- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
Nem is az oktán szám lehet az oka, mert a V-power is olyan mint a 95. Valamiért mégis jobban megy az etanolos Momentum 99+-al.
Gondolkoztam hogy hozzá iratom egy 98-hoz, de akkor meg kéne egy több programos ecu hogy lehessen váltani alap beállításra is ha nincs valahol prémium.
Turbós lenne 100% menne az ecu, de most 5 - 15 lóerőert mert szívó adjak ki annyi pénzt?
Meg itt van köbcenti nem turbóknak kell összefütyülni a menést
-
FeRRaR1
őstag
Nekem jobban megy és kevesebbet eszik a V8 az itteni Tesco momentum 99+ üzemanyaggal ami etanolos, mint a Shell V-power aktuális lónyála.
Úgy olvastam az okosoktól hogy ott a kompresszió meg feltöltött motorok kerültek előtérbe az adalékoknál.
Így szegény szívó V8-am úgy megy a V-powerrel mint a sima 95-el. Amit szeret az az említett Momentum 99+ és Esso prémium benzin.
Egyébként dieselnél még nem éreztem különbséget meg a Lexus Ct200-on sem.
-
FeRRaR1
őstag
Így van, én is szoktam tolni ecetes kört a mosó és mosogató gépben is kb negyed évente. Annyi hogy én beteszem a mikroszálasokat is, kiszedi a vízkövet, újszerűek lesznek tőle. (ecetes mosás + full szárítás)
kisza25
Nekünk is már annyi minden van, pizza kemence nincs két éves, de az asszony már a kinti grillt akarja cserélni mert nem elég nagy. Értsd 8 ember kényelmesen megkajál róla, de az neki nem elég...
Vismajor01
Túl nagy felelősséget akarsz a nyakamba varrni
Gondolom évente változtatják a típus számot, méretek is eltérőek, teherbírás... Nem tudom a pontos szempontjaidat és inkább csak támpontot szeretnék adni. LG Direct drive mosógép, amire 10 év gart adnak a motorra 5-öt a teljesre. Arról nem beszélve hogy néha országonként is eltérnek a modellek. Így pontosan nem vagyok naprakész, ami nekünk van már nem is kapható olyan gyorsan pörgetik a modelleket. Gondolom mint a TV-k, minden évben új... Nekünk ami van sima 8kg-os, 1400-as, illetve ami fontos hogy van rajta 60 meg 30 perces gyors program a nem koszos csak használt ruháknak. DD motor miatt nagyon csendes, jól mos, lassan 3 éve hibátlan. Ami nem tűnik soknak, de nálunk kapja az ívet rendesen. 2 gyerek + takarító cuccok.+1 beteg tipp amit szoktam csinálni. Az első pár mosást úgy futtatom hogy a szennyvíz egy ikeás műanyag dobozba megy. Így tudom hogy mihez mennyi vizet használ, és pl a 30 perces gyors programhoz vagy 30%-al többet enged be mint a sima 60 perceshez. Ez nagyon koszos vagy sáros ruháknál értékes infó a későbbiekben, hogy melyik program nem spórol a vízzel
-
FeRRaR1
őstag
válasz
kisza25 #8074 üzenetére
Igazad van, de azóta változott a kínálat sokat. 10 éve a napelemek is rettenetes hatásfokkal mentek, degradálódtak, 125 wattot tudtak átlagban.
Na amiket most vettem azok 425 wattosak ugyan akkora méreten 25 év garanciával. És felhős időben is termelnek szépen, direkt napon túl is lépik a 425 wattot. Még a régieknek egy isteni csoda, bolygó együtt állás és egy kecske áldozat kellett hogy meglegyen a 125 watt.
Szóval jogos amit írsz, akkoriban nem volt jó indukciós lap. Viszont több mint 10 év alatt nagyot változott a dolog, héten csináltam marhahúslevest, 8 órát főztem, 9 literes edényben. Álom jó lett mert ilyenkor szereti a család néha csak egy forró bögréből inni ezért nagyobb adagokkal dolgozok. Amég pakoltam bele, pucoltam, szeleteltem ment 12-esen majd mikor kezdett forrni 8 majd mikor már minden benne volt az alaphoz, fedő félig rá és 4-es. Olyan szépen gyöngyözött hosszú órákon át mint az álom.
Megértem amit írsz, mert tényleg olyanok voltak. De most már lehet kapni jót is szerencsére.
Szééééép, utoljára 2012-ben voltam disznó vágáson. Azután egyszer faterék vettek egy falun 2 levágott disznót azt feldolgoztuk a családban 15-ben, de azóta nem is voltam M.o-n csak 18-ban átutazóban.
Annyit tudtam csalni hogy van egy magyar hentes család itt, akik töltenek maguknak házi kolbászt, hurkát, igazán jókat. Na oda ellátogatok évi 1-2-3 alkalommal és feltöltöm a fagyasztót is kolbász, véres, májas hurkával. Van profi füstölője is. Illetve most egyik ismerősünk mondta hogy ma mennek nem messze 60 km keletre Londontól szintén Magyar hentes család, állítólag profi disznóságokkal így hétfőre hoz kóstolót többmindeniből.
Régi szép idők mikor kisgyerekként vittek az első disznóvágásra és ennyi nyers kolbászt ettem hogy egész nap okádtam
Vagy mikor a Józsi bá részegen lefeküdt a disznó mellé: Nézd Laci, még él és elkezdi mozgatni a lábait. Klasszikus pillanatok.
Vagy amikor Zimányi ismerősök hallották a hírekben hogy már csak EU-san lehet disznót ölni és részegen össze szereltek egy házi készítésű disznó sokkolót. Majd szárazon rárakták, biztosítékot áthidalták, disznó csak rángatózott meg pirult, végén befutottak a nagy késért aztán nyakon szúrták
-
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #8059 üzenetére
Egyik ismerősöm is váltott új generációs szárító gépre, hogy pontosan miről mire azt ne kérdezd de idén volt. Inverteres, kondenzációs, hőszivattyús, a legújabb "legtakarékosabbra".
Az összes ruhájuk összement tőle. Utána olvasott azt mondta rémálom.
Mint ahogy sok mosógép már annyira kevés vizet használ hogy nem lesz tiszta a koszosabb ruha, úgy ezek a szárító gépek csak nagy hőfokon mennek és azt pulzálja esetleg.
Nálunk általában kap egy kímélő alacsony hőfokot + teregetést. Kivéve törölközők, ágynemű és fehérnemű. Azt teljesen megszárítjuk. Neki nincs is ilyen programja, mind hosszú és mind rohadt meleg. Most azt csinálja hogy kikapcsolják félúton a programot.
Éljen a fejlődés
De maradjunk pozitívak, reméljük ez is kiforrja magát és jobb lesz idővel, mint az OLED TV.
C1 a monitorom, G1 a nappali. Nemrég múltak 1 évesek, nem bántuk meg egyiket sem.
6030D
Így van! Sőt még a konyhára is bepofátlankodunk mikor sütik egy fotó erejéig
radi8tor
Igen ezt ki is felejtettem, az edény téma, nagyon fontosat mondtál. Az évek alatt mi is felfejlesztettük Kitchen Aid illetve öntött vas szettek, komolyabb edények. Nagyon sokat számít, teljesen más bennük főzni.
Tsebacsi
Majd ha vásároltok kezd el figyelni hogy olyat vegyél ami már jó rá így magasabb minőségű edényben jobbat tudtok főzni meg nem fog fájni az átállás annyira.
sutszi
Lassan a minőségi alapanyag beszerzése is kihívás. Így most már saját zöldséges kertünk van üvegházzal, idén vettünk tyúkokat. Saját tojás, kenyér, tészták. Minőségi hentest találni se volt könnyű... Ahol tényleg legeltetett marha van nem ilyen táp ízű valami. Mostani hentesünkkel nagyon jóba vagyok, hajnali 4-kor kel, megy a vágó hídra és hozza a legjobb árút, kidobom a csajokat suliba, 2 sarokra ott vagyok nyitásra. Frissen aznap hozottat veszi ki a furgonból és vágja belőle amit kérek.
Na poénből bedobom néha vannak nála hogy is fogalmazzak mint ha a helyi állatkertből hozta volna termékek
Zebra, krokodil, kenguru, strucc, polip... Kipróbáltunk párat, kenguru nem jött be senkinek, olyan mint egy szárazabb marha kutya ízzel. Legalább is így képzelem. Ausztrálok nagyon szeretik és néztünk ottani főző műsort de nekünk nem jött be.
De a krokodil meg a polip az nagyon jó volt. Krokodil olyan mint egy tengeri csirke. Fehér a húsa és most ez rosszul hangzik hogy tengeri csirke de nagyon finom, azt vettünk 2x is.
Szóval lányaim első osztályosak mentek be és mesélték hogy krokodilt ettek tegnap
Egyszer élünk, ki kell próbálni más országok ételeit is. Bár én főleg az Olasz és Magyar konyhát szeretem. Thai se rossz meg az Indiai sem ha asszony csinálja, máshol nem ízlik. Sőt voltak egyszer Indiai vendégeink és a mi kajánktól meg voltak lepődve, meg recepteket kértek. Az Indiaiak a Magyaroktól Indiai kaja receptet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Tsebacsi #8048 üzenetére
Ezt nem olyan egyszerű megválaszolni mint gondolnád
A konyha a Howdens-től van, Angol cég. Nekik van egy saját márkájuk elektronikába ami Lamona. Viszont ők nem gyártanak de meglepő módon nem is átcímkéznek.
[link] Konkrétan ez van nekünk, 850 font volt amikor vettük, viszont külön nem volt kapható, illetve nem találtuk meg egyik boltban sem.
Annyi hogy be tudtam számoltatni a sima elektromos rettenetet amit adtak a konyhához, illetve kaptam egy kedvezményt a kellemetlenségért, mert hogy nem szeg semmilyen szabályt a konyhaszigetre izzó üveglapot szerelni, de mondtam nekik azért ha lenne józan eszük, ilyet nem tennének... Lényeg a lényeg olyan 480 lett a vége amit fizettem.
Mikor megjött a doboz, nyilván be már nem kötötték mert hogy kész a konyhám csak kiküldték... De így még annyit tudok hozzá tenni hogy Németországban készült és a Beko gyártósoron. Ennyit tudtam kideríteni beszerelés közben.
Viszont azóta ennél is van egy újabb generáció, ami olyan hogy bárhova ráteheted az edényt, meg fejlettebb a kezelése is. Azt még nem próbáltam így nem tudok nyilatkozni, de majd olyan lesz nagy valószínűséggel ha egyszer cserélni kell.
Első nap játszottunk vele, hogy papír lapot tettünk az edény és indukciós lap közé, vizet felforralta 2x olyan gyorsan mint a gáz és a lap nem égett meg csak meleg volt mikor kiszedtük. Maga az üveg lap meg langyos. Az is csak azért mert az edény vissza sugározta azt. Biztonságos, 14 lépcsőben állítható + P mód ami 7 kw a nagyon ha jól emlékszem.
Tényleg nagyon elégedettek vagyunk, gyorsan reagál és jól állítható. Mikor kifutna valami, csak másodpercek vannak, egy érintés és vissza veszi, nem fut ki. Azonnal reagál és pontosan úgy ahogy elképzelted.
Időzíthető hogy le is kapcsolja magát ne csak csipogjon. Össze lehet hangolni a szagelszívóval, hogy kapcsolja be automatikusan ha főzöl. Ha kifut valami azonnal lekapcsol. Ezt már kipróbáltuk élesbe 1-2 alkalommal
Tömören ez már egy jó indukciós lap, de azóta elvileg vannak még jobbak. Viszont itt a legfontosabb a tapasztalat, mert ezt tényleg ki kell próbálni hogy tudd jó e. Ki kell ismerni, tapasztalni, mert más lesz mint a korábbiak. Eddig ha nem volt gáz mindig hiányoltuk, mióta ez van egyszer sem. És ez nagy szó nálunk ennyi főzéssel.
Szóval:
Autók, mosógépek, főzés....PC vagy hang technika valaki?
6030D
Illetve mindig van valaki akinek köztudottan rossz terméke van, de neki soha semmi gondja nem volt vele, like EVER. És az a legjobb bárki bármit mond.
Nem tudom én kicsit más vagyok, elszidom a saját lovamat is ha sz@r. Mint a Renault Zoe volt
Viszont nyilván mindenki csak tökéletes döntést hozhat vásárlásnál, mindenki más meg hülye.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
kisza25 #8045 üzenetére
Én is ugyan így voltam, 3 étteremben is voltam szakács, 2 országban. Annyi változott hogy a mostani házunkba mikor beköltöztünk 1,5 éve akkor volt teljes konyha csere, és elektromos főzőlap volt a konyha szigeten. Azonnal cseréltettük, gyerekek ott esznek mellette, minden ráég, lassú, rosszul szabályozható, tisztíthatatlan rémálom volt. Helyette bizony felső polcos indukciós lett, 5 "burner"-es. És imádjuk. Nagyon jól szabályozható, szépen takarítható, és nagyon nagyon jókat főzünk rajta. Sőt már éttermekben is látok high end indukciós lapokat itt ott. Mi is undorodtunk minden elektromostól (kivéve légkeveréses sütő mint írtad is). De az új tapasztalattal változott a véleményünk. Hozzá teszem hogy másoknál ahol voltam elég rosszul működnek a korábbi indukciósok is, de ez az új nekünk nagyon adja.
Saját pizzát és kenyeret sütünk. Próbáljuk minőségi és finom ételekkel megtölteni az asztalt.
Tessék, pár kép az elmúlt néhány évből. Válogatnom kellett hogy ne legyen senki rajta épp.
Hétvégére lehet ötletelni belőle, aki meg éhesen nézi az így járt -
FeRRaR1
őstag
válasz
kisza25 #8026 üzenetére
Az a baj a Mielével hogy már az sem ugyan az mint régen. Szomszédomnak volt egy 20 éves Miele szárító és mellette egy 20 éves mosó gép. 1x volt szervizelve mindegyik, egyébként csak mentek. Mi mást venne ezek után mint Miele. 2 év alatt 3x volt szervizben a mosógép, úgy hogy a gyerekek már kirepültek, fele annyit nem megy mint a régi. 700e felett volt az ára... Illetve a sok sötét zöld hülyeségnek köszönhetően már jóval kevesebb vizet használ = nem mos annyira szépen mint a régiek. Na most tartanak ott 2 év után hogy átkozzák magukat hogy újabbat vettek.
A porszívónk is Miele most, és 3x kellett hozzá műanyag szir-szarokat rendelnem. Mondom ezt úgy hogy takarító cégünk van és legalább 20 féle porszívót használtam az elmúlt 5 évben, most is van 5 féle. Csak azért lett most a Miele a benti mert kicsi, állítva befér a szekrény mellé a többi meg nem. Nem rossz gép de nem is jobb mint egy sima Numatic Henry.
Mosógép téma, magamnak én is 2 LG-t vettem, eddig nem volt velük semmi gond pedig kapják az ívet, heti 10-15 mosás mindig meg van, gyerekek, takarító cuccok, stb....
Csendes, szépen mos, szíj nélküli direct drive motoros, 10 év garral. Szomszéd Mieléjének 1/3-ada árban de jobbnak érződik használat közben, szomszédnak is jobban tetszik mert hozzánk járt mikor az övét szerelték.
Így nekem LG, de ha neked az vált be, azzal van jó tapasztalatod, miért keresnél mást?
Nálunk 30-70% asszony javára a ruha, 10-90% az én javamra a munkás vagy kocsis cuccok mosása.
Néha csalok mert ha nagy a baj, tele mind az 5 ruhás kosár, akkor mikor nincsenek itt gyorsan mosok kettőt, csak félig megszárítom majd aznap este el is rakom a szárogatóról, így nem kerülök bele a nagy katasztrófa körforgásba a 3 nősténnyel
-
FeRRaR1
őstag
Egy próbát megér hogy lehet e ingyen fellebbezni / levelet írni nekik. Viszont sok jóra nem számítanék. Ismerjük már milyen emberek ülnek az ablak mögött... Illetve a fentről érkező nyomást és elvárásokat... Amennyiben nem egyértelmű a helyzet, akkor bűnös. Ha egyértelműen bűnös akkor: BŰNÖS. De ha egyértelműen nem bűnös akkor is bepróbálkoznak hátha fizet a jóember...
Jó az érvelésed és egy épelméjű országban ezt figyelembe is kéne hogy vegyék. Írd le hogy veszélyben érezted magad. KRESZ-nek ide vonatkozó paragrafusait és sok sikert.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Porsche have emailed us this morning mentioning that there has been some movement for all cars which have been recently allocated.
Currently, the freeze point for your order is late December with build completion looking like it will be early February. This means the car should be with us for late February and ready for early March.
The car looks like it will be starting production late January, so I will let you know as soon as it has.December közepéről Március elejére. Juhéééééééééé
Recently allocated my ass, több mint fél éve leraktam a foglalót és leadtuk a rendelést.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #7795 üzenetére
Úristen, először is rohaggyá' meg mert soha nem voltam ezen a fertő tik getván de most felmentem véletlenül. Szóltál de hát az ember soha nem veszi észre a figyelmeztetéseket
Másrészt nagy szakértő lehet a "csaj"...
Huracan STO nem jó semmire csak villogni vele.
Versenypályán nem annyira gyors mint egy Porsche, cserébe sokkal drágább.
Viszont Trofeo vagy STO módban ki is tiltanak a legtöbbről mert átlépi a decibel limitet, még a Nürburgringen is.Szóval ez egy pálya autó, de nem annyira gyors mint egy fele annyiba kerülő Porsche, de cserébe nem is tudsz felmenni a pályákra mert kitiltanak.
Remek koncepció.
Jól néz ki és szép a hangja ezt adom, de a másik problémám hogy eszméletlen kényelmetlenek. Annyira hogy fáj mindened tőle. Sokan úgy járnak vele hogy párnákat raknak a seggük alá meg a hátuk mögé mert 30 percnél többet konkrétan fájdalmas ott ülni.
Szóval van egy autónk ami pályára készült csak nem mehet fel / egy kör után kitiltják. Rohadt drága és kényelmetlen.
Ezerszer inkább GT3 vagy GT3 RS. Ott a 9000 fölé forgó szívó boxer és pálya teljesítmény.
[link]Lambo az egy villantó autó, itt is főleg magamutogató emberek veszik. Porsche meg reggeltől estig végig aláz mindenkit a pályán, és sokkal jobb vezetni. Inkább funkcionális mint magamutogató. Nyilván nem szar az STO, lenne egy 20 kocsis gyűjteményem elférne benne. De valószínűleg a GT3 kulcsát választanám az esetek többségében.
KIMONDOM:
Egyszer lesz egy ilyen 4 literes szívó boxer Porschém. Nem tudom mikor, milyen, mikori... De lesz.Zárójelben jegyzem meg hogy a Ferrarikat is jobb vezetni, és kényelmesebbek sokkal de sokkal élhetőbbek.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #7753 üzenetére
1 mérföld, de én is arra gondoltam. Mióta a Ferrarinak volt ebből botránya nem merik megtenni talán. Nem is egy nagy értékű vagy különleges autó... Fene tudja bár manapság amennyit tesztelnek... Vagy csak simán olyan módban volt amit csak a szalon eladáskor tud beaktiválni, és onnantól működik mint rendes fix számláló mikor megkapja a rendszámot / beviszik az alvázszámot.
Bár amennyire manapság lesz@rjűk a gyártók a qc-t, azon se lepődnék meg ha tényleg ennyi lenne
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Mindig elszörnyedek hogy aki egy ilyen egyszerű műveletre képtelen, az mi a francot keres az utakon? Megnehezíteném a jogsi szerzést, és 3-5 évente kötelező tréninget írnék elő annak is akinek van. Brutálisan sok a reménytelen sofőr az utakon.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Reggie0 #7655 üzenetére
Tudod mi lett a francia királyokkal akik csak egyszer voltak hajlandóak ugyan arra a lóra felülni?
Valaki szeret villogni azzal amije van (vagy nincs).
Nekem ezzel komolyabb gondom nincs is, csak én nem ilyen vagyok. Inkább kevesebbet mutattam mindig is. Engem nem boldogít ha több az irigy / utáló ember.15 éve T-system üzletkötőként is arrébb parkoltam a céges új Golfot meg bent hagytam a céges iphonet ha mentünk bulizni. Ne ez miatt legyen valami, mert akkor az annyit is ér...
kisza25
Kiszámoló blogon volt egy jó cikk erről hogy ki a gazdag és ki akar annak látszani.
[link] Most hirtelen nem találom amelyiket akartam, de ez is hasonló.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #7651 üzenetére
Ezt mondta az instruktorom a Porsche napon aki dolgozott a McLarennél is. Aki egyszer Porschét vett az vissza jön. Sokkal nagyobb az újravásárlási szándék. Ami tetszik a McLarenekben hogy egyenesben alig lehet őket megverni, viszonylag szép a hangjuk a turbó ellenére, és ez szubjektív de vannak nagyon szép autóik. Megtartották a hidraulikus kormányzást a jobb visszajelzésekért és precízebb érzetért. Ha meglátok egy P1-et vagy F1-et kb 3 éves hülye gyerekké változok még mindig
Viszont a fentiek amiket írtam ettől még igazak. Apex tulajnak is volt több Porsche és McLaren, többször is beszéltem vele, de videókban is feltűnik és elmondja. Porsche 40.000km szinte nulla gond. McLaren, váltó cserék, motor cserék, katalizátor cserék, eszi a féket és gumit de nem tapad az eleje, és annyi elektromos hiba hogy felsorolni is nehéz.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7649 üzenetére
Értsünk egyet abban hogy nem értünk egyet. Porsche, Ferrari, Lambo rekordokat dönt. McLaren el kellett hogy adja a központját és vissza bérelni annyira sz@rul álltak anyagilag tavaly. A folyamatos problémák és rossz üzleti döntések ide vezettek... Itt Angliában Angol tulajok is ki vannak akadva rájuk. Pedig ez nagy piac nekik, itt a gyár, itt az F1 csapat, ha tippelnem kéne itt adják el a legtöbbet. De biztos hogy top 3.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Reggie0 #7644 üzenetére
Koenigsegg vezérlés szíj / lánc nélküli motorja és a váltójuk ami gyorsabb és könnyebb mindennél mert újra gondolták az egészet érdekel nagyon nagyon. De mint ahogy mondtad, előbb lesz minden villanyos mint mire az elérhető árú autóba kerül.
McLaren az egy vicc megbízhatóság / fenntartás téren. Egy új Ferrarihoz 7 év ajándék szerviz jár. Egy McLarenen ha pályázod 4000 kilométerenként fogyó alkatrész a KATALIZÁTOR. Egy 911 GT2 RS meg gyorsabb a pályán és 40k CSAK pálya km után is köszöni jól van mindene. Fényezés ugyan ez, voltam pár elismert fóliázó cégnél ahol átbeszéltük. Porsche az egyik legjobb megint csak, McLaren az egyik legrosszabb. Annyi fényezési hiba, sárgulás, lakk hámlás van náluk hogy el se hiszed mennyit kérnek egy - egy különlegesebb színért. Gyorsak főleg egyenesben, és nagyon jó őket vezetni. akinek Végtelen +1 pénze és sok autója van annak elfér. De nekem ez is éppen hogy belefér hogy tartok egy hétköznapi + hétvégi autót a munkások mellett. Így nem akarnám hogy 6 hónapot álljon a McLarennél mint a szomszéd ismerősének 720S-e... Nem tudjuk mi a hiba, nincs alkatrész, nincs dátum...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
cappa72 #7641 üzenetére
Nem videóztam semmit, kb 20 képet lőttem összesen, volt elvileg fedélzeti kamera meg média sátor de akkora sor volt hogy meg sem fordult a fejemben hogy én ott várjak
Nemrég betettem ide pár képet azok amik jobbak és nem annyira személyesek. Tényleg inkább élvezem a helyet, elbeszélgetek a versenyzőkkel vagy a szőke kis csajjal aki intézte a beszállókat. Egy egyszerű kérdés hogy jól vagy? Egész nap itt kint kell állnod? És annyi infót kapsz cserébe hogy eszméletlen, kocsikról, rendezvényről, neki is jól esett hogy valaki nem csak a kocsikról kérdezett, be is rakott a következő körre azonnal
-
FeRRaR1
őstag
válasz
kisza25 #7636 üzenetére
Már mindig az az első gondolatom hogy kamu az egész ha valami ilyet látok. Szerszámba nem tudta volna befogni így, max kézzel van meghúzva, akkor meg kamu. Ebből a szögből akármi lehet, alábakolva, vagy csak letették egy fotó erejéig. De még abban sem vagyok biztos hogy tartja azt a kereket, vagy rávaló a csavar ha megnézem a kerék és csavar találkozását.
-
FeRRaR1
őstag
Ariel Atom. A "gyengébb" változatok is 3 másodperc alatt vannak százon. A 0 - 100 - 0 is csak 6,8 másodperc. Mikor megjelent a Bugatti Veyronhoz hasonlították a gyorsulását 100-ig. Top 3 legjobban gyorsuló production car volt akkor. 600 kiló. És eléggé vad ha tolod neki de nem kezelhetetlen. Hasonlónak éreztem mint az F430-at csak kezelhetőbb, barátságosabb kicsit, meg nem akar azonnal megölni a kanyarban ha gázt adsz. Persze a határai is messzebbvannak jóval. Verseny pálya mellett laknék biztos ez lenne a hobbi autóm.
F430. Itt nagyok voltak az elvárásaim, Schumacher korszak ugye, poszter autó volt nekem. Van egy Angol mondás hogy ne találkozz a hőseiddel mert csalódni fogsz. Na ez itt nagyon igaznak bizonyult. Pici, szűk, kényelmetlen, jót lép, szép a hangja de le akar esni az útról. Sima sodrós kanyar, közepes lassú tempó, fél gázra azonnal meg akart előzni a hátulja. És nem barátságosan, kezelhetően ha nem MOST MEGÖLLEK módon. Szóval a majd egyszer lesz ilyenemből -> nem akarom hogy ilyenem legyen lett az új felállás az álom garázsban.
Na nem úgy a 458 Itali. Isteni gép. Az F430 nagyot tol, ez meg áttolja a gerincedet a tüdődön. Brutálisan megy, a váltója F1 gyors, már szinte szinte Porsche PDK. A Porsche egy gyors műszer. A Ferrari egy érzelemmel túl töltött telivér. A 458 már sokkal játékosabb, barátságosabb, még szebb a hangja, sokkal gyorsabb... Az amikor 250-nél bele állsz a fékbe, és nem egyesével vissza váltasz, ha nem tartod a váltó fület behúzva. Akkor a Ferrari mindig úgy vált vissza, hogy nyomaték és lóerő max közözött tartsa a fordulatot. Ó az a V8 MOTOR. Istenem beindulásától leállításáig porcosodtam, de most is ha rá gondolok. 9000-től pirosodik a fordulatszámmérő. Ahol a Volvo V8 elvált, ez ott kezd el élni. A magas fordulatú Ferrari V8 az valami földöntúli élmény. Mint egy betörésre váró ló. Játékos, vad, táncol, gyönyörű, és a 488 már turbós, az nem kell
.
Szóval az Ariel és a 458 volt a legnagyobb élmény. A 458 meg átvette a 430 helyét az álom garázsban.
Voltam a két élmény nap közben új Volvókat és Lexusokat nézni, majd a héten lehet megírom mi volt. De egy Porsche a mindennapokra és egy 458 hétvégére lenne az igazi
.
(A McLaren is nagyon jó volt, de a megbízhatósági problémáik miatt, meg a hülye piac politikájuk folytán zuhanó áraik miatt nem vennék. Nem mint ha ez a veszély fenyegetne, az összes malac perselyemet feltörtem jó időre.)
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7631 üzenetére
+1, annyival egészíteném ki hogy álltalában ahol a hőcserélő alatt csöpög a víz nyáron a klímából, ott a legtöbb modellnél ki is lehet tisztítani. Ismerősöm vett hozzá slagokat, több kocsit megcsinált már, azt mondta mindegyik jó lett. Lehet róla videókat találni. Persze a legalaposabb a szétszerelés, utána meg évente 1x szűrő csere és fertőtlenítő bomba.
Ahogy írtad az eső csatorna környékét mindig tisztán tartani, simán ki lehet porszívózni mikor a kocsit csinálod vagy kifújod ha lombfújó van a kezedbe. Nekem pl gyakran mert azzal seprem a beállót.
Illetve a használat nagyon fontos. Én mindig leállítom a klímát télen és nyáron is kb 5 perccel célba érkezés előtt így ki tud száradni. Amennyiben sok esős hét volt akkor egy hazaérkezéskor érdemes max ventivel, legmelegebb fokozatban átfújni. Belső keringetés 3 percig kb, majd kinti levegő, majd klíma ki. De az újjadon érzed ha a szellőzőhöz rakod hogy párás e a levegő.
Amennyiben régi dzsuva fel van épülve muszáj kitakarítani, az nélkül max ideig óráig lesz jobb.
Nagyon zavar a pára is, szag is meg a fűtőszálas szélvédő... Így kialakult bennem ez a szokás. Hosszú így leírva de a való életben az hogy megnyomsz egy gombot kb 5 perccel érkezés előtt semennyi idődbe nem kerül.
Azt meg had ne mondjam hány kocsiba ültem ahol szagos volt a klíma vagy konkrétan nagyobb párát csinált 2 percre mire elkezdte leszedni...
Fentieket betartva pl a Volvón ami a leghosszabb 7 éve van meg se volt soha gondom.
-
FeRRaR1
őstag
Nagyon jó volt, nagyon elfáradtam és a 458 Italia elektromos kézifékje tönkre ment, végül is Olasz
Reggel lehet hogy megyek egész napos MTB túrára, de ha nem holnap akkor majd hétfőn írok pár sort.
Asszony száll ki az 570 S-ből mint valami filmsztár
Amiket vezettünk:
Ariel Atom
Ferrari F430
Ferrari 458
McLaren 570S -
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #7580 üzenetére
Nem, mostanában egyre kevesebbet fotózok, videózok. Mindenki a telefonján lóg, vagy kamerázik én meg inkább dumálok az instruktorokkal, megtudok pár érdekes infót, de leginkább csapattam. Már az egész pálya üres volt, mindenki bent teázott én még akkor is a pályán toltam ami kifér miközben elemeztünk különböző gyártókat.
Pl az Áprilisi Nürburgringen, az egyik legjobb volt, mégse videóztam semmit. Asszony / haver csinált párat de ennyi. Nem mozgat, élvezni akarom, átélni, teljesen bele élni magam. Telefon lenémítva, és veretem a pályán. Engem egyszer sem előztek meg, de én szinte mindenkit. Volt egy 911 amit 4 kör alatt 2x előztem, pedig lehetett menni... (próbált is, láttam a kocsi ideges mozgásán, csak nem tudta hogy kell)
Legjobb lenne ha lett volna hivatalos fotós, és inkább fizetek pár képért, videóért, de akkor az olyan is... (mint a Nürburgringen)
Asszony + barátok, csapatós kör és el kezd szakadni a hó. HATALMAS élmény volt. 0 videó vagy képet csináltam, de megvettem egy fotós képét. Látszik hogy hol vagyok, látszik hogy van G erő, terhelem a kocsit rendesen, no meg a hó ahogy esik.
Vagy éppen asszonyt figyeltem / kergettem instruktorral a Golf GTI-ben. 0 kép vagy videó, de ezt meg kellett hogy vegyem, nagyon jó lett
Vagy amikor ellát a hó, pillanatok alatt elolvadt az aszfalton és újra nyitották:
Olyan atmoszférája volt a helynek hogy azt semmi nem adja vissza.
Itt megjegyzem hogy tilos a GoPro-t feltenni kívülre a legtöbb pályán, így a ringen vagy Porsche experiencen is. Egy belső felvétel meg elég ratyi lenne, de nem is mozgat. Ez a pár kép sokkal többet ér nekem, ezek vannak a legközelebb hogy vissza adják az élményt. Ennél jobb már csak egy saját stáb lenne drónokkal meg mindennel
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #7577 üzenetére
Nincs semmilyen Porschém, de ez hamarosan változik.
Év eleje felé rendeltem egy papaya metallic Macan S-t.
Elvileg december 2 a napja hogy legördül Stuttgartban, nem tudom mennyi idő meg ideér és átvehető Angliában, valaki azt mondta 2 hét, valaki azt hogy kb 4.Nem a nagy pályán mentünk ha nem több kisebben, volt egy sima ovál gyorsulásra / lassulásra. Az körül volt egy lejtős dombos dugóhúzós ahol csúsztam is rendesen mert nem vettem el
Volt egy gyantás dombos, gyantás rántó pados, meg egy mini Silverstone formájú. Mármint amin voltam mert volt még több is, sőt off-road opció is de arra nem maradt időm annyit voltam a gyantán, meg a pályán
Annyira átbeszéltük a technikát hogy hihetetlen. Sport módba tettem alapból, de néha Sport Plus. Launch controlnál mondom agresszívabbnak tűnik a váltó. Mondta hogy nem a váltási program más, az ugyan az mint a Sport Plus, de a hidraulikus motor és váltó tartó bakok ott csak keményednek, rajtolásnál teljesen össze zárnak így mindent átadnak a kocsinak. Ez az egyetlen márka amit vezettem, és nem kellett kikapcsolni az elektronikát PÁLYÁN SE. Mert nem zavar, kicsit nyúl bele, de olyan hogy ha 30% gázpedált tartok és csúszok 30 fokos szögben, akkor nem szól bele mert feltételezi hogy uralom. Ha rossz a szög vagy a gázpedál, akkor beleszól. De ha részlegesen kikapcsolod akkor csak 60%-ot szól bele, azt is csak a gázérzékenységre, esp-re. Ha teljesen kikapcsolod, akkor csak az ABS és ESP megpördülés gátlója dolgozik átellenes sarkokban, de csak akkor ha nagy a baj.
Instruktor. Nézd a michelin jelet a falon szembe. Ha elől látod az jó, ha oldalról az is csak tartsd a gázt és a szöget, a HALDEX!!! alapú AWD előre pakolja a hajtást és kihúz orral a csúszásból. De ha akarod tartod a végéig, enged játszani. Ha a hátsó ablakon látod a michelin jelet akkor mindegy mert ELB@SZTAD
Na most én egyszer sem pördültem meg a rántó padon 20 alkalomból. Ki vagy bekapcsolt elektronika, normál vagy Sport Plus mód, megfogtam mindet. ESZMÉLETLEN. De kikapcsolt elektronikával nem csak megfogtam, ha nem tartottam a szöget és a gázt és végig drifteltem az egész pálya hosszát majd az aszfaltra rácsúszva a végén egyenesbe rántottam. Versenyző instruktor: EXCELLENT CONTROL!
Mellesleg a srácnak elég erős az önéletrajza, dolgozott:
- Aston martin
- AMG Mercedes
- McLaren
- Jaguar
- Bosch ESP fejlesztő részleg
- Volvo
- PorscheMondta hogy rajt automatika, engedjem el a kormányt meg a pedálokat az egyenes vége fele. Csak annyit csinált hogy lenyomva tartotta a kézifék gombot és az autó egyenesbe tartva vészvillogva, de nem vész csak nagyot fékezve megáll, ha nyomod a gázt azt is felül írja. Azért hogy ha szívrohamod van az utas is biztonságosan meg tudja állítani a kocsit. Mondta hogy ezt a Volvótól vette át a Porsche
Mondom ez mind jó, de én mint autó buz!, olvasom, nézem, vezetem, rignre járok, érdekel se tudtam erről. Most egy átlag utas hogy fog?
Mondta hogy idefele 2 hónapja egy 911 tulajnak szívrohama volt és 2x átfordult a feje tetején a kocsi mire megállt. A mellette lévő utas nem tudta mit tegyen, ő meg állt a gázon. Ha hazafele mente történik már tudta volna hogy mit, és megmenthette volna a barátját a sérülésektől meg a kocsit.
Volvo ezt még tovább fejlesztette már, ott balesetnél vagy vészféknél összezár mind a 4 fék és úgy is marad.
Ha a jobb oldala gyantán a bal meg aszfalton van és rajtolsz, akkor bekapcsolt vagy félig bekapcsolt elektronikával elengedett kormánnyal is egyenesen indul el. Annyira jól működik az AWD, annyira jó az egésznek a hangolása, szoftvere. Fékezésnél ugyan ez, gyantán 80% ABS, az aszfalt oldalon 20% ABS működött kb és megáll kacsázás nélkül szépen.
Alapvetően sok kocsiban a hardver sincs meg hogy jó legyen. Az a kis rész amiben meg van a hardver nagyon rosszul hangolt vagy a szoftver béna és nem tud lekezelni dolgokat.
Nem sok ilyen gyártó van, sőt egyet se tudnék mondani ami ennyire oda adja a sportos awd hardvert, és az ennyire jól van hangolva hogy egy erre kitalált helyen nem lehet zavarba hozni. Mindig jól és nem idegesítően dolgozik alád WOW Porsche, WOW WOW WOW. Hihetetlen munka. És mondta hogy sokan azt mondják áááá csak egy Macan, ugyan az mint az Audi Q5. Nem ugyan az. Az Audi alapból 90% elöl, 10% hától hajt, a Porsche pont fordítva. Az Audi orrtolós, esetlen a pályán, a Porsche semleges vagy hátul tolós, atom biztos és bomba gyors a pályán. Úgy kanyarodtam hogy sodrós nagy jobbos, nagy fék, ráteszem ívre, padló, már a kanyar vége előtt egyenesben állt a kormány, mert a kocsi kicsit finoman sodródva kijjebb tette a fenekét a TÖKÉLETES KANYARHOZ. Elektronika bekapcsolva. Ha jó a géz és a kormány szög nem szól bele, de ha igen is csak finoman megfogja a kezed. És soha de soha nem idegesít. Még ehhez képest mondta a Jaguarokat, múlt héten ugyan itt ropira törtek egyet. Mert agresszívan szól bele, nagyot és hirtelen. Majd ugyan ilyen agresszíven adja vissza az irányítást, 0 átmenet. Srác aki vezette behintázott a kanyarba, jobbra, balra, jobbra, majd domb oldalnak nagy tempóval. Ennyire finoman, jól, segítően, alig érezhetően, tökéletesen belenyúló elektronikát én még nem tapasztaltam. Pedig sok kocsinak nyomom, sokat járok pályákra, minden évben annyi mindent próbálok hogy össze szedni se tudnám.
De egy dolgot tudok és az oktató is, aki elmondja hogy melyik márkában mi mért jó, milyen elven működik, mi rossz, mi veszélyes...
Az pedig: A Porsche különlegesen jó minden téren. Aki egyszer Porschét vett, az megint azt fog. És ez még egy McLarenre sem igaz. A Porsche tartja az árát, ott a hardver, ott a hihetetlen tudás, csiszolás, hangolás, szoftver. Ez az egész egy olyan csomagot ad, amit más nem tud.
Hatalmas tisztelet a márkának, megérdemlik a sikert, mert nem az AMG meg a bmw adja a vezetés élményét, ha nem ez:
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #7574 üzenetére
Az a huppogós blaupunkt mélyláda kondenzátoraként működik.
Na nem volt rossz nap
Még mindig tart a hatalmas élmény feldolgozása. Wow. Nem minden nap állsz a gázon tövig egy Porschéban, és csúszol keresztbe kitekert kormánnyal. Majd úgy 60 méter driftelés után megdícsér az instruktor hogy jól kezeltem, szép egyensúlyt tartottam végig, nem forogtam meg. Előttem egy 911 és egy Taycan is megpördült.Fájnak az arc izmaim annyit mosolyogtam. Elképesztő gépek, annyi mérnöki munkával hogy az hihetetlen.
Az idegesítő vigyor még mindig az arcomon van így órákkal utána is.
-
FeRRaR1
őstag
Kaptam Július végén egy emailt hogy meghívnak a Porsche Experience centre Silverstone-ba egy élmény napra, egy ingyen kóddal. (500 font egyébként)
Nem nagyon foglalkoztam vele de mondom most hogy elég sok a dolgom és nem lesz időm idén már a Nürburgringre, kihasználom a kuponjaimat (van több is).
Írok nekik múlt héten hogy szerdán amennyiben nekik megfelel ott leszek. Automatikus válasz email jött hogy köszönik a jelentkezést, vissza szólnak 3 munka napon belül de egyébként már csak jövő január végére van hely.
Így nem is foglalkoztam vele, 2. kupon, Supercar Driving experience, választott 2 autó Ferrari F430 Scuderia és Ariel Atom. Most szombaton, még úgy se vezettem Ferrarit csak utas voltam, szóval ez amúgy is bakancs listás volt.
Most hívtak a Porsche Experience Centerből hogy valaki visszamondta, ha még aktuális mehetek szerdán. 911 Turbo S és Macan GTS vezetés, versenypályán, gyantán, rántó padon, versenyző instruktor, komoly ebédeltetetés, minden...
Gyorsan kell mennem pár kört mert mióta új a vonalvezetés nem mentem Silverstoneban. Illetve Donnington park a másik.
Jó kis hétnek ígérkezik
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Reggie0 #7470 üzenetére
De van sajnos, az XC90 2015-ben jött ki, szinte hihetetlen mert frissnek hat még mindig.
A korlátozást később vezették be így elképzelhető hogy az korábbi volt. 2020 végén 2021 elején kezdték el a 180-as dolgot.
Nincs információm hogy kiüthető e, de ha feltörik az ECU-t minden kiüthető...
Gyorsan rákeresve vannak tuning cégek akik beállítják a standard Német limitre, 250km/h. Szóval van megoldás de attól még túlfújt 4 henger marad
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #7462 üzenetére
i3 kicsi nekünk, speckó könnyen lyukadó gumi kell rá ami csak bridgestone van és drága. Illetve mind ezt leszámítva nagyon nem csípem a márkát ezért soha nem vennék. (i3 és Zoe volt a kalapban a végén már, előtte Leaf is (tudom, felköpök és alá állok
))
Ami most tetszik az a Kia EV6 de annak is vannak atom f@szságai. Viszont úgy érzem ez a mostani felhozatal szégyene, mint sem az EV6 remeksége hogy az tetszik a mai kínálatban. Merc elektromos vonal istentelen ronda olcsónak ható retkek, C63 AMG meg 1,7 tonnás 6,2L szívó V8-ról 2,1t feletti 4 hengeres hibrid rettenet lett. Egy C osztály 2 tonna felett jóval, Range rovernek hiszi magát?
Egy dologban lesz jó, drag race mert AWD és ott az elektromos motor is. Minden másba rettenetesen rossz lesz és majd szól a hangszórón a V8. Ahol élvezné az ember, országút, pálya nap, nagy tempó ott sz@r. De legalább gumi és fék gyilkos is lesz a súly miatt meg atom komplikált. Volvo és Lexus volt a reményem, de az új Volvók nagyon németesednek / kínaiasodnak minőségben, megbízhatóságban. A Polestar 2 ami tetszik az EV6 mellett. Lexus meg majdnem RX450 lett a CT után de nem fértem bele és rohadtul felcseszett az idióta megoldásaival. Az új RX meg megint csak rettentő ronda és már nincs a szívó 6 hengeres motor opció. Mellesleg NX meg UX-be se fértem bele, pedig annyira nem vagyok magas 188cm. Alfa Giulia-ban is bele ért a fejem a tetőkárpitban ahol az üveg tető széle volt.
Bezzeg az összes Volvóban elférek. Meg a Porschékban
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #7458 üzenetére
Egy mocskos sz@r autó a Zoe, már eladtam rég szerencsére. Aki meg elhiszi hogy elektromossal járva menti meg a világot az reménytelen...
-
FeRRaR1
őstag
Én meg Renault Zoe-ra cseréltem a Volvo XC90 Executive V8-at. Na erre verjen rá valaki
-
FeRRaR1
őstag
válasz
kisza25 #7355 üzenetére
Igen, az 1.9 dci-nél csak a 2.2 dci rosszabb. 4-5 éven át vitt haza renault motorokat fater Angliából. Az 1.5 az egész jó ha gyakran cserélted az olajat és nem jártál éjjel nappal világító üzemanyag szinttel.
Régi szép idők mikor vittem fatert északra egy kezdődő turbó hibás scenicért mert hogy jó az még haza ér vele. Londonig nem jutott, láttam hogy gond van mert bár előttem ment valamennyivel de akkora füstbombát csinált hogy leállt az autó pálya, konkrétan nem lehetett látni. Kirántom a leálló sávba, majd satu mert a füstből fater kocsija kezdett kirajzolódni. Beltér is full füst, száll ki, nincs gond, nincs gond de le kellett fullasztanom mert felkapta a turbó az olajat
Vett hozzá egy bontott turbót, akkor eljutott hozzánk, London külvárosig mikor elszállt a generátor.
Majd még itt volt pár napot, generátor csere után kezdődő önindító hibás lett, attól függően hogy állt meg vagy tekert vagy nem. Ha éppen nem akkor sebességbe hagyva meg kellett tologatni kicsit előre / hátra hogy mozduljon valamennyit és akkor indult
Majd a Német autópályán kifogyott az üzemanyag mert a szintjelző sem működött.
Ekkor pár perc és ott is volt a rendőr, azonnal vegye fel a láthatóságit. Hát az nincs. Akkor az 200 euró helyszíni lesz, de legalább pihenőig elvitték a kocsit mert ott volt pont mellettük, és a következő kútig is eltaxizták hogy vegyen egy kanna gázolajat.
Majd gondolta pihen egyet ledönti az ülést mielőtt tovább megy, de eltörött lefele menet az állító mechanikája így háttámla vízszintbe vezetett Magyarig. Azóta se szereti ha felemlegetjük mennyire volt kényelmes
És akkor ez egy renault a 20-ból amit vett meg 100+ bontott motort. Én csak a lagunákat szerettem valamennyire mert kényelmes, akkori mércével nagy autók voltak. Persze csak pár hétig - hónapig voltak nálam ameddig be nem gyűjtötte, de egyikkel megjártam Monaco-t Londonból
-
FeRRaR1
őstag
Troll ON: Kitisztítod a biztonsági öveket
Troll OFF: Takarítás és feltöltéssel. Ha a pólusai elkezdenek tömődni még egy mosás vissza hozhatja. Kerülni kell az agresszív koptató sikálást, illetve egy feltöltő spray, ha Carpro akkor a reload, ha GYEON akkor cramic detailer vagy pure... De mehet rá wax vagy BSD is amikor az egész kocsit kezeled szárazoláskor. Illetve ha 2-3-4 (használat / mosás / tartás függő) évente újra kell rakni akkor tolsz egy alap frissítő polírt, akár fúróba foghatót ha nincs gép és újra húzod. Volt vagy 10 perc + a 2 réteg közötti várakozás a 2 lámpa, elég egyszerű.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7343 üzenetére
Ráadásul nincsenek egy hónaposak, Michelin Pilot Sport 4 SUV.
A korábbi waxom Soft99 fusso volt, szerettem, de vissza törölni szívás volt.
Mondom kipróbálom az új graphene vonalat, ahogy mondod paste wax. Sajnos. Az eredmény szép lett de még a becslésedre is duplázz rá mert 2 óra volt tokkal vonóval a waxolás.
Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic & Graphene Paste Wax
Az eredmény szép lett és jól dobja a koszt és vizet. DE! és ez egy nagy de, atom sz@r volt vele dolgozni minden téren. Felvitelnél nem fed rendesen, csak ha vastagon viszed fel, egyébként kihagy kb a fényezés narancsbőrében, ahol negatív ott kis foltokba nem ment fel. Így vastagabban és rányomva kellett felvinnem ami nagyon nem tetszett. De makacs hülye voltam mondom befejezem már így. De szerencsére legalább visszatörölni még nagyobb szopás volt. Írják a waxokra hogy 2 rongyos mindegyik szinte. Első ronggyal a nagyját, másodikkal fényesre. Na ez eddig egyik waxomnál se volt így. Elég volt az egy rongy és csillogott ahogy kell. Na itt se volt igaz a kettő, mert néha 3 rongy kellett mire normális lett a visszatörlés. Ha adná a waxolásomat a tv élőben egy másfél órás kifütyülés lett volna...
Megfogadtam hogy soha többé nem veszek waxot, ennél lekerámiázni egyszerűbb lett volna. Nem kicsit... Mivel a lámpát kerámiáztam. a Volvo S80 V8 kapott tavaly GYEON Syncro kitet, annak kb az 1/3-ada megvan még. Olyan szépen fed, olyan puhán húztam el, majd mikor jött a szivárvány effekt egy rongyak álom szépre, pihe könnyedén. Ehhez képest a paste wax te jézus atya gatya...
Mostantól 2 fajta kezelés lesz nálam, sima mosás, melós autók, más kocsija, vagy amin nincs kerámia: Alapos mosás és BSD. Az mehet mindenre, üveg, műanyag, fényezés. Ár / idő / tartósságban verhetetlen, szárazolás utolsó fázisánál kap a rongy kicsit, kb 5 perc extra munka, és meglepően sokat bír illetve szép is lesz tőle a gép.
Amennyiben van kerámia akkor alapos mosás, és GYEON Ceramic detailerrel befejezés szárazoláskor.
Rendeltem egy nagy üvegcse GYEON Pure Evo-t. 36 hónapot írnak rá, nem hogy panelenként, de 2 panelenként is haladhatsz vele, annyira szépen és nyugodtan tudsz vele dolgozni hogy az nem e világi. Így ezentúl inkább kerámia vagy BSD mint wax...
sutszi
Graphene waxot kifejtettem, szép de nagyon rossz vele dolgozni. Ennyit nekem nem ér meg a befektetett munka, BSD 5 perc lett volna 2 óra helyett és nem sokan mondanák meg a különbséget.Kerékív az kapott egy alapos vegyszeres kefés nagynyomású mosást, rendesen körbe, teteje is. Most gumiápolót kaptak a műanyag részei vastagon, ahol nem ilyen szövet az anyag. Meglátom milyen marad a következő mosás után, és annak függvényében kap valamit / vagy nem. Most álom szép, igazából majd a mosás vagy esőzések mondják ki a végső ítéletet. Viszont van nagy választékban műanyagra való szerem, biztos megtalálom az igazit.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7340 üzenetére
Gyurma nem volt csak vegyszeres szálló rozsda és kátrány eltávolítás, 2 alapos mosás. Illetve 4 "nagyobb" karcot be is csiszoltam és políroztam 400-as pasztával mielőtt az egész megkapta a 2 lépcsőt.
Itt már kapott egy Graphene wax bevonatot, ablakok is le vannak kezelve ahogy a gumik és a kerék ívek is. Napi használatú verdát nagyvárosba ennél tovább nem tolok, mert innen kis javulásért is nagyságrendekkel több időt kéne vele foglalkoznom. Nem mintha nem lenne jobb állapotban és szebben tartva mint a többi 99% kocsi az utakon
-
FeRRaR1
őstag
Főleg hogy amcsiban nagyobb a méret kínálat ugyan ebből
Sok mindent lehet mondani, de a PS4 S a legkompromisszummentesebb (lol ez egy szó?) gumi. Nincs gyenge pontja, ha eltolod jobban a sportosság felé megkapod a kopást és a gyengébb vizes teljesítményt. Illetve nem sok gumi bír ki ennyi kört, ennyire hosszú pályán, nehéz nyomatékos AWD autóval úgy hogy nem melegszik el. Nagy tempónál, féktávon kanyarodva is Schumachernek érzed magad. Tényleg nem tudom mit tudnak majd összehozni a PS5 S-re, mert ez a gumi régóta UUHP trón tetején csücsül. Megérdemelten. Illetve szerintem jobb volt a Pilot Sport & Pilot Super Sport külön vonal, egyértelműbben meg volt különböztetve, most sokan hajlamosabbak azt hinni hogy nincs nagy különbség a kettő között, csak egy S betű.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
FeRRaR1 #7328 üzenetére
Jó fej a srác, nekem mindig válaszol.
rbalint88
Persze, csak vicceltem, mikor autópályadíj megfizetése után kátyúba hajtottam az M7-esen 2018-ban... Na akkor egy 10 perces kifütyülés lett volna ha adja a TV
Azóta gondolom nem jobb ha nem még siralmasabb lett az utak nagy része. Sajnos.
Légrugós Macant és RX450-et próbáltam idén, szépen futottak de az igazi próba az a Magyar utak lenne
-
FeRRaR1
őstag
válasz
rbalint88 #7323 üzenetére
Ha elég gyorsan mész mindig, nincs ideje a keréknek "beesni" a kátyúba, csak átsiklasz felette
Sajnos már nem gyártják a hidros shitroeneket, faternak volt régen a 90-es években, szerette. Többet próbáltam (nem hidrosat) magamnak sose vennék.
Napi vonalon marad a Volvo + Lexus egyenlőre, bár a Lexusokba nem férek be így inkább csak elméleti síkon
-
FeRRaR1
őstag
Nincsen rózsa tövis nélkül
Viszont azt adom hogy kell valamennyi hús a gumi oldalfalhoz mert el lehet menni nagyon rossz irányba...
Még azon is elgondolkoztam hogy 2 szett felni, egy minél könnyebb és tapadósabb meg egy minden másra, de aztán amennyit fut a kocsi, meg hogyan viszem le ha többen megyünk úgy hogy inkább elvetettem.
-
FeRRaR1
őstag
Dashcam nem adja vissza, de szakadt az eső, állt a víz szinte az egész pályán. Viszont életem egyik legnagyobb élménye volt autóval az is biztos.
Nekem 18-as volt a gyári, de arra se volt PS4S, legalábbis amikor vettem.
Itt van a gyári nehezebb 18-as lépőkön PS4-en, illetve a Polestar gyári sport felniken 19" méretben PS4 S-en, 30mm ültetés után.
Szerintem így tökéletes. Láttam én is emberkéket hogy villognak 20 meg 21-es felnikkel, sose kéne, otromba, ízléstelen. Illetve a nagyobb kerék meg ültetés miatt nekem is veszített a komfortból, bár nem sokat szerencsére, de nem akarom túl tolni.
Mindig a mértéktartás és balansz a jó mindenből. Megtalálni a határt hogy a lehető legjobb legyen. Én számomra ott vagyok a kinézettel, tapadással. Mint említettem majd a fékkel kell valamit kezdenem, de sajnos az idén őszi ring turnéra nem leszek meg vele szerintem, torony magasan áll a munka. Ugye általában tavasszal vagy ősszel megyünk hogy ne legyen nagy kánikula, meg nagy sorban állás. Lehet össze tudjuk hangolni mert nekem is jönne 1-2 ismerős, igaz egyik se Magyarból így nem nagy segítség neked
20-30mm ültetés gyári gátlókkal neked is elférne, felni szép de lehet hogy bepróbálnék egy 18-ast
-
FeRRaR1
őstag
Ugyan az az elv mint az XC90 T8 a videóban.
Reggie0
Torsenre írtam az 58-at. Ár és fogyasztás miatt van az egész. Legtöbb autógyártó ha 10 fillért foghat egy alkatrészen az anyját is leszúrná érte...
De pl Audinál kíváncsi vagyok hány quattro tulaj tudja hogy már nem torsen van alatta... Mert ugye csak annyit tudnak hogy ez quattro.
-
FeRRaR1
őstag
Persze, jobb mint egy fwd vagy rwd. V60 D6-al nem mentem még, pedig fateréknak az van 2 éve de nem voltam 18-óta magyarba. Az is lehet hogy csak simán jobban van programozva. Az XC90 a videóban nagyon lassan és bután reagált. Egy sima haldex is sokkal jobb lett volna. Ahogy a tesztelő mondta tud dolgokat, de a léc nagyon alacsonyan van egy rendes AWD-hez képest.
-
FeRRaR1
őstag
A honda meg a korábbi kia awd-k förtelmesek. Ugyan az a domb, ugyan az a téli gumi, egy napon. A kia sorento awd nem ment fel, a volvo s80 d5 fwd felment. De meg lehet nézni a twin engine volvókat is rossz példának. awd téren elvéreznek egy régi haldexhez képest is.
[link] A korábbi volvo xc90 v8-am úgy ment volna el mellette hogy közben körbe drifteli 2x....
Más:
Egyébként megvolt az XC60 nagy átnézése + szervize. Minden meg lett csinálva a korábbi listából amit írtam és kapott 4db pilot sport 4 SUV papucsot is.
Egyetlen hibát találtak, a kormányösszekötő kicsit kotyogott, így azt kicserélték. Ezért meg az új gumik miatt kapott egy futómű állítást is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Reggie0 #7278 üzenetére
co2 igaz, azt adom.
Gyártást nem, mert ha 20-30 (egyébként 58-as az alapelv) éve is le tudták gyártani akkor ma sokall egyszerűbb. Az is valószínűleg, illetve a GR Yarist hozom megint, de ott belefért 2 is.
Szoftvert se, mert ne hiszem hogy egy mechanikus torsenre nehezebb lenne a szoftvert megírni mint egy elektronikusan vezérelt haldexre.Szerintem simán az van bennük, hogy az emberek 99,9%-a nem mondja meg a különbséget, olcsóbb és kevesebbet eszik. De főleg olcsóbb.
Viszont azt tartom hogy a jól leprogramozott haldex tud nagyon jó lenni. Beavatkozás tempója, csak egy keréken talál valami tapadást már ki tud mozdítani, stb...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7263 üzenetére
A tudatos autóvásárló a kisebbség. Még azok is többen vannak akik bemennek, húúú ez piros, ez kell.
Nem tűröm el egy autónak hogy idegesítsen, ezért is szabadultam meg alig egy év után a Zoétól.
Azért mentem el kipróbálni az RX450h-t, hogy tudjam mit vállalok. Illetve mint kiderült mit nem
Nem férek be, a váltó egy förtelem, jobb kormányosnál bal -> le -> jobb -> le -> jobb -> le. Kipróbálta ezt valamelyik agyhalott mielőtt gyártásba küldte? Egy kocsi ha lehúzom legyen D-ben. Nem sportban (ford) manuálisban (opel) WTF?! Opel csere autóval hányszor nyeleztem neki 1-esben isten átka fos kupac. Macan beülök fém gomb a váltón oda se nézek, lehúzom D. Kormányon áttekertem Sport Plusra, és minden úgy történt, működött ahogy szerettem volna. Mondtam is a srácnak hogy még van remény.
Egyébként az XC60 NAGYON JÓ. Sok Volvo után úgy érezzük hazataláltunk. Rohadt kényelmes, elférünk simán, csomagtartót olyan jól berendeztem 2 x 2 ikea dobozzal hogy az álom. Radaros tempomat nem csak autópályán működik (S80 V8) ha nem leköveti a dugót is, megáll, elindul. 10 éves kocsi WoW. Panorama tető kinyitva 100-ig simán elvagy. Nincs zavaró turbó lyuk, érzed hogy dolgozik az AWD. Haldex 3-tól felfele nagyon jó a Volvo programozása. Előtte 15 fokos kerék fordulatonként tudott beleszólni, most meg már kormányszög és gázpedál állás alapján már küld kakaót hátra ha nem is lenne a tapadás miatt azonnal indokolt. Nagyon jó. (S80 is tudja ezt, az volt talán az első) Én a ringező, szőrszálhasogató autó buz! se veszem észre hogy nem állandó az AWD. Nem csoda hogy az Audi is a legtöbb modelljében ezt vagy az azóta összeolvadt / felvásárolt / kb ugyan ez Borg warnert használja Quattro néven... (hol vannak a régi szép idők, 3 torsen ???
)
Mercedes egyébként számomra nagyon lecsúszott, kamu kipufugók, gagyi króm tenger, világít az embléma meg a lábtér kéken de kurblis az ablak hátul (e classe). Hol vannak az over engineered régi elnyűhetetlen mercedesek? Most meg fut a Daci szíj a motortérben, és rá van írva hogy A116d SPORT AMG LINE. Ja képzelem mekkora sport lehet
Fater régi E és S mercijeibe fa és bőr illat volt, máig emlékszem rá. Mostaniakban meg műanyag meg ragasztó szag.
BMW-t meg soha nem szerettem, de legalább ők tudnak gyártani tisztességes csapatós autót. Ha már a hűtőrács dizájn nem megy nekik
Nade az XC60 szerviz átcsúszott e péntekre. Viszont lehet kap egy Polestar (szerű) tuningot és elviszem egy skót túrára. North Coast 500 túra, érdemes ránézni. Elég a google képekre...
cappa72
Legalább valakinek örömöt okozott az a rettenet. Nekem már erősen viszketett a kezem hogy szerezzek egy kanna benzint és kivigyem a mező közepére mint a sánta lovat...
2ozzmexy
Mi most az autó parkod?
-
FeRRaR1
őstag
Egyedül a lexibe nem zavart a start stop, mert ott ugye a hibrid rendszer miatt azonnal indult, szépen elmaszkolt a késlekedést. Több mint 10 éves és jobb technika mint a legtöbb mai...
Ford start stop? Be akartam sorolni, akkor állítja le. Padló, ekkor az autó morze jelet küldött a kazánházba, hogy be kéne indulni. Majd mikor sikeresen beindult a kazán morze jelet küldött a turbónak hogy be kéne tölteni mert addig nem nagyon mozog a vas. Majd utána bevették a buliba az automata váltót, és mire már nem volt hova besorolnom el is indult volna.
Szerencsére eladtam azt a rettenetet. Ford 20 éve se tudott automata váltót építeni, 10 éve se, de azóta se lett jobb a helyzet. Siralmas. Fedélzeti? Siralmas. Kényelem? Mint ha vas csöveken ülnél ha több mint 30 percet mész egyhuzamban (valószínűleg ez is volt a helyzet...).
Asszony össze foglalta: De legalább jól nézett ki. Ja, rohadtul megnyugtatott
V8-ba nincs, ki is írattam volna, szerencsére az XC-ben sincs, úgy tudom 2013-tól van ez meg 12-es
Macanba van, de Sport vagy Sport Plus módban alapból kilövi, és mi az anyámért venném ha nem Sportba veretném legalább. Egyébként nem volt benne vészes, a PDK már oda készíti amit kell és a benzin gyorsan indul, mire felengeded a féket és a gázhoz érsz már megy is. Ennek ellenére ki lesz kapcsolva mindig az 100%
Mire beérnek az elektromos szekerek, és újra hajlandó leszek bevállalni egyet, addigra ha rosszra gondolsz rezegni fog az összes pedál, kormány, villog, bimmbammol, fékezget. Alig várom
Mind ezt majd olyan félkész módon hogy látom magamat egy lejtőn ahol kiugrok a kocsi elé hogy átguruljon rajtam lehetőleg egy vulkánnal az alján.
-
FeRRaR1
őstag
Sötétzöld világ ahol az autó és akksi legyártása 2x co2 lábnyom, sokan fosszilis égetéssel termelik az áram jó részét, lásd Német O. kűlszíni barna szén fejtés... Londonban vannak olyan busz garazsak ahol diesel generátorral töltik az elektromos buszokat. Szuperzöld. Jön a havidíjas ülésfütés (bmw). Meg ma olvastam hogy Eu kötelezővé tette a sebesség limitert a kocsikban 2024-től mindbe, addig csak az új modellekben. Gps és kamera alapon nézi a limitet, és vissza nyomja a talpadba a gázpedált, elveszi a gyújtást, bimbammol meg kormányt rezegtet. Tehát a hülyék miatt egyre több mindent vesz át az elektronika. És legtöbbjük egy vezetni szerető embernek horror idegesítően működik. Valaha ilyen sz@rkupac autóm lesz első dolgom lesz szoftveresen kiüttetni ezt.
Voltak jó sztorik, vw kamion mögött felrepültek levelek, erre a kocsi besatuzott.
Ford, leolvasta az autópálya melletti benzinkút 50-es tábláját 130-nál és besatuzott és társaik.
Tesla fém autópálya hídon megy át és állóra vészfékez autópályán.
De naphosszat lehetne sorolni.
BizToNsÁgI eJekTrOnIka
-
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #7251 üzenetére
Átnéztem amennyire tőlem telik, pénteken adom le szervizre és még alaposabb átnézésre.
Még előtte rádugom a hibaolvasót hogy tárol e valamit korábbról. Verseny autókat is készítenek fel, léghűtéses klasszikus Porschék is vannak náluk általában meg Rally autók. Jó helyMég élénken él bennem hogy beindították a GT3-as Huracan Lambót mellettem nemrég. Hidegindítás, szerintem kb egyenes csövek jöttek a leömlőről. Annyira hangos volt hogy a sokat látott / hallott fejemmel is összerezzentem. Elképzelni is nehéz ha ez az alapjárat milyen lehet padló gázon, dobhártya szakadás? Azért jó volt na
-
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #7248 üzenetére
Ez lenne a minimum, még is én érzem magam különcnek ezzel a hozzáállással.
Mindegy, vigasztal hogy soha nem hagyott ott egyik autóm se sehol. Legyen az 7000km+ Eu turné, havas hegyek vagy 40 fokos Riviéra. 2x rohadtam le életemben, mind a kettő kölcsön autó volt a családból... -
FeRRaR1
őstag
válasz
grizlisandor #7244 üzenetére
Szinte minden megelőző jelleggel van a listán.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7240 üzenetére
Ma reggel beszéltem le a szervizzel a teendőket.
A nem rövid lista:Olaj szűrő
Levegő szűrő
Pollen szűrő
Üzemanyag szűrő
Motor olaj Castrol edge titanium (ez a megszokottam)
Hűtőfolyadék
Fékfolyadék
Kormány szervó folyadék
Kormány szervó folyadék tartálya, mert beépített szűrője van
Klíma feltöltés, mert bár megy, de kell neki egy 10 perc hogy lehűtse a kabint, így 30 fokban azért izzasztó addigra.
Vezérmű szíj
Generátor szíj
Feszítők, görgők
Vízpumpa
Befecskendező tisztító adalék (üzemanyagba)
Motor tisztító adalék (mielőtt ledobják a régi olajat)
4 Michelin Pilot sport 4 SUV gumi
Futómű állítás
Váltó olaj
Haldex olaj
Haldex szűrő
Hátsó diff olajAmi kár hogy nincs időm rá, mert nagy részét én is meg tudnám csinálni. Illetve van egy kis perverz élvezetem is benne.
Ezek mellett megvan a biztonsági öv visszahívás a Volvóhoz, meg ott egy szoftver frissítés.
Nagyon megszerette az egész család a gépet pár nap alatt, így megkapja ami jár neki a hosszú és hibamentes élethez.
Illetve tervben van egy Polestar (szerű) tuning meg egy Android auto fejegység. Na nem idén
Qru
Nem is baj, törődsz vele valamennyit az a lényeg.
Sok ember le se sz@rja manapság csak A-ból B-be jusson el más nem érdekli.
Na meg nem kell mindenkinek elmebeteg szinten csinálni mint ahogy én tolom2ozzmexy
Mondjuk ami kiakaszt hogy néha látom ismerős postokban hogy miket kapcsoltak le a rendőrök. Opel kadett hogy nem volt rajta jobb első féktárcsa és bal hátsó fékbetét. AZT HOGY? 8-10 éves gumik, és sokszor azt hiszik ők a Schumacher. Mindig ettől féltem vidéken hogy csak egy ilyen gyökér belém ne csattanjon. Kaposváron a cigány soron elég sokszor át kellett vezetnem, unokák a kocsiba, délután 14:00, jön velem szemben egy szakadt lada, cikázik a két sáv között próbál driftelni csak nem megy neki. Ilyenkor mit csinálsz, imádkozol hogy adja ki neki? Gyerekek a kocsiban ki se tudsz szállni, de minek is max 4-en intenzívre vernének. Asszony most volt temetésen Komlón, azt mondta olyan mint 30 éve. A kocsik is. Normális szerelőt is nehéz találni itt is, ott még inkább. Na mindegy, megyek beverek egy sört mert hosszú lett a fröcsögésem
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7232 üzenetére
Legtöbb helyen eleve van víz és áram, mert házhoz mennek. Akit láttam kóklert az meg valami kerti slag osztva kettővel nyomással locsolta az autót valami fura és értelmezhetetlen taktikával. Felniket csak áttörölte, de csak az elejét, küllő közök maradtak feketék
Sok profi nem visz vizet, csak egy kis magasnyomásút. Fújni tudsz akksissal.
[link] + [link] De valaki kicsiben is megoldja
Én a magam részéről egy vivaro (nem az új kicsi kaksi pözsó alapú) / traffic méretű furgonba rendezkednék be, polcok a két oldalon, beférne a sok kendő, vödör, tartély, pumpa, jetwash, porszívó, slagok, meg minden apróság. Abból már szépen meglehetne oldani egy komoly mosást, polírt, lámpa csiszolást, ami kocsival kapcsolatos az bent lenne.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7227 üzenetére
Nem csinálok mobile detailinget. Van a furgonba egy 350 literes szűrt vizes tartály, saját akksival és pumpával. (takarító cég miatt, mint irodák, ablakok, nyugdíjas otthon, stb...)
Gondolkoztam rajta korábban, de amég vannak idióták akik 25-30 fontért kimennek körbe karcolni egy kocsit mosás néven, addig nem pont olyan a piac... Meg persze komolyból is van sok és ismert, bejáratott ügyfelekkel. Kocsik megmaradnak hobbi szinten nekem, persze néha megkeresnek 1-1 munkára akkor elvállalom ha időm engedi, de ez maximum 3-4 évente. Illetve most megkeresett egy garázs ahol a Volvót szerelték, hogy nem e vállalok detailinget mert sok ügyfél kérdezi. (magasabb kategóriás hely) Mondom lehet, de csak ha hozzám jön vagy hozzátok. Itt a garázs, rengeteg felszerelés, mindig tudom hova nyúljak.
Tudod, ha a hobbid a munkád, akkor nincs hobbid
Motortérhez: Ki szárad az gyorsan, először fújom kicsit, törlöm majd járatom a motort addig amég a ventik be nem kapcsolnak (avagy elmész egy körre) Ez fontos része mert okozhat bajt ha résekben hetekig áll a víz.
-
FeRRaR1
őstag
Én is vegyszerrel oldom meg amit lehet, viszont van hogy elkerülhetetlen a gyurma. Abból is a kínai vackok karcolnak eléggé, kamu 3M és társai.
Nekem Chemical guys van, 3 keménységű, általában a puhábbik mindenre elég. A keményebbet csak polír előtt ajánlom mert valamennyi hajszálkarc lesz vele. Rá kell érezni a síkosításra, hajtogatásra, húzás irányra.
Igen én elég erőset használok, mivel úgy is habbá lesz, meg csak pár percet van rajta. De ezt is csak akkor ha kell, új autó vagy valaki másé. Sajátokon nagyon ritkán kell. Nyilván az XC60 most kapta 2x, de az S80-at amennyire lehet finomabban mosom.
Viszont gyurma előtt is rozsda és kátrányoldozók. Kevesebb szennyeződéssel kisebb eséllyel karcol.
-
FeRRaR1
őstag
Felesleges, ráér a következő öblítéskor a BSD.
Ebben nagy a szórás, mi volt rajta, kátrány, rozsda, traffic film. Így mindig adott autóhoz szabom, de egyébként a korábban említett közepes és erős APC-t is használom habfürdőhöz illetve spray formában ha kisebb területre kell.
Igazából amikor elkezdem látom hogy merre kell induljak, milyen messzire kell elmennem hogy elérjem a kívánt szintet.
Isopropyl-al csak a legvégén szoktam áttörölni, közvetlenül wax előtt. De ugye ez se kell mindig, neked hogy a lewaxolt kocsit BSD-zed, az bőven elég lesz. Felnik, habfürdő, 2 vödrös mosás, mikor már csak kicsit vizes BSD. Az a jó benne hogy mehet mindenre, fényezés, műanyag, üveg... Néha még a felnin is átmegyek ha már ott a rongy és minden más kész.
Vannak komolyabb szerek mint a Gyeon prep, de felesleges ilyen applikáláshoz szvsz.
Ezekhez még hozzá jöhet hogy ha sáros a kocsi azt levereted először, gyurma ha nagy a gond, illetve az összes fenti ismétlése.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
2ozzmexy #7213 üzenetére
Szerintem ez két esetben okozhat gondot mai autóknál is.
1, Valaki kókányolta már a vezetékeket, csatlakozókat.
2, Helytelen technika.Az első egyértelmű. A második sajnos sokaknak nem az, de én tovább finomítottam.
Hideg motor, ha van nyitott csatlakozó, pl lámpát kiszedtem akkor arra szigetelést húzni. Nagy nyomást tilos használni, széleken talán lehet közepes fokozaton, de csak ha nincs csatlakozó vagy elektronika. Erős vegyszeres áztatás 2x, kefélés, ha kell megint vegyszer és kefélés. Végén habot szoktam, majd alapos kerti slagos öblítés 2x. Kifújás, törölgetés, ápolás, pöcc-röff. És járatni kell vagy menni egy kört hogy száradjanak ki a dolgok.
Ehhez képest már láttam, olyat is aki beállt a benzinkútra és csapatta is a motorteret.
Nem vártam meg hogy beindult e utána, de forró motort maga nyomással telibe... -
FeRRaR1
őstag
Szerintem 4 új Michelin lesz, szörnyen búgnak, de az átvizsgálást megvárom ami jövő hét péntek, addig hangosabban megy majd a zene
Felteszed egy kamionra aztán kihozzák a gépet, vagy majd ha erre jársz
F_Zolee
Amennyiben tudsz mutatni egy helyet ahol 10 éves használt autókat adnak töredék áron, és nem találok rajta szálló rozsdát vagy kátrányt, ezentúl csak ott fogok vásárolni.
Még a gyári új verdákon is van szálló rozsda ami szállításkor kerül rájuk.
Egyáltalán nem volt vészes ez, sokkal rosszabbra számítottam. Meg hogy többször át kell mennem, ehhez képest 1 kör elég volt.
cappa72
Porsche 911 Turbo S exclusive edition. 118.750.000,- forintra átszámolva ha érdekel
Annyira szépen is igényesen volt giccses hogy az eszméletlen.Illetve egy Macan S ami majdnem egy az egyben az én specem. Nekem lesz sötétített ablak, panoráma nyitható tető, sötétített első és hátsó lámpa meg pár apróság amit beikszeltem.
De eszméletlen szép a Papaya metál élőben, napfényben. Több méretű részecskék több rétegben. Ebbe bele tették a munka órát az biztos. GYÖNYÖRŰ.
(Nem tudom mennyire fog látszani miután a Ph! lerontja a képek minőségét, de higgyétek el hogy eszméletlen)
-
FeRRaR1
őstag
Egyébként én nem hittem ebben de a francia és fordos kalandjaim óta 3F-es lettem.
Biztos hogy gumi, mert terepes hangja van és annak is érződik. Hátul 2 újszerű pirelli van, elöl meg 2 újszerű kínai terep V mintás isten átka. V gumik soha nem műkődtek. Meglepő modon terep bütykökkel meg nem egyenes hang / víz csatornákkal még rosszabbak és atom hangosak
-
FeRRaR1
őstag
Mivel a Macannal terveim vannak, mint teljes polír, PPF, így ha itt is lesz decemberre, mire utcára gurulós állapotba kerül az inkább január közepe / vége az ünnepek miatt.
Illetve az a tervem, hogy mindegyik tip top guruló tükör állapotban lesz, és mind a kettőt felrakom egyszerre közepes haszonnal. Amelyik előbb elmegy, nekem mindegy.
Megvettem a 3 éves garanciát is, a kocsi értékéig fizetnek. Van 14 nap elállási időm. Mondta az eladó van rajta 3 hónap, olvassam el és szóljak hogy kell e. Mondtam jobbat mondok, kifizetem és megveszem most, hétvégén átolvasom, ha nem tetszik elállok tőle. Mondta ok, kifizettem. Szóval van 30 nap pénz vissza garom, meg 3 év teljes garanciám.
Most néztem mikor a felniket tapogattam hogy a féktárcsákat is lecserélték
Szerintem 2 körben elviszem a garázsba ahova járok.
Első kör teljes átnézés és szerviz, összes szűrő, olaj, hűtőfolyadék, fékfolyadék.
Amennyibben minden rendben kap még egy kört.
Váltó, haldex és diff olaj, meg 4 új gumi, és vezérmű szíj.
El akarok menni vele egy Skóciai túrára, North Coast 500. Az egy jó 2000km (2 tank
)
És annyira jó a kocsi, ne rondítson bele a képbe egy kínai gumi búgása.Nürburgringre hívtak augusztusra ismerősök, lemegyek és félig vissza 1 tankkal. Majd velük csapatok vagy bérlek valamit.
Kap ma egy teljes belső és kárpit tisztítást, holnap egy alapos vegyszeres mosást. Jövő hétre lesz azon a szinten hogy kap egy grafén waxot.
Vannak terveim vele, nagyon jó kocsinak érződik.
Qru @ barnam_
Köszönöm.
Igazából de sokat, mert mióta a CT-t eladtam (február) gondolkoztunk mi legyen. Aztán Körlámpás E mercin át RX 450h-tól Macanig meg Volvókig volt minden...
-
FeRRaR1
őstag
Hazértünk. Valami még lesz vele. Kicsit búg az egyik oldala, szar gumi vagy kerék csapágy. Hortelen a gumit mondanám mert kínai retek, és nem melegedett egyik kerék se.
Hazafelé főleg autópálya, 6,7 literes átlag.
75 literes tankkal az kb 1100km. Fedélzeti is ennyit írt tankolás után. WoW. Elég nyomatékos, szépen lehet vele haladni, előzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Gran Turismo
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest