- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Apple MacBook
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gameboy
csendes tag
válasz
AndrewBlase #48521 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod és a többiekét is.Még biztos lesz pár kérdésem ha nem probléma. Ilyenkor ha értesítenek minket a hagyatéki tárgyalás időpontjáról akkor egyből a tárgyalás következik vagy előtte behívnak minket egyeztetni, hogy átbeszéljük közösen a dolgokat, hogy minden rendben fel van-e tüntetve stb. vagy csak egyből a tárgyalás lesz? Azért kérdem, hogy van-e valami lehetőség esetleg érdeklődni személyesen megbeszélt időpontban ha esetleg lenne valami kérdésünk a tárgyalás előtt?
-
gameboy
csendes tag
válasz
Inhouse #48520 üzenetére
Mindenképp szeretnénk hagyatéki tárgyalást mert én csak 1 ingatlant ragadtam ki példaként, de emellett van még egy autó, egy nagyobb értékű motorkerékpár is.Az a három dolog van, és mindhárom dologból ki szeretném fizetni a testvérem, tisztességesen. Remélem ebben az esetben ha több hagyatéki elem van akkor is le lehet ezt rendezni a hagyatéki tárgyláson, és gondolom ilyenkor tételesen végig fogunk menni minden hagyatékelemen? Valamint ha én ennek a három dolognak az 50%-át kifizetem a testvéremnek ott helyben akkor ő ezután mennyi adót fizet? Köszi előre is.
-
gameboy
csendes tag
Üdvözletem! A következő kérdésem lenne: Testvéremmel, hagyatéki tárgyalásra fogunk menni aminek az időpontjáról még nem kaptunk értesítést. Az hagyaték amin osztozni kell az egy ingatlan amin 50-50%-ban kellene osztoznunk. megbeszéltük, hogy az ingatlan teljes egészében az enyém lesz, és én az ő részét készpénzben fizetem ki neki. A hagyatéki tárgyaláson van lehetőség arra, hogy megmondjuk, hogy az ingatlan az én nevemre kerüljön, és én ott helyben ki is fizethetem a testvéremet? Van erre lehetőség, hogy a hagyatéki tárgyaláson közjegyző jelenlétében teljesen letisztázzuk ezt a dolgot és ez hivatalosan le is legyen írva? Ha ez így nem lehetséges akkor hogyan lehet ezt jogilag megoldani, hogy hivatalos papír legyen arról, hogy én a testvérem részét kifizettem és ezért 100%-ban én leszek az ingatlan tulajdonosa. Igazából az lenne a jó, ha ezt a hagyatéki tárgyaláson egyből le lehetne rendezni, vinném a pénzt és ott mindjárt ki is fizetném az testvéremet.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem amit bárcsak ne kellene feltennem. Édesapám 2 hete sajnos elhunyt múlt csütörtökön megvolt a temetés, pénteken pedig megkaptam a halotti anyakönyvi kivonatot is. Édesapám falun lakott viszont a faluhoz közeli városi kórházban hunyt el. A halotti anyakönyvi kivonatot is ebben a városban állították ki, mivel nem a lakhelyén halt meg. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a halotti anyakönyvi kivonatot be kell vinnem a falu önkormányzatához? Itt elméletileg hamarosan meg kellene indulnia egy hagyatéki leltárnak stb. Olvastam olyat is hogy ahol a halotti anyakönyvi kivonatot kiállító szerv ez esetben a városi önkormányzat hivatalból értesíti a lakhelyén található önkormányzatot. Szerintetek mi ilyenkor a teendő? Nekem kell értesítenem a helyi önkormányzatot a halotti anyakönyvi kivonat bemutatásával, vagy esetleg ők már lettek erről az esetről értesítve? Előre is köszönöm.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha én jelzem a munkahelyemen, hogy egy teljesen új bankszámlaszámra szeretném kérni a fizetésem akkor előfordulhat-e olyan, hogy valamilyen rendszer vagy adminisztrációs hiba miatt a régi és az új bankszámlaszámra is átutalják a fizetésem egyszerre? Hogy működik ez egy ilyen bankszámlaszám módosításnál a munkahelyen? Egyszerre mindig csak 1 bankszámlaszám tartozik egy munkavállalóhoz? Nem fordulhat elő olyan, hogy pl. a régi számlaszám nem törlődött a rendszerből hanem az új számlaszámmal együtt ott van a munkavállaló adatainál a rendszerben és egy ilyen oltári nagy hiba miatt mind a kettő számlára utal a cég, így mind a két számlára rákerül a fizetés és ők nem veszik ezt észre? Vagy ez teljes mértékben ki van zárva?
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi kérdésem lenne, adott 2 millió forint készpénzben ami 20.000 Ft-os címletekbe van az lenne a kérdésem, hogy hol tudnám én ezt egyben átváltani 10.000 Ft-os bankjegyekre? Még az sem gond ha pár ezer Ft költsége lenne a bankjegyváltásnak. Előre is köszi.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Ha én be szeretnék váltani 2 millió Ft-ot euróra egy hivatalos városi pénzváltó üzletben, akkor azt olvastam, hogy elkérik a személyi okmányaimat és 300 ezer Ft fölött jelentik a NAV-nak a pénzváltást. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor most nekem kell valami adót vagy valami más költséget fizetnem a pénzváltás után vagy megkapom a kb. 5200 eurót és viszont látásra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- eBay
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged