Hirdetés
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
Aktív témák
-
hbbalint
aktív tag
válasz
Kalandor
üzenetére
A legjobb minőségű, magas bitrátájú divx nem volt nézhetetlen, de határozottan akadozgatott a 900as cerkámom. Most a Bartonnak meg sem kottyan már:DDD
A Matrix trailer 1024x532-ben (az mondjuk mov, de mpg4 az is) el sem indult!
szvsz a videokártyán is függhet, RealFlexnek, lehet S3Trio-ja van :DDD -
UHHH
őstag
De akkor is pittyeg /marmint egy-egyet, es ujra es ujra.../ Nem sima BIOS beep!
NF7 ''warning'' Beep! meg is kerdeztem az nf7 topicban, hogy mit jelent, talan procitulmelegedest...Mivel levagja a gepet 1 ido utan, s utana mar be se lehet kapcsolni egy ideig /gondolom, amig kihul!/ -
UHHH
őstag
Ja es Nf7-em van!:)
-
UHHH
őstag
Egyszeruen szivat a Bartonom!:)
Elobb gondoltam, tuningolok egyet, ratettem 200x10.5 -re, 1.725V-ra tettem a procit.
Egy darabig ment, de aztan power off lett, s az alaplap vegtelen ciklusban ert veget:
Egy magas,s utana egy mely hangot hallat, var par sec-et, s ujra egy magas,egy mely.
Nem megfelelo a hutesem? Titan rezes CU35-osom van.
200x9.5-on stabil alapfeszen.
Jelenleg 44 fokot ir ki, de nem csinal semmit /idle/, s 2500+ -on jaratom... -
RealFlex
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Kalandor lecci nezd meg, mert nekem az uj (5.0x) DivX-el dobalja a frameokat full (768x576) felbontasban.
Celeron 850-el meg biztos hogy nem vetel fel full felbontasban hiszen az lejatszani sem tud 25 fps-el ekkora video meretet.
Talan 352x288-at. Akkoriban meg az volt a divatos felbontas.
:) -
beeboy
addikt
válasz
csabicsepp
üzenetére
ez más, itt egy pár lábat kell összekötni, nem az L1 v. hányas hidakat.
és tulképpen ezzel az alaplapot buherálod!
de bővebben, hogy érthető legyen:
[L]http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030210/barton-06.html[/L] -
csabicsepp
aktív tag
Az esüstlakkos megoldást helyettesíti, így megmarad a garancia.
Én nem alul kötöm össze a lábakat. -
törölt tag
A bluefishben a héten: 17592+ bányaadó!
Ez egészen jóóóóóóóóóóó! -
Baller
csendes tag
Lehet hogy én vagyok a hülye de Barton+2500 24 eft ért láttam ,nem nagykerben!
-
RealFlex
csendes tag
válasz
dr. rozmark
üzenetére
Tuningmesterek ha van koztetek akinek van SW digi kartyaja (pl PCTV) az irja ide pls, hogy tud e realtime (frame dobas nelkul) 768x576-os felbontasban DivX5-os codec-el.
Meg azt is hogy mennyin jaratja az AMD procijat. -
beeboy
addikt
válasz
csabicsepp
üzenetére
ez más, nem a szorzózár-felszabadítás
szerintem arra gondolsz -
beeboy
addikt
válasz
csabicsepp
üzenetére
át kell kötni a proci lábát.
én az xp2400-emet hajtottam így, semmi gáz nincs vele -
hm
aktív tag
VIA KT333-al megy a Barton?
-
Tommmy
tag
Az hogy a memóriát csak 333Mhz-nek látod, az azért van, mert a Barton is 333Mhz-es buszsebeséggel üzemel! Így bizonyára szinkronban van beállítva a rendszered! Ha elkezded növelni a processzor fsb-jét, ezzel párhuzamosan fog nőni a memória sebessége is!
A másik kérdésedre nem tudok pontos választ mondani, de szerintem a winchester a gyenge láncszem! -
Bal@zs
csendes tag
Bocsi ha kicsit OFF leszek, de gondolom a gondomnak köze van az itt folyó téméhoz :))
Elösször is, kb. 3 hét forumolvasás után eldöntöttem, hogy nem nvidia vga-t veszek hanem egy Ati 9600Pro-t mert mindenki agyondicsérte, csak nem tévedhet ennyi ember.
Meg is vettem az Extrem-ből bruttó 41ezerért internetes rendelésnél és már itt nem tetszett igazán a dolog mert a honlapjukon azt írta hogy dobozos Sapphire, erre egy zacsisat adtak és még a dvi átalakító sem volt a zacsiba. Nem mondtam vissza, megvettem zacsisan mert jó árnak tünt.
Abit NF7 -es alaplap mellé, 512 (2*256 dual modban) Samsung DDR ram 400Mhz (viszont csak 333-an ismeri fel... valaki tudna segíteni ezzel kapcs? Ez engem nagyon idegesít, hogy nem 400-on megy ha annak vettem)
Processzor AMD 2500+ Barton Spire WhisperRock IV hütővel )ami nagyon szépen 38 körül tarja a proci hőmérsékletét ha nincs terhelve,max 48 fokon láttam eddig)
Most pedig a lényeg: a kis agyondicsért Sapphire a következő eredményeket hozta proci és vga tunning nélkül, alapon Win XP alatt...
A benchmarkok alapbeállításon voltak 1024*768-as felbontáson mind:
3DMark2001SE 9400pont
3DMark2003 2600pont
Aquamark 23000pont
Szerintetek ez normális, mert ahogy elolvastam a topicot legalább 20%-al kevesebbnek tűnik mint az átlagnak.
Az AIDA32-vel meg is vizsgáltam a kártyát 400/600-on fut és megfelel a 9600Pro specifikációknak, igaz a típisnál csak annyit ír ki hogy Radeon 9600 Series.
Sajnos csak egy hét mulva lesz pénz winchesterre igy most a rendszer egy 4Gigás (jól olvsatátok: négy) vincsin üzemel, de gondolom ez nem befolyásolja annyira a mért pontszámokat...
Mi lehet az oka a viszonylag kis teljesítménynek?? Köszi elöre is a válaszokat. -
törölt tag
-
Tommmy
tag
válasz
üzenetére
Nállam is a winyó a gyenge lánszem, persze ha nevezhetjük annak! :)
20Gb Quantum FireBall AS 7200/ATA-100! Nem nagy, de nekem bőven elég.
Mondjuk az hozzátartozik az igazsághoz, hogy csak 800 pont körül teljesít a PCMark 2002-ben, szemben haverom winyójával (80Gb Maxtor 7200/ATA-100), ami 1300 pont körüli eredményt produkál.
Tényleg, ha meglesz az új winyód, akkor számolj már be légyszi, hogy mekkora gyorsulást tapasztaltál (tesztet is nézve),... lehet hogy én is elgondolkodom egy cserén! De ha én veszek, akkor biztosan Western Digitalt +8Mb Cache-el! -
törölt tag
Hát én is így jártam, azzal a különbséggel, hogy az én samsungjaim nem nagyon szerették az ennél gyorsabb tempót. illetve sokat variáltam, teszteltem és most ezen megy agresszívben és itt stabil. már igazaándiból csak egy gyenge láncszem van: a vinyó. de ezt talán ma elviszik és akkor veszek egy 80/120GB SATA-t SEX-ben.
-
Tommmy
tag
válasz
üzenetére
Persze hogy tudok a frissítésről :DD :DD, habár előtte sem volt gondom a memókkal!
Először is a procit 200x11-en (3200+-os) teljesítményén járatom 1,7Volton. A hőfok alapban 42C, terhelve 48-50C.
Húztam 220x11-re is (2420Mhz), stabilan ment így is, viszont itt már terhelve 60C volt a hőfok. Igaz itt már a memóriák időzítését át kellett állítanom 3-4-4-8-ra, így visszavettem 200x11, mert z időzítésem ebben az esetben 2,5-3-3-6!
És amúgy is, kinek nem elég a 3200+-os teljesítmény! Szerintem e fölött nem érdemes, mert úgyis csak szétcseszi a procit. -
Tommmy
tag
válasz
üzenetére
Persze, normális!
Az Asus lapnak (nem tudom másik márkánál is így van-e?) ez a ''szépsége'', hogy stabilitását megőrizze, saját maga korrigál egy kicsit a feszültségen.
Nem kell félni, nem lesz semminek sem baja. Az Asus elég óvatos (ezért nem is bírsz 1,85 V-nél nagyobb feszt. adni), nem akarja tönkretenni a hardvercuccaid.
Szóval, minden rendben, nálam is rápakol pár tized voltot! -
Hatamoto
tag
Szeva!
Ha max 35-38 fokot vagy hajlandó elviselni, akkor felejtsd el a tuningot, vagy költözz az Északi Sarkra. Esetleg lógasd ki a gépet az ablakon télire... :))
Egy jobb hűtővel (Thermaltake Volcano 11,12, Coolinek U2VS) megfelelő házlevegőztetéssel 100 %-on hajtva, tuningolva még mindig 45-50 fok között leszel 20 fokos szobahőmérséklet mellett, optimális esetben szvsz.
Úgyhogy ez a 35-38 C irreális elvárás. :U -
törölt tag
kérdésem a következő: vany egy A7N8X deluxe lapom 2.0-ás, hozzá egy 2500+@3200 Barton, Ti4200 8X 128MB, 2*256/400 RAM.
a lap viszont alapból 1,71V-ot ad a procinak, még akkor, is defaultban van minden.
Normális ez?
ezen kérdésemet már felraktam máshol is, de választ nem kaptam, kinek mi a tapasztalata? -
jimmyb0y
tag
Én 1.725 V on járatom 11*200 on(3200+)...Eddig semmi baja,pedig egy 9800 pro nyomja még rá a hőt :) Bár az 1.725V ot sokallom...Nem sok picit?
-
Terminátor 4.
tag
Tegnap vettem egy AQZEA Barton 2500+-t. Nem nagyon kellett válogatni, szinte csak ilyet árulnak már. 2003 32. heténben gyártották. Előtte egy AIUHB-s Tbredem volt 2335Mhz-en, de mivel itt olvastam jó dolgokat a z AQZEA kódú procikról, hát gondoltam kipróbálok magamnak egyet. Nos: Alapfeszen 2100 Mhz, 1, 75 Volton 2350 Mhz, 1,85 Volton 2550 Mhz. Ennyi bír a szépség, mindet kábé 200-as FSB-vel. Sajnos nincs vízhűtésem, úgyhogy feljebb nem mertem menni, de ez már így is nagyon rekordszagú...
-
Tigrincs
tag
Sziasztok!
Hosszú idő óta nem jártam erre!
Öszintén szólva nem is gondoltam volna hogy még létezik az általam megnyitott fórum!
Örülök hogy ilyen sok hozzászólás született egy pár hónap alatt :-)
Azóta tökéletesen fut a gépem egyébként :-) -
Beast_
tag
Lehet volt már róla szó, akkor bocs!
Ki milyen coolert használ húzásra? Hőfok vele mennyi?
Itt mindenki csak húzna mint a ''bolond'' :)
de senki se szól szinte a hűtésről!!
Én is szeretnék boldog tuning Bartonos lenni :)
Mit javasoltok? -
Darieen
csendes tag
Hi mindenkinek!Egy kérdés:Kicsit fel akarom pörgetni a gépemet.
És milyen beállitások szükségesek ehhez a művelethez?
Elsősorban a CPU FSB/D RAM RATIOra vagyok kiváncsi, ezt hogy kellene beéllítamom?
<Barton 2500+ prockom>
<256MB ddram-om van 400MHz-es memóm van>
Még egy kérdésem van: Ha én< 11*200, 1,65V> állítom a cuccost akkor ez így jó?
Bocsi, de nem vágom ennyire a témát.:))
Köszike a segítségeket elöre is....:U -
óóó Zsanett!
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Memtest-86
Olvasd el, 199-es Cikk a Prohardveren. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
óóó Zsanett!
üzenetére
Esetleg tudod is a nevét ennek a Boot proginak?:))
-
óóó Zsanett!
tag
Bocsi Skacok, nem olvastam végig a topicot (722 hozzászólás), de Barton prockos gépet már én
is raktam össze. A 2500+ -os Abit NF7-tel 2200 illetve 2300 MHz-en futott stabilan, így is adtam
oda a megrendelônek két hónappal ezelôtt, azóta sem volt velük probléma. A recept nagyon
egyszer?, a Prohardveren cikkei között volt egy Tuning cikk, ahol egy fasza kis boot-progit
ajánlottak (azthiszem link is volt), azzal teszteltem le ôket. Mondom, az egyik 2300-on sem akadt
ki... -
Drizzt
nagyúr
Mostmár nálam is 3000+ kéntr megy...
-
Hatamoto
tag
Üdv!
Azoknak, akik most veszenk barton2500+-t és válogatni akarnak a cpu code alapján, csináltam egy kis statisztikát a cpu database adataiból ( [L]http://www.cpudatabase.com/CPUdb/[/L] ). A statisztika az október 9-i állapotot tükrözi, amikor is 240 proci szerepelt az adatbázisban.
Íme a tutti kódok átlagos órajel szerint csökkenő sorrendben:
Code Átlagos órajel Órajel tuning
AQXDA 2326 26,9%
AQXCA 2318 26,4%
AQXEA 2308 25,9%
AQUCA 2290 24,9%
AXDA 2250 22,7%
DKV4D 2248 22,6%
Tehát válogassatok gondosan! :))
Mindenkinek sok ''bódottágot'' az új procihoz! :DD
''Az űr a legvégső határ...'' -
válasz
Zoller34
üzenetére
sziasztok, jön egy lama kérdés. kissé lemaradtam az utóbbi idők fejleményeiről, szóval nem röhögni, értelmesen válaszolni. :)
(nincs kedvem sok száz hozzászólást átböngészni)
A kérdés nagyon szimpla: lehet-e állítani szorzót a 2500+ Bartonnál? Számomra egyértelműen nem derült ki. ha jól értettem, alapból 11X a szorzó. (valaki a topic legelején valami olyasmit írt, hogy ''... ha tudod állítani a szorzót...''. szóval valamikor lehet, valamikor nem? :F ) -
Lazsa Boy
aktív tag
Vazeeeeeeeeeeeee!!
Most vettem egy órája egy 2500+ -os BARTON-t csak annyira volt időm hogy berakjam és kipóbáljam egy 5 percre de 3000+ lazán viszi!!!!
Még igazán nem tudtam megnézni de nagyon fa-frankóóóóó!!! -
seymour
csendes tag
Helló!
Mintha olvastam volna valahol az AQZEA steppingesről is valamit, de nem találom. Nálunk ez kapható, lehet, hogy ez is jó?
Egyébként köszi a válaszokat, lehet, hogy elhalasztom a vásárlást pár héttel, mert még infót kell gyűjtenem. Pl, ha nem játszom, és nem digitalizálok, akkor mindegy, hogy milyen videokártyám van a bartonhoz, vagy akkor is lassítja? Gondolom nem, mert eleve nem használom ki a videokártyát sem, és így ezen a téren a Barton kapacitását sem használom ki, ugye?
Üdv,
seymour -
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok!
Van akinek a 2500+-os Bartonja nem vitte a 200-as FSB-t? -
asturel
őstag
most 182 fsb szinkroba.. de csak 30mb/s -el lett gyorsab... amugy tudnatok mondani 1 yo hutot? vagy ahool meglevo bordara lehet venni hutot.. lehetoleg bp-n mer az enyem majdnem fix 4500rpm ttc-cu5tb es ha melexik a procka nem gyorsul max 60rpm-et igy megkell emelni a feszt nagyon.. h ne faggyon szejje
-
Peat;)
veterán
Hello,egy gyors választ kérnék ha lehet:Pesten hol lehet aqxea steppinges procit kapni?Holnap szeretnék venni egyet,Magicomp-ban lehetne válogatni de most nincs bartonjuk.Please!!!Aki már megvette írja le hogy hol!Köszönöm (a mailem is ott van ha ide nem akarjátok beírni)
-
egremlin
csendes tag
Az én procim nem Barton, csak Athlon 2400+, Gigabyte 7VT600 alapon, 2*128 266-os DDRAM, nVidia GeForce3 Ti200, AC97 integrált hang, 60G Maxtor 7200 vinyó, cd-dvd társaságában. 134 FSB mellett 15-ös szorzóval 2009 MHz-t ír ki az Easy Tune 4, 63-68 fokos procival, 2500 min hűtőfordulaton. (Volt már 83 is, de 85 körül lekapcsolt a védelem.)
Mivel tudom IGAZÁN tesztelni? A potterek, laracroftok, unreal tournament, comanche4, stb úgy látom nem tudják megfogni.
Kösz. -
pengin
csendes tag
Szegasztok
Kiraly, a multkor irtam, hogy nem megy a procim 2000Mhz folott.
Biosfrissites utan most 3000+-on hajtom :)) addig oke, de szerintem megy meg feljebb is. :U
Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest