Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Gépkocsit vont valaki ki forgalomból véglegesen az közelmúltban? Hogyan kell olyankor a súlyadót fizetni?
Kijött a szokásos értesítés, hogy X számlára április 15 és szeptember 15 dátumokkal két részletben fizessem be. A kocsi véglegesen forgalomból kivonva március 10.-én lett, ahogy értelmezni tudtam jogszabályt, március végéig kell fizetnem az adót. Amit nem tudok, mi ennek az ügyintézési menete?
Megkérdeztem a 1818-at, kaptam egy semmitmondón gépies választ, hogy konkrét adózóval kapcsolatos választ nem adhatnak azonosítatlanul, írjak epapíron a nav-nak. Aztán majd várjak.. Nem mintha konkrét adózóval kapcsolatos lenne a kérdés, mert mindössze annyi, hogy ilyen esetben mennyit kell majd fizetnem április 15-ig? Be kell fizetni az egész megkezdett félévet? Vagy csak a tört félévet fizessem?
Ha valaki adott le kocsit a közelmúltban, valami útmutatásnak örülnék, ilyenkor hogyan is megy.
Köszönöm.
-
coco2
őstag
Mostanában bontatott valaki bejelentés köteles dolgot?
Van egy cudar magas kémény, sajnos túl van a 6 méteren (nem sokkal, de túl van). Ebből a pdf-ből én azt olvastam ki, hogy külön terveket kell készíttetni, és átalakítás címszóval benyújtani engedélyért. Épp csak überbrutál túlkapásnak tűnik, hogy kémény végéből 2 méter lebontásáért külön építészmérnököt keressek átalakított terveket készíteni az egész házra.
Tényleg annyira macerás? Ha nagyon eltévedtem volna, valaki plz szóljon rám!
-
coco2
őstag
válasz
kenwood #35685 üzenetére
Ha soha sehol nem írtad alá, hogy hozzájárulsz az adataid olyan célú kezeléséhez, hogy tőled felhasználói visszajelzést is gyűjthetnek, akkor nem jogosultak olyat tenni. Még akkor sem, ha más céllel felhasználhatják az adataidat, éppen telefonon zaklatni téged, azt nem tehetik jogszerűen.
Ha bármikor aláírtad, és például a kajafutár az orrod alá lökte, te pedig el sem olvastad - a legtöbben csak aláírnak, sosem olvasnak - az már érvényes, és lévén írásban tetted meg, a lemondását is írásban kell megtenned. Ajánlott küldeményben eljuttatod a cégnek a kérésedet, hogy ha tettél is arra nyilatkozatot, a továbbiakban olyan célú adatkezeléshez nem járulsz hozzá. Kézhezvételtől számított 3 munkanapon belül szíveskedjenek az adataidat olyan célú felhasználásukból törölni.
Aztán ha megint jön a telefon, kérj telefon tanút. Legyen rá hiteles bizonyíték, milyen hívószámról kerestek, és felvétel, mivel kerestek meg. Utána már jogi útra is kerülhet az eljárás, de hogy konkrétan mivel kell kezdened, abban nem vagyok képben. Amit én tennék, bemennék a helyi rendőr őrsre, és megkérdezném mondjuk az ügyeletes tisztet, hogy az ilyesmi tartozhat-e a rendőrségre, vagy ha nem, milyen polgári irányon keresgélhetsz. A polgárok nyugalmának a védelme ugyanis a hatáskörükbe tartozik, nyújtanak segítséget tanácsadás erejéig mindenképpen.
Ha a kajafutár meghallja a telefontanú bejelentkezését, és tájékoztatását arra vonatkozólag, hogy az a telefonbeszélgetés hiteles bizonyítékként felhasználható, szerintem elég lesz ahhoz, hogy téged többet ne zaklassanak. Nem fog kelleni annál is tovább menned.
-
coco2
őstag
Kőműves szakit keresek. Ha van valakinek jó ismerőse bontási munkára, egy jelzésnek örülnék.
Kb 5 méter magasságban van +2 méter magasságig egy kémény, amit le kellene bontani, és le kellene zárni (használaton kívülre került beltéri kandalló kültéri dísztéglás kéménye szilánkosodni kezdett). Cégektől eddig kaptam 750 ezres ajánlatot (
), aztán egy 500-asat (
), a legutolsó 250-es volt. Még ezt is sokallom. Oké, hogy fel kell állványozni, kell hozzá a felszerelés, +magaslati munka, és ésszel kell csinálni, de tényleg ennyi az annyi?
-
coco2
őstag
Autó alkatrészt keresek fiat punto-hoz (188-as, 51kw meghajtás).
Valami bowden szál van a motorháztetőnél, ami kioldja a reteszt. Nem értek hozzá, ezt mondták nekem. Az elszakadt, és most nem nyitható a motorháztető.
Jó lenne tudnom annak az alkatrésznek a pontos nevét. Anélkül nem tudok utána kotorni beszerzésnek
-
coco2
őstag
Azokról az újoncokról, akik odakerülnek, nem tudhatod, milyen munkát fognak konkrétan végezni. Példák:
1. Az illető valakinek a valakije, és kell a papa befolyása életben tartani a céget.
2. Egy sorozatgyilkost vesznek fel a céghez gyilkolni a konkurenciát. Kell az álca, hát berakják programozónak.
3. Kezest keresnek, aki szerződésben aláírja, hogy az ő jogi felelőssége minden elvégzett munka garanciális működése. Aztán a kihajigált milliárdokat ráfogják a nem működő programra, vagy bármi, amiért ő lesz a felelős jogilag. Régi motoros nem lesz elég naiv azt aláírni, de egy ide nekem az oroszlánt is ifjú titán aligha méri fel, hogy amit éppen aláír, az nagyon nincs rendjén.
-
coco2
őstag
válasz
philoxenia #35550 üzenetére
A linkeket köszönöm.
A kutas hirdetésre dobok egy mailt.
Az RT-t illetően pont arra nem találtam választ, ami érdekelne: mi a minimális havi költség egy zárt körű részvénytársaság esetében ma Magyarországon? Nincsen üzleti tevékenység, nincsenek alkalmazottak, nevezzük zombi cégnek. Épp csak léteznie kell, megtartania a nevet, állni fog benne a pénz, és fizeti a "nullás" költségeket. Azok a költségek sem egészen nullák. A szerkezetükről és méretükről semmiféle ismeretem nincsen.
@MADcat:
Megpróbáltam udvariasan szívességi tanácsot kérni, de akitől tudnék, ő az RT-khez nem ért
Ha neked van ismerősi körben könyvelőd, aki képben van az RT-kről, imádnám, ha meg tudnád kérdezni tőle
-
coco2
őstag
RT üzemeltetési minimum költség.
Véletlenül képben van valaki jelenkori gyakorlati számokról, mibe kerül egy egyszemélyes RT-t havonta üzemeltetni minimum költségen? Nem az alapítás (kb 120k huf), meg a kötelező tőke (5 milla) a kérdés, hanem a minimális havi illetékek, járulékok, bőradó, meg mittudomén mik - nem vagyok képben a teljes listáról. Ha véletlenül valaki akadt bele a kérdésbe bármikor a közelmúltban, és emlékszik még egy darab végeredményre (részletek és indoklás nélkül), annak a számnak örülnék. Kft-ről is segítség lenne tudni azt a számot.
Kútfúrás.
Anno kértem fúrt kútra tippet, és kaptam egy linket előző hét szerdán: Tomikút. Akkor írtam nekik levelet, még nem reagáltak. Nézem blogokat az oldalukon, most tűnik fel, utolsó dátum 2020 június. Ez a vacak interneten, hogy a fene tudja egy linkről, valós-e még egyáltalán, vagy egy elhagyatott weblap. Ismer valaki kútfúró céget, ami tuti aktív?
-
coco2
őstag
Editálni már nem tudom, adalék:
Szóval a "kút" egy 12 centi átmérőjű pvc cső.
A víz felszín jelenleg a talaj szint alatt 7 méterrel van (ha bármit számít, Budapest, Pestszentimre). Télen nem volt használva, az elmúlt időszak itt száraz volt, de nyáron még szárazabb, gondolom én, lejjebb lesz a vízfelszín.
A fúrt kút alja a talaj szinttől 9.5 méternyire van. Az aljáról nincs kamera képem, nem tudom, hogy az ott kavicsos, homokos, vagy akármilyen.
A kút kb 25 éves. Nagyon régi forrás adatok szerint a kút 1995-ben lett fúrva. A kút fúrók azt mondták, 15 méter. De akkor nem volt lemérve. Lehet, rárakták az áfát úgymond
Ha mégsem, akkor bizony az alján már van 5.5 méternyi extra üledék.
A linket köszönöm, elküldök egy levelet a "Tomikút"-ra.
Ha véletlenül bárkinek vannak személyes tapasztalatai a fentebbi számokkal, minden extra információnak örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
philoxenia #35449 üzenetére
Oké, kicsit eltévedtem a fogalmakban. Kívülről láttam a kutat, belülről most néztem meg. A betongyűrűn belül ott egy pvc cső, kb 10 cm átmérőjű. És az a "kút".
Kell a fúrt kutakat időről időre külön tisztíttatni? Az is része a rendeltetés szerű használatuknak?
-
coco2
őstag
válasz
philoxenia #35447 üzenetére
Fúrt kút, beton gyűrűvel kirakott, kb 60-70 centi átmérő. Azért is nincs elég víz hozama. Nem csak relatíve mélyről kell szedni a vizet, de még óvatosan is
Egy bivaly szivattyú megtépi olyan erővel, hogy a homokot is felkapja, aztán meg tönkremegy tőle.
-
coco2
őstag
Szivattyú problémám van.
Kerti kútban víz kb 10 méter mélyen van. Onnét kellene felhozni. Kicsi teljesítményű szivattyúk már pont nem emelnek ekkorát. És ráadásul kicsi a víz hozam. Arra kellene szivattyú, hogy felszíni tartályba emeljen be vizet szabályozhatóan kicsi sebességgel (!), különben tele megy homokkal. És ehhez kellene nekem szivattyú
Ha bárki birkózott már hasonló problémával, minden utólagos tapasztalatnak örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
#90088192 #35437 üzenetére
Nem fizet. De különben két külön kérdést tettél fel. Az egyikre válaszolva, ha utólag bizonyítható, hogy nem voltál tudatában a cselekedeteid következményének, akkor balesetnek nyilváníthatják, és arra vonatkozik a biztosítás. A másikra válaszolva a biztosítóknál vannak a világ legjobb jogászai, és a biztosító mindig kimosakszik.
-
coco2
őstag
válasz
enginev3.0 #35422 üzenetére
Hogy a hócipőbe lehetne ellopni egy házat?
-
coco2
őstag
A "GyF" minek a rövidítése?
-
coco2
őstag
válasz
FattyDove #35381 üzenetére
Az valami olyasmi, mint reiki tv műsorban boldogság energiát küldeni. Áldjon téged a boldogság és szeretet, és vedd meg azt az izét, hogy boldogság vizet igyál - valami hasonló. Aztán minden hü**e 100 másikat csinál
(Ha fel nem fordult tőle a gyomrod, jó sokat bírsz. Engem már attól émelygés kerülgetett, hogy azt a sza*ságot fentebb leírtam.)
-
coco2
őstag
válasz
enginev3.0 #35363 üzenetére
Expressz motoros futár a legjobb dobásod. Valami pici cég. Ott bontogatnak csomagot legkevésbé.
-
coco2
őstag
Köszönöm a tippeket.
@customer114:
Melyik része volt összefüggéstelen annak, hogy "a teszt neve kellene" ? -
coco2
őstag
válasz
customer114 #35291 üzenetére
Ha létezik olyan teszt, a teszt neve kellene.
-
coco2
őstag
Van itt valaki járatos pszichológiában?
Létezik olyan személyiség vizsgálati teszt, ami felkínált lehetőségek közötti választásokra épül? Például mutat két képet, és válaszd ki, melyik tesz boldogabbá, vagy szomorúbbá és indokold meg, miért, vagy valami olyasmi?
-
coco2
őstag
Segítsetek picit, hirtelen rövidzárlatom van
Van (volt) videó megosztó site, coup.com vagy hasonló név (a coup.com placeholder website-ra mutat) - mi volt az? Egyszerűen csak nem emlékszem rá, öregszem
-
coco2
őstag
válasz
philoxenia #35262 üzenetére
Múltkor (tavaly ősszel) kerestem dolgokat, és kíváncsiságból betévedtem a Soroksári Tesco-ba is. Semmit sem vettem ott. De még a tartós tej meg a kenyérfélék (kifli / zsemle) sem voltak elfogadhatóak. Vagy túl vacak, vagy túl drága. Műszaki cikkek nem tudom, azokat nem néztem. Csak ruházatot, élelmiszert, konyhafelszerelést. Azóta nem voltam Tesco-ban, nem tudom, változott-e bármi.
-
coco2
őstag
válasz
AndrewBlase #35255 üzenetére
Akkor a matek szerint 10/114 a Tesco számára legrosszabb esetben az árengedmény (8.8%). Van egy sanda gyanúm, annál sokkal többet raktak rá a termékekre.
-
coco2
őstag
A matek szerintem kicsit gyanús.
3200 huf költésért kapsz egy matricát, ami 1%. Elköltesz 64k huf-ot, az 20%. Később 100k-ból a 20%, az 20k huf visszatérítés.
Akkora árengedmény a mai világban túl szép, hogy igaz legyen. Valami nem stimmel.
Apropó amikor költöd a 100k huf-ot, olyankor is kapsz 3200-anként matricákat? Helyből kapsz is 30-at, amiből 20-at máris vissza adhatsz
-
coco2
őstag
Likőrös üveg oldaláról szedegettem le papírt, és rajta maradt az üvegen a ragasztó. Jópofi füstölt üveg, virágot raknék bele, és jól mutatna vázának, csak a fránya ragasztót valahogy le kellene szedni róla. Van rá valami házi praktika leoldani?
Pld benzinbe nem tudom beáztatni, mert a benzin nagyon gyorsan párolog..
Valami ötlet lenne jó.
-
coco2
őstag
válasz
anonymus89 #35150 üzenetére
<törölve>
Mozog itt valaki startup környezetben?
-
coco2
őstag
Fáradt kérdés. Videó pozícionálva (sok cub van egyben yt videóban, a link arra az egyre mutat). Szerintetek is bunkóság?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Töprengek egy kérdésen, és már fáradt vagyok tőle. Márkanév önvédelem kontra közösségi nyitottság.
Készül egy facebook alkalmazás. Közösségi hype lesz. Név jegyezve, domain jegyezve. Az alkalmazás koncepciója a jövőben igényelni fogja facebook page létrehozását (a facebook fizetés szabályzata kötelez rá), szóval page név bejegyezve. A alap gondolat nem igényli sem twitter, sem instagram, sem youtube felhasználását. Ha a nevet azokon bejegyzem, az alkalmazás körül esetleg gyülekező aktivitást fogok vele csírájában elfojtani, mert nekem nem lesz sem időm sem energiám (sem ötletem) azokkal foglalkozni. Viszont ha nem jegyzem be, esetleg rosszízű pletykák kerülhetnek ki azokra. Gondolok itt szándékos lejáratásra. Tudnak ám genyó népek lenni neten. Hogy annak veszélye mekkora, azt nem tudom megítélni. Ha utólag jogi lépéseket kell tenni, fogalmam sincs, mennyire tudnak macerásak lenni, és hogy halála lehet-e egy szép reményű project-nek, hogy nem X-eltem ki minden támadási lehetőséget előre.
Ha valakinek van elég közösségi tapasztalata átlátni érveket / ellenérveket, vagy csak van egy tehetséges meglátása a kérdésben, örülnék bármilyen friss gondolatnak. Ha valaki találkozott már netes bloggal a témában, elkérném a linket.
Köszönöm
-
coco2
őstag
Hát pedig a manuális módszer lenne célszerűbb mint venni egy okos otthon hőmérő hálózatot, és felszerelni csak azért, hogy elektronikusan tudj hőmérsékletet logolni. De ha semmi pénz nem drága, tegyétek azt. Siri, Alexa, Cortana, akármi, és hőmérő hálózatot hozzá wifin.
Option 2, ha ez valami céges történet, és van nálatok biztonsági szolgálat, egyszerűen csak bízzátok rájuk. Vásároltok két marok mezei hőmérőt, kiaggatjátok, és a biztonsági őrök a járőrözés közben leolvassák, és felírják. Fogalmam sincs, mi abban olyan nehéz. Nem az idők végezetéig kell, ugye? Pár napnyi, maximum egy hétnyi adat kell talán 4 órás bontásban, és annyival már okésak lesztek.
Más.
Képben van valaki balettról? Van valami neve ennek a póznak?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Gyöngyökkel foglalkozik valaki? Stone, swarovski, miyuki - ilyesmi gyöngyök kicsi átmérőben (milliméter körüli) rendelhető valami nemzetközi webáruházból választékkal költséghatékonyan? Itt belföldön nagyon pofátlan haszonnal tolják. Köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kérdés budapesti gyalogos közlekedésről aktualitás jelleggel.
Közlekedik innét bárki mostanában bkv-val rendszeresen?
BKV buszokkal nem közlekedtem cirka év eleje óta. Akkoriban, amikor elindult a covid mizéria, emlékszem rá, egyik napról a másikra a szardíniás dobozokat is megfélemlítő zsúfoltságról néhány lézengő utasra csökkent vissza a buszok által szállított népesség.
A jelenkori bkv közlekedés a kettő között mondjuk 0-től 10-ig skálán kb hol van?
-
coco2
őstag
válasz
philoxenia #34350 üzenetére
A liszt + víz önmagában csak kőkemény tészta, ami nedvesen még ragad, mint a fene, kiszáradva meg már olyan kemény, hogy a fogad beletörik. És amúgy meg sem lehet főzni, vízve dobod szétmállik az egész. Tésztához kell tojás vagy legalább tojáspor, és javasolt só is. Aztán gyúrni, nyújtani, pici darabokra vagdosni.
-
coco2
őstag
válasz
#73959936 #34320 üzenetére
Ha az éghető gázok rendesen el vannak égetve, akkor nem csinál bajt az ózon generátor. Ha nincsenek, és az a belső légtérbe tudott kerülni, na akkor lehet, hogy baj lesz. Általában az égés nem tökéletes, azért állt át a szabvány a zárt égés térre. Szóval ha bedugod, és felrobbansz, majd ne csodálkozz. Igazi Darwin díjas dolog engedélyeztetési folyamatot biztosan nem túlélő állapotok esetén még sznob-beteg marhaságokat is erőltetni. Béke poraidra.
-
coco2
őstag
válasz
Inhouse #34305 üzenetére
Csokikat találtam olyat, ami kvázi 2 pontos sín. Ténylegesen síneket csak villanyszerelési dobozban láttam, ami úgy néz ki, hogy hátlapon egy kalap sín, amire illeszgethetem a dolgokat, és a doboz egyik szélén 2 fémsín csavarhelyekkel. Gondolkodtam is rajta, tök jó lenne olyan fém sín önállóan valami műanyag szigeteléssel, de nem találok olyat termék listákon. Létezik egyáltalán?
-
coco2
őstag
A tippeket köszönöm mindenkinek.
Benézek majd a linkelt szaki topic-ba, bár ott inkább csak olyan válaszokat várnék, hogy 25k kiszállási díj + szakember munkaóra után majd megszakértjük és hasonlók, ami most köszönöm szépen, de talán majd máskor
Az obo doboz tippet köszönöm, jónak tűnik.
Wago azért nem játszik, mert 4-5 drót van szorosan egybe tekerve, és mire széttekertem őket, még az is lapos fogóval kiegyenesítgetési játék lesz, mire csokiba be tudom majd rakni. 2 - 2.5 mm átmérőjű rézvezetékekről van szó, gerinc vezeték csomópontok villanyóra szekrénytől. Egy nulla és egy védőföld csomópont. Kell rájuk egy újabb leágazást raknom, ami árammal terhelhető. A forrasztáson is gondolkodom, de ha forrasztom, akkor többé már végleg nem lesz alakíthatóra formálható. Ahogy most vannak, szorosan egybetekerve lettek, és leszikszalagozva, úgy vannak 20 éve. Arra kell rákötnöm újabb vezetéket. Nekiállni rövidebbre vagdosni őket azért nem akarom, mert nem olyan hosszúak így sem, hogy túl sokat vagdoshatnék, és ha túlkurtítom, lehet majd falba vezetéket behúzni. Akkor inkább wago elfelejt, forrasztás sem az igazi, marad a csoki. De ha van rá kitalálva bármi okosság, hogyan lehet valószínűleg végleg eldeformálódott rézvezetéket patentra kiegyenesíteni, hogy wagoba én azt bedughassam, szívesen veszem az ötletet.
-
coco2
őstag
Hozok nektek fáradt kérdést.
Falba süllyestett villanyszerelési doboz tele van összetekert vezetékekkel, amiket most szét kell bontanom (és majd egyenesítgethetem a vezeték végeket, meg minden), és arra gondoltam, ha újrakötögettem, jobb lenne csokiba rakni őket. (A wago-t ismerem, köszönöm, nem kérem.) A csoki sajnos alaposan nagyobb térfogat, mint a sima összetekerés, nem fog ugyan az visszaférni a dobozba, ki fog lógni belőle. Kellene falra felfúrni valami műanyag fedőt, ami ki is néz valahogy. Létezik olyan? Van annak valami neve? Vagy milyen okosság van ilyen esetre kitalálva (ha bármi) ?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Létezik olyasmi, mint papírvékony nejlon sapka, ami áll alatt átköthető? Amolyan nem esernyő, nem esőkabát, csak eső sapka féle.
-
coco2
őstag
válasz
Cs1csó #34070 üzenetére
Meglehet, hogy puszta félreértések miatt olyan a kommunikáció, amilyen, de én azzal mit tudnék tenni? Esetleg külön leírhatom, hogy főleg az kell, amit kértem, mellette vacak talpak, 400 dpi szenzor, ezek mind okésak. Nem akarok én unreal tournament-en távcsövessel egy legyen kilőni, nem olyan játékra kell nekem az egér, csak mezei office stb felhasználásra. Ha meg játék, amivel én játszok, kb 20 éves játékok. Akkoriban még golyós egerek voltak 50 dpi meg hasonló felbontással, és elég jók voltak azok is.
A programozható egerek vajon olyanok, hogy a mikrovezérlőjébe én tölthetem le c-ben a programot? Esetleg az pont okés is lenne nekem
-
coco2
őstag
válasz
#56268288 #34051 üzenetére
Ejj a "két kattintás" sem pont autoclick
A dupla kattintás is csak egyszeri felhasználói esemény, még ha hosszabb idejű is, és nem nyílt végű folyamatos akció.
Ami fényképet találtam sok gombos egerekről, a görgő mögött van egy, ami inkább tűnik alakra kapcsolónak, mint nyomógombnak. Nálad is olyan gomb van a görgő mögött? Mi az a fura gomb?
-
coco2
őstag
válasz
#56268288 #34033 üzenetére
Autoclick is van a programozható opciók között?
Windows funkciókat ráhuzalozni valószínűleg ki van találva mindenféle, mert az kevésbé problémás. Ami egy gombnyomás - egy akció, az egyszerű. Az autoclick másmilyen. Az autoclick egy gombnyomás - utána folyamatos akciók.
-
coco2
őstag
Találtam 6 gombos silent gaming egeret olcsón.
A gaming egereket, meg egyáltalán a 6 gombos egereket nem ismerem kicsit sem. Nálam az egér tipikusan 2 gomb + görgő és annyi. A sok gombos egereken a gombok mind csak extra gombok, vagy valami fixált spec funkciójuk van? Esetleg autoclick?
Szerk.:
Google hirdetés dobta ezt a linket, szintén olcsó csöndes gaming egér 6 gombbal, és a leírása szerint makro programozható. Akinek van ilyen makrós egere, egy véleménynek örülnék, hogy a programozással jellegében mi mindent lehet csinálni.
-
coco2
őstag
Létezik olyan számítógép egér, aminek a gomb lenyomása direkt nem kattan / extrém halk? Nyamvadt hama egér késő este hangos, mint egy kovácsműhely
-
coco2
őstag
válasz
philoxenia #33980 üzenetére
Enné meg a fene mind a kettőt
Az egyik link kvázi gyerek méret. Európai férfi méret 2xl-nél kezdődik. Az xl nekem pld kicsi. A másik link meg nem ír árat. Az egyedileg készített cuccokat nem az én pénztárcámnak találták ki.
-
coco2
őstag
Usanka kellene. Nem kell vízállónak is lennie, de melegnek mindenképpen. Amiket eddig találtam, az kb papírvékony orkándarabra ragasztott prém, hogy fényképen kinézzen valahogy - nem olyat keresek. Aki találkozott normális termékkel valahol, sikítson
-
coco2
őstag
Sziasztok,
Mezei villanyszerelési termékből kellene nekem (konkrétan konnektor és villás dugó), csak sajnos nem a magyar, hanem mondjuk az angol, vagy bármelyik másik, ahol mechanikailag irányrögzített állásban dughatok csak be villásdugót (pld legfelső kép, bal felső sarok, angol konnektor). Találhatok ilyesmit Budapesten?
Szerk: Adaptereket sok helyen találok, de az nekem nem jó. Falra olyan konnektort akarok felszerelni, és olyan villásdugót akarok a vezetére kötni.
-
coco2
őstag
Takarítsunk hanghullámokkal
-
coco2
őstag
válasz
customer114 #33888 üzenetére
Akkor nézz rá erre a linkre
@Coldman: Őszintén, fogalmam sincs
Más.
Budapest, 8. kerület, valamikor mintha a Kálvária tér környékén lett volna "Háziasszony képző iskola". Most nézem a 8. kerület önkormányzati oldalt, és nincs
Talán megszűnt, talán rosszul emlékszem, nem tudom. Kerestem típus névre Budapesten, nulla találat. Megszűnt létezni maga a név is? Vagy van még belőlük bárhol?
-
coco2
őstag
válasz
ColdMan #33862 üzenetére
Létezik ugyan abban az árkategóriában infra panel, mint olajradiátor?
Amiket én találtam, az mind vagy 4x annyiba kerül.
Mondjuk hogy tuti jó marketingjük van, azt adom nekik. Amennyire beszélgettem népekkel, még azt is elhiszik, hogy az infra panel ugyan abból az áramból többet fűt, mint egy olajradiátor. Mert az infra panel annyira jó, hogy még az energiamegmaradás törvénye sem igaz rá
-
coco2
őstag
Van egy kiöregedett konyhaszekrény, meg egy heverő (ágynemű tartós). Az egyik ötletem, hogy ha lesz lomtalanítás, akkor kirakjuk őket. Viszont idén valószínűleg nem lesz. Amit blogokban találok, olyan "lomtalanításról" írnak, hogy be kell regisztrálni, és oda kell szállítani a cuccot. A lomtalanításnak éppen az lenne az előnye, hogy másvalaki viszi el
Felraknám mondjuk jófogásra "ingyen elvihető" címkével, csak azt sem akarom, hogy olyanok jöjjenek be a házba, akik igazából körülnézni jönnek. Sittszállítás gyanánt konténert rendelni meg ugye nem a legolcsóbb. Ha valaki gondolkodott már ilyesmin, és talált ki valami okosat, igényt tartanék az ötletre. Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
Borisz76 #33843 üzenetére
Azt értem, azért is írtam, hogy kicsi kivitelben. Van 600w-os X méretben, elvileg létezhet 300w-os X/2 méretben ugyanolyan arányokkal. Viszont 300w-osban csak törölköző szárítókat találtam eddig és nem 10k huf-ért, hanem 60k-ért.
Mozgó alkatrész nélküli fűtéshez ki van találva bármi mondjuk 200w környékén ami nem bivaj drága?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kicsi teljesítményű olajradiátort keresek. Amolyan pici kivitel lenne jó. Teljesítmény mondjuk max 400w vagy csak 300. Amiket találok, a legkisebb is 600w-os. Ami "szabályozók" vannak rajtuk, azok meg hőkapcsolók, nem elektromos teljesítmény szabályozók. Az elektromos hálózatra nem jó ötlet ott akkora fogyasztót ráraknom.
-
coco2
őstag
Webshopból rendeltem terméket, és nem igazán tiszta vele pár dolog. Küldeném vissza kereskedőnek. Mi ilyenkor a bevett gyakorlat a számlával? Bele _kell_ raknom a csomagba? Vagy megtarthatom? Vagy csak fényképet tarthatok róla meg?
-
coco2
őstag
Kaputelefon.
Van valaki képben arról, hogy egy ilyesmi cuccot hogyan szokás felszerelni? Kotorásztam user guide, vagy akár youtube videók után, bármi, de semmit sem találtam. Fermax cl1 a gyártó weboldalán már nem is létezik. Bárkinek bármi ötlet, merre lehetne keresgélni?
@csicso82 bt-s fejhallgatóhoz kell előbb egy audio ado, és azt kell a jack-be bedugni
-
coco2
őstag
válasz
Cs1csó #33670 üzenetére
Köszönöm a termék linkeket, ez marad, ha mást nem találok.
Még azon gondolkodok, hogy mezei BT fejhallgatók már 4-5k-tól is vannak (pld ez itt micsoda? [link] ), csak azoknak kell egy jól kezelhető bt adó is. Létezik olyanból olcsó? Amiket találtam, azok mind ilyen 70 font amazonon és hasonlók. A mai filléres gadget világban mi a fenének kell valaminek annyira drágának lennie?
-
coco2
őstag
Tönkrement egy régi wifis fejhallgató, és nem találok másikat ilyen adóval együtt: [kép]
A tv-nek - amihez kötve lenne - nincs önálló bt adó funkciója. Ha valaki ismer ügyes helyettesítő cuccot, egy linknek örülnék.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Időjárás statisztikákban mozog otthonosan valaki?
Tavaly Finnország északi tengerpartjánál 30 c fok körüli csúcshőmérsékletet is mértek. Az volt 2019-ben. 2020-ban már véget ért a nyár, és elfelejtettem figyelni az északi hőmérsékleteket. Létezik valahol archívum, ahol utána kotorhatok, hogy idén nyáron mikor és mekkora volt ott a csúcshőmérséklet?
-
coco2
őstag
válasz
Inhouse #33489 üzenetére
Köszönöm, azt a tápegységet én is megtaláltam, sőt, vannak egyéb hasonló típusok is "D02" és "N01", "N02"-re végződéssel. Egyikről sem tudom, miben másak. Arra lenne jó valami olvasni való. Normál esetben az ilyesmire van egy táblázat, melyik karakter pozícióban melyik karakter hogyan értelmezhető. Sony tápegységekről lenne jó olyan táblázatot beszerezni.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Ért itt valaki Sony tápegységek típusjeleihez?
"ACDP-120E02" (ez egy 120 W-os tápegység) - hol / hogyan tudnék utánakotorni, mit jelent a végén az "E02"?
Elektronikai alkatrészeknél általában van magyarázó táblázat minden betűre és számra. Sony tápegységre ugyan azt sajnos nem találtam meg
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Ma reggel napfelkeltekor a keleti égbolton szokatlanul fényes csillagot (vagy bolygót) láttam. Csak kíváncsiságképpen, mars, vénusz, vagy mi volt most látható?
(Szerk.: a feltöltött képet a tablet kamerája csinálta kifelé ablakon, hajnalban cudar gyenge fényviszonyok mellett. [kép] )
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Mycraft szerverből létezik valami interneten host-olt ingyenes szerver közösségi kezdeményezésre?
(Ui.: Két nap csend _ezen_ a csatornán? Világvége van?
)
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Közösségi kérdés.
Van valakinek fotós ismerőse? Konkrétan aki abból él, és nem veszi túlzott tolakodásnak, ha felkeresem pár statisztikai jellegű kérdéssel.
-
coco2
őstag
válasz
Cs1csó #31628 üzenetére
Próbáltam a zabos dolgokat, és én nem érzem "telítő" ételnek. A magok némelyike olajos, száraz, utólag itat, nagyon tudnak hizlalni a térfogatukhoz képest. Azzal együtt, hogy nem érzem mennyiségi ételnek. Aszalt gyümölcsök dettó. Magokból még a búza a legszimpibb, és pontosan az van benne a kekszekben
@Nikaré:
Gondolkodtam ilyen paradicsom, alma, banán, és társain. A friss gyümölcsökkel a szállíthatóságuk és tárolásuk a baj. Táskában még a banán is nyomódik. Romlik, rothad, gyűlni kezdenek rá a muslicák és olyasmik. Folyamatos törődést igényelnek, és akkora mennyiség kell belőlük, hogy annyi erővel már inkább reggelizek. -
coco2
őstag
Nasi témában köszönöm a tippeket, még továbbra is nézelődök.
A különféle magvak, zabos cuccok meg ilyesmikkel az egyik bajom, hogy kicsit sem érzem kajának. Arra kellene, hogy reggelit kihagyhassam, és akkor se 110 decibellel korogjon a gyomrom ebéd előtt. A takarmány-kaja abban sajnos nem segít. Gumicukor, pillecukor szintén nem sok segítség. Mondjuk a pille az legalább finom, de ha egyszer elkezdem enni, hogyan fogom abbahagyni?
A kicsit édes kekszeket érzem eddig a legjobbnak. A sima háztartási keksz savat csinál, annyival jobb a kicsit édes. Viszont amik erősen fűszerezettek is mellé, már megint nem segítenek "megfeledkezni" a reggeliről. Néztem olyasmiket, mint vaníliás karika, az még nem túlzóan fűszeres, de a csoki rajta már szobahőmérsékleten is kenődik. Néztem a pilóta kekszet, kevesebbet morzsáz, mint a győri édes, de töltelék nélkül kellene. Néztem mézes kekszeket / pici puszedliket, azok szinte semmit sem morzsáznak, de nagyon fűszeresek. Találtam ilyen nagyobb alapú szögletes kekszeket. Albert keksz vagy micsoda. Morzsa mentes felszínük van, de akkorák, hogy nem férnek be egészben a számba, és ha harapni kell, az már megint morzsa. A fene ebbe a világba, hogy semmivel sem ismeri a mértéket.
Kaja helyett a víz nem az igazi. Csak még éhesebb leszek tőle, sőt, wc-re is járkálok.
Az extrudált töpörtyű külön díjat érdemel. A leírása nem diétás kajának mondja, hanem "étrend kiegészítőnek". Szerencsétlenek koplalnak, aztán meg a szájukba tömnék a töpörtyűt.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Nasira kérnék tippeket!
Napközben / ülő munka - lehetőleg pici darab valamik legyenek, mert időnként fél falatnyi kaja jól jön, de vágósúlyig felhízni nem akarok. Olyasmi lenne ideális, ami pici darabok, nem kenődik, nem morzsálódik, hűtés nélkül eláll, egyszóval praktikusan fogyaszthatóak.
Eddig kipróbáltam a fornetti aprólékokat, mert azt félbe is lehet szedni (bár mennyiségre még kisebb valaminek örülnék), nem kenődik (burgonyásat és sajtosat próbáltam eddig), nem morzsázódik (ami hullik, észrevehetetlenül kevés), hűtés nélkül eláll. A fő bajom vele, hogy irgalmatlanul sós + vajas, hizlal, mint állat.
A fornetti után most épp a győri édes kekszet tesztelem. Mennyiségre éppen jó egy pici falatnak per darab. Sajnos morzsázódik. De az az egyetlen baja, minden más végett okés lenne.
Létezik valami jobb esetleg?
Köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Ruha bolt, férfi felnőtt farmer. Budapesten van valahol kimondottan farmeroknak specifikus bolt, ahol irgalmatlan mennyiségben lehet belőlük találni?
A fazonnal volt kicsi problémám, nem találtam kedvemre valót. Az átlagosnál öblösebb derék résszel lenne kényelmes (magasabb derék rész), de mind csak csípő-fazont találtam. Méret kb átlagos (190-es magassághoz való 38-40-es derékbőség).
Bárki ütközött már bele hasonló problémába, és tud rá megoldást, tanácsoknak örülnék. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Automata kávégépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel az új dimenziót a Sapphire RX 7800XT-vel!Kamatmentes rèszletre is!
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest