Hirdetés

Aktív témák

• Mike T.

tag

válasz Ronyman #3 üzenetére

Tipp: Szigeteld le a csomagtartód, hogy ne hallatszódjon annyira be a kipufogóhang. Pl.: egy padlószőnyeg! :))
    A hangszórókon feltüntetett watt teljesítmény a maximális teljesítmény, annyit csak extrém esetekben tud kiadni magából. Ha látsz olyan értéket, hogy RMS .....watt, akkor az a tényleges teljesítménye.
    Az mp3 lejátszón szintén a max teljesítmény 4X45 watt, tehát nem sok mindenre elég...
    A legjobb, ha bemész egy közeli autóhifi boltba, és ott kérsz tanácsot. Ott meg is tudják mutatni (hallgattatni) a rendszerek közötti különbséget!

• Ronyman

aktív tag

válasz Mike T. #2 üzenetére

Nos nekem ovál hangszórók vannak hátul, a W-ot nem tudom de asszem 180W volt ráírva( kis túlzás)! Mondjuk a hangszóró nagyságáról kb. annyit, hogy ki kellett venni a hátsó üvehet a kocsiból, hogy normálisan be tudjuk tenni! A hangszóró márkája Roadstart(házsó) első meg valami(Eurotech)! Ha meghajtom a lejátszóval 50-es hangerőnél már majd szétrobban a hangszóró! Lehet, hogy a hangszóró márkája is meghatározza a hannyomás mértékét? Értem ezt arra, hogy egy Roadstart hiába 180W-os és mondjuk egy Sony vagy hasonló 100W-os hangszóró lepipáljal? (Az mp3 lejátszóba beépített erősítő 4*45W így már erősítőt nem akarok venni!)
    (Mióta felraktam a hátsó kipufogódobot a kocsira azóta nem nagyon hallom a zenét! :O)

• Mike T.

tag

válasz Ronyman #1 üzenetére

Bár már egy-két éve nem foglalkozom autóhifivel, de a lényeg nem változott...
    Ne vegyél olyat!!! Semmi értelme. Ennyi pénzért sajnos nem kapsz minőségi hangot a kocsiba.
    A legjobb megoldás (erősítő nélkül!) még mindig az lenne, hogy hátra veszel egy kalaptartóba szerelhető három utas ovál/kőr hangfalpárt. Ezeket már inkább hallható minőség/teljesítmény növekedést hoznak.
    Ha meg komolyabban is beruháznál, akkor kell venni egy erősítőt, előre komolyabb hangfalakat (erősítővel, vagy anélkül hajtva), plusz hátra egy mélynyomó. Furán hangzik, de ez az alap autóhifi rendszer, és szépen szól.
    Árakat bármelyik autóhifi szalonban mondanak.
    használható 2 utas hangfal szett előre: 15,000- csillagos égig
    erősítő: szintén kb 15k tól
    Mélynyomó: hasonló ár-tó

[L]http://autohifi.lap.hu/[/L]

• Ronyman

aktív tag

Nos adott egy mp3 lejátszó és egy Lada 2105 ös autó! Most van benne hátúl 2db 4 utas hangszóró+elöl 2db 2 utas az ajtóba építve! Lapozgatva a T*sco gazdaságos újságot feltűnt nekem egy ''autós zenedoboz'' nevezető hangadó! Ára sem rossz 3990huf 50Hz-től felefelé megy 3utas 8ohm 200W! Nos még nem néztem meg, de gondolom nem lehet kipróbálni! Szerintetek megéri ennyiért megvenni ezt a gazdaságos hangkeltőt?
    2. kérdés ha az összes hangszóróm 4 ohmos, akkor hogy tudnám rákötni, hogy megfelelő legyen az ellenállás?
    (4 erősített kimenete van a lejátszónak és mind a 4-en 4ohmos van. Van még erősítő kimenet is, de arra ugye nem köthetem.)

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés