- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Tothg86 #16863 üzenetére
Oh de szép. Egyszer összeereszteném a Minstrellel. Akár szeánszolhatnánk az Evergreen A30 társaságát sem nélkülözve. Nem vagyok egy audiofül arc, csak olyan ritkán lehet Roydot látni\hallani, hogy érdekel ❣️
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Stark95
tag
válasz Tothg86 #16858 üzenetére
Te vagy a második ember, aki szívességből felajánlja azt, ami esetleg segíthetne neki, vagy amit konkrétan kér, de úgy néz ki magasról tesz az előzékeny, jóindulatú felajánlásokra, holott pont ezért kommentelt ide.
Nem értem az ilyen embereket, na meg persze sok minden mást sem...[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Tothg86 #3570 üzenetére
RPi táp kérdés.
Meanwellről sok jót lehet olvasni [by Bodz] [link] Nekem is van ilyen egyébként.
Hifi láncom tápjai használati sorrendben:
- Saját töltője ( csomagban vettem, így egyszerűbb volt )
- Ifi Ipower [link] következett.
- Tavaj novemberben már TMP tápom volt [by Patice]
Kép az utolsó fejestalin készült.- Árat ne kérdezz ( tőlem ) ebben nem vagyok kompetens.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Tothg86 #3476 üzenetére
Egyik fejestalin volt alkalmam meghallgatni Hifiberry digi+-t.
Nem mondom, hogy volt olyan jó, mint az Allo spec táppal, Supra kábelezéssel, de határozottan nem volt rossz.
Ne becsüld le! Sokszor olyanok nyilatkoznak róla, kérdőjelezik meg a minőségét, akik nem is hallották még zenélni.
Mint mindennek ennek is kell odafigyelés, mert a részleteken lehet könnyen elcsúszni, pl. már nem használt telefon táp. Na pl. az nagyon nem ajánlott.
A kábelezés is számít.
Én úgy ítélem meg, hogy a Hifiberry-s cucc ha nem is reggelire, de ebédre simán megesz egy átlagos laptopot.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Ear001
addikt
válasz Tothg86 #3432 üzenetére
A Rasperry meg a Hifiberry cuki kis cucc és hifi láncban megvan a helyük: egész ügyes Roon végpont lehet belőlük. Egy másik számítógépen vagy elég erős Nas-on futhat a szerver, meg a számolás ha kell, a berry-k adhatják a biteket a D/A-nak USB-n vagy S/PDIF-en keresztül, a távirányítás meg megy bármiről, ami azonos hálózatban van velük.
-
alphamooncam
őstag
válasz Tothg86 #3445 üzenetére
[Fejhallgatós tali] Itt van pár hsz.
[link] Darko oldalán van még pár RPI teszt, meg a hozzátartozó kiegészítők is. Ha gondolod érdemes elolvasni.
-
alphamooncam
őstag
Egy átlagos lapost ízzé porrá zúz, szvsz.
És mivel egy csak egy vélemény a rengeteg közül, ezért kérdezz meg olyanokat, akik hallották a fejestalin az enyémet.
-
törölt tag
Megfontolandó:
Habár van már egy Raspberry Pi-d, azt már megvetted, de számoljunk úgy, hogy számítjuk az árát. Egy rendes Raspberry Pi plusz egy rendes, pro-szintű Hifiberry kártya árából már épelméjű mobil DAP-ot lehet venni, ami a saját DAC-jával is esetleg szól úgy, mint a berry-jeid kiegészítve a MomentDAC-kal, de futóműként is tudod használni, a MomentDAC-ra kapcsolva. És akkor van egy mobil DAP-od is. Persze egy "nem rendes" Raspberry egy "nem rendes" Hifiberry-vel olcsóbb, mint egy "rendes" mobil DAP, de akkor ne akarjunk a Hifiberry minőségéről beszélni.
És egy friss mobil DAP alkalmasint már hálózati lejátszásra is használható.
Megfontolandó.Azt most nem mondom, hogy akkor már inkább kezd egy asztali DAP-ban gondolkodni, mert akkor persze feleslegessé válna a MomentDAC-od.
-
Mathiask
senior tag
válasz Tothg86 #3430 üzenetére
Nézd meg azért a pro verziót is mi a különbség, nem sokkal drágább, hátha megéri a különbséget.
Ahogy én látom a kábel hype-ok jönnek mennek. Mindig előjön valami szuper ár/érték arányú "óriasölő" tipp. És akkor hetekig/hónapokig 10 kábeles kérdésből 9-re az a válasz. Aztán megy a levesbe, mert jön a következő titkos tipp.
Fapaci leírta mik voltak, bár én nem mindre emlékszem ezek közül. Én leragadtam az Evidence-nél. -
törölt tag
válasz Tothg86 #3430 üzenetére
"Hypeolva volt a Gotham?"
Mi nem?
Néhány kábeles divathullám, amikre én emlékszem az elmúlt 20 évből: CATx, MIG, tűzálló, Evidence, Audience, Mogami, Belden, Gotham, Klotz, Crystal, VD... Az időrend néhol elcsúszhatott.
Mindegyik esetében ugyanaz történt, egy ügyes kereskedő és/vagy véleményvezér bedobta a fórumokon, hogy naezaztánnagyontuti, a holdudvar kipróbálta (sokan ingyen kaptak mintát), leírták pozitív véleményüket (a negatívat kevésbé szokás) és máris több százan vásároltak, majd pár hónappal később tucatjával adták el, végül feledésbe merült az egész történet.
Némelyik persze simán megállja a helyét ma is, csak mivel nem divat, nem veszi senki.
-
törölt tag
válasz Tothg86 #3432 üzenetére
Beiktatsz egy új panelt pluszban, hogy megszüntess egy "pluszt", ami nem plusz, hanem már ott van a processzor nyákján?
Mi az, hogy USB átalakítás, és mi az, hogy koax (értsd SPDIF) nemátalakítás? Mitől nemátalakítás a koax (értsd SPDIF), ha az USB átalakítás?
Hogyhogy egy plusz panel "közvetlenül" kommunikál a processzorral, ellenben a nem plusz panel önmagával nem közvetlenül?
Hogyan kommunikál a Hifiberry koaxa (értsd SPDIF-je) közvetlenül a processzorral? Mindenféle interfész nélkül ráforrasztódik a processzor lábára? Az USB pedig, ami pedig már rajta van a NYÁK-on, miért kommunikál "nemközvetlenül" a processzorral?Költői kérdéseknek szántam ezeket, amint az előzőt is.
A Hifiberry a plusz átalakítás, és a Raspberry-ben levő USB "kommunikál közvetlenebbül a processzorral".
Lehet, hogy a Hifiberry SPDIF-je (koax) jobban szól, mint a Raspberry NYÁK-ján már ott levő (és semmivel sem "átalakításabb", ellenben a processzorral "közvetlenebbül kommunikáló") USB, de ezt ne vedd készpénznek. És ha jobban szól a Hifiberry SPDIF-je, az nem azért van, mert az nem átalakítás, mert az is átalakítás annyira, mint az USB, és nem kommunikál közvetlenebbül a processzorral, mint az USB, sőt. Minőségi kérdés, hogy melyik interfész szól jobban, ami pedig attól függ, hogy a konkrét Raspberryben milyen minőségű az a konkrét USB - feltételezvén, hogy a Hifiberryben az átlagosnál jobb minőségű az SPDIF.
-
törölt tag
válasz Tothg86 #3425 üzenetére
Számomra a rendszered legerősebb része az Arcam. Illetve a hangdobozról persze nem tudjuk, hogyan szól.
Kábelek:
Ezen a belépő szinten például Chord, QED elég kiszámíthatóan skálázódik, bizonyára szóbajöhet Van Damme, de azokból még nem hallottam. A meglévő Gotham is jó lehet, de nem mindegy, hogy melyik van.
Hazai gyártók is vannak, de jellemzően magasabb árszinten. Bizonyára a Ká-Csa kábelek közt is lehet jó ár-érték arányúakat találni, de ez esetleges. -
törölt tag
válasz Tothg86 #3417 üzenetére
Nem mondom, hogy ragadj le a CAT szinten, csak a CAT5 akad könnyebben háznál, méterára is elhanyagolható, annyiért sok hf kábelnek csúfolthulladékot elver
Nagy tisztaságú réz, 8 ér külön, igy elég kellemes hangja van (általában). Kis mókolás, egy-két óta munka, s már hallgatod is, fonás nélkül is lehet használni. A CAT7 árán már érdemes lehet leskelődni hf kábelek felé, akkor is, ha meg kell pótolni 5-10-900 ezerrel -
törölt tag
válasz Tothg86 #3417 üzenetére
Ár-érték arány miatt. Forszírozott követelményszintű műszaki felhasználásra tervezett (főleg a magasabb osztályúak) kábelek olcsón. De ahány CAT-kábel, annyiféle, hiszen esetükben jóval esetlegesebb a hosszútávú anyagminőség, mint speciál hifi kábelnél. És persze a tervezésükben nem hifi szempontok érvényesültek, tehát csak az olcsóságuk miatt sikeresek - mint mondottam, a sikerük persze esetleges az aktuális anyagminőség függvényében.
-
törölt tag
válasz Tothg86 #3398 üzenetére
Nem a legszerencsésebb választás. Sokat nyerhetsz azon, ha pl a Zu Libtec-et választod, De olcsóbb megoldásképp az AudioQuest Type4 kábel is jó. Az AVX-en sok alternativa lenne, ami sokkal jobb hangot eredményezne ettől.
De előljáróban tegyél meg annyit, hogy internet kábelt, azaz LAN lábelt kötsz a doboz és az erősitő közé. CAT5 is megfelel. Ha azzal jobbnak hallod a rendszered, akkor mindenképp vásárolnod kell jobb minőségű kábelt (vagy használod a CAT%-ös kábelt, ha CAT/-ost szerzel, az még jobb minőség, a CAT7 lenne a legjobb).
Első körben 8 méter lankábelt vágj 4 felé, és 2 db 2 méterest köss az egyik oldalhz, és a másikhoz is. Ha új kábelt veszel, akkor kell időt szánnod majd a bejáratásra. Érdemes lenne dobozon belül is kicserélned a vezetéket a lankábelre, s 40-50 órát hallgatni. A kábel irányra figyelj. -
törölt tag
válasz Tothg86 #3394 üzenetére
Örülök, hogy ihletet adhattam Annak meg különösképp, hogy pozitiv az eredmény
De ennyivel nem úszod meg: kicsit részletesebben ird le: vezetéket cseréltél? Érdemes ugyanazt tenni belülre, mint amit hf kábelnek használsz...Milyen kondit tettél bele, gondolom, a gyárival megeggyezőt, de márkát milyet? Ebben a dobozban nincs panel, vagy ha van, kiiktattad?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest