Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
szesz
tag
Hi!
Jol latod VIA-s lapom van, viszont a BIOS nem tamogatja a CPU fesz allitast olyan mertekben mint, ahogy irod
Nalam csak -0.6%-ot tudok csokkenteni (0.01V), amit meg is tettem, ujrainditottam a masinat, de mivel olyan kicsit a valtozas merteke, nem latom ertelmet a beallitasnak.
Sajna ugy latom ez az irany nekem nem jarhato
-
Paqito
senior tag
Szia!
Első körben nyugodtan vedd 1,5v-ra, és úgy izzíccsad be a vasat
. Ha van bármilyen CPU specifikus tesztprogid, akkor azt futtasd, és ha stabil, akkor mehtsz még lefelé. Szvsz olyan 1,425V-1,45V-nál még stabil, de nyilván ez a játék is hasonló mint a tuning, hogy erősen procifüggő a végeredmény. Nálam 1,45V van a BIOS-ban beállítva, de mivel nf2-es a lapom, az picit több feszt ad neki Everest 1,47-et ír ki Ha jól látom Nálad Via-s a cucc, ez asszem pontosabban adagolja azzzelktronyokat 
Sok sikert -
csongi
veterán
Helló mindenki. Nekem egy TITAN TTC-D9TB/Cu35/R1 Hűtőm van. Terheletlenűl 31-33C fok között inadozik a proceszorom hőfoka. 2500@3200 Ami 3200-t megy. Terhelve nem megy 50C fölé. Abit NF7 S2g alaplap. Reális ez? BIOS és everest által mért adatok.
-
<Adamsky>
nagyúr
''Na most kinek higgyek?''
Inkább az Everest-nek, de legjobb, ha megnézed a bios-ban (az alapján már eldönthető). Igazából a CBI-t is rá lehet bírni, hogy a helyes értéket mutassa, csak a(z) ''.ini'' fájlában át kell állítani a ''TemperatureSensor'' értékét 0-5 között a helyes értékre. -
Paqito
senior tag
Szia!
Nem lesz a proci instabil csak ha túl kevés a fesz akkor. Ekkor újraindul a cucc, ilyenkor BIOS-ban adj neki 0.05 V-onként pluszt. Nálam 1,475 V kevés, se 1,5V-on atomstabil a cucc. Szvsz előszőr lődd be 1,5V-ra, ha tényleg stabil -és maximalista Vagy- akkor utána mehetsz lejjebb, ahol stabil a gép. Ahol már újraindul nyílván az gáz, tedd vissza a legutolsó jó értékre, és hagyd úgy
to<Adamsky>: Én ezt a progit még bő egy éve használtam, a lockmentes 2200+ Athlon XP-men. Akkor semmit nem tuningoltam, csak fostam, hogy hamisított a CPU-m. Ekkor ezzel a progival nézegettem, majd megynyugodtam, hogy jó a proci.
Azonban amit írtál az tényleg érdekes, ki fogom otthon próbálni -bár csak a jövő héten lesz rá időm. Köszönöm az infót
, legjobbakat
[Szerkesztve] -
szesz
tag
Sziasztok!
Na en is kiprobaltam a ket progit.
Az elso jelentos tapasztalat, hogy a Central Brain Identifier 33 fok-ot ir ki a proci homersekletere, mikor az Everest 62-t
Na most kinek higgyek?
A megadott oldalon van meg egy kicsi Barton Clock Ratio Checker amivel kiderult, hogy a procim lock-os
Ja igen, nalam a haz oldala default leveve, igy kb 65-70 fok kozott mozog a proci
homerseklete terhelestol fuggoen. A kezrateteles dolgot, mar megint elfelejtettem
Hiaba na a Wow elvonja a fontos dolgokrol a figyelmemet
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem rossz a progi, de ezzel szvsz. nem szűrhető ki a hamisított proci, ugyanis az OPN kód, pl. könnyen befolyásolható egy kis tutniggal. Továbbá nekem úgy tűnik, hogy a gyártási dátum is valamilyen ''kalkulált'' adat lehet, mert tuningolt prociknál vagy abszolút hiányzik, vagy hibás értéket mutat.
A hamis procit annak indokolatlan melegedés és/vagy az elvártnál nagyobb magfeszültsége és/vagy a szitázás buktathatja le. Volt erről egy komolyabb topic itt a PH!-n, de sehol sem találom. Mind1, itt egy kis kép, amin az első hamis (de nem a színe miatt!), a másik kettő viszont igazi.![[kép] [kép]](http://fadam.freeweb.hu/pictures/amd05hk.jpg)
Hasonlítsátok össze a betűk és a számok formáját és rögtön látni fogjátok, hogy miről is beszélek. -
Paqito
senior tag
Tudom sokaknak más lesz a véleményük, de a 62 fok abszolút nem vészesen magas!!! Athlon XP-t 50 fok körül tartani pedig nagyon jó -egykor ANDORPAPA fogalmazta így, tőle loptam
. Most ne a 8-12 e Ft-os coolerek-el példálozzunk
Ha tényleg nem tuningolsz, akkor BIOS-ban az alap 1,65 V-ot vedd vissza 1,475 vagy 1,5V-ra és máris hűvösebb lesz jóval. -
nfsu17
veterán
3000-es barton, cooler master, 1gb kingmax..nincs semmi húzva.
-
nfsu17
veterán
Everest szerint, meg spedd fan..a kettő ugyan azt mutatta:
Oldallappal: alaplap: terhelve: 50-52: nem: 40-43
proci: terhelve: max 62, nem:50
Oldal nélkül: ebben a másodpercben: 37 alaplap, 48-49 proci (igen ez kicsit sok, de le van véve a hűtő, mert hangos
)
Terhelve: alaplap: max 42
Proci 52 -
-
nfsu17
veterán
Nagyon nem témába vág..de nem off...

Mivel észrevettem, hogy picit meleg van a gépben, ezért egyszerűen lekaptam a ház két oldalát. Most így tökéletes hőmérsékleten megy minden.
Ettől nem lehet baja?
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi, majd kipróbálom! Én a CPU-Z-t ismerem és használom (Bővebben: link)
Egyébként innen (Bővebben: link) mindig letölthető a legfrissebb verziója a Central Brain Identifier-nek, amit küldtél (most: v7.6.0.4 Build 0924 Final). -
Paqito
senior tag
Megtaláltam a topicot!
Bővebben: link
Szerk: to jagada & <Adamsky>: ha lepróbáltátok a progit írnátok ide esetleg egy-két sort! Kösz
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Mail ment!
Ha tudod, akkor kérlek tedd közkinccsé a progit, én most sajnos nem otthon vok, hanem ''agyonkorlátozott'' helyen, ahol rakás dolog tiltva van.
Ezt a progit a 2200+ XP-mnél használtam, mert én is fostam -alaptalanul- hogy hamis, a 3200-es Barcin nem néztem. Ezt a progit is már törölni akartam a postaládából, de jó hogy nem tettem...
Üdv -
Loretto
veterán
Anno nem az volt a thorton magok voltak bartonként árulva?

-
Paqito
senior tag
Nekem van egy progim, e-mail-ben eltom küldeni, ami a prociból olvassa ki az összes adatot, mindegy hogy ''átmatricázott'', vagy ''hamisított'' a cucc, avagy sem.
Gyártási szám, idő etc. Tehát mindegy hogy matricázták át a kínaiak
, a gyártási adatokat adja meg a progi.
egy cimborám küldte email-ben, kerestem a neten, de nem találtam -mert google-val nem vagyok jó viszonyban...
bevallom: lusta voltam
Akinek kell szóljon! -
NoLF
veterán
honnan tudod hogy eredeti? utánanéztél rendesen? van itt a phn is vmi topic róluk asszem, sorozatszám alapján be lehet azonosítani. nem lehet hogy kevés az a hűtő a bartonora?
bár ha működik, akkor tökmind1. csak nagy átlagban idel 40-45 fok, full 50-60 fok szokott lenni kb. az emberek döntő többségénél. -
kisninja
őstag
Az enyém eredeti és paszta meg minden van rajta. (nem vagyok béna) Azt elképzelhetőnek tatom hogy az asus sensora 10 fokot téved hisz a kezzemel nem tudodk jól becsülni. De ha a gép 65c ir ki akkor már nem sokáig bitom a proc hűtő alján tartani az ujamat. Annak meg örülj hogy jo procokat fogtál ki.
Most 1.725v on hajtom és 2200Mhz-en (11x200 lok mentes ) . Halk rézmagos aluhűtőn. (ez a hűtő volt az előző P3-on
)
Ház szellőzés: nincs fenn az oldala. -
NoLF
veterán
''Ez van egyik barton melegszik a másik meg nem.''
ha ez így lenne akkor szerencsétlen hűtőgyártók felköthetnék a gatyát...
szerintem nem megfelelő illeszkedés, pasztahiány, félremérés, házszellőzés teljes vagy részleges hiánya, valamint a hamisított bartonok rossz tulajdonságai a lehetséges okok. nekem 1,8v mellett sem kúszott 58 fok fölé egy bartonom se, pedig volt már vagy 6, és mindet húztam rendesen. -
NoLF
veterán
-
szesz
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Hali!
Egy masik huto is volt rajta eredetileg (Spire Whisperock IV), azert vettem ezt , mert azzal is produkalta a magas homersekletet.
Kezratetellel is neztem mar, mondjuk nem a procihoz kozel, hanem a borda tetejenel, ott nem volt veszesen meleg, siman hozzaerhettem.
Sajna BIOS a legujabb van a lapban, ez nem segit.
Megnezem a Prime tesztet
Koszi -
<Adamsky>
nagyúr
Ha lehet hinni az alaplapi érzékelőnek, akkor tényleg sok.
Egyébként azokon a lépéseken kellene végigmenned, mint ahogy azt a topic nyitója tette:
- a venti helyzetének ellenőrzése, esetleges pasztázás (ez talán már meg is volt)
- BIOS frissítés
- hűtés ellenőrzése kézrátétellel
- másik hűtő kipróbálása a procin és / vagy másik proc. az adott hűtővel
Ha mindezek ellenére magas marad a hőmérséklet, de a rendszer stabil (Prime95 Torture test legalább 4-6 óra), akkor nem kell vele foglalkozni. -
szesz
tag
Sziasztok!
Egy kicsit ujitok a hozzaszolasok datuman
Szoval a kerdesem az lenne, hogy egy 2600+-os Barton egy Deep Impact DP-102-vel es egy 8cm-es ventivel, mekkor a homersekletre melegszik fel normal esetben.
Szerintem az en esetem nem normalis, mert 68-70 fokos a proci Xp inditas utan 5 percel. A BIOS, Sandra, es Everest is ezt mondja
A hutot mar tobbszor levettem es megigazitottam, van szilikonpaszta is, de nem egy vagonnal alatta.
Please, help!
Szeretnem egy kicsit tuningolni a gepet, de igy nem merem
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Ma a 2500+ -os barcim, ami húzva volt 3200+ véletlenűl hűtés nélkül maradt, mivel memóriabővítésnél útban volt a venti madzagja. Szerencse, hogy egy 7000-es réz zalman van rajta és az is, hogy közvetlenűl a procihűtő mögött van két venti, ami kifelé húzza a levegőt (bár 12V helyett 5V-on járnak) A legnagyobb szerencse, hogy pár perc után észrevettem. Ekkor kb. 60 celsiusos lehetett, mert egy azonnali reset után a BIOS 56 fokot jelzett. Egyébként húzva a zalmannal, terhelve olyan max. 43 fokra megy fel. Terheletlenűl pedig 31 fokos. Mellé megjegyzem, hogy cpuidle-t használok.
-
Vangelis
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hát nem a legkevesebb.....nekem max 60fok volt eddig.
-
Stalker-2572
veterán
terjelés alatt az én 3200+-os Bartonom is felmegy 69°-ra... ez már gázos? hónapok óta megy stabilan... (nem én tettem fel a Silent Breez III-at szal lehet hogy le kéne ellenőrizni)
amúgy ennek a hűtőnek elégnek kell lenni ugye? -
nemtommi
senior tag
Felejtsed el a táp témát
Rakd fel rendesen a hűtőt! -
ssolitude
őstag
Lesarkazásvédőd van?
-
ssolitude
őstag
Kisebb feszültség szerintem nem okozhat hőmérsékletnövekedést.Ellenben ha a hűtőborda meleg,az azt jelenti,hogy ''elviszi'' a magról a hőt.Ha nem meleg,akkor egyértelműen nem illeszkedik rendesen.Vagy nem jól mér az alaplap.Tegyél rá egy másik hűtőt,a saját alaplapodba,azzal is ilyen?
-
Vangelis
félisten
válasz
PH! kedvence
üzenetére
Nekem sincs benne semmi extra hűtés és semmi gond
....sőtt jó zárt. -
acrored
csendes tag
-
Chieftec
őstag
válasz
PH! kedvence
üzenetére
Nana! Ne csak a rézmagnál, abból baj lesz. Ha esetleg csiszolnád akkor mindenképpen egy full sima felületen.
-
Hikvision
senior tag
MEnnyi Feszt. ad az alaplap a procinak?
-
PH! kedvence
tag
Pasztázd meg a hűtőt. Esetleg csiszold meg az alját a rézmagnál. A házszellőzéssel szerintem gondok vannak.
-
acrored
csendes tag
válasz
RobiTheHun
üzenetére
A FSB 166. A szorzó 11.5. L2 cache 512 KB. FSBxszorzó=1917 MHz
-
acrored
csendes tag
Na a tegnap letöltöttem a legfrissebb biost. Semmi változás. Ugyanúgy 70 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Kipróbáltam egyik haveromnak a tápjával is. Ugyanaz a mese. Az egészben a furcsaság az, hogy a hűtőborda elég langyos. A bios 70 feletti fokott mutatott ki, amikor kezemmel megérintettem a bordát. Nem következett be az, amire számítottam, vagyis hogy egy kissé megégessem a kezem. Szokatlanul csak meleg volt. A chipkészleten levő hütőborda meglepő módon még forróbb volt mint a procié, holott a bios csak 35 fokos melegett jelzett ki. És most jön a döbbenet: beszereltem a procit egy ECS alaplapba. A hőmérséklet nem haladta meg az 50 fokot. A haverom prociját, ami egy 2200-as Xp, az én alaplapomba raktam. Szintén tökéletesen müködött. Most töprengek: mi lehet az oka?
-
Megaman
csendes tag
Nem tudom de az én 2600 AMD procim 2000-re húzva is max 48 fokos...lehet hogy a procit cserélni kell mert ha valóban ennyire meleg az aszt jelenti hogy szar...

-
RobiTheHun
tag
Hi!
Mennyi az FSB, hányszoros a szorzó, L2 cache?
Nézz utánna a ''Veszélyes AMD procik'' (valami ilyesmi) topicban a procidnak, lehet, hogy hamis, azok szoktak ennyire fűteni.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Rakd fel a lapod legújabb BIOSát először is.
Hátha vlami régi van, és rosszul mér.
Az hogy fölémér-e a lapod, azt meg tudod nézni csak óvatosan kell csinálni.
Leszeded a géped oldalát, és úgy járatod egy kicsit. Amikor 70 fokot látsz a mérőn, akkor NAGYON óvatosan benyúlsz a gépbe, és megfogod a cooler bordáját. Máshoz ne érj, csak óvatosan. Készülj fel, hogy tényleg meleg lehet, nehogy elkapd majd a kezed, és megüss vlamit a gépben.
Ha így is melegnek érzed (70 foknál már eléggé forró lesz a borda is), akkor vlami tényleg lehet rossz.
A hűtő mennyi idős? -
nemtommi
senior tag
Először is megemlítem, amit az utánnam következő kb.20 emberke is meg fog:
Használd a keresőt!
Amit ezen kívül ajánlani fogok:
-Kapd le a házad oldalát!
-Szerelj a házba ventiket!
-Használd a keresőt és nézd meg, nem mér-e fölé a lapod!
Sok sikert! -
acrored
csendes tag
Sziasztok!
Újonnan lettem PH! tag. Gondoltam, hogy segítségért fordulok hozzátok. Szóval a következő lenne a problémám: nemrég jutottam birtokába egy Barton 2600 procinak. Egy Asus A7V600-X alaplapba szereltem. Addig egy 900-as Duronom volt. A régi konfiggal a proci hőmérséklete nem haladta meg az 50 fokot terhelés alatt sem. A mostani, beszerelés után startból 30 fokra ugrott. A BIOS hőmérsékletjelzője pedig 10 másodpercenkénti időközben 1.5 C fokos növekedést mutatott ki. Kb. egy perc utan már 70 foknál tartott. Leszereltem a coolert, ami egy TITAN TTC-D9TB/Cu35/R1. (Ez elvileg kellene bírja a Barton 3200-ast is) Arra gondoltam, hogy a szilikonpasztát nem kentem el egyenletesen, igy nincs szoros kontaktus a mag és a hűtőborda között. Háromszor dobtam le. Semmi változást nem tapasztaltam. A neten is utánnanéztem a dolognak, de semmilyen érdemleges magyarázatot nem találtam. Én még mindig a tápomat gyanítom, ami egy ócska portéka (azt se tudom mennyi a teljesítménye. A dobozn 350W van föltöntetve, de tutti, hogy nem ad annyit). A régi konfiggal is többször megtörtént, hogy magától kikapcsolt. Mármost lehet egy alapos indok arra, hogy a táp a hibás vagy egyéb lehetőségeket is számításba kell vennem. Örülnék, ha adnátok egy pár tippet. Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, korbekerdezek az emlitett topikokban.
. Ha van bármilyen CPU specifikus tesztprogid, akkor azt futtasd, és ha stabil, akkor mehtsz még lefelé. Szvsz olyan 1,425V-1,45V-nál még stabil, de nyilván ez a játék is hasonló mint a tuning, hogy erősen procifüggő a végeredmény. Nálam 1,45V van a BIOS-ban beállítva, de mivel nf2-es a lapom, az picit több feszt ad neki 

Na most kinek higgyek?