Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz ignorant #3394 üzenetére

"Mi gatol meg abban, hogy rafekudj a temara, es letrehozz egy raepulo szolgaltatast, vagy rendszert?"

Az, hogy nem vagyok fejlesztő. Ha az lennék, akkor valószínűleg amúgy is lenne annyi fizetésem, hogy jobbnak látnám azt más módon gyarapítani, mintsem csinálni egy n+1. szolgáltatást, ami csak annyiban tér el a már létezőktől, hogy elfogad Bitcoint. Meg nagyságrendekkel kevesebben használnák, mert nincsenek normális váltók, körülményes BTC-re váltani a pénzt. De ezt még a bitcoin.hu-n is elismerték, hogy az átlagos fogyasztónak teljesen mindegy miben fizet, számára az egyszerűség a lényeg (aminek a Bitcoin jelenleg még nem tesz eleget), a haszon a kereskedői oldalon jelentkezik. És itt elérkeztünk a következő nagy kérdéshez:

Mivel én nem tudok kínálni olyan terméket, amit akár forintért, akár dollárért, akár Bitcoinért pénzzé tehetnék (pl. nem vagyok elektronikai eszköz és hardver viszonteladó, mint a bitcoinstore.com üzemeltetői), így kedvezményekkel rábírva a látogatókat, hogy mégiscsak váltsák BTC-re a pénzüket, bármennyire körülményes is az) így még ha fejlesztő lennék is intenzíven kilincselnem kéne vállalkozóknál, hogy hátha valaki akar társulni.

Nem véletlenül nem tolonganak az early adopterek. Ugyanis mindenki fel tudja mérni, hogy egy redundáns szolgáltatás 0-ról megírása mennyivel nagyobb munka, mint a már létező, ismert, népszerű és elterjedt szolgáltatást megpiszkálni, hogy holnaptól elfogadjon Bitcoint is. Így az egyetlen előnyöd, ami abból származott, hogy te bár ugyanazt nyújtod, mint xy, de elfogadsz Bitcoint is, abban a pillanatban szertefoszlott. Ergo: Aki klónszolgáltatást épít Bitcoin elfogadás céljából az hasonló kategória azzal, mint aki hitelből vásárol Bitcoint, árfolyamnyereség reményében. Vagyis szolgáltatást (a Bitcoin elfogadástól függetlenül) csak úgy érdemes csinálni, ha valami pluszt nyújtasz, amit a konkurencia nem tud pár nap alatt lemásolni, a Bitcoin elfogadás pedig (még ha ki is van hangsúlyozva) csak extra.

Új hozzászólás Aktív témák