Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
már úgyis eltelt 3 nap Variance link nélkül

-
butch3r
senior tag
kedvenc fejezetem.
Továbbá a bitcoinra mint fizetőeszközre nincs is különösebb kereslet: a mostani pénzügyi rendszerben olcsón és gyorsan fizethetünk online, sőt, olyan extra szolgáltatásokat is kapunk, mint a bankkártyás csalások detektálása, illetve sokszor a vásárló védelme és kártalanítása, ha nem kapja meg a vásárolt terméket.
Az egyetlen kivétel, ami akár a befektetések alapja is lehetne, az a bitcoin népszerűsége az online feketepiacokon
kár, hogy hozzájárultam a cikk olvasottságához és így a reklám bevételhez.
-
butch3r
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Azért még egy kicsit olvass utána a kulcsoknak, hogy ne üsd meg a bokád.
publikus és a privát kulcsal is rendelkezel.Publikusat bárkinek megadhatod, az a címed amire utalnia "kell", míg a másikat soha senkinek.
Modern walletek (pl electrum) már ún. seed-ekkel dolgoznak, abból hoznak létre több tucat címet ami mind a tied és neked csak ezt a seed-et (12 vagy 24 szó) kell "megjegyezned".
Nekem speciel egy papírfecnire van felírva ami 1 széfben van meg még 1-2 biztos helyen. Ez után ha hozzá akarnál férni, megint felrakod electrum bepötyögöd a 12 szót és újra is tudod használni.a publikus kulcs birtokában meg mikor papír fecnin van a seed is tudod nézegetni a címedet, hogy lám még mindig ott vannak a coinok.

arra figyelj electrumnál, hogy mikor utoljára néztem tudtommal coinbase nem támogatja a bech32-es natív segwit címekre történő kiutalást [link] (mondjuk nem tudom van e olyan tőzsde ami igen) ezért generáláskor ne ezt az opciót válaszd (sajnos)
-
butch3r
senior tag
válasz
Gyurma_13
üzenetére
ha hodl-olja és nem fog költeni belőle, nem mozgatj tárcák között szerintem semmivel nem biztonságosabb egy hw wallet mint papír. szerintem.
most rendeltem én si nem rég ledgert a márciusi szállítmányból de a fő motivációm a több coin tarthatósága, az airdroppook biztonságosabb kezelése - nem bízom az éppen aktuális shitcoin btc klónhoz tartozó kliensekben
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
én még szokás szerint ajánlanám bitstampet. max onnan tovább binancere (és stampen a crypto kivét ingyenes, nem terhelik rád a miner fee-t sem)
nem kapok osztalékot sajnos

-
butch3r
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
nagyobb összeg esetén válassz egy szimpatikus, nagyobb forgalmú váltót (bitstamp, cex, kraken), regisztrálj, utalj sepa-val. remélhetőleg már rendeződött a regisztrációs idő...
tárca: electrum, mycelium (vagy hardware de ha utána elteszed évekig és nem nyúlsz hozzá akkor a 2 említett tárca elég - legenerálod a címet, privát, publikus kulcsokat megrzöd, appot törölheted is)
bécsben btc üzlet?
mmint ez egy hely ahol van btc automata? akkor nézd meg milyen árfolyamon váltanak, ki kel számolni mi éri meg jobban kimenni oda és az ő árfolyamukon venni vagy a fenti sepa-s megoldás. -
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
válasz
Németh Péter
üzenetére
a politikai és "egészségtudatos" és társaival ezek szerint nem... (pl magyar vonatkozásban antal vali vagy tudasfaja.com és társai).
amúgy részben igaz, biztos hogy iszonyat sok fake bányász "részvény" és hasonló szarokat promótálnak ott, meg fake ico-kat. csak kár, hogy összemossák ezeket a valós coinokkal mint btc és eth stb. bár ezekre nem is láttam még hirdetést, max tőzsdétől, hogy náluk lehet velük kereskedni.
(tudom szerinted btc is fake)
-
butch3r
senior tag
válasz
Németh Péter
üzenetére
hogy kár, hogy erre van kapacitás de a fake hírekre nincs
-
butch3r
senior tag
válasz
Németh Péter
üzenetére
Koszi! Ha jelenleg az es o ezt mondja amint hazaerek el is adom mindet. Sot kidobom es megsemmisitem a privat kulcsaimat.

-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
Akkor linkeld be vagy ird le mi volt
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
de tényleg mit kérdez le a nav? nick névvel nem megy sokra. személyesen bonyolítottuk kp vs btc.
utalás más story de ott nincs szüksége local btcre lévén utalás úgyis számládra jön.nem vaterázta, foglamam sincs, hogy kérdezte le nav vaterát, google keresés se hozott értékelhető eredmény.
végül, vatera magyar cég, igen messze járunk attól, hogy egy finn cégtől (localbtc) bekérjen a nav adatokat, ők meg még ki is adják nekik...
facebooktól is próbálkozik a királyságunk adatokat szerezni mégis többnyire belesz*rik a kéréseibe. szerencsére.
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
és bejelentetted az adásvételt nav-nak, ha nem akkor ilyen szempontból anonim.
igen utalás és társainál nem az, de még mindig kevésbé verifikált mint 1 tőzsdén + "azonnali", tőzsdén várhatsz mostanában sajnos hónapokat is akár hogy verifikáljanak és tudd használni a rendszerüket. majd kistételnél a sepa utalási díj, kártya díj %-osan jelentős többlet költséget eredményezhet.
ha személyesen adod / veszed kp-ben localbtc-n, mégis honnan vesz róla tudomást?

-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
Kik?? Semmivel nem tunik olcsobnak sem dragabnak mint ami a piacon epp realis
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
fogalmam sincs hogy lesz e újabb hard fork.
nem a lightning nem hardforkhttps://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_Network
https://variance.hu/2018/01/19/beszelgessunk-meg-egy-kicsit-a-lightning-networkrol/
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
"Az eToro a CFD instrumentumokkal való kerekedés szolgáltatója és nem kriptovaluta vásárlási tőzsde (Bitcoinba befektethet, de nem vásárolhatja meg és nem fizethet vele),"
aztán
tök jól megveheted, csak igazából nem btc-t veszel, nem tudod magadnak kiutalni, nem birtiklod a privát kulcsot stb.
ergo valami izé.
-
butch3r
senior tag
válasz
Németh Péter
üzenetére
ahhoz megint utána kell olvasni. pontosan melyiket, hol és mennyiért? melyiknek van nagyobb jövője amd-nek vagy nvidianak. ne kelljen már utánaolvasni egy fél napot ennek se
-
butch3r
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
jogos, erre nem gondoltam. túl egyszerű lett volna

köszi, legközelebb.

-
butch3r
senior tag
válasz
Mulder614
üzenetére
azt hogy hova s miért nem. de a ha azt az oldalt bezárják a hatóságok ahová küldted onnan már vissza lehet követni a címekről a tranzakciókat. feladó címet megnézik ahonnan küldted, feladó címéről fogalmam sincs hogy majd valaki okos kiegészíti megállapítják, hogy az általad hazsnált online wallet szolgáltatóé vagy tőzsdéé, ott kikérik ki utalt ki ekkor és akkor és már is nem anonim

-
butch3r
senior tag
válasz
Mulder614
üzenetére
szóval. a dark webes oldalon van egy felhasználó neved.
a site szerveren, az adatbázisban ott van ez a név, meg a hozzátartozó jelszavad és egy harmadik rekordban pedig ehhez a névhez generált, egyedi bitcoin cím (lehet nem pont így néz ki, de az egyszerűség kedvéért legyen most így). ez a cím csak ehhez a névhez van rendelve, ergo ha megjelnik rajta összeg azt csak az a személy küldhette, aki rendelkezik ezzel a felhazsnáló névvel és hozzátartozó rekorddal, hisz belépni csak ő tud és feltételezem login nélkül nem látod a címet?
(ha most én felmennék tor-ra megadnád az odal cmét, regisztráicó nélkül látnám a btc címet?)fyi amúgy ha olyan tartalmú az oldal, ls valaki szeretné, így hogy webes walletből utaláltál (ahol van email címed) könnnyen vissza tudja nyomozni az erre vállalkozó kedvű hatóság, hogy ki vagy.
-
butch3r
senior tag
válasz
Mulder614
üzenetére
hát felettébb fura, hogy email cím sem kell, hogy tudsz jelszót visszaállítani, vagy bármit?
de amúgy úgy tudhatják (ha nem scam az egész de ezt te tudod), ha mindenkinek saját címet generálnak. 1 felhasználónévhez 1 cím, így ha arra a címre érkezik btc akkor az kizárásos alapon csak te lehettél mert más nem tudja a címet. -
butch3r
senior tag
ekb szavazás twitteren:
"Could #bitcoin offer a viable alternative to traditional currencies? Join in our third #ECBYouthDialogue and tell us what you think! If you have questions about #cryptocurrencies, why not #AskDraghi! "
-
butch3r
senior tag
off, de ideje volt hogy a bcc kinyiffanjon...
-
butch3r
senior tag
jaa így tiszta.
aki esetleg nem tudná mi az üres blokkhttps://variance.hu/2017/08/25/blockchain-unchained-az-ures-blokkok-rejtelme/
tilos az á: google a barátod. első találat. [link]
512666-os blokk 20órája volt btw akit érint. + ez bch ergo altcoin szal ez itt off.
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á
üzenetére
az a segwit2x lett volna.
ugyan annyit érsegwit-ről egy kis szösszenet:
-
butch3r
senior tag
válasz
stefi76
üzenetére
akkor tényleg mi? világosíts fel. nyilvánvalóan nincs btc-d, életedben enm posztoltál még ebbe a topicba mégis vetted a fáradtságot, hogy megkeresd és a hírt bemásold és belinkeld. gerinc van e arra, hogy megmond miért?
yaskatir: nem a kritika a probléma. egy szóval nem mondtam, hogy ez így oké, sőt a te hsz-edre írtam, hogy teljesen egyetértek ez elég ciki és gond. mondanám, hogy senki nem tagadja (de biztos van ilyen is aki tagadja), hogy a btc jelenlegi nagy tranzakciós fee-kkel pont nem alkalmas arra amire eredetileg kitalálták, de erre megoldás lesz hamarosan az LN.
Tőzsdékre meg, majd az atomoic swap bár az nem pár hónapra van az elkészüléstől...
-
butch3r
senior tag
-
-
butch3r
senior tag
válasz
pető bá'
üzenetére
"Bitcoin és altcoinok lokálja, avagy a kriptopénzek adok-veszek-beszélgetek offtopikja"-ra gondol ami úgy látom megszüntetésre került.
Azért lett létrehozva, hogy lehessen adni-venni btc és altokat mert ez a topic teleszemetelődött, ezért tiltott itt.
Ott már nem lehet adni -venni (modnjuk sokan nem ismerték szerintem, hogy létezik...) de itt se :/ -
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
válasz
Hansomester
üzenetére
kb. de itt minden a te felelősséged, ha valamit elrontasz senki nem fogja jóváírni a veszteséged. ergo még 1 kicsit olvass utána, amig "saját bitcoin azonositómat vagymit" szinten vagy képbe a dologgal én nem javaslom, hogy bármennyit is vegyél.
-
butch3r
senior tag
válasz
Walter_White
üzenetére
ebben a bányásztopicban tudnak segíteni.
https://prohardver.hu/tema/litecoin_ltc_topic/hsz_1-200.html -
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
ahh így tök világos, köszi!
-
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
válasz
felhőváltás
üzenetére
-
butch3r
senior tag
ki mit gondol, lesz flippening?
szvsz nem, btc ára alig változott inkább csak új pénz jött be direktbe xrp-be és társaiba (ada, nem, xlm, miota, trx mind nagyott nőttek), flippening közelében jön majd a dump vonat, kérdés persze, hogy btc.be dumpolnak vagy másba
-
-
butch3r
senior tag
válasz
lordjancso
üzenetére
(fork után történnek a következők!!!)
szükséged lesz egy olyan walletra ami támgoatja a b2x-et, oda beimportálod a paper walllet privát kulcsát és akkor az látni fogja az egyenleged.jó tanács, főleg mivel ilyen scam gyanús a dolog, én nem bíznék a b2x-et támogató walletban sem. csak azt szedném le ami (ha) fent van a saját b2x hivatalos oldalon és importálás előtt (de a fork után értelemszerűen) előtte elmozgatnám a btc-im egy másik paper walletra. (így ha a b2x wallet is scam és mondjuk szépen monitorozza/elküldi a privát kulcsod valakinek akkor az hiába néz rá arra a btc tárcára te addigra már átpakoltad azt másik címre)
btw gyurma online tárcát én soha semmilyen körülmények között nem hasznánék.
bitcoin goldnál is volt egy online tárca ahová be kellett impportálni a btc címeket és azt igérte megkapod a btg-ket, hát persze, hogy scam volt
(és ez persze benne van sima btc tárcánál is, ha online, nem tied a privát kulcs...) -
butch3r
senior tag
válasz
lordjancso
üzenetére
-
butch3r
senior tag
válasz
KripTobias
üzenetére
így is törölni fogják a reklámot a modik fyi.
-
butch3r
senior tag
Sajna locallitecoinin nincs nagyon magyar elado. Itt meg cryptotradr topicban illetve van egy adok veszek topic is de mobilon nem tudon neoed linkelni lenne erdemes postolnod hogy vennel ltct hatha latja olyan aki eladna. Illetve mas crypto forumokon.
Secret: pont a sok valtast szeretne elkerulni illetve az abbol fakadó sok feet

-
butch3r
senior tag
Mar azzal foghatnal koltseget ha olyan tozsden vennel ahol lehet sepa beutalni igy nincs usd eur valtas. De mivel minden tozsde le van hallva a terhelestol nem tudnal idoben regisztralni sajnos.
Szerintem probalj meg szemelyes vasarlassal szerezni ltc-t a megalmodott oszegert majd azt utald be a tozsdere es valtsd at expre.
A btc fee reszt megvalaszoltak masik topicban

-
butch3r
senior tag
bitstamp elv nem fee nélkül küldi, hanem átvállalja a fee-t, kereskedési fee-ből finanszírozza.
passz, hogy át ér e egy nap alatt.
ha pending és még nincs a te címeden a fork idején akkor ugyan úgy nem fog járni a forkolt shitcoin.14015 verticoin: azért "foglalkozunk" veled, mert k*rva idegesítő amit művelsz és felhigítod a szakmai topic baromságokkal. többször, sokan kértünk, hogy hagyd abba, olyan nehéz volna befejezni?
-
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
kedves forumtársak. ha minden igaz azért nem ph! forum szabályzat miatt lett tiltva a btc adok-veszek itt a topicban hanem topicgazda kérésre, mert kicsit elharapódzott az adok-veszek témájú hsz-ek száma.
ugyan létre lett hozva egy btc adok veszek topic itt: [link]
de szerintem erről kevesen tudnak akik idejárnak.
kérdésem, nem akarjuk ezt a szabályt eltöröltetni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xbox tulajok OFF topicja
- VR topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mmint ez egy hely ahol van btc automata? akkor nézd meg milyen árfolyamon váltanak, ki kel számolni mi éri meg jobban kimenni oda és az ő árfolyamukon venni vagy a fenti sepa-s megoldás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)