Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi hangfal építés
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz
Amilo02 #50715 üzenetére
Torrent ütemezőnél mit állítottál be? Nekem ki van kapcsolva, kapcsolatnál sincs beállítva a kapcsolatok száma. TCP a kapcsolati protokoll és a port nyitva van. A netet kábelen egy Xiaomi AX3000 router adja, digis ONT modem módban.
Persze az is lehet, hogy akkor többen töltötték és te nem kaptál annyi sebességet a seederektől, de ahogy látom több seeder is volt, vagy jobban terhelve volt a hálózat.
-
Laccoss
addikt
válasz
Amilo02 #50713 üzenetére
Nem hiszem, hogy korlátozza. Akkor nem így csinálná.
A képen ahol meredeken megy fel a sebesség, ott gyűjti a peereket, felpörög a letöltési sebesség. Utána tartja a szintet, míg egyszer csak beesik a sebesség. Ez ha ismétlődő lehet attól is, hogy a meghajtó cache elfogy, vagy a memória, de lehet, hogy valaki olyanhoz csatlakoztál, aki nem a teljes torrentet töltötte le, és nincs már neki meg több szelet, így eldobja és másikhoz csatlakozik.
Nekem ilyen I5-12400f, Samsung 980 1TB NVME-re gigás digivel:
És ilyen egy ugyanezen a gépen egy Seagate BarraCuda HDD, 2 TB, 7200 ford./perc, 256 MB, SATA-III:
-
csaba951
veterán
válasz
Amilo02 #50704 üzenetére
https://test-ipv6.com/
Nézd meg légy szíves ezt az oldalt. Digi esetén, ha jól van beállítva, akkor 10/10-et kapsz.Nekem gyanús, hogy nálad esetleg nincs beállítva az ipv6 protokoll. Ha tényleg ez van, akkor lehet, hogy nem éred el azokat, akik csak ipv6-on vannak, ipv4-en nem. Ezek sokkal kevesebben vannak, mint akik ipv4-en vannak, de azért csak jobb, ha az ipv6-osokhoz is tudsz csatlakozni.
>A peerek száma mennyire fontos letöltési sebességnél?
Szerintem bármilyen érték jó (torrentenként) 50-100 között. Fölötte már lesz egy csomó nagyon lassú, vagy kapcsolódásra váró (de majd time out-ra végződő) kapcsolatod. Ezek kb. semmire nem jók, csak hátráltatnak a gyors letöltési kapcsolatok megtalálásában.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Amilo02 #50701 üzenetére
Wifi esetében lényegtelen, hogy korábban mi volt, mert nem tudod, hogy milyen környezeti változás történt. Lehet másoknál is lett jobb wifi, ami bezavar..... A szolgáltató nem korlatozza a torrentet, mivel a letöltés gta esetében megy maxxal, így a nettel nincs gond. A kettő nem hasonlítható össze, mert a játék 1 vagy pár szálon tölt, míg a torrent akár több száz.
-
Nyíl
tag
válasz
Amilo02 #50692 üzenetére
Helló!
Nekem is az van, és ha jól emlékszem lefelé ~90-95 MB/s volt a maximum (függ a seeder(ek)-től is mennyivel tudod letölteni), felfelé meg a grafikonon volt egy 32 MB/s-es csúcs, de ott ~27 MB/s szokott a lenni a maximum. (Én nem állítottam semmilyen korlátot, alapbeállítások mellett fut a qBittorrent és nekem még egy régi Huawei modemem van.)
Egyébként van, hogy a DIGI csak a garantált 300-at adja az 1000-ből... -
Celithrandi
addikt
válasz
Amilo02 #50189 üzenetére
Nekem upnp vel két router mögül pl nem ment se a le se a feltöltés teljes sebességgel. Amint kikapcsoltam és beengedtem a routeren a portot minden rendben ment. A routereden kell a torrent portot beengedni és elirányozni a torrentező gép ip címére. Port mappin vagy port forward vagy NAT vagy hasonló alatt lesz a routerben.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Amilo02 #50184 üzenetére
de belső ssd vel is? Mármint, biztos hogy tudsz írni ennél gyorsabb sebességgel? Tehát az eszközhibát is ki kéne zárni. Gondolom letöltési limit nincs beállítva a programban
Tűzfalak minden kikapcsolva a tesztre? A progiban alul már "zöld földgömb" van? Benatoltad a szükséges portot a routeren? Ha benatoltad az upnp-t kikapcsoltad a programban?
-
Kekmen
senior tag
válasz
Amilo02 #50127 üzenetére
A speedtest még több szál esetén is alig párat használ. Ezzel szemben a kliensed beállításaitól függően a torrent alapból 30-40-et, de ez felkúszhat több százra is. A wifi kapcsolatot még AX esetén sem erre tervezték, főleg mert nem egy full duplex kapcsolat. Könnyen lehet, hogy a stabilitás érdekében ennyit enged, ahelyett, hogy eldobná a kapcsolatot. A szolgáltató nem korlátoz, próbáld ki vezetékkel és meglátod. Valamint azon keresztül torrentezz ha módod van rá, ha nem, akkor az ilyen anomáliákkal barátkozz meg.
Szerk. Most olvastam el végig a hozzászólásodat.
Szóval kábelen is problémás. Akkor QoS-t nézd meg a routerben.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardcore café
- Fűnyíró topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest