Aktív témák
-
elttiL
senior tag
Üdv!
Van egy Asrock 770 Extreme 3 alaplapom, aminek alaplapi usb portjai nem működnek, először azt hittem, hogy a ház csatlakozója ment tönkre, de más kivezetéssel sem működnek. /ez ugyebár elég nagy érvágás: 6 db usb nem használható./ Csak a hátlapiak mennek. 5let? Garanciális a lap még. Ok ez a garanciára? Win újratelepítés sem segített /nem ezért telepítettem újra/.Semmilyen felkiáltójel nincs az eszközkezelőben. -
elttiL
senior tag
válasz
ro_bert17 #33414 üzenetére
úgy értettem: az alaplapi videónak le van foglalva a másik rész ram, így az rendszer memóriaként nem játszik. de már értem hogy nem így nincs meg a fele.
de néztem a manualt, 3x512 MB fér beléje, így passzolom a kérdést, hogy miért nem megy. egyébként itt van a manual , szerintem valami az 1 oldalas /2 oldalas ramokkal lesz kapcsolatban. a manual zagyva 1 kicsit, értelmezd /nekem nem sikerült/ 22. oldal és a 3. oldal a lényeg. ha kihagyod a középső slot-ot akkor mi a helyzet? minda a kettőnek a fele hiányzik akkor szerintem biztos hogy az oldalakkal összefüggő. biosfrissítés esetleg? -
elttiL
senior tag
válasz
ro_bert17 #33412 üzenetére
és miféle lap ez? alaplapi video óramjának van adva esetleg a másik része a ramodnak? másik foglalat, csere bere? és egyébként milyen gyors a 2 rammal, amiből látszólag nem látja az egyiket? szerintem everestben vagy valahol miricske, hogy van e különbség a 2 ramos és egyramos mérési eredmények közt és ha nincs akkor lesz_rni mit lát a win. ja ápropopó: ekkora rettenetes ram mennyiséget tud az a lap kezelni? de tényleg milyen a lap?
-
elttiL
senior tag
mintha valami billentyűkombival jönnének ki az extra lehetőségek biosban....
upsz, meg is van:
To see more advanced BIOS Setup menu options, you can press <Ctrl> + <F1> in the ... /google a barátodGA-M68M-S2P bios menu keresésre adott válasz, míly meglepő, a manualban van benne
-
elttiL
senior tag
Üdv! Olyan problematikám van, hogy: alaplap ecs k7s5a, proc AMD Athlon XP 1800+ "Thoroughbred" (S462), ebben az aléaplapban 2-3 évet ment ez a proci, gond nélkül, visszakerült hozzám, majd újra elkerült tőlem
. A biosban ez a processzor átalakult ezzé: AMD Mobile Athlon 2200+ , uyganakkor ha a biosban 133 MHz FSB-t akarok állítani, akkor kiakad és csak cmos clear segít, ha marad 100MHz-n akkor ugyebár 1160 MHz-n megy kb. nem pedig 1533-on ami azért elég nagy luxus lenne, mit csináljak szerintetek? kondik: nem puposak, elemet nem néztem, legutolsó gyári bios van fent /a tuning biost is leszedtem/. valami guruhoz 1x ellkerült a gép, lehet hogy átkötött valamit, hogy ennek /mobil 2200+/ lássa az alaplap?
Van még egy ilyen lapom /na az nem kicsit tuning lap: én forrasztottam rá a jumperes szorzó és feszemelőt/ abban még megsasolom 1x.
-
elttiL
senior tag
Üdv! am2 alaplapoknál van ahol hypertransport 1000 MHz és van olyan is ahol 2000 MHz, erről mit érdemes tudni, gondolom az 1000 gyorsabb mint a 2000, de mi ez a cucc, és mi a hátránya, ha az 1000-est veszi az ember /x2-es porc kerül bele/.
Aktív témák
Hirdetés
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest