- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
geri306
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném ki. A következő helyzet adódott:
Egy 500Gb-os Toshiba laptop HDD-ről lesz szóa következőkben.
Egyik nap a laptopomra a touchpad mellé, jobb oldalra véletlenül ráejtettem egy dezodort. (Mint utólag kiderült pontosan ott helyezkedik el a HDD.) Akkor lefagyott, majd újraindítottam, az újraindítás után vagy megfagyott a képek a windows 7 töltőképernyőjénél, vagy újraindult kékképernyőt produkálva. Próbáltam csökkentett módot ott is lefagyott egyik fájl betöltésekor.
Átettem asztali gépbe slave-ként. Az egyébként tökéletesen működő gépemet is eléggé megzavarta, belassult, aztán elindult, majd egy fél percre megjelent a sajátgépben a vinyó, a tartalmát meg tudtam nyitni (közben a windows illesztőprogramot keresett hozzá, és a HD sentinel villogott hogy kondíció 9%, meg több száz hibás és gyenge szektor van rajta.) Fél perc után kiírta, hogy az eszközillesztő nem telepíthető, majd eltűnt a sajátgépből a HDD, megnéztem lemezkezelőben, ott sem látta. Próbálgattam kikapcsolni, újraindítani, más kábellel, más slotba dugni. Annyira instabil volt az egész hogy össze vissza újraindult, befagyott, minden...
Ma reggel bekapcs, megint slave-ként, a windows most elkezdte futtatni a 3. lépésből álló boot-idejű "lemezhelyreállítót". Ezt követően sikeresen elindult a gép és tudta telepíteni az eszközillesztőt, felismerte a HDD típusát és el is tudtam érni a tartalmát.
A tartalomelérés pokoli lassú, még az is hogy visszalépjek eggyel fentebbi mappába. Az asztali gépemet, minden téren belassítja. HD sentinel szerint szaporodnak a hibás, gyenge szektorok. Megkíséreltem kimenteni az adatokat külső vinyóra, simán windows intézőből (50gb), 500kb/s sebességet írt ki, és kb miden fájlnál felugrott egy ablak, hogy sérült/nem olvasható (újra, kihagyás, mégsem funkciógombokkal). Egy darabig újráztam, de nem tudta, majd a kihagyásra mentem, fél óráig hagytam, meg sem mozdult. Leállítottam. Ezután elindítottam egy "error-checking"-et, a jobb klikk/tulajdonságok/eszközök menüpont alól. Ez durván egy órája megy és haladt kb 2 mm-t.
A kérdés, hogy:
- az adatokat valamilyen úton-módon ki tudnám-e menteni?
- a gép 1 éves, még garis a media marktba, ha beviszem, kicserélik-e a HDD-t garin belül?
- van-e jövője ennek a HDD-nek?Jelenleg képet sem tudok feltölteni HD sentinelről, de 11264 hibás és 2576 gyenge szektor van, kondíció 9%.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 4 db érhető el (130/131/132/133) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest