépről kell csinálnom, néztem már olyat, hogy azonos gépen hogy tudom, viszont az a baj, az a gép most üres, mert nem sikerült a rufussal valami..... rohadt érdekes mert 2szer ellenőriztem de beállt telepítés közben
egy adata classic ch11-em van, fogalmam sincs hogy tud e úgy bootolni, gondolom igen
az a baj így ismeri be:
-
King Unique
titán
Ilyenkor szokás ám megadni, hogy pontosan milyen rendszert akarunk róla bootolni, milyen boot módban, tud-e a hardver USB HDD-ről bootolni stb. A pendrive-os topikban is csak annyi derült ki, hogy Windows alatt lenne elkészítve.
De egyébként megoldható, egy másik topikban már volt róla szó.
-
adp
őstag
hogy tudom úgy megformázni a külső vinyóm partícióját hogy készíthessek belőle bootolhato "pendriveot"
lehet ezt így? a particionálás már kész? vagy azt kellene másképp? -
King Unique
titán
válasz
Ric4m0nd #266 üzenetére
A YUMI alap verziója csak Legacy boot módban működik! Tehát az szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy azzal kiírva egyik OS sem indult el UEFI boot módban. De van neki egy béta állapotú UEFI-s változata is, amely szintén letölthető az előbbi oldalról. Viszont annál mindenképpen szükséges a Secure Boot kikapcsolása, máskülönben megint nem fog elindulni UEFI-ben a telepítő.
A Rufus alapvetően egy jó program és nekem eddig nem volt gondom vele a különféle Linux / Windows ISO-k kiírását illetően. Viszont pl. arra figyelni kell, hogy kiírás előtt a 3 db opcióból a megfelelőt válasszuk ki és azt állítsuk be! Ha UEFI boot módban akarunk telepíteni, akkor értelemszerűen a harmadikat kell. Továbbá bizonyos Linux ISO-k eleve hibridek és lehet őket ISO / DD képfájl módban is írni. Általában az előbbi módszer is ok szokott lenni, de egyes rendszerek telepítőit már DD módban célszerű kiírni.
Egyébként az MCT-t én rendszerint csak az ISO-fájlok letöltéséhez szoktam használni és nem túl gyakran készítek vele boot pendrive-ot. Illetve eddig nem nagyon volt olyan eset, hogy egy Windows ISO-t ne tudtam volna más programmal kiírni a pendrive-ra, majd utána bebootolni a gépen.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok Segítségre van szükségem!
YUMI 2039-el Win 10 és Linux Mint 18.1-et ráraktam a pendrivera. Próbálok bootolni róla ACER laptopon és sehogy sem akarja.
Két ACER gépem van. Kikapcsolom a Secure Boot-ot és UEFI-ről LEGACY-ra váltok és szépen elindul a telepítő az egyik gépen.
A másik gépen Nincs LEGACY mód a BIOS-ban, kizárólag UEFI van, és csak a secure boot-ot lehet ki-be kapcsolni. Linpus Linux van egyébként a gépen.
Pendrive-ot mindhárom USB portról próbáltam elinditani. Sikertelenül. F12-es boot menüt engedélyeztem, de ha bejön, akkor sem látja a pendrive-ot csak a HDD linuxot.
A boot sorrendben előrehoztam az USB HDD, FDD-t és lejjebb a gépben lévő HDD-t. Ez sem segített.
-
spe88
senior tag
Ha akarok csinálni egy bootolható pendrive-ot, viszont az én gépemre UEFI-s FAT32-re kéne formázni. Az azt jelenti, hogy az a telepítő nem fog bebootolni normál BIOS-os gépeknél?
-
Sunshine6
újonc
Sziasztok!
Asztali gépemet egyszer már újratelepítettem pendrive-ról, de ezúttal nem akar sikerülni és fogalmam nincs miért, már mindenféle kulcsszóval kerestem a neten de nem találok rá megoldást, nem nagyon vagyok hozzáértő de azért már telepítettem újra régebben.
BIOS-ba belépve beállítom hogy 1. helyen az USB -HDD legyen, és mikor kilépek és elkezd betölteni a rendszer a következőt írja ki: "Press any key to boot from USB..", gombot nyomok és nem történik semmi, tölt tovább, és betölti a jelenlegi op.rendszeremet. Laptopon kipróbáltam a pendrive-ot és elindul a telepítő tökéletesen, tehát valamiért a gépem nem akarja az igazságot, Win10-et szeretném újra telepíteni ugyanazzal a telepítővel mint amivel legutóbb volt. Rufus-szal készítettem a bootolt pendrive-ot, ahogy máskor is. (DVD-ről is próbáltam bootolni és nem sikerül, ott a "press any key"-ig el sem tudok jutni.)
Mit kellene tennem hogy működjön a dolog, mi lehet a baj? -
muanyagos007
csendes tag
Köszönöm a segítséget,de végül feladtam.
Kértem a cégtől egy külső meghajtót ma, és simán felment a win10. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #260 üzenetére
A boot opciók között mem tudod úgy kiválasztani az USB-t, hogy ne legyen előtte UEFI előtag? Nálam két lehetőség van pendriveoknál. Nézted a magyar nyelvű manualt? 77. old Esetleg a 79. old secure boot control disabled - bár ebben nem vagyok olyan biztos. Sajnos nem láttam normális Bios képet az UEFI beállításról. Ha találsz olyat, azt Legacy-ra kellene állítani. Main vagy Advanced; ezt a Manual nem mutatja.
-
muanyagos007
csendes tag
Halihó,
Bár egy eléggé gyengélkedő gép van kéznél, de sikerült elindítani rajta, és el is indult a telepítő.
Legalábbis a négy ablakos felület bejött, és tölt nagy erőkkel.
Szóval sztem az usb jó.Ezek szerint nem ez a gond (legalábbis gondolom).
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #258 üzenetére
Van egy kis portable program, amivel le tesztelheted a pendrive boot képességét, ha van másik gép kéznél. Mova Live CD Az USB-t választod értelemszerűen és nem hozol létre lemezképet - majd látod.
-
muanyagos007
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #257 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Ezeket végignéztem, ahogy írtad eleve úgy volt beállítva.
Az indító USB-t kettőt is csináltam kétféle progival (Power iso és Rufus) és külön külön pendrive és memória kártya USB olvasóval.Annyi, hogy nekem BIOS van a gépen ahogy a képen is látszik, viszont amikor csatlakoztatva van az USB akkor ott úgy írja, hogy UEFI: a pendrive neve.
Akkor most mi van? Milyen rendszer szerint és hogyan kellene ezt a dolgot elindítani?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #256 üzenetére
Az F8-at próbáltad már? Maga a telepítő eszköz biztosan jó és tesztelve is lett?
vagy
1. Lépj be a BIOS menübe az F2 nyomvatartásával bekapcsolás közben.
2. Választd a Boot menüt és azon belül a “Launch CSM” tedd enabled-re
3. Menj a “Security” menübe és állítsd a “Secure Boot Control” disabledre.
4. Végén F10 mentés és exit.
5. Újraindításkor tartsd nyomva a bekapcsolástól az ESC gombot a boot eszköz választó menü eléréséhez
Az Asus fóruma nyomán. -
muanyagos007
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen.
Adott egy gép FreeDOS-al.
ASUS X200MA KX557D
Optikai meghajtó nincs, nekem külső optikaim nincs.
USB-re megcsináltam a boot cucot (win10), de nem indul el róla.
Belépek biosba, látja is, hogy ott van, de nem indul el a telepítés.
DOS-ban szintén be tudok lépni az USB-re, látom a fileokat, de a telepítés DOS alatt természetesen nem indítható.
Ha BIOS-ban csak az USB-t adom meg lehetséges boot opciónak, akkor semmit nem csinál a gép, ujraindítás után csak a BIOS-ba lép be.MI lehet a gond? Olvastam itt olyanokat, hogy nem tudja minden gép az USB bootolást, de mindenhol olyan megoldás volt írva, hogy egy cd-t használva indítsuk az USB bootot. Itt ez most nem lehetséges.
Tipp, ötlet, tanács esetleg?
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Van egy pendrive-om (Kingston 16GB, jóóó régi), amit nagyon sokáig használtam rendszertelepítéshez, meg bootolós segédprogramok futtatására. Aztán egy ideig egy Samsung Smart TV-ben használtam felvételre, ami persze megformázta saját formátuma szerint.
Most ismét használnám PC-ben telepítéshez, de egyszerűen nem megy a bootolás róla.
Mi szúródhatott el rajta? A program, amivel csinálom rá a (Linux) telepítőt, az nem ír hibát, szépen végig csinál mindent, megformázza, rámásolja a fájlokat, a végén kiírja, hogy kész, de a bootolás nem megy.
Próbáltam már mindent, újrapartícionálni ilyen-olyan fájlrendszerekre, formázni, de semmi.
MobaliveUSB-vel is próbáltam virtuálisan indítani, azzal sem megy, de másik pendrive-val működik.
Rendbe lehet rakni valahogy, hogy tudjak bootolni róla? Gondolom az MBR-je szállt el talán.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Hali!
A megoldás egy vicc. Ha látod az üzenetet húzd ki a pendriveot. Zárd be az ablakot , vissza a pendrive majd kattints megint a telepítésre.
Rengeteg időt elszorakoztam ezzel, bekaphatjak a bal bokám
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Ugyan ez a hibüzenet, mint a 248as hozzászólás képén? Azaz kettővel feljebb.
Több portot is próbáltál? Ugye nem USB 3-as porton próbáltad? Mert az okozza általában ezt a hibaüzenetet. -
reddotdaniel
újonc
Segítsen valaki! Készítettem egy bootolható usb-t a wintoflash programmal egy eredeti win7 home premiumról. Elindul a telepítés, de egyből megakad, ott hogy egy cd/dvd-meghajtó eszközillesztője hiányzik. Tallózás opció, de sehol sem találom. Ez egy asus k401l notebook és nincs benne semmilyen optikai meghajtó. Mi ilyenkor a teendő?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Van egy régi, 1 GB-os Kingston DataTraveller (2.0) pendrive-om (ez még minőségi, régi darab élettartam garival). Szeretnék bootolós eszközt csinálni belőle, próbáltam a LiLit és a Yumit, de csak nem volt hajlandó bootloni róla a gép, de másik pendrive-ról képes, tehát a régi cuccal van a gond.
Mit gondoltok: gyárilag ilyen vagy meghibásodott? Egyszer róla nyomtattattam ki valamit, akkor a srác csak úgy kihúzta a gépből, nem választotta le. Létezik olyan program, ami képes helyreállítani? Már formáztam is, de nem segített.
-
GeoJoe
senior tag
Üdv! Néhány órája már keresgélek de hiába. Szereztem egy HP 250 g1 laptopot, hdd formazva, szeretnék rá egy win7et vagy 8.1et. Rufussal pendrive kész, laptop beolvas majd az alábbi üzenet :
A laptopon nem található 3.0 port (de azért kiprobaltam az összeset) , több kepfajllal is próbálkoztam, nincs ötletem. Több helyen felbukkant a hiba ahogy néztem a fórumokat de normális megoldás nem született. Ötlet?
Köszi -
thotzoltan
tag
válasz
boratsagdiy #242 üzenetére
szia..felraktam a Rufust,megbütyköltem a pendriveot,ahogy a program írta,átállítottam a Soni Vaio boot menűjét,és semmi..ötlet?
-
Sokimm
senior tag
teljesen lekapart partició (500 giga full üres), amire raktam egy sp1 win7 prof hun 64-et, amivel ugyanúgy "néha előjön" az usb nélküli élet.
Asszem viszem szervízbe a lapot...
-
Sokimm
senior tag
usb boot-ról, "nyomjom meg egy gombot usb ról való boot-oláshoz". Megnyomom, és betölt a rendes, normális(?) win, amit ma tettem újra. (nem a win rendszertelepítőnek kéne betölteni ilyenkor?
) (most gyorsan lementem az adataimat róla, míg érzékeli a a win-es pendrive-ot a rendszer, és utána megpróbáljam egy másik winnel?)
Amikor működik a rendszer, akkor stabil, de nem mindig indul el.
Ez lehet újdonság a szakiknak. Ha rossz fórumba írok, kérlek tereljetek jó irányba, ne szemeteljek ide ilyenekkel... -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy furcsa bajom:
Kb 2 hónapos a konfigom, ami a következő: msi h87m-e35 i3-4150 2x4gb 1600 ram és 2 500gb-os 5400-as toshi 2.5 hdd.A hiba előzménye:
Volt egy 20GB-os rendszer partició, meg egy maradék (480) adat árolós. Ezen kb 100GB adat van, és egy töredezettségmentesítés után, levágtam róla 180GB-ot, remélve, hogy majd a win(fos)7 telepítése közben a 20GB-os particiót törlöm, és hirtelen egybe ugrik majd a két üres terület, és lesz egy 200GB-os területem a rendszernek. Nah ez nem sikerült, mert nem dobta össze őket, hát jó legyen. A 180GB-osra telepítettem egy rendszert, a 20GB-os valamiféle adattárolónak megcsináltam (nincs még rajta semmi), és a rendszer (win7 prof n hun) tökéletesen feltelepült, majd a kötelező driver-eket telepítettem, meg csomó programot (semmi warez, csak netfx4.5 silverlight, vlc és egyéb felhasználói apróságokat, ami közben kért pár újraindítást, és természetesen sikeresen meg is történt... Nah de most, hogy végeztem a rendszer "összerakásával", rádugtam egy másik 500-as hasonló (2.5 5400 toshiba) hdd-t, és a kötelező file-okat, amivel akarok dolgozni (videóvágás amatőr szinten), az asztalra pakoltam a 180GB-os rendszerre.
Aztán, hogy leválasszam a feleslegesen pörgő hdd-t (az adat 500-ast), kikapcsoltam a gépet, és lehúztam a vinyót. A kábeleket megigazítgattam, hogy ne legyenek a levegőáramlás útjába, és bedugtam az előlapi jack aljzatot is. Túl sok volt ez egyszerre a rendszernek, mert amikor kapcsolnám be, ez a hibaüzenet lett a meglepi: "BOOTMGR hiányzik újraindításához nyomja meg a Ctrl Alt Del"
Jah de a billentyűzet, meg az egér nem világít. (lézeres egér, és a numerikus ledecske sem).
Nah akkor forced shootDOWN, és kábeligazgatás... 5. alkalommal felvillan a billentyűzet és egér, tehát már tudok a biosban boot-ot állítgatni, mert usb-ról telepítettem ezt a windows. (ez a win van azon a laptopon is, amiről most írok, tehát elméletileg működik, meg amíg telepítgettem a driver-eket is ment rendesen...)
Kijelölöm az usb-os kingston pendrive-ot elsődleges boot-nak, majd utána jöhet a hdd, és f10, save. Újra indul. De megint nincs az usb aljzatokban kakaó, és nem működik se a pendrive, se az egér, se a bill...
Itt ugrik a majom a vízbe:
Néha van (egyszer felismerte, kb 2 perc prohardverezés után (a probléma megoldásra valami okosságot keresve)) 5 alkalomból 1x boot a pendrive-ról, akkor elindul a rendszer, stabilan megy, aztán a javítást választva a win telepítésénél, automatán felismeri a hibát, amit "javít, és újraindít" után sem javult meg a dolog. Ugyan az a hibaüzenet. Még jó az usb... 2-3x jó. Csodálkoztam is.
Aztán megint boot-olnék a pendrive-ról, hátha valami "haladó javítást" lehetne választani, nem pedig ezt a semmit nem érő gyári "megoldást", de már megint nincs usb.Mi van ezzel a géppel?
Régebben (másik win 7 prof hun (nem N széria)) nem volt soha ilyen usb nem működős probléma, de nem tudom összekapcsolni a két dolgot, mert még a hdd-k lecsatlakoztatása után sincs usb, tehát ez nem win dolog... valami sokkal izgalmasabb!
Tippek, véleménye, kritikák, ötleteket elfogadok, mert most kb szomorú vagyok tehetetlenségemben!
És hogy a témához kapcsolódóan kérdezzek: Hogyan boot-oljak ebben az esetben a pendrive-ról? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
boratsagdiy #242 üzenetére
Köszi! Öt hozzászólással előrébb #237
-
boratsagdiy
tag
Ezt használjátok nagyon könnyű és megbízható ! http://rufus.akeo.ie/?locale=hu_HU
-
Kowa
tag
válasz
Glaz-dozfhut #239 üzenetére
es windows to go?
-
Kowa
tag
Mi,yen programmal tudnam azt megoldani hogy hdd helyett egy usb 3.0 ra telepitenem mondjuk win 8.1 et es arrol bootoljon a rendszer?
-
Gabesz87
veterán
Valaki lentebb kérdezte, hogy miután egy pendrive-ból bootolható telepítőt csináltunk, utána hogy lehet szokásos pendrive-ként használni? Engem is ez érdekelne; simán csak megformázom Windowsban és kész?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
#95997075 #233 üzenetére
Találtam egy programot, ami lehetővé teszi a pendrive-ról bootolást olyan gépen, aminek a BIOS-a nem támogatja magától ezt az opciót. A program neve: EasyBCD Letöltéskor nem kell megadni nevet és e-mail címet. Nem próbáltam, de működőnek mondják. Ahonnan vettem és bővebb info itt.
"új üzenet" akart lenni -
Angel2014
addikt
Sziasztok ! Kérlek segítsetek nekem pár kérdésben és hogy jól e csinálom.
windows 8.1 et szeretnék usb pendrivra rakni UEFIBEN
1 Kérdés: ez csak fat 32 használható, hogy elinduljon mert ntsf ben nem indult ?
2, amikor rendszergazdaként megcsinálom parancssorból a pendrivot akkor a végén muszáj beírni a mastert,
Bootsect.exe nt60 xxxx ét ? vagy csak elég a fat32 formázása és mehet a másolás? akkor is jó lesz?
3 És ha már ezt előkészítettem uefi bootra és pl egy barátom megkérne rakjam újra a gépét de nála legaciban van a bios akkor is indulna , vagy akkor muszáj lenne megcsinálni ntsf-re?
4 Ha esetleg windows 7 et rakom legacy biossal ugyan így kell csinálni csak ntsf ben igaz?
Ezekben szeretném kérni a segítségeteket. -
csanady97
tag
Ha a pendrivet megcsináltam hogy lehesen róla bootolni akkor utána hogy tudom visszaformázni hogy újra rendes pendrive legyen?
-
Matthisa
tag
sziasztok! Adott egy windows 7 összeomlott most javítani kéne!Netbook nincs olvasó!Csak az usb-és megoldás maradt! Megcsináltam a telepítőt pendrive-ra!Prioritásban is a pd van elöl!Be is jön hogy Windows is loading files illetve utánna starting windows és utánna fekete képernyő meg a nyílkurzor!Ennyi utánna se kép se hang!Mi lehet az oka?
-
lajxko
tag
Hali!
Szeretnék csinálni egy Multi-USB pendriveot YUMI segítésgével ( vagy bármi mással, ha tudtok jobbat).
Kellene rá a windows egy jó pár verziója, win7(x86, x64 ), win8 (x64), win8.1 (x86, x64 ) + egyedi win7 (x86, x64 ). Ezen kívül még raknák rá Hirenst meg még egy pár dolgot, de az már nem gond szerintem.Hogy tudom a legegyszerűbben megoldani?
Arra gondoltam, hogy rakok egy:
1 db Microsoft.Windows.817.AIO.Multi.Language.2013.December-westlake iso
1 db windows_8_pro_vl x64 iso
2 db a egyedi win7-et
egymás után YUMI-ba, viszont így összegerjednek, elbasszák egymást, mert a mappák neveik ugyanazok.Az lenne szerintem a legjobb megoldás, ha a westlakes iso-t tudnám szerkeszteni, és berakhatnám mellé még a sima win8-at + a 2 egyedi win7-et, viszont ennek nem tudom a módját. Tudtok benne segíteni?
-
hawrlantb
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy boot pendrivot készíteni windows 7 ultimate x64-re. Megoldható ez? Hogy kell ilyet készítein? A másik kérdésem hogy mivel most egy 32 bites rendszer van fent azon a gépen amin készíteném, egyáltalán meg tudja e csinálni? -
emitter
őstag
Sziasztok,
elég régi gép AwardBios Setup Utility (nem Phoenix Award Bios! Így néz ki: link) nevű biosában nem találok olyan lehetőséget, hogy USB pendrive-ról lehetne bootolni. USB FDD és USB ZIP van, de azokkal nem indul a pendrive. Valami ötlet? -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus K52J szériás laptopom, és azt szeretném megtudni hogy lehet usb-ről bootolni?!
BIOS-ban nem találok usb lehetőséget. -
BitMan65
csendes tag
Az alaplapnak mi a pontos típusa?
-
harrygabi
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kis problémám..
Ismerős áthozott egy notebookot, rakjam már újra az operációs rendszerét.. windows 7. Kértem kölcsön egy pendrivet, egy okos programmal ráraktam a windowst, gond nélkül bootoltam újra is telepítettem.
Azután mondom akkor újratelepítem már az én gépem is, rég volt már mivel nincs benne olvasó.
De az Istenért nem bírom rábírni hogy bootoljon usb-ről..
Ezeket a lehetőségeket dobja fel: : Floppy, LS120, Hard Disk, CDROM, ZIP,
USB-FDD, USB-ZIP, USB-CDROM, USB-HDD, Legacy LAN, Disabled.
Egy ~5éves abit alaplapról lenne szó.. sürgős lenne, köszönöm! -
BitMan65
csendes tag
Vista és a Win7 telepítő készítése egyszerűen Pendrive-ra.
Biztos sokan végigjárták a internetet,hogy készítsenek hordozható telepítő anyagot pendrive-ra.
Nos én is köztük vagyok,illetve csak voltam mert én is csellengtem minden oldalon de vagy én vagyok
buta vagy nagy parasztvakítás volt az egész.
Tartott ez addig amíg besokalltam és kínomban elkövettem a következő lépéseket.
Előre is hangsúlyozom lehet,hogy már más is rá jött akkor viszont "feltaláltam a spanyol viaszt"
de én kínomban vetemedtem erre.
Figyelem Xp-t így nem tudtam fabrikálni.1. Formázd meg a pendrive-ot.
2. Az ISO vagy NRG állományt társítsd a WinRar-ral.
3. A nevezett állományt nyisd meg dupla kattintással.
4. Nyisd meg a pendrive-ot külön ablakban.
5. A WinRar ablakában jelőld ki az állomány tartalmát és húzd át a pendrive-ra.
Kicsit molyolás után felteszi a kérdést,hogy másolni akarod?Természetesen YES.
Fontos!! A pendrive-on levő telepítő állomány nagyon érzékeny ezért az utólagosan ne másolj semmit a pendrive-ra.
Remélem sikerült segítenem valakinek ha igen akkor küldj egy zöld pontot a [moderálva] címre.Esetleg ha valaki használható útmutatót tud adni miként telepítsek Xp-t pendrive-ra annak én küldök zöld pontot.
[ Módosította: Qru ]
-
bb.bocs
őstag
válasz
#97004288 #204 üzenetére
aha. hát jó lenne megoldani. emrt most win7 linux mint xp win8 is van telepítő rajta... jó lleírtam. ebböl a linux a win 8 meegy. az xp kékhalál ellenörizzem chkdsk/f
a win7 kinyögi hogy tegyek be vlmi cdt vgy dvdt amin a fájlok vannak... nem tudom miért nem keresi a pendriveon és itt meg is akadok. nagyon jó lenne megcsinálni. még mindig az xbootnál tartok. msot ha megit yulival szórakozom ami cseppet sem jött be akkor oda sok meló mire ezeket úgy felpakoltam hogym indent lásson elinditson kb...csak telepitenie kéne
és az xboot nál nem lát külön partíciókat, csak az egészet és nem rakja partíciókra... azzal nem lehetségesja és a yumiban pl a win 8 sincsen benne se mondjuk ha all in one dvdt akarok feltenni az is gond neki. linux mintet meg nem is láttam benne asszem. szóval x bootos megoldást szeretnk
-
törölt tag
Szerintem külön kellene létrehozni a partíciókat a pendrive-on és ezekre feltenni az op. rendszereket, valamint talán a GRUB-ot mint boot menü-t. tudtommal ezt valahogy fel lehet pendrive-re is tenni. De igazán nem néztem utána a dolognak.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. már az internet 80% át átnéztem de semelyik sem volt igazán megoldás.
van 1 pendriveom. 16 gb os.
a cél:
pl 1 xp telepítö
win7 telepítő
linux live cd
linux mint telepitőa linux nem fontos de kb ezeket szeretném rátenni, úgy hogy mikor elindul a gép, bejöjjön 1 boot menü és kkiválasztva az a telepitő, live cd induljon el amelyiket választom. probálkoztam már mindennel, a legjobban talán a Yumi vált be eddig, de ott az a baj hogy hol jó, hol nem, de inkább nem
a win 7 et xpt és linuxot nem szereti...
ezenkivül mondjuk legyen ez 10 gb lefoglalt terület. a többi részt jó lenne külön partícióként használni, ahol adatokat tudok tárolni.
várom az ötleteket, mert már nekem nincsen.(parancssorból is árogattam át már meg formáztam és ment,, 1 telepítövel, amig mellé nem pakoltam még cuccokat...)
ja igen és lehetöleg isokat szeretnék haszálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest