Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- 4K HDR kompatiblis Dune HD médialejátszó a tesztpadon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
-
Sidorovich
senior tag
Ahogy a krx21 is jelezte, nagyon nem almát almával hasonlítasz, de még csak nem is más gyümölccsel.
Gamingről van szó, a PC-t is ezzel kapcsolatban hoztam fel. Az eladott processzorok szerinted hány %-án fut valaha játék? Ezek a számok többsége szerintem Lenovo ThinkPad és hasonló munkára való gépekbe mennek, nem vérpistikék gamer PC-jébe. Remélem a szerver processzorokat nem számoltad még ide.
Ezzel szemben egy példa: a GTA V 11.2 millió példányban kelt el a konzolokra a megjelenés utáni első héten. 2 milliót adtak el PC-re egy hónap alatt. Witcher 3 eladásaink 70%-a konzolon történt, pedig a CD Project Red még kifejezetten híres arról, hogy nagyobb becsben tartja a PC platformot a legtöbb stúdiónál."Konzolon ha mást akarsz játszani, akkor lehet, hogy másik konzolt kell venni (mert pl. XSX-en nem jelenik meg az a játék)"
Ez mindegyik platformra igaz, PC-re is. Pl. ha God of War Ragnarökkel szeretnék játszani, nehéz dolgom lenne PC-vel."ráadásul notin"
És akkor mi van? Ez miért súlyosbító körülmény? Noti nem PC? Nem volt bőségesen elég erős a hardver? A ma használatban lévő (nem szerver) számítógépek túlnyomó többsége valamilyen laptop. Az csak egyes Prohardver fórumozók fejében van úgy, hogy mindenki PC alkatrészeket vesz és magának összerakja.
Egyébként ez a hiba amit leírtam, nem csak a laptopokat érinti.Szerintem félreértesz picit, én nem a PC jövőjét írom le, inkább csak a PC gaming jövőjével kapcsolatban vagyok pesszimista, a trendek alapján. A CSGO, WoW, World of Tanks és hasonló multiplayer heavy vagy esport szerű játékokon kívül messze nem olyan népszerű platform már.
A 6 féle launchernek meg én marhára nem örülnék ennyire, borzasztó a felhasználói élmény. Ez a videó jól összefoglalja milyen érzések kavarognak az emberek többségében erről: [link]
-
válasz
Sidorovich #78 üzenetére
Ahogy a kollégának is jeleztem, hogy ne írja le a másik oldalt, ugyanúgy feléd is jeleznem kell ugyanezt. Bár a másik oldalról.
Egyrészt belefutottál egy nem túl gyakori hibába, ráadásul notin, ezért leírtad a teljes termékvonalat. A te döntésed, bár az indok.... Mindegy. De...
Egyrészt az, hogy van több áruház a PC-n, még előnye is, hiszen egymással versengenek, így akció akciót követ, aminek köszönhetően olcsóbbak a játékok. Konzolon ha mást akarsz játszani, akkor lehet, hogy másik konzolt kell venni (mert pl. XSX-en nem jelenik meg az a játék), és nem elég egy másik áruházat felrakni, mint PC-n.
A PC eladások meg köszönik szépen, a sok lehurrogás mellett is jólvannak. Az év első negyedéve volt egy negatív csúcs, amikor 'csak' 46 millió proci fogyott. A második negyedévben ez már visszaemelkedett 54 millióra (előtte meg 70 feletti értékek voltak - igaz, abban már közrejátszott a COVID és a HO hirtelen felfutása, amikor többszörös áron is vitték ezeket, mint a cukrot). Negyedévről beszélek. A PS5, aminek az összeladásai most nemrég érték el a 40 milliót, 2020-ban debütált. Az XSX és XSS eladásai ennek a felét hozzák nagyjából ugyanekkortól. Tehát nagyjából 3 év alatt eladtak annyi új gen konzolt, amennyi procit 1 negyedév alatt. Ez alapján én nagyon nem írnám le a PC-k jövőjét, mint ahogy te megtetted, hiszen mindkét platformnak vannak előnyei, de hátrányai is. És nem szabad csak az egyik oldalról vizsgálni a helyzetet.
Szerintem... -
-
-
-
gianni85
veterán
Jó hát ms tanult a fat 360 fiaskóból és azóta jól összerakja a konzoljait. Érdekes, de az XSX-be nem kell folyékony fém, és a ventilátort se hallani, olyan lassan pörög. PS5-tel nincs tapasztalatom, de feláll a hátamon a szőr ha eszembe jut a PS4(/pro) blower ventije
de legalább nem döglött be.
-
F.B.I.
veterán
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #70 üzenetére
Bárcsak mindent ilyen pontosan tippelnék meg.
Mai hír: sikerült elérni a 40 milliós eladási eredményt -
haxiboy
veterán
válasz
#72042496 #80 üzenetére
11 alatt is szar a HDR...ezen nincs mit szépíteni...
Amint bekapcsolom, szürke lesz az egész desktop, persze a HDR content elfogadhatóan néz ki, meg sem közelíti a konzolokat.Nem mintha ez lenne a legnagyobb problémám, linuxon sincs rendes HDR support, de szerintem túl nagy igény sincs rá
F.B.I.#79: Első genes PS5-öm van, nincs rá panaszom, pedig volt hogy napi 10 órát is toltam vele az elején (nem sokkal azután kaptam kézhez hogy megjelent a mass effect legendary edition). De ha tömegesen halnának meg a PS5-ök annak biztos nagy visszhangja lenne...
-
törölt tag
válasz
Sidorovich #81 üzenetére
Ejj, sajnálom. Azt gondoltam volna, hogy egy MS-játékkal (már hogy XBOX-ra és Windowsra adták ki) legalább plug&play és állítani sem kell.
-
-
törölt tag
válasz
Sidorovich #78 üzenetére
Windows 10-et, vagy 11-et használsz? Csak kíváncsiságból. W10 alatt szarul ment a HDR, én ott engedtem el, hogy építek a nappaliba is egy PC-t. A W11 már jobb elvileg, de azt sose próbáltam HDR-ben.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Sidorovich #78 üzenetére
Akkor gondold el, mennyire nincs ehhez kedved majd 50 évesen, mint nekem.
-
Sidorovich
senior tag
Én minden párti vagyok, mindenen szeretek játszani. Kocka az egész család, van itthon PS5, Xbox Series X és gamer laptop is. PC-ből most akartam desktopot építeni a laptop eladása után, de inkább elengedtem.
Az alkatrészárak egy dolog, de most lett elegem, mikor a Forza Horizon 5-tel akartam játszani a laptopomon. A Microsoft Store ott egy rakás ..., egy délután ráment, mire felrakta, másodjára sikerült csak. Aztán percekig tart, míg elindul, majd később elindulni se volt hajlandó. Netes keresgélés alapján rátaláltam, hogy ha a ForzaHorizon5.exe prioritását a feladatkezelőben magasra állítom induláskor, akkor újra elindul, bár még mindig 2 perc. (NVMe SSD-re van telepítve a játék, 32GB RAM és 8 magos Ryzen 6800H van alatta RTX 3060-al.)
A HDR-t Windowsban nem sikerült működésre bírni. Ugyanezen a megjelenítőn ugyanezzel a HDMI kábellel XSX-en simán működik a Forza, 4K 60 FPS Dolby Vision-ben. Az egész X-doboz 200.000 HUF, ma ezért talán kapsz egy normális videokártyát, egy gamer laptop vagy PC, ami minden játékot legalább olyan minőségben visz, mint az XSX, 2-3x ennyi.Szóval itt lett elegem az egészből. Konzolon minden működik, egy gombnyomás és mehet a játék. Nincs videokártya driver, 6 féle különböző launcher és áruház mindenféle egyedi overlayekkel, 3 féle grafikus API, stb. stb.
Persze power userként bármit megoldok, de így 30 körül már nem azzal szeretnék foglalkozni a játék helyett, hogy most épp milyen szoftveres problémája van. Tudom ez nem általános, de csak néha is baromi idegesítő annyi pénzért, amennyibe ez a hobbi kerül.Elnézve, hogy alakulnak a PC alkatrész eladások, szemben a konzol eladásokkal amik a válság ellenére is szárnyalnak, szerintem nem vagyok egyedül ezzel a problémámmal. Pedig 16 éves koromban játszottam először konzolon, addig csak PC-m volt.
-
Bár PC párti vagyok, de azért megjegyzem, hogy bár a konzoloknak a hardvere gyengébb, mint egy átlag PC, de mivel fix, így nem kell kismillió különböző konfigra optimalizálni, csak arra az egyre, így a gyengébb hardverből (a speciális oprendszerének segítségével) sokszor többet tudnak kihozni, mint egy átlag PC-ből. Vagyis nem szabad úgy leírni őket, mint te teszed.
-
ambushka
aktív tag
Akkor mar csak jatek kene ra
-
válasz
Sidorovich #70 üzenetére
Oké, legyen így! Nyugodtabban fogok kiadni a frissített modellre egy valag pénzt...
-
Sidorovich
senior tag
válasz
AxBattler #58 üzenetére
Ez a gari után tömegével döglenek a PS5-ök kb. egy olcsó összeesküvés elmélettel ér fel.
Eddig kb. 40 millió (!!!) darab PS5-öt adtak el. El tudja itt valaki képzelni, hogy ha tömegével halnának meg 2 év után, nem lennének ezzel tele a híroldalak és a SONY nem oltaná a tüzet?
Láttunk már ilyen Xbox 360-al anno. Elég nagy visszhangja is volt. -
-
Sidorovich
senior tag
válasz
AxBattler #50 üzenetére
Több tucat címet játszottam végig az elmúlt 2 évben XSX-en és PS5-ön. Az összes 4K 60 FPS-ben ment. Még az eredetileg PS4-esek is, mert jött ki patch, hogy PS5-ön egyszerre legyen meg a 60 FPS és magasabb felbontás/grafikai részletesség.
Amiatt mondod ezt a baromságot, mert vannak játékok, amelyeknél bizonyos jeleneteknél esetleg 1440p-ben renderel és arról skáláz fel?PS5-ön ciki a "Dynamic Resolution Scaling" de PC-n NVIDIA DLSS és AMD FSR az menő viszont?
-
opr
nagyúr
válasz
AxBattler #63 üzenetére
Figy, ha hullananak a PS5-ok, mint a legyek, amint vege a gariidonek, azzal tele lenne az internet. Persze, hogy van olyan, ami elhullik. Sorozatgyartas van, fossak ki a milliokat belole, nyilvan lesz egy lathato szazalek, ami gariido vegere meghal, es egy szervizes nyilvan ezekkel fog talalkozni, es mivel rengeteget adnak el belole, ugy fogja erezni, hogy folyamatosan jon be neki a szar, tehat akkor valszeg mind szar es lotto.
Eddig minden olyan esetbol, amikor egy konzol ennyire szarul volt megcsinalva es hullottak, mint a legyek, abbol egy szeles korben ismert problema lett, tele volt vele a net meg a sajto (pl red ring of death). Elhiszem, hogy a szervizes sok rossz PS5-el talalkozik, mert... Mert szervizes, es nyilvan a rossz PS5-okkel fog talalkozni.
-
válasz
AxBattler #58 üzenetére
Sajnos könnyen lehet, hogy pontosan ugyanaz marad a kasztni mint most, hogy a külön megvásárolható oldallapok azok kompatibilisek maradjanak. Főleg mivel év végén jön az új pókember, és ahhoz pont dobnak ki oldallapokat, szóval nem lenne nekik optimális, ha közben dizájnt váltana a konzol.
Lehet csak annyi lesz, hogy az oldallap alatt kipattintható lesz az optikai meghajtó.
-
Slim modell az elvileg sajnos egyelőre nem fog érkezni. Az a továbbfejlesztett széria ami idén jön, az csak a lecsatlakoztatható optikai meghajtó miatt lesz különleges, és nem azért, mert lényegesen kisebb lesz.
Tökéletesen elég lesz, ha egy jobb kasztnit ráraknak, némileg javított hűtéssel.#55 krx21
Ne bullshit-eljenek, és nem fogom kifogásolni. Ennyi.#56 Lackooo84
Mihelyst lejár a gari, mehet is minden PS5-re a "Reball-Pozitív" plecsni.
Nem én mondom, hanem gyakorló szervizes. -
Ivy.4.Ever
őstag
Remek lesz majd 21:9-es képarányban játszani vele. Ja mégsem
Addig marad a PC.
-
Rinkasime
tag
"Meg még olyanokat is szoktak írni, hogy ezt az összeget 2 évente el kell költeniük a PC-seknek."
Jajj persze az a kedvencem
Hogy mennyit költenek rá,két évente cserélik az alkatrészeket,hogy fusson a játék.
Biztos jobb havona/félévente/évente havidíjjat fizetni azért hogy online lehess,bár most a Plus szolgáltatás a rengeteg játékkal kimentette,mentségére szóljon a Sony-nak,de előtte nem így volt
-
válasz
AxBattler #50 üzenetére
A 8K az jelenleg olyan, hogy nagy betűkkel rajta virít a konzol dobozán, viszont a mai napig nem támogatott ez a HDMI kimeneti felbontás, mivel korlátozva van a sávszélesség 32 Gbps-ra. Szóval a Pro-tól nem várok mást, minthogy kijavítsa ezt a problémát. De maguk a játékok biztos, hogy nem fognak natív 4320p képet számolni.
Slim modell az elvileg sajnos egyelőre nem fog érkezni. Az a továbbfejlesztett széria ami idén jön, az csak a lecsatlakoztatható optikai meghajtó miatt lesz különleges, és nem azért, mert lényegesen kisebb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Olyanokat hallani, hogy a gépben 36 helyett 60 CU lesz fürgébb memóriával, és kinyílik az ajtó az optimalizált 8K-s játék előtt.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- 4K HDR kompatiblis Dune HD médialejátszó a tesztpadon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest