- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtam, hova írjam, ezért itt teszem fel a kérdést.
Eddig meg voltam róla győződve, hogy a "szervíz" hosszú í-vel írandó, de most valaki felhívta rá a figyelmemet, hogy rosszul írtam, és röviddel kellene: "szerviz".. most akkor hogy kell írni?hanee
-
máyköl
veterán
[link] Éjjenek!
-
boszizsu
tag
válasz
Arpee78 #1096 üzenetére
Meg kell nézni, melyik szó mit jelent.
Ál= nem igazi, hamis (álarc, álruha, álszakáll)
Áll= az arc alsó, kiálló részeAkárhogyan toldalékolod, a kettős mássalhangzót meg kell tartanod, mert az alapszót ragozod.
állon (vág), állra ragaszt, állhoz nyúl stb, stbA tanítónéninek érdemes helyesírási szótárban megmutatni, hogy bizony az áll (két lábbal a földön) és az arcrész is kettő l-vel írandó, mert bizony tévedett.
(Nagyon javaslom, ha sulis gyerkőc van a családban, akkor helyesírási szótár, értelmező szótár, idegen szavak szótára, kis magyar nyelvtan mindig legyen elérhető közelségben, mert bármikor szükség lehet rá. Már elsőben is!)
Sok sikert
-
Arpee78
senior tag
Az ember száj alatti részletére hivatkozva hogyan helyes?
ál – áll
álam – állam
álunk – állunk
álon – állon -
WD40
aktív tag
Ezeket nem értem, annyira sietnek, biztos mérik a hozzászólás írására fordított időt, ha túllépik, a kezére ütnek. És ha valaki még magyarul sem tud legalább annyira, hogy a betűket ne keverje össze (jó, ez gépelés miatt is lehet), az angol szavakat ("buyolni") felejtse már el! Egyszerre csak egy nyelvet célszerű tanulni.
Szokásos elírások, minden 3-4. hozzászólásban látom: "utánna, tölled". A "lessz" és a "mindíg" helyesen írása pedig nem várható el tőlük. Már az is nagy előrelépés lenne, ha a ezta fjta irást, vagy az értelmetlen betűkettőzést hanyagolnák. -
Thrawn
félisten
-
hucsikoi
senior tag
válasz
South Velen #1090 üzenetére
Az árat nem is néztem, mivel ilyen alakoktól nem vagyok hajlandó semmit sem venni. Még akkor sem ha ingyen adná.
-
hucsikoi
senior tag
Érdemes megnézni a hirdetéseit is.
Ez a figura egy katasztrófa. -
RasHaN
aktív tag
-
Bordoi
őstag
Ez sem gyenge.
-
runner 125
nagyúr
válasz
(Darkwood) #1078 üzenetére
LOL..és tuti h korrekt is
)
-
válasz
Foglalt név #1073 üzenetére
A hirdetéseiben is fellelhetőek ilyen gyöngyszemek...
Legjóbb
3meghajto hejes 2wincseszter hejel de de amemoria olvaso hejére is kényelmesen bemegy a harmadik is nagyábol enyi. -
(Darkwood)
őstag
válasz
-
Bubee82
őstag
válasz
Jézusnakszentereje
-
runner 125
nagyúr
válasz
lol
-
Foglalt név
addikt
-
RasHaN
aktív tag
Idéznék egy másik fórumról:
"na nekem nagyon bejottel FAILTRON....allatiak voltak a 8-bites hangok....attelni a ATARI ORULETET MEGIN!!!!!!!!! MAr nagyon reg voltam IJEN BULIN!!!!!!! DE NAGYON TECETTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szerintem is nyomjatok fel a felveteleket valahova...majd dobjatok ide a linket!!!!!!"
-
-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125 #1068 üzenetére
OK
-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125 #1066 üzenetére
Azért azt nem ártana elmagyarázni, h az egyelőre és az egyenlőre mikor használatos
Egyelőre -> "még"
(vagyis még nem, de majd: egyelőre még nem vettem meg, de amint lesz pénzem megveszem)Egyenlőre -> azonosra (pl. ugyanakkora szeletekre vágni vmit)
Vagyis az egyelőre nem helytelen (elvileg), csak helytelenül van használva
(Ha vmi nem stimmel, akkor egy nyelvész guru kijavít)
-
runner 125
nagyúr
..amit itt PH!-n legtöbbször észreveszek;
Az egyelőre helytelen leírása; "egyenlőre"
..illetve a lesz ; "lessz"..
Üdv.M -
RasHaN
aktív tag
Nm hiszem el hogy ilyen létezik:
http://hardverapro.hu/apro/pc_jateko_full_miden_fele_ami_kell/friss.htmlA kommentek se egyszerűek
"Callo of Duty 2
Callo of Duty 1
Needd for Speed 2
Needd for Speed carbon"Ez meg már OFF, de azért fáj:
"csá Gta San Andreas nem eredeti de tokba van és kivan nyomtatva az eleje"
-
Bubee82
őstag
Mondja már el nekem valaki hogy ez az "Am..." honnan a francból jött?
Rohadtul tud idegesíteni. Mintha egy amerika "ő-zne".
-
Mawyx
őstag
válasz
philoxenia #1059 üzenetére
A bátyám szintén kilőve, egy jó pasinak nem ezt írod
Marad a kedves
A tisztelt nagyon távolságtartó, mintha egy idegennek írnám, pedig nem idegen. De ha ezt írnám, akkor aztán hirtelen fényévekre kerülne tőlem az tuti. -
Mawyx
őstag
válasz
L|zsidoboz #1055 üzenetére
De mondom, hogy nem hivatalos levél. Még csak a hogy vagy, merre laksz, xy révén ismerjük egymást résznél tartunk. Barátom barátja, akivel még magázódunk és ha nem beszélünk egymással, akkor sose fogunk tegeződni. Egy levélváltáson túl vagyunk, mindketten reméljük, hogy lesz lehetőségünk beszélgetni, de addig emil, csak el kéne valahogy kezdeni. És idősebb korosztály, tehát az msn-es tiniszavakat is kerülni kellene, a "Csá, csumi, csákány István!" és társait hanyagolnám.
-
Bubee82
őstag
válasz
L|zsidoboz #1055 üzenetére
Tisztel XY Úr! - ha férfiről van szó. Szerintem
-
Mawyx
őstag
Hogyan szólítunk meg írásban egy férfit, akivel magázódunk, de azért nem egy hivatalos levél. Nőknek a "Kedves női név!" megfelelő, de egy férfinak is írhatjuk, hogy "Kedves István!" ? Vagy csak símán a nevét leírni és kezdeni a levelet?
Pl: István!
Örültem levelének stb.
Ezzel mindig bajban vagyok, általában köszönni szoktam, mint élőben, de csak reggel és este szeretem, Jó reggelt!, Jó estét! és kezdem a levelet, de a Jó napot! és kezdeni a levelet nem tetszik. -
kavicssli
addikt
-
kavicssli
addikt
Azért kedves Pitbullos tagunk sem tud hejes irni!
ujj vs. új
általános első osztály -
nemma
addikt
válasz
South Velen #1047 üzenetére
Ennél azért sokkal rosszabbak is vannak, tulajdonképpen csak kisebb stilisztikai hibák vannak benne, és pár vessző hiányzik. Ehhez képest a másik áhúú...
-
South Velen
addikt
-
spieler
csendes tag
válasz
South Velen #1047 üzenetére
Legalább van némi önkritikája. Az is valami.
-
South Velen
addikt
publikállni akartam 1 cikket mekkora sebesség növekedés a váltás után de ezzel elkéstem mivel nagyon rohantak a dolgok ugyhoyg a kövi cikkem nem lesz más mint 7800 GT---HDx8xx ugyanis még nem tom hoyg 3850 vagy 4850 legyen ugyanis ez money függő
-
spieler
csendes tag
válasz
localhost #1041 üzenetére
Localhost! Az utóbbira gondolok. Nekem nem logikus. A két lehetséges rag mindössze három karakter, ha meg elhagyom, semmivel sem bonyolultabb felkiáltójelet rakni, mint kettőspontot. Nem vagyok helyesírásbajnok, és mivel szőrszálhasogató sem akarok lenni, ezért elfogadom az okfejtésed. A lényeget végülis leírtad.
localhost: "...ha nem is helyénvaló, elfogadható."
-
localhost
Közösségépítő
-
Bordoi
őstag
Ez sem gyenge.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
spieler #1038 üzenetére
Hogyan? Mondd spieler: erre gondolsz? Mert én így nem láttam, de biztosan nem helyes.
Ellenben ha azt látod, hogy egy hozzászólás végén ennyit írnak csak, hogy:
spieler: példát hozz!
... akkor ott szerintem a kettőspont a -nek megfelelője és ha nem is helyénvaló, elfogadható.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
spieler #1038 üzenetére
Ez nem helyesírás, hanem igénytelenség, ugye?
--- idézem ---
A ti véleményetek a A gazdasági válságról .Szerző: juhi07 | Dátum: 2008-10-30 19:48 | juhi07 oldala | Hozzászólások (6)
kulcsszavak: nincsenekÜdv mindenkinek.
ahogy ti is tudjátok sajna ez a A gazdasági válság a számitástechikában is beletaposott rendesen. Ez jol mutatja hogy julius elején vettem egy HD4850-es vgát 33 ezer ft ért msot meg a legolcsob helyeke 37-39 ezer ft. Jó tudom most mindenki felteszi magában 3-4 ezer ft az mi ,de ha valaki már venni akar egy procit mellé ami 29 röl 35 re ugrot fel az már azért tetemes összeg(Ez csak egy példa) .....
Egy szóval mi a véleményetek,tapasztalatok a válságról.
Meddig tarthat ?Minden komentett szivesen várok
--- idéztem --- -
spieler
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés. Miért szokás valakinek a megszólítása után kettőspontot rakni? Mindenhol ezt látom... Vagy tévesek az ismereteim, és azért bántja a szememet, vagy van valami oka, amiről nem tudok. Ezért kérek egy kis felvilágosítást valakitől.
-
-
localhost
Közösségépítő
válasz
fekeandras #1034 üzenetére
Az elgépelés, a szándékos elferdítés, a tudatlanság és a pongyolaság= 4 eltérő dolog!
-
Eagl3
veterán
válasz
fekeandras #1027 üzenetére
Eszméletlen égés a srác.
Egy dolog néha elírni valamit, én sem vagyok nyelvtanár, nem túl jó a helyesírásom, nem is olvasom át ált. amit leírok makszimum OK után, de ez már minősíthetetlen szerintem.
Pláne, hogy nem egy ember van PH! -án aki nem magyar származású és 3x helyesebben ír mint kiskokó.Bár lehet, h. erősen diszlexiás, akkor me kezelni kéne...
-
Xelo
addikt
átlapozva a témát felmerült bennem egy kérdés: zavar titeket hogy a mondatokat kisbetűvel kezdem?
-
Gambit
őstag
válasz
fekeandras #1027 üzenetére
A legnagyobb poén, hogy közben ez az aláírása:
"Hagyuk már a helyesírásom semmi gond azzal,sikeresen le is éretsségiztem. Köszönöm az aggodalmat. Éppen csak gépelni nem géplelek helyesen. Attól tudom a helyesírást szabályait stb köszi. Bárminemű ehhez fűződő HSZ-t kéretik mellőzni."
Szóval neki amúgy jó a helyesírása, csak gépelni nem tud jól. Úgy látszik, még az aláírását sem volt ideje rendesen legépelni...
-
Gambit
őstag
-
Gh0sT
addikt
-
Gambit
őstag
válasz
Bub0rek #1021 üzenetére
Ez sajnos nem öröm, valamit csúnyán félreértettél. Éppen ellenkezőleg, mi éppen kesergünk azon, hogy egyesek milyen hihetetlen fokú igénytelenséget mutatnak fel a helyesírás terén. Ha háztartást vezetsz, akkor ráadásul nem is vagy annyira fiatal, hogy ezt felhozhasd a mentségedre. Ráadásul ez a mostani hsz-ed egészen jó. (Eltekintve attól, hogy az írásjelek után space kéne minden esetben, nem csak ötletszerűen.) Szóval esetedben nem arról van szó, hogy nem tudsz írni, csak éppen leszarod, hogy mit sikerül bepötyögni. Erről beszéltem igénytelenség alatt. De annak örülök, ha önkritikát gyakorolsz, és odafigyelsz. Ezért respect.
-
hucsikoi
senior tag
válasz
fekeandras #1017 üzenetére
Ettől már durvábbal is találkoztam,de az úriember privátban követte el,így sajnos nem oszthatom meg veletek.
-
hucsikoi
senior tag
Nem volt könnyű dolgom amikor ezt kiválasztottam,mert minden HSZ-e ilyesformára sikeredett
-
fatal`
titán
Ez borzalmas, nagyon irritáló mikor valaki ennyire helytelenül ír. Nem mondom, hogy minden szót le tudok írni helyesen, sőt vétek hibát elég sokszor, bár általában elgépelésről van szó.
Fórumokon általában az írásjeleket felejtem el kitenni, és a mondat elején lévő nagybetűről feledkezem meg.
Szerintem az emberek helyesírása nagyrészt azért ilyen csapnivaló, mert az oktatásunk olyan, amilyen. Sem általános, sem pedig középiskolában nem fordítanak kellő figyelmet a helyesírásra. Általában véve ez a tanárok hibája, irodalomból többnyire lemaradnak az osztály a tananyaggal ezért nyelvtan óra helyett is irodalomat tart a tanár. És attól tartok sok-sok évig nem is lesz változás...
-
BITBOYS
addikt
válasz
localhost #1012 üzenetére
Mint utólag kiderült ipszilonnal kérte, alapból is így írtam volna. De valamiért félrehallottam és azt hittem elipszilonnal kéri. Így mindjárt szályberre fordítottam magamban.
Mindegy, azon a napon csak testileg voltam jelen a munkahelyemen, hosszúra nyúlt a Péntek éjszaka -
BITBOYS
addikt
Ma akkorát égtem.
Cyber néven kértek számlát, de hozzátett valami olyasmit a srác, hogy ly-al írjam. Furcsának tűnt, de már annyi féle néven, formában kértek számlát, hogy simán leírtam szályber-nek. Miután kiröhögte magát én eloltottam magam és kijavítottam a számlát. Nem akartam magyarázkodni, ekkorát még nem égtem. -
localhost
Közösségépítő
Húha!
Van még hová fejlődni, látom: http://holdrablo.blog.hu/2008/10/03/halasz_lyanos_lyavulo_honlaplya
Bocs, ha kicsit OFF voltam.
-
"sztem meka ... kiállításra" - e-mailben kaptam (tankörös "körlevél"), valaki válaszolt valakinek
Aki nem értené, "szerintem megyek a ... kiállításra" akart lenni, de trendibb rövidíteni.
Lyally!
-
Bordoi
őstag
-
Bordoi
őstag
Ismét egy gyöngyszem.
-
Róth
aktív tag
Ebből hiányzik 12 vessző.
Lássuk csak:Elcserélném ps2 es konzolomat, amit pár hónapja vettem, alig használtam a gépet, van hozzá egy eredeti játékom is, NFS carbon, 9900ft a bolti ára, magyar menüs a játék, +16 megás memoriakarit adok mellé, doboz, papirok minden megvan! Nokiára cserélném, drágábbra ráfizetek!!!pl:n80,n81,n95,e51,e65,n73... stb ezek érdekelnek, de kérdezz bátran, szivessen válaszolok!!!"
Ezen kívül lehetne még alakítani rajta
Tényleg: ezen kívül vagy ezenkívül a helyes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hasznos linkek:
MTA
Nyelv és Tudomány
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest