- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Az eDigitalban az új Philips LatteGo EP4341/50 most 165 ezer forintért elhozható (más kuponok is érvényesíthetőek, én most még egy 5%-os kupont tudtam rátolni). A Philips.hu oldalon 215e Ft-ért árulják.
A Philips számozási logikáját nem igazán értem, most ugye jött a 4300-as széria, és az 5400-as széria. Ezeknél már van egy kis LCD kijelző is, szemben ugye a csak LED lámpás visszajelzővel bíró 1200 / 2200 és 3200-as szériával.
Az első benyomás nagyon pozitív, brutál jól becsomagolták, mondjuk a beüzemelése egy technika iránt kevésbé fogékony embernek szép kihívás lehet, de aki egy okostelefonnal elboldogul, annak ez se lesz probléma. Szép 3 pontos kosár, hogy tud magyarul is.
A tejhab terén csodát nem művel, de nem rossz. Még ki kell tapasztalni azért...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Én az EP4341/50-esről tudok nyilatkozni, a tejhab sűrűsége közepes az általunk fogyasztott Aldi-Milfina 3,5%-os tejből. A [Nespresso Aeroccino3] ennél egy nagyságrenddel tömörebb tejhabot csinál ugyanebből a tejből, az nem vitás.
Ugyanakkor tudni kell, hogy korántsem mindegy, milyen tejet használsz. Laktózmentes tejből például az Aeroccino3 sem tud mást csinálni, mint forró tejet...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tiédetis #2144 üzenetére
30-35 ember az akár napi 50-60 kávé is lehet.
A Philips LatteGo verziók ott vannak, de ennyi kávéhoz az nagyon kis gép, sűrűn kell utántölteni, sűrűn kell a tálcát üríteni, az AquaClean-t pedig nagyon sűrűn cserélhetitek (kb. 95 liter víz után kell - napi 60 kávé esetén ez másfél-két nap!). Szóval én azokat nem ajánlanám.Amik jók lennének, azok a több százezer forintos kategóriába esnek alsó hangon.
Nem optimális, de ennyi embernél és ilyen árlimit esetén én valami kapszulás megoldást javasolnék, meg egy külön tejhabosítót.
Szerk.: Upsz, közben látom ezen már túllendültetek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tiédetis #2184 üzenetére
A Philips esetén valami nyakatekert a számozás, az 5300-as széria az előző, már kifutó sorozat, 5400-as széria pedig az új.
A 2220-as és a régebbi 5300-as széria esetén a maximális nyomásnak ugyanazt adják meg (15bar), viszont az új szériákban 12 fokozatban állítható a kávébab őrlésének finomsága, míg az 5300-as széria esetén csak 5 fokozatban.Amennyire én meg tudtam fejteni, a jelenlegi 1200-as, 2200-as és 3200-as szériák között alapvetően az általuk készíthető kávétípusokban van eltérés, a magasabb szériák több féle kávét tudnak, a 4400-as és 5400 sorozat pedig annyiban tud többet, hogy immár egy kis LCD kijelzőt kaptak - amúgy a belsejük alapvetően megegyezik a x200-as sorozattal.
A számozás végét, vagyis a per jel utáni számokat nem sikerült megfejtenem, a 4400-as széria kézikönyve szerint például a /50-esig terjedő szériák 8 féle kávét tudnak, a /60-asaktól kezdődők pedig 10 félét... Hogy akkor mi a különbség az EP típusjelzés 3. és 4. számának? Ezt már nem sikerült megfejtenem. Talán a különféle piacokra szánt alváltozatokat jelentheti, más-más nyelvi opciókkal? Csak tippelek.
-
félisten
válasz Tiédetis #2186 üzenetére
Én ezért írtam, hogy ekkora igényhez inkább valami kapszulás megoldást javasolnék.
-Nem kell a kávégép tisztítása miatt aggódni (egy kisebb gépnél akár naponta is kérheti, hogy akkor tisztítás... ami 10-25 perc is lehet az adott géptől függően).
-Egyszerű szerkezet, kevesebb meghibásodási lehetőség.
-30-35 ember ízlését egyszerre nehéz kiszolgálni (különféle erősségű és ízvilágú kávékat nem lehet vegyíteni), a kapszulás gépnél ez viszont megoldható.
-Cserébe viszont arányaiban hosszú távon drágább, mint egy kávéőrlős automata gép...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz #85578752 #2188 üzenetére
Ezerszer jobb egy frissen őrölt kávé mint a drága, környezetterhelő kapszula.
Ebben nincs is vita.Csak 150e Ft-s árlimit mellett egy 30-35 fős iroda kávéigényét (napi mondjuk 60-80 kávé) normálisan kielégíteni szerintem nehezen megoldható automata, kávéőrlős géppel. Ebben én más nézőpontot képviselek, mint te, minden tisztelettel.
-
félisten
Én is néztem, de a 40%-os árkedvezmény egy bullshit kategória, miközben a Digiexpertnél 128e Ft, az amúgy Philips partner eDigitalnál pedig 142e Ft. Mindenféle kapargatós marhaság nélkül.
Plusz a büdös életben nem volt 200e Ft közelében a 2200-es széria...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Two Trees Sapphire Plus 3D nyomtató
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest