- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Aktív témák
-
Allien
veterán
Nem tudom, milyen lapod van, de az enyém dos-os frissitést kíván. Ha a Tied is, akkor nem azt kell begépelni, hogy ''AMINF335.exe'', mert ez csak az egyik része! Ha jól emléxem, Nekem AMINF335. után a bios nevét kellett hozzáfűzni, az alaplapom honlapján pontossan, képekkel illusztrálva le van írva!
Ecs k7s5 pro-s alaplap. -
Torry
addikt
HELP PLS!
UP! -
Torry
addikt
Help me!
Kétféleképpen is megpróbáltam a BIOS frissítést:
1.Windows xp-s boot floppyval:
Megnyitom az AMINF335.exe-t hibaüzenet: ERROR 2 file does not exist.
2.Windows 98SE-s boot floppy:
Megnyitom az AMINF335-öt hibaüzenet:general protection fault.
Mi a baj?:O:O -
adise
őstag
Az aida szerint ilyen alaplapom van:
Alaplap azonosítója 08/14/2002-KT333-8235-6A6LVJ19C-00
Alaplap neve Jetway V333PRO/V333U :))
Aztszeretném kérdezni honnan tudnék hozzá uj biost lletölteni???
lécci valaki linkeljen be egy helyet pontos elérési uttal
És hogy kel a biost frissiteni??? lécci valaki irja le érthetően
jah és veszélyes??? :F
előre is köszi -
ZoCso
senior tag
Próbálkozz az AIDA-val.
Az alábbi link a DOS-os verzióra mutat.
[L]http://www.aida32.hu/aida-download.php?bit=16[/L]
Töltsd le, bontsd ki , másold egy DOS boot floppyra. Nem kell sem config.sys sem autoexec.bat. Indítsd el az aida.exe-t és nézegesd az adatokat. Valahol meg fogod találni az alaplap ás a bios tipusát is.
Sok sikert! :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD -
Csabi19
csendes tag
Sziasztok tudnátok segiteni,találtam egy régi 486-os gépet,és eredetileg egy 375Mb winyó volt benne,de nekem van egy 1.2 winchim amit bele szeretnék tenni,de maximálisan csak a 375 engedi be,vagyis az 1.2 nem ismeri fel,milyen bios frissités kell neki? leiroma a paramétereket:
Bios ID: VIa00000-00
Bios Type:award softver inc
Date:09/16/93
Chipset:Vt8C49
OEM:2.06JA
ezek mit jelentenek: -
Nekem is KX7 333R van, de a BIOS frissítéstől nem fog nőni a szorzók száma. 1700+ XP-nek 12,5x a maximális szorzó amit adhatsz.
-
Incognito
senior tag
válasz
Norbertpower #37 üzenetére
Ha a bios az alaplapodhoz való akkor eddig jó. Ha minden igaz akkor nem az AWDFLASH.EXE-t kell elindítani hanem a RUMNE.BAT-ot mert ha jól emléxem ez összehozza a frissítőprogit a bios file-al. Tehát boot-olsz kislemezről és elindítos a RUNME.BAT-ot. Ezekután látni fogod hogy a progi hogyan frissíti a bios-t. Ha végzett akkor ha minden igaz nyomni kell egy F10-et és reboot-ol a masina. Ha eddig jól csináltál mindent akkor már az új verziójú bios-t fogod látni. Sok sikert. -
Norbertpower
aktív tag
Hallllóóóóó..... :)
Valaki segíthetne nekem.... :( -
Norbertpower
aktív tag
válasz
Norbertpower #37 üzenetére
Uff kicsit sok lett....
Bocsi de fagyot nálunk a rendszer egy csöppet!! Megkérnék egy házigazdát hogy töröljön ki belőle 2db-ot hiszen ebből egy is elég + erre sinncs szükség...
Előre is köszönöm..... :)
Norbertpower -
Norbertpower
aktív tag
válasz
Incognito #34 üzenetére
Ma este csinálom a frissítést !!!!
Jó így ????
-Kislemezen az új bios (már kicsomagolva)
-ezek vannak a lemezen:ABITFAE.bat , AWDFLASH.EXE , KX7_B6.BIN , KX7_B6.TXT , kx7b6.exe(ezt csomagoltam ki) , RUNME.bat
-A biosba beállítom hogy ''A''-ról bootoljon
-Kis lemez be és újra indítom a gépet
-Betőlti gondolom a kislemez tartalmát
-Elindítom az AWDFLASH:EXE fájl-t
Kérdés ezek után mi van avagy mit kell tennem???
És hogy az eddigiek jók-e???
:DD:DD:DD:DD:DD:DD:DD -
Norbertpower
aktív tag
válasz
Incognito #34 üzenetére
Jó így ????
-ezek vannak a lemezen:ABITFAE.bat , AWDFLASH.EXE , KX7_B6.BIN , KX7_B6.TXT , kx7b6.exe(ezt csomagoltam ki) , RUNME.bat
Norbertpower
aktív tag
válasz
Incognito #34 üzenetére
Jó így ????
Incognito
senior tag
válasz
Norbertpower #33 üzenetére
Azt az exe file-t elindítod egy üres könyvtárban, az meg kicsomagolja magát. Találni fogsz minimum egy exe file-t (az eredetin kívül) amely a flash-program és találni fogsz egy (valószínű hogy) bin vagy hex kiterjesztésű file-t ami maga a bios frissítés. ezeket kell kombinálnod dos alatt :D.
-
Norbertpower
aktív tag
Köszi a segítséget akkor most haza megyek :(
-
Norbertpower
aktív tag
Meg van az exe fájl .....
Ezzel csináljak valamit vagy csak így egy 1.44-re fel???
:DD -
pepepapa
tag
Még annyi kiegészitést /azt hiszem még nem hangzott el/ hogy a bios flash idejére a 2200+ ra huzott 1700-at vedd vissza alap frekire!:D
-
Incognito
senior tag
válasz
Incognito #26 üzenetére
Off
Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire nem tudok fogalmazni. Azt akartam közölni, hogy azért nyomtam azt a sok entert, mert nem látom a hozzászólást amire válaszolni akarok ilyen kis felbontás mellett. Szégyellem magam érte, de a védelmemre szolgál, hogy ezen a héten 12-13 órákat dolgoztam gép előtt és így péntek (ráadásul 13.-a) 20:00-után már nem vagyok az a fitt gyerek (a vesszőket meg nem szokások kirakni):D.
On -
Incognito
senior tag
válasz
Incognito #25 üzenetére
Off
A nagy rés azért keletkezett mert nyomtam egy pár enter-t hogy lássam a hozzászólást amire válaszolok mert a monitor ami előtt ülök csak 800x600-as felbontásban működik úgy (85 Hz) hogy nem folyik ki a szemem. Ha fentebb állítom a felbontást (1024x768 - 60 Hz) akkor végem van mint a botnak :D.
Ha kérhetnék egy HÁZIGAZDÁT javítsa ki mert rontja a fórum összképét. Elöre is köszi.
On -
Incognito
senior tag
Mi az a reset? Több fajta van. Van a gép elején és van (az újabb alaplapoknál) a alaplapon is. Van a bios-reset. Ez csinálja azt hogy visszaállítja a bios tartalmát az eredetire. Ez nem véd meg a rossz frissítéstől. Ha rosszul upgrade-eltél akkor nyomkodhatod az összes reset-et, nem fog rajtad segíteni :D. -
DrSoul
őstag
válasz
Incognito #21 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Ezért fogom a konfigom frissítése elött a régi lappal kipróbálni, hogy lássam élőben, hogy is megy ez. Még mindig nem tudom, hogy melyik flash progi kell hozzá: az is ott lesz a honlapon, a biosok mellett?
AMúgy mi az a Reset? Hol kell csinálni? Az a Bios reset, ami visszaállítja a Setup beállításait? MErt néhány embertől azt hallottam, hogy azt nem csinálja...
Előre is köszönöm a válasz, most mennem kell, de majd elolvasom!
:)) -
Incognito
senior tag
A legújabb lapoknál több lehetőség van, mert lehet windows-ból (persze ami támogatja és van hozzá progi), lehet parancssorból, és van ami neten keresztül végzi el.
Egyetértek a HDD-s megoldással. Kissebb az esélye hogy rossz a HDD mint a floppy. Hátrányát nem tudok neked mondani mert ''lehet'' hogy nincs.
Az a legtisztább ha fogsz egy bootfloppy-t vagy bootcd-t és parancssorból frissíted. Nem kell semmi vindovs, az csak bekavarhat. Minél több hibalehetőséget ki kell zárni. A floppy és a vindovs ilyen hibalehetőség. fogod a bin file-t és az exe-t. Elindítod (az exe-t), megadod neki a paramétereket és ENTER.
Én először kislemezről csináltam, nagyon fostam hogy tönkremegy a lapom (mert akkorse és most se engedhetem meg magamnak hogy elszáljon). Bearktam a bootfloppy-t -> power on -> run awdflash.exe -> megadtam neki a file nevét -> ENTER -> feltöltötte az újabb verziót -> RESET -> és néztem hogy mennyivel gyorsabb a gépem (meg +ba örültem mint majom a f@..nak hogy nem rontottam el :D). -
Incognito
senior tag
Ha rendesen megvan minden (úgy értem hogy a HDD nem bad sector-os jó bios-verzió van letöltve) akkor szerintem nem sok hiba lehet. Természetesen az Abit nf7 is támogatja a bios-frissítést. Nem tudom mi lehet az a teknika amit az ASUS-ról írtál, de azt tudom hogy az én Abit-omnál szerintem egyszerű a dolog: letöltöd a legújabb bios-frissítést a megfelelő frissítőprogival és összehozod a kettőt. A Gigabyte-nak van egy olyan módszere hogy 2 azaz kettő darab bios IC-t rak a lapra. Az egyiket nem lehet módosítani, és ha valami hiba csúszik közbe, akkor az a bios veszi át az irányítást.
-
DrSoul
őstag
válasz
Incognito #17 üzenetére
Nekem nem XP-m van! :))
Akkor ezek szerint a legujabb lapoknál is a hagyományos módon kell.
De akkor azzal te is egyetértesz, hogy inkább HD-ről kéne végezni?
Tehát boot lemez csak hogy Dos-ban induljon a gép, vagy még talán az sem kell, mert Win-ból kilépve Dosba is lehet menni...
Összegezve: így kisebb a rizikó faktor?(vagy szinte 0)?
Hogyan csináltad életed legelső Bios frissítését?Csak hogy átérezzem :)) -
Incognito
senior tag
A pontos megfogalmazás így szólt: ''Ha az alaplap támogatja a windowsos Bios frissíést'' Ez azt jelenti hogy van egy kis windows-os progi a laphoz amivel egyszerűbben meg lehet oldani a bios frissítését. Az egyszerűbb itt annyit takar hogy nem kell boot lemez, nem kell boot cd, sőt nem is kell boot-olni, hanem windows alól tudod végezni az egész műveletet. Ez az eljárás kicsit rizikós több okból is de most csak egy jut eszembe: a windows nem egy betonstabil rendszer (bár az XP-d kicsit javít a helyzeten), én nem szívesen végeznék alóla ilyen műveletet (és ezzel szerintem nem vagyok egyedül :D).
-
DrSoul
őstag
válasz
Incognito #15 üzenetére
Igen, hallottam már erről az IC cseréről...
Ok, akkor ez a helyzet az Asus lapommal. De ha HD-ről csinálom, elméletileg (és gyakorlatilag) milyen hiba csúszhat be? Függhet tőlem is? (magyarul elrontom)
Mi a helyzet az Abit nf7-essel? Az támogatja a Bios frissítést? (ami még pontosan nem tudom, mit jelent)
Hallottam az Asusnál vmi Bios Upgrade feature-ről... Ilyen az Abit is? Akkor ott mi a helyzet?Ott már nincs gáz hibánál? -
Incognito
senior tag
1. Ha hiba csúszik be akkor vagy szerzel egy másik ugyan olyan alaplapot és kicseréled a bios ic-t a jó alaplap bios-ára, boot-olsz, még menet közben kicseréled a jó biost a rosszra és megpróbálkozol vele mégeccer (mielőtt kiveszed a jó biost a lapból kapcsold be bios-ban azt az opciót hogy a bios tartalmát töltse fel a memóriába). És ha minden jól ment akkor megmenekült a lapod. Ha ezek nem jöttek be vagy nincs másik olyan lap akkor keresek egy olyan szervízt ami foglalkozik ilyesmivel és elviszed hozzájuk.
2. A lapon lévő ''Bios reset'' arra szolgál ha valamit rosszul állítottál be a lapon (vagy esetleg nem bírja a géped a tuningtesztet) és nem áll fel a rendszered szépen megnyomod és elméletileg visszaáll minden alapra. Ezek után már indul a géped az alapbeállításokkal.
3. Lásd 2. pont.
Ha esetleg valami nem érthető akkor írj. Ha meg valaki máshogyan tudja akkor az javítson ki. -
DrSoul
őstag
Akkor már én is kérdezek.
Szerintem is jobb HD-ről csinálni, mint floppyról, de még én sem csináltam...
Mit értetek azalatt, hogy az alaplap támogatja a Bios-frissítést?
Akkor már nem kell hozzá flash progi? Én majd Abit nf7-et akarok venni:az támogatja?
Fontos kérdés: mi van, ha hiba csúszik be: vége?
Vagy ha van Bios reset gomb a deszkán, akkor csak azt kell benyomni?
Én biztonságból próbálnék egy Bios frissítést a régi (most még jelenlegi) alaplapommal: egy Asus p3b-f .
Azzal mi van, ha hiba csúszik be? Dobhatom ki az alaplapot? -
ZoCso
senior tag
Két vagy több floppira is célszerű felmásolni a bios fájlt, és jó ha kéznél vannak, ha az eredeti nem lenne jó a floppi hibája miatt. Az utóbbi időben egyre sz@rabbak a floppik, volt hogy egy újonnan bontott dobozból 4-et kidobtam, mert még formázni sem lehetett őket. Jobb az óvatosság.
-
Incognito
senior tag
Az ilyen és ehhez hasonló témákkal az a baj, hogy szeretnék segíteni (mert átéltem egy két bios frissítést, sőt írtam már át biost) de mire rákattintok már szakértők ezrei rááltak ezerrel a témára :D.
-
Detto deszkám van... Jó gagyi :)) Mindegy jó volt az egy évvel ezelőtt. :DD
-
Ketama
aktív tag
válasz
Norbertpower #9 üzenetére
Akkor csinálsz egy win98-as boot lemezt rámásolod az awdflash.exe-t meg a bios fájlt. Elindítod a gépet a boot lemezről és az awdflashel frissíted. Ha ezek után se megy akkor ajánlom az írógépet, de abból is mechanikusat! :D
-
ZoCso
senior tag
Ha DOS, Win95 vagy Win98 van a gépen, akkor csinálj egy BIOS könyvtárt a C: meghajtón. Másold ide a letöltött biost és a szükséges programot (AWDFLASH.EXE stb..). Indíts újra a gépet, Win95, Win98 esetén nyomj F8-t, hogy a boot-menü megjelenjen. Válaszd a Parancssor-t - ekkor DOS-ként indul el a windows.
Menj a C:BIOS könyvtárba és indíts el a flahelő progit.
Elvileg ha floppiról bootolsz, akkor is ezt csinálod, de nekem volt már abból problémám, hogy hibás volt a floppin a bios fájl. Nem mindegyik flashelő progi ellenőrzi a telepítendő biost! -
Ketama
aktív tag
A pontos tipust nem írtad. Tehát KX7-333 vagy KX7-333R?
KX7-333:
[L]http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/mb_biosdrive.jsp?pPRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=KX7-333[/L]
KX7-333R:
[L]http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/mb_biosdrive.jsp?pPRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=KX7-333R[/L] -
Ketama
aktív tag
válasz
Norbertpower #5 üzenetére
Az alaplapodhoz való legfrissebbet.
-
Norbertpower
aktív tag
Az #1-ben 2200+ ról beszéltem !!!!
Ja melyik biost tőltsem le az Abit oldaláról??? -
LionTm
aktív tag
válasz
Norbertpower #1 üzenetére
1. Letöltöd a bios frissítést
2. kislemez sys a:
3. rámásolod (kicsomagoltan) a bios frissítést
4. restart, elindítod programot az frissíti a BIOSTt (lehetőség van az eredeti mentésére.. érdemes megtenni)
5. majd kér egy újraíndítást, kis lemez ki és hajráá...
.
Ennyi lenne sok sikert!
Ha az alaplap támogatja a windowsos Bios frissíést. még ennyi gondod sincs... -
Mario
tag
Sose csináltál még bios upgradet?
-
Norbertpower
aktív tag
A kérdés adott....
Részletes leírást kérnék, Abit KX7(gyári van rajta)
Az a bajom csak hogy 2200-ig ismeri fel a procit, 13x -os szórzóval max
Tehát szakértők ide...
Thank's
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest