Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreamcatcher
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó fórumban kérdezek...Van egy vinyóm (ATA és nem egy mai gyerek), amelyik két részre van particionálva. Az elsőre ment a win, a másik részén vannak az adatok, amiket lementenék róla, de...
Telepítés során kékhalál volt (már ez is "barátságos" szitu), aztán a gép azóta nem látja a vinyót. Vagyis látja, de a legelején, már a diagnosztikánál megakad, amikor ehhez a vinyóhoz ér. A jobb alsó sarokban emlékeim szerint 0078-as kód van (ASRock alaplap).
F2-vel csak "entering setup" van, de sajna nem lép be a setup-ba sem (egyszer kb 10-15 percre ott is hagytam a gépet, hogy majdcsak lesz valami, de semmi).
Megnéztem az ASRock oldalát, hogy a hibakódról mit írnak, de előtte már mindent kipróbáltam, amit javasolta: kicseréltem a kábelt, másik tápra raktam, Lehúztam a kábelről minden mást (DVD meghajtó), kipróbáltam mindkét alaplapi IDE csatlakozóval, de semmi.
Azóta persze van egy másik vinyó, de erről szeretnék még adatot leszedni, bár, erős a gyanúm, hogy reménytelen.
A gondom tehát az, hogy a szóban forgó vinyóval rádugott állapotban még addig sem jutok, hogy DVD meghajtóról (vagy bárhonnan) boot-olhassak.
Emiatt gondolkodom rajt, hogy megpróbálok IDE > USB átalakítóval (pl. USB-s külső ház 3.5"-ös ATA csatlakozós vinyókhoz), de attól tartok, pénzkidobás lenne. Szerintetek a fenti hibajelenség után megérhet egyáltalán egy próbát ez? Van esély arra, hogy a rendszer felállása után USB-n keresztül láthatja a vinyót? (sajna, nincs ismerősöm, akinek van bármilyen ATA-USB átalakítója, hogy ott tegyek egy próbát, és működés esetén menthessek egyet, viszont ha alapból menthetetlen a dolog, akkor nem akarok feleslegesen beruházni ilyenre.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest