- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
@aMoRF
tag
Ehez az ötletet haver macskája adta... ami/aki menet közben ugy döntött megjelöli a gépet, mint fontos teritorium pontot a lakásban....
És még csak baja sem lett....(a macskának....közvetlenül
)
-
@aMoRF
tag
Van egy igen gyors de radikális mód a gép zajszintjének csökentésére...
Kell hozzá egy fecskendő tele vizzel és működés közben a ventibe belezutyintani a vizet.... Tuti siker!
Ezek után uj alaplap, memó, VGA, táp... és nem zörög továb a gép... -
Yaye
őstag
Nincs benne semmi húzós. Ezeknél a kikopott csúszócsapágyaknál az olajozás is csak ideig-óráig segít. Akkor már inkább zsír. De leginkább szvsz tenni kell rá magasról, és kicserélni amikor már nem akarja abbahagyni.
Hogyne lehetne már szétszedni azt a tápot, egy vacak bádogdoboz négy csavarral, két mozdulat. Szoruljon már beléd egy kis kreativitás, ember, nálatok villanykörtecseréhez is szakembert hívtok?
[Szerkesztve] -
b.bone
senior tag
amit ember összerakott, szét is szed.
tuti csavaros. nem kel hozzá semmilyen végzettség. kínai dokkmunkások szerelik az összeset nagyüzembe. pár csavar és kész.
amugy meg. én nem reménykednék, hogy a vidkari az. arra tuti nehezebb hűtőt szerezni. mert ilyen jó drága zalman & co. féle cuccokat lehet mindenhol venni. de olyat ami eredetileg van rajta... (nekem így lett zalmanom)
8cm-es ventit meg árulnak minden pc-s boltban. -
erdeya
senior tag
válasz
steve@prhw #14 üzenetére
Na jó, de mi van ha a tápot nem lehet csak úgy szétszedni, mert nem csavarozott változat?
Persze ezt majd meg kell vizsgálni közelebbről.
Azért titkon reménykedem, hogy a videokari a ludas, azt mégiscsak könnyebb tapogatni...
Köszi mindenkinek, azért megnyugtattatok hogy nem a vinyó... -
steve@prhw
őstag
kb. 5 perc... Mondjuk kicsi házban szívás, de én minden gépnél el szoktam követni, amit tisztítok (a tápot is illik kipucolni, szétszedve egyszerűbb, onnantól meg 4 csavar)... Ha már nincs gari, nem gond, csavarozgatni meg megintcsak nem nagy kihívás... Persze áramtalanítás nem árt (sőt..)!
-
erdeya
senior tag
tápventi olajozása elég húzós ügy nem?
Kivenni a tápot, szétszedni, szétszedni a ventit, aztán vissza...
Ha nem a vinyó, akkor nem gáz. 10mp búgás belefér. Majd ha ez is ilyen perceseket csinál, akkor meg vihetik szervizbe... -
erdeya
senior tag
vinyó kizárt??
-
DigitXT
félisten
Kérdés: Mi búg? A táp ventillátora, a procié, vagy a vinyó maga?
Erre csak egy megoldás van: nézd meg!) Fülelj oda, hogy mi búg, stb. Azt meg, hogy milyen ventinek milyen hangja van ''kézrátétellel'' ellenőrziheteted: lefogod a prociventit: megszűnt a búgás? Stb. (Jó, a táp, az más kérdés, de szerintem meghallod. Vicces ez a kérdés...
) )
Amúgy anno nekem is volt ilyen gondom, még a P200MMX-szel...Ott a tápventi volt a ludas + a prociventi, de ezt nem hitték el nekem a szakik, igaz, akkor még nem voltam vmi guru, de azért a fülem a helyén volt. Aztán lett procivenit csere is.
Következmények? Teendők?
Valszeg venticsere... Ja, amúgy a VGA-venit is tud érdekes dolgokat csinálni, nekem is ez volt pl. szeptemberben: garis csere, egy hét múlva újra kezdte... Meguntam a mászkálást, és a gariztatást: vettem rá egy VGASilencert... -
steve@prhw
őstag
ühüm, tipikus ventigond... ilyen darálós hangot a tápventik szoktak adni (munkahelyi tapasztalat), ha hirtelen nem tudod cserélni, esetleg alaplapra forrasztott (szintén tapasztalat), és nincs kedved forrasztgatni, akkor
venti kiszed - matrica felhajt - gumikupak leszed - műszerolaj / WD40 / fehérzsír /... adagol - venti megmozgat - visszarak - kész (néhány hónapig OK)
(Persze lehet más venti is, kiderítésére egyenként le szoktam fogni őket...a műszerolaj más ventiknek sem árt, ha kitakarítok egy gépet, ált. szoktam adagolni minden ventinek...) -
erdeya
senior tag
de miért hagyja abba egy idő után?
-
erdeya
senior tag
Üdv!
Olyan gond van egy ideje barátnőmék gépével, hogy bekapcsolás után 15-30 másodpercig búgó hangot hallani, ami aztán halkulni kezd, majd megszűnik.
Amolyan kávédaráló effekt.
Emlékszem, a fősulin volt egy hasonló gép, de az az indítás után jó 5-10 percig csinált ilyet, aztán abbahagyta.
Kérdés: Mi búg? A táp ventillátora, a procié, vagy a vinyó maga?
Következmények? Teendők?
Köszi a segítséget előre is!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest