Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz
Hunork #50094 üzenetére
Nos, ezeket próbáltam:
csökkentett mód hálózattal - ugyanúgy "findfile failed" szöveg.
windows újratelepítés - ugyanaz az eredménykiváncsiságból eltávolítottam az új rendszervinyót, és visszaraktam a régit (amit tegnap kivettem), bootoltam a régi windowst, gond nélkül megy az internet. Pedig ugyanaz a windows cd volt a régi is meg ez is. ezért nem értem.
-
HellGreg
őstag
válasz
Hunork #50094 üzenetére
Szia, igen, az Asrock honlapról szedtem le a 7023-as verziót, csak azt találtam win7-hez. Délután meg is próbálom. Azért érdekes ez az egész, mert az eszközkezelő is látja a kártyát, meg működik is, de nem telepíti. Pedig ugyanazt a windowst raktam föl rá, mint először. A hdd-ket rendeztem át egyedül a gépben, de nem hinném, hogy az bármiben befolyásolná a dolgot. Köszönöm a választ!
-
HellGreg
őstag
válasz
Hunork #50092 üzenetére
Sziasztok, van egy ASROCK H67DE3 alaplapom, benne i3 2100 cpu. Semmi baj nem volt vele eddig. Tegnap újratelepítettem a win7 64bit-et (ugyanazt a verziót mint a múltkor), és az Asrock honlapjáról leszedett LAN driver nem akar fölmenni, telepítés végén ezt írja ki: "findfile failed", majd pedig "illesztőprogram verziója ismeretlen". Próbáltam már mindent, biosban nem változtattam semmit, automatikus frissítés kikapcsolva windowsban, eszközkezelő látja a hálókártyát, de az illesztő nem megy föl, ha fejreállok se. A led világít hátul. Angol fórumokon volt már pár embernek ugyanez a problémája hasonló alaplappal, de érdemi megoldást ott se tudott mondani senki az áramtalanítás, biosfrissítés, bios alapbeállításokon stb kívül. Valakinek van valami tippje esetleg? Köszi
-
HellGreg
őstag
sziasztok, valaki tudna tippet adni, milyen ramokat érdemes asrock n68c-s ucc lapba venni? próbáltam ddr2, ddr3 kingmaxot, de el se indult velük (cpu: athlon 2 x2 250). Köszi előre is.
-
HellGreg
őstag
sziasztok,
van valami ismert oka annak, hogy az asrock n68c-s ucc alaplapban miért nem működnek a kingmax ramok? athlon 2 250 van benne. először 2gb-os ddr3 1333 kingmaxot tettem bele. el se indult. Aztán került bele egy noname 1gb-os 533-as ddr2, azzal megy. Most hoztam bele 2gb-os ddr2 800mhz-es kingmaxot, azzal se indul el. -
HellGreg
őstag
válasz
konzolostóni #41898 üzenetére
Szerinted hány memóriasín van az alaplapon? számolás még megy, nem?
Még ha összekevernéd azt a pci-slotokkal, amit szintén elég nehéz megtenni, akkor is 4 jönne ki, bármelyiket is nézed. hacsak össze nem kevered a processzorfoglalattal, de akkor meg csak egy memória menne bele. Tehát a 2 semmiképp sem jó.
(vagy usb-s memóriád van?)Tényleg nem kötekedésből, de ha ennyire nem megy a dolog, akkor inkább rakasd össze valahol azt a gépet.
-
HellGreg
őstag
SZiasztok! Újabb gond van...
Vettem egy s1155-ös Asrock H67DE3 alaplapot, bele egy intel i3 2100 procit. a memória maradt a régiből OCZ Gold 1333mhz 1.65V kit. Az üzletben figyelmeztettek, hogy 1,5V-os memóriát tegyek a lapba, mert ha nagyobbat teszek, elfüstölhet. Az alaplapi leírásban csak annyi van, hogy ddr3, semmilyen ilyen irányú figyelmeztetés. Most akkor bele merjem tenni vagy nem??? -
HellGreg
őstag
Sziasztok? Bajban vagyok...
Hogy kell egy alaplapot szállítható állapotba tenni, ha se a doboza, se az a speciális zacskó, se pattogós zacskóm nincs meg hozzá? Mivel lehet körbetekerni, ami nem statikus? Papír? Nejlon? Köszi előre is! -
HellGreg
őstag
Sziasztok. Az miért van, hogy ha mondjuk usb-s külső vinyóra, pendrivera vagy memória kártyára másolok nagyobb fájlt, akkor viszonylag gyorsan átmásolja, 99%-nál megáll, és kb 40 másodpercig nem csinál semmit, mielőtt 100% lenne? És ha 5 fájlt másolok, minden fájl másolásának végén bejátssza ezt.
Köszi a választ előre is. -
HellGreg
őstag
válasz
HellGreg #32117 üzenetére
Közben annyit pontosítanék, hogy 90%-ban indításnál van gond. amikor hatodjára is újraindítom, beindul, és onnantól kezdve megy, megcsinál mindent, nem száll el (csak nagyon ritkán), szóval néhány tippet felsorolnék, hátha vannak ismert okozók:
1. Elöregedett IDE kábel okozhat-e ilyen viselkedést
2. ATI kártya nem zavar-e be olyan lapon, ahol nvidia integrált kari is van, igaz, letiltva
3. nem szokott-e lenni gond a ddr2/ddr3-at egyaránt elfogadó Asrocknál azzal, hogy ddr3 van benne
4. ahhoz hogy ide meghajtók vannak benne, nem kell-e külön állítani biosban valamit?
5. az hogy időnként vagy bill. vagy egér nincs, nem utalhat-e táp problémára?
6. lehet-e valami hardvergond egyáltalán, ha működni működik, csak a beindítás nehézkes?
7. vegyek másik alaplapot és ezt meg tapossam meg? (mert legszivesebben azt tenném) -
HellGreg
őstag
Sziasztok!
Otthon raktam össze szülőknek egy új konfigot. Asrock N68C-S UCC alaplapba Athlon II 250, 2gb Kingmax 1333Mhz DDR2, 4350-es ATI, IDE vinyó, IDE dvd-író.
Mióta össze van rakva, azt csinálja, hogy nem akar elindulni, biosig se, csak sötét képernyő, ventik pörögnek. Öt-hat újraindítás után feljön a rendszer, és megy minden normálisan, néha lefagy az egér (ps2, usb egyaránt), nyomott már kékhalált is párszor. amíg otthon voltam, minden oké volt, most ahogy eljöttem 400 kilométerre, alig indul, félóra kínlódás míg feljön a win7 (xp-vel is ezt csinálja).
A tápegység egy Gigabyte Superb 460W, elégnek kell lennie.Egyszerűen gőzöm sincs, mi lelte. Valami alaplapi gond lehet? Sajnos speakerem nincs az alaplapon, mert egy régebbi házat használtam föl hozzá. Volt olyan is hogy bekapcsolás után az üres dvd-írót vartyogtatta, s amikor lehúztam, már elindult. aztán visszadugtam, ki-be kapcsolgattam, ment, most megint nem megy rendesen.
-
HellGreg
őstag
válasz
sgergi #20433 üzenetére
tegnapelőtt az új vga "tiszteletére" újratelepítettem a windowst (xp 32bit sp3), egyelőre a vga gyári cd-jét pakoltam fel, s már eleve az gyanús volt, hogy 3dmark06-ban kevesebbet ért el, mint a 9600gt. azt meg egyszerűen nem értem, hogy miért leválasztható eszközök a hdd-k, az előző windowsban (asszem ugyanaz a verzió) normális hdd-nek látta őket. meg azért én se hiszem hogy egy 550-es chieftec kevés lenne ehhez a konfighoz, hisz a proci pl már elég gyenge. lehet megpróbálkozok majd egy windows7-tel, hátha az jobban kezeli alapból az alkatrészeket.
-
HellGreg
őstag
válasz
sgergi #20431 üzenetére
vga csere miatt (9600gt -> eah4870) tápcsere volt (chieftec 450 -> 550w), azóta időnként kattanó hangok jönnek a házból (mintha ki-be kapcsolna a hdd néha ), a vga-hoz adott smartdoctor 1-2 mp-en belül eltűnik, ha elindítom, na meg érdekes hogy a 2 hdd-t (mindkét sata-s) leválasztható külső eszközként látja az xp. arról nem is beszélve, hogy az everest semmi adatot nem "tud" az alaplapról, még azt se, hogy asus, nemhogy részleteket, a vga-t meg rosszul identifikálja (pl. 1gb ram-ot ír, miközben 512mb van rajta)...
a skype pedig már hónapok óta használhatatlan, 2 percig lehet kb beszélni, aztán a hívó fél hangja szakadozni kezd majd elmegy (50/25mbit-es lanos internet van a tv-networktől). a feleségem ősrégi athlon xp-je cmi hangkártyával és radeon 9550-nel meg egy 80-as (10% kondíciójú hdd-vel) negyede ennyi problémát sem csinál. -
HellGreg
őstag
Van egy kis gondom, az everest home szerint a tápom a következő értékeket adja le:
CPU mag 1.54 V
+2.5 V 0.08 V
+3.3 V 2.21 V
+5 V 3.23 V
+12 V 7.94 V
+5 V készenléti 3.25 V
VBAT telep 3.07 Vmegbízható ez a program? rendben van ez így? ezért csinál furcsa dolgokat a gépem???
a konfig az aláírásban...azért ide írtam, mert talán az alaplapi mérők lehetnek rosszak? bárt eddig jók voltak...
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, volna egy bizonyára primitív kérdésem. Van egy ASUS M2N4-sli alaplapom, AM2-es. lehet ebbe a foglalatba 3 vagy 4magos amd-t tenni, vagy azt csak AM2+-osba lehet?
-
HellGreg
őstag
Sziasztok!
volna egy fejtörő gondom, egy ASUS m2n4-sli alaplapra kötöttem egy 500-as sata2-es vinyót (seagate), majd amikor windows xp (sp2-t) próbálok rátelepíteni, a kezdeti formázás és fájlok másolása után újraindul a telepítő (a szokásos módon), de utána egy "hiba a rendszer betöltésekor" üzenet fogad oszt jóccakát onnantól kezdve. Amit már próbáltam és nem segített:
- BIOSban a sata2 access mode-ot aoutoról "large"-ra állítottam, némely fórumok tanácsára
- telepítés előtt felraktam a satás drivereket floppyról
- a sata2-es vinyót előre helyeztem a rangsorban, hogy arról bootoljonigazából nem segít semmi, mihelyt első boot egységnek a sata2-est teszem, az említett hibaüzenet fogad.
tegnap este sikerült rátenni egy winxp reborn változatot, ami csak akkor indul el, ha a bootolás a régi ide-s vinyóra van állítva. ott ki tudom választani, melyik windowst töltse be. de mihelyt eltávolítom az ide-set, már nem jön föl az új windows, pedig rajta van a rendszer. már minden fórumot átbújtam, de sehol nem láttam megoldást. Hihetetlen, hogy ha én ASUS alaplapot veszek, mindig valami kínja van.
Hálás volnék ha valaki tudna segíteni.szóval: ASUS m2n4-sli, 500GB seagate sata2, phoenix 6-os bios.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest