Új hozzászólás Aktív témák

• geri306

tag

Sziasztok!

Tanácsotokat kérném ki. A következő helyzet adódott:

Egy 500Gb-os Toshiba laptop HDD-ről lesz szóa következőkben.

Egyik nap a laptopomra a touchpad mellé, jobb oldalra véletlenül ráejtettem egy dezodort. (Mint utólag kiderült pontosan ott helyezkedik el a HDD.) Akkor lefagyott, majd újraindítottam, az újraindítás után vagy megfagyott a képek a windows 7 töltőképernyőjénél, vagy újraindult kékképernyőt produkálva. Próbáltam csökkentett módot ott is lefagyott egyik fájl betöltésekor.

Átettem asztali gépbe slave-ként. Az egyébként tökéletesen működő gépemet is eléggé megzavarta, belassult, aztán elindult, majd egy fél percre megjelent a sajátgépben a vinyó, a tartalmát meg tudtam nyitni (közben a windows illesztőprogramot keresett hozzá, és a HD sentinel villogott hogy kondíció 9%, meg több száz hibás és gyenge szektor van rajta.) Fél perc után kiírta, hogy az eszközillesztő nem telepíthető, majd eltűnt a sajátgépből a HDD, megnéztem lemezkezelőben, ott sem látta. Próbálgattam kikapcsolni, újraindítani, más kábellel, más slotba dugni. Annyira instabil volt az egész hogy össze vissza újraindult, befagyott, minden...

Ma reggel bekapcs, megint slave-ként, a windows most elkezdte futtatni a 3. lépésből álló boot-idejű "lemezhelyreállítót". Ezt követően sikeresen elindult a gép és tudta telepíteni az eszközillesztőt, felismerte a HDD típusát és el is tudtam érni a tartalmát.

A tartalomelérés pokoli lassú, még az is hogy visszalépjek eggyel fentebbi mappába. Az asztali gépemet, minden téren belassítja. HD sentinel szerint szaporodnak a hibás, gyenge szektorok. Megkíséreltem kimenteni az adatokat külső vinyóra, simán windows intézőből (50gb), 500kb/s sebességet írt ki, és kb miden fájlnál felugrott egy ablak, hogy sérült/nem olvasható (újra, kihagyás, mégsem funkciógombokkal). Egy darabig újráztam, de nem tudta, majd a kihagyásra mentem, fél óráig hagytam, meg sem mozdult. Leállítottam. Ezután elindítottam egy "error-checking"-et, a jobb klikk/tulajdonságok/eszközök menüpont alól. Ez durván egy órája megy és haladt kb 2 mm-t.

A kérdés, hogy:
    - az adatokat valamilyen úton-módon ki tudnám-e menteni?
    - a gép 1 éves, még garis a media marktba, ha beviszem, kicserélik-e a HDD-t garin belül?
    - van-e jövője ennek a HDD-nek?

Jelenleg képet sem tudok feltölteni HD sentinelről, de 11264 hibás és 2576 gyenge szektor van, kondíció 9%.

Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák