Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
Aktív témák
-
Jester
aktív tag
Van. Kérdezgettem már fórumtársaktól, hogy látnak-e a Rev. változatok között valami szemmel észrevehető változást (más kondi, stb.) de így nehéz lesz kideríteni mi lehet a különbség a változatok között, amikor a chipkészlet lényegében ugyanaz, és az támogatja a Bartont. Ötletem sincs, azonban nem szeretnék emiatt lapot váltani, vagy lemondani a Barton mag előnyeiről procicsere esetén.
-
Jester
aktív tag
Olvastam, hogy támogatja, átrágtam magam a témán már régebben, ezért dobtam föl a kérdést: ott ugyanis azt írják, hogy a Rev. 1.04-ből csak a 333FSB matricások támogatják. Ezért írtam, hogy no matrica...:( No mindegy, majd kipróbálom. eddig még senkivel nem futottam össze, akinek hasonló problémája lett volna. Lehet hogy csak bénázom?:F
-
Jester
aktív tag
Kedves fórumtársak!
(Igen, jól gondoljátok, ilyen kezdés után egy kérés fog következni.:) )
Azt szeretném tőletek kérni, hogy akinek A7V8X lapja van, benne valamilyen Barton magos proci, akkor az legyen szíves megosztani velem a lap Rev. számát, és az eddigi tapasztalatait stabilitás, alaplap-proci együttműködés és tuning terén!
A következők miatt kérem: Nekem még Rev. 1.04-es lapom van (matrica nélkül) és kérdéses, hogy Barton kompatibilis-e. sokat segítenétek a tapasztalatok megírásával.
Köszönöm. -
beeboy
addikt
HHUURRRRÁÁÁ!!!!!
megvan az AQXEA bartonom, már alig várom hogy hazaérjek!!!
:DDD :DD :DD :DD -
Guszti
aktív tag
Nekem az lenne a kerdesem igazandibol, hogy az AIDA hol mondja meg a steppingjet a procinak, hol irja ki, mijen cimszo alatt? Mer nincs kedvem szetszedni, eleg volt ossszerakni parszor, es efogyott a pasztam, aztan....
-
Guszti
aktív tag
Nah mivan gyerekek mindenki alszik ilyenkor?
-
Guszti
aktív tag
Merhogy CPU stepping utan csak annyi van irva, hogy B0.
-
Guszti
aktív tag
Teszek fel meg 1 hulye kerdest: AIDA milyen cimszo alatt mutatja meg nekem a proci steppingjet?
Talan a CPU sorozatszam utan kene irnia? -
Guszti
aktív tag
Nah nem feltetlen ide tartozik, de akkoris... :)
Felteszek egy elsore eleg hulyenek tuno kerdest, de aztan majd meglatjuk, hogy milyen valaszokat fogok kapni ra... :)
Kinek milyen tippje, tapasztalata van, hogy egy tbred-b, vagy egy barton magos proci milyen maghomersekleten tud atomstabilan mukodni? -
Zoller34
aktív tag
Hello All !!!
Nekem Asus A7V8X alaplapom , van . Jövő héten szándékozok venni barton 2500+-t . A procihűtőm Spire Whisperrock 4 , elbír ez a cooler a procival ? -
adamsX
aktív tag
Szerintem a Barton2500 ugyan annyit nyujt mintegy 1800 Athlon Xp,érdemesebb egy 2800 -as Barton
-
Kiss67
senior tag
Én is ugy tudom hogy azt kéne kiirnia hogy 3200+. Megpróbálok biost frissiteni valahogy de a chaintech-nél állítólag rázós. Most szereztem egy másik deszkát és ezzel mintha egy hajszállal stabilabb lenne. Ugy hogy most 2 van kpl. Megnéztem a procin AQXEA van és nem látszik rajta a nyák.( mert van amin látszik, megnéztem a botlban). A másik lapot majd eladom. Vadi uj.
Chaintech 7NJS Zenith. Viszont most ezüstpaszta helyett fehér szilikonzsírt tettem (valaki ajánlotta) , és láss csodát a proc hidegebb 3 fokkal alapon. Száműzöm az ezüstpasztát!! -
beeboy
addikt
honnan lehet tudni az alaplap revizíóját?
az asus honlapján Since PCB a neve.
csak azért hogy biztos legyek benne:
a7v8x-be betehetem a bartont -
Dirtyz
őstag
Bartonnál is van tuti szériaszám, mint az Athlon Tbred-nél volt?
Értsd A-s vagy B-s, vagy lockolt vagy nem?
:F -
Jakos
csendes tag
Udv.
Meg tudja valaki mondani mitol van az, hogy Abit NF7-Sben (legujabb Biossal), 400Mhzs DDRel egy Barton 2500+os procit ha tuningolni akarok ugy hogy akarcsak 1mhzel is emelem az fsbt (166rol 167re) egybol kikapcsol a gep es bekapcsnal mar 1100mhzn van ujra? 13as szorzo megy de pl. 9es szorzo mellett 167es fsb mar nem. Mitol van ez?
Mivel PC3200as a memoria, annak birni kellene 200mhzig is nem?
Help me!
THX! -
Kiss67
senior tag
Sziasztok.
Nekem is van egy 2500 + om de nem tudom mia számsor az elején, mert nem néztem mikor beraktam. Viszont egy chaintech zenith lapban megy max 11.5X190 nen. 1.750 volton. Ott még stabil. 10X200 vagy 10.5 , 11, ezek közül bármin megy 175 nen . Lefutnak a tesztek is , de kifagy egy két progi. Mi lehet a baj? Nem tudom hogy a proci antituning e vagy a lap nem birja az fsb-t. A feszt hiába emelem feljebb az nem segít. A ramok infineon 400. A bios felismeri, de 11.200 on 3100 ir ki. Nem 3200 kéne.
A bios dátuma 2003.03.10.
Mi lehe a gáz ? vegyek egy másik procot?
Írjatok.
:F -
Rooster
csendes tag
Először is köszi a válaszokat.
Időkzben az összes feszültséget defaultra vettem vissza, és úgy tűnik, hogy még igy is viszi a 2100MHz-et. :)
Viszont a prime95 futtatása közben 60-ig most is felkúszik a cpu hőmérséklet. A 60 fok alapfeszkón elég soknak tűnik. :(
Mit kéne megnéznem?
Sokat számit, hogy a házon belül mennyire van ''rend''?
Vagy hogy egy asztal ''PC tartó részében'' van, ami nem annyira szellőzik?
Üdv. -
Drizzt
nagyúr
1. Semmi értelme, még káros is lehet!
2. 3. A hőfok jó, de a burnk7 nevezetű progit ajánlanám, de az a feszültség kib** sok! Alacsonyabb feszen nem bírta? Nekem alu d5t-vel 1.55V-on, 1833-on 63 fok...
4. Pl. a játékokkal:))). Leginkábby: quake3 fastest timedemo, UT2003, ott érezhető is, quake-ben nem... -
Rooster
csendes tag
Hello!
Pár napos az új 2500+ NF-S 2.0 konfigom és lenne pár kérdésem:
1. Az alapfesz mellet a többi feszültséget kell/érdemes emelni (AGP stb.)?
2. GT Iglo 2510 hűtőm van, zárt házban egy lépcsővel az 1,8V alatt (asszem 1,775) 200X10,5=2100MHz-en ráengedem a Prime95 torture testet (PH-s NF-es tuningos cikkből vettem), és nem fagy ki, de 63 fokig melegszik. Ez normális, vagy csak a hűtővel/házszellőzéssel van a baj?
3. A Prime 95-őn kivül tudtok még pár stabilitás tesztelő programot irni? (Próbáltam még a CPU Stability nevű progit, az akkor is futott, amikor a prime hibát jelzett. A 3dmarkokat meg egyenlőre nem tudom megszerezi, mert túl nagyok a modememhez :( )
4. Ha mondjuk 2100 helyett magasabb Mhz-en fut a gép, az milyen alkalmazásoknál válik érzékelhetővé? Egyenlőre divx-et nem tömöritek, csak játszok.
Előre is köszi -
Jakos
csendes tag
Hali!
Az mitol lehet hogy az ha akar csak 1 mhzt is emelek az fsbn egybol lekapcsol a gep? Amugy megy 13x166 azaz 2166 mhzn. 13.5os szorzon is elindul csak ott mar kinlodik a windoz. 400 Mhzes Elixir memoria van benne, de nem hiszem el hogy 167et mar nem birna 166on meg tokeletes. Miert van ez vagy mit kell allitani ilyenkor?
Udv. -
_lupin_
csendes tag
-
habidubi
csendes tag
Én tegnap vettem egy barton 2500+ -t abit nf7-s alaplappal meg 512 mb 400 as rammal:) kiváncsi vagyok milyen előrelépés lesz a régi konfigomhoz képest :750 duron acorp alaplap 256 133-as memória 9100-as radeonnal.... legalább a videókártya megmutatja végre mit is tud..:DD
-
dferee
tag
nektek meddig melexik a proci?
nekem spire falconrock hűtővel 50-53 fok.
ez elfogadható? -
Tejberizs
tag
Nekem 2200Mhz-en hajta feszkó emelés nélkül 40-45 fokos!
A kánikulában azért felment ez 50-55 fokig is full terhelés mellett! -
Drizzt
nagyúr
Nálam alapban, csökk. fesszel 63 fok terhelve... :DDD
Mégis elmondhtaom, hogy még húztam is... -
aurum
senior tag
Na oda ne menjetek. En is vettem naluk nf-7-s lapot, elejetol fogva hibas volt a hdd kezelese kb 3 nap utan kinyiffat. Nagy nehezsegek aran sikerult a penzt visszaszerezni. Kozben kifejtettek, hogy ne menjek oda tobbet vasarolni. Nem is terveztem, mert mashol a kisker olcsobb mint naluk a nagyker... Raadasul nem ilyen a hozzallas.
-
hobizoli
nagyúr
[L]http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11642_na/11642_na.HTML#Components[/L]
hobizoli -
Marczy
csendes tag
Demand 2000 Kft Andrássyút 6.
Barton 2500-as 26.188 Ft Bruttó!!!
A céget tudom ajánlani mert 4 éve onnan szerzek be minden cuccot és az eddig megvett kb. 30 gépben nem nagyon volt gari hibás cucc. Vigyázzatok az ezüstszilikonos hűtőkencével mert garit veszítenek vele az AMD procik ha megtalálják rajtuk:( -
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest