Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
wiggen123 #11104 üzenetére
Nem mindegy:
https://kavegepbolt.hu/spd/421945016241/XELSIS-MAGNESSZELEP-TOMB
Vagy:
https://kavegepbolt.hu/CSATLAKOZO-A-SAECO-XELSIS-SM-MAGNESSZELEPEIHEZ
Vagy másfajta alkatrész is lehet.
Ezek sav- és lúgálló anyagok, nem rajtad múlt a hiba. Meg mi az, hogy vízkövesedés miatt szivárog, ennek így nincs értelme, a pontos hibát kellene tudni. Mi sérült, mi repedt meg, vagy csak tömítés vagy valami érthető magyarázat. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
wiggen123 #7800 üzenetére
Nekem az Oxett A2 szilikonolajtól szívta meg magát.
Bebizonyosodott, mert közben barkácsoltam egy kenyérsütő sütőformájának tengelytömítésével. Volt egy tasak gumi. Amelyikkel érintkezett az Oxett A2, az furcsa módon meghízott néhány nap alatt, noha használatnak ki sem volt téve. Épp csak próbálgattam, kísérleteztem vele.
Meg amellett Saeco főzőegységem van, ami a képen látható állapotba jutott, csak akkor még nem is értettem, hogy mitől. Előzőleg rendszeresen használtam hozzá az Oxett A2-t.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
wiggen123 #3022 üzenetére
A tesztcsík alapján a legkeményebbre állítottam a vízkeménységet...
Lehet, hogy épp azért jelez gyakrabban. Nem tudom, az újabb gépekben van-e bármi szenzor a bojler vízkövesedésének érzékelésére (vagy létezik ilyen egyáltalán?), de Saeco gépem csak az átfolyt litereket méri. Beállíthatok négyféle fokozatot a víz keménységére, attól függően fog jelezni:
80, 150, 300, 500 liter után.
Ha jelez, de ignorálni akarom, a jelzést törölhetem. Ebben aztán biztos, hogy nincs érzékelő, hiszen minden részét, még a bojlert is szétszedtem. Továbbá reverz ozmózis tisztított vízzel használom, vízkövesedés amúgy sem téma.
Más megközelítésben: minek kéri a gép a vízkeménység manuális megállapítását, ha a tudná érzékelni a vízkövesedést, akkor felesleges az embert fárasztani ezzel. Hacsak nem valami kettős biztonság elve alapján (hátha mégis rosszul érzékel).
Egyébként a víz TDS-értékét (vezetőképességét) lehetne mérni elektronikusan is, de még azt sem teszi meg, ezek szerint.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest